Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומרים שספטמבר, אומרים שמתקרר, אז אומרים.

ֿ

מת לי המזגן. מדובר על תדיראן רצפתי די ותיק שעבד מעולה עד לפני שבועיים, גסס ונפטר סופית שלשום. תיאור התקלה נכון להיום:

מפעיל, יוצא אויר קר. אחרי בערך חצי דקה נשמעת יבבה של מסור דיסק למשך כמה שניות מהיחידה החיצונית והמזגן נשמע חנוק, כאילו לא מצליח לשאוב אויר. הוא ממשיך לנסות עד שהמדחס מפסיק לעבוד סופית. המאוורר עובד רגיל.

התקלה התחילה לפני שבועיים די דומה, בלי המסור דיסק, ולאחר מכה הגונה הסתדרה. אח"כ מכות לא עזרו, אז הייתי מכבה לכמה דקות ומפעיל שוב והכל היה בסדר. היום כלום לא עוזר יותר.

אני מניח שהתקלה במדחס? יש משהו שאני יכול לנסות לבד?

-------

סוגיה 2: בעלי הבית שלי הם חברה שהבניין בבעלותה. הם טוענים כרגע שהתיקון על אחריותי. אני טוען שהמזגן והדוד ושאר תקלות תשתית באחריותם כל עוד לא אני גרמתי לנזק. זה מגובה בסעיף 7 לחוק השכירות למיטב הבנתי.

בחוזה אין התייחסות למזגן כלל, וכמובן שהוא ערטילאי ודרקוני.

אני די מופתע מההתנהלות שלהם, עד היום בכל דירה בה גרתי היה ברור לשני הצדדים שבעל הבית אחראי לציוד של הדירה - מזגן, מקרר ודוד, וכמובן תשתיות. האם עשו עימי חסד עד היום, או שסתם נפלתי על בעלי בית נבלות?

את הלקח למדתי כמובן, ובדירה הבאה אכניס באופן ברור את העניינים האלה לחוזה.

יום ראשון מתכוון להתעמת איתה (האחראית על התחזוקה) פנים אל פנים, אחרי שעשתה לי תרגילי התחמקות טלפוניים. אשמח לדעת לפני כן האם אני צודק בדברי, או שאנסה ללחוץ על פשרה מסויימת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

באופן עקרוני אתה צודק. כל עוד מדובר בבלאי שנגרם כתוצאה משימוש סביר במושכר, על בעל הדירה לתקנו.

באופן מעשי, מה בדיוק תעשה אם היא לא רוצה לתקן את המזגן? בדרך כלל זאת לא הפרה יסודית של החוזה, כך שאין לך עילה לסיים שכירות באופן מיידי וללא תשלום קנס.

האמת היא שבאמת אוטוטו יתחיל להתקרר ויהיה הרבה יותר נסבל. אז אם החוזה שלך נגמר עוד מעט, והדירה גם ככה לא משהו, והאזור בו אתה שוכר זה לא מרכז תל-אביב (שם הדירת נתפסות עוד לפני שהן מתפנות, עניין הזוי לחלוטין) - פשוט תעזוב.

או שתשלם 1,500 ש"ח על מזגן מפוצל פשוט משלך, וכשתעזוב את הדירה פשוט תמכור אותו לדייר הבא בכמה מאות שקלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נשמע כמו הוונטה.

תבדוק אם הוונטה עובדת ביחידה החיצונית אחרי הרעשים.

ובתור משכיר ושוכר בעברי, אתה צודק, קלקול שנובע מבלאי בשימוש סביר - על בעל הדירה.

פורסם

כמו שציינתי, הוונטה עובדת.

באופן עקרוני אתה צודק. כל עוד מדובר בבלאי שנגרם כתוצאה משימוש סביר במושכר, על בעל הדירה לתקנו.

באופן מעשי, מה בדיוק תעשה אם היא לא רוצה לתקן את המזגן? בדרך כלל זאת לא הפרה יסודית של החוזה, כך שאין לך עילה לסיים שכירות באופן מיידי וללא תשלום קנס.

האמת היא שבאמת אוטוטו יתחיל להתקרר ויהיה הרבה יותר נסבל. אז אם החוזה שלך נגמר עוד מעט, והדירה גם ככה לא משהו, והאזור בו אתה שוכר זה לא מרכז תל-אביב (שם הדירת נתפסות עוד לפני שהן מתפנות, עניין הזוי לחלוטין) - פשוט תעזוב.

או שתשלם 1,500 ש"ח על מזגן מפוצל פשוט משלך, וכשתעזוב את הדירה פשוט תמכור אותו לדייר הבא בכמה מאות שקלים.

אוטוטו יתחיל להתקרר זה הכי גרוע. כבר עכשיו די נעים בחוץ, הבעיה שהחוץ לא נכנס פנימה. פתחתי את כל החלונות כדי שכל הרחוב יראה אותי רובץ בבוקסר על הספה, ועדיין חם לי. אם המרפסת הייתה מספיק גדולה הייתי ישן שם. לא צוחק.

לא יודע מה אעשה אם לא יתקנו, כנראה שלא אעזוב בינתיים כי אין טיפת אנרגיה לחיפוש דירה, למרות שלך תדע. אני מספיק אמוציונלי כדי להחליט רק על סמך היחס שלהם.

לא מתכוון לשלם שקל על מזגן, לא חדש ולא על זה. מרתיחה אותי המחשבה שאם הייתי עוזב עכשיו הם כנראה היו מתקנים את המזגן לקראת הדייר החדש, אבל עבור הדייר הקיים עושים שרירים.

ר. פרסקי

פורסם

חשבתי שהתכוונת למאוורר של היחידה הפנימית.

ואם היית דייר טוב (שילמת בזמן ולא חירבת את הדירה), תגיד לבעלי הדירה שאתה מתכוון לעזוב אם העניין לא יוסדר, העניין פה, שאם הוא לא ימצמץ, אתה באמת תצטרך לעזוב.

פורסם

אם לא כתוב אחרת בחוזה (לא בהכרח בהתייחסות למזגן), אחריותם לתקן. אתה יכול לשלוח להם דואר רשום שאומר שאם לא יתקנו, אתה תתקן על חשבונך ותובע מהם את העלות. אם אין בחוזה איסור על קיזוז, אתה יכול גם לקזז משכר דירה.

פורסם

תודה, ייבדק ביום ראשון.

אני דייר מצויין. לא הורס את הדירה, מתקן לבד כל מה שאני יכול, משלם חשבונות בזמן, לא מפריע לשכנים. תמיד השארתי דירות במצב זהה או טוב יותר ממה שהיה כשנכנסתי.

אם הם לא יראו בזה ובחוק השכירות סיבה מספיק טובה לבצע את חלקם ההגיוני בשותפות הזו, אני חושב שאעזוב. לא בא לי לגלות מה יקרה בתקלה הבאה, וגם לא להתחיל סאגה משפטית.

ר. פרסקי

פורסם

עדכון משמח (לפחות אותי) - חזרתי מעבודה קשה בשמש. מקלחת ולגיהנום של האוגוסט בתחפושת הזה.

נשבר לי. חם, מזיע ועייף. בייאושי פניתי אל הפטיש. התכופפתי מתחת ליחידת המזגן הפנימית והרבצתי בה תורה. מה כבר יכול לקרות, הוא יתקלקל? חזר לעבוד :lol:.

יום אחד התיקון הזה יעוגן בספרי הדרכה לכל מוצר חשמלי, בעמוד ה-Troubleshooting:

בעיה: המכשיר דולק (יש חשמל) אך אינו עובד. פיתרון: הכה בעדינות ביד פתוחה. לא עבד? תביא פטיש.

אני הולך לישון. שתהיה שנ"ץ טובה לכולנו.

ר. פרסקי

פורסם

חובבי הרדיו הותיקים באיזור חיפה זוכרים את "שיטת טיבי לתיקון רדיו" - על שם בעל מעבדה לתיקון מקלטי רדיו שפעלה בחיפה לפני כמה עשורים. האגדה סיפרה שאותו טיבי נהג, כפעולה ראשונה, לטפוח בידו על המכשיר (ולהזכיר - מדובר בימי הלמפות, הלא הן שפופרות הרדיו). רק אם המכשיר לא חזר לפעולה אחרי כמה טפיחות הוא היה פותח אותו ומתחיל לחפש את התקלה.

גילוי נאות - הכרתי את האגדה, הכרתי את חזית החנות. לא הכרתי את האיש, מושא האגדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תזכיר לבעלי הדירה שניסית לתקן לבד את המזגן ועוד במכות פטיש, כי הם יכולים לתבוע ממך נזקים ועוד תידרש להתקין להם מזגן חדש על חשבונך.

כל האביזרים שנמצאים בדירה, במיוחד כאלה שמקובעים, בעל הדירה חייב לשאת בעלות התיקון, אלא אם רשום בחוזה אחרת.

פורסם

הבן יונה עבד רק אתמול, מאז חזר לסורו. לפחות נתן לי לילה אחד של שינה טובה ורצופה אחרי יום מתיש.

מצד שני, אולי עדיף שישאר מקולקל, היום פתחתי את חשבון החשמל של יולי אוגוסט. אללה יוסטור.

ר. פרסקי

פורסם

אני דייר מצויין. לא הורס את הדירה, מתקן לבד כל מה שאני יכול..........

כעבור שעה...

בייאושי פניתי אל הפטיש. התכופפתי מתחת ליחידת המזגן הפנימית והרבצתי בה תורה. הכה בעדינות ביד פתוחה. לא עבד? תביא פטיש.

אני הולך לישון. שתהיה שנ"ץ טובה לכולנו.

:roflmao:

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם בעל הבית לא מוכן לתקן, ואתה לא מוכן להזמין טכנאי על חשבונך (צודק), קנה לך מאורר ב120 ש"ח, עדיף קוטר כמה שיותר גדול. פתח חלונות ותן לזה לעבוד. כשהאויר זז בתוך הבית הוא גם מרגיש קריר יותר.

אם יש לך זמן פנוי ומתחשק לך להשקיע כמה גרושים בלשחק במקגייבר, לך לחנות של שטויות לגינה וקנה לך משאבת "מפל נייד" קטנה וצינור גומי של אקווריום. אמור לעלות בסביבות 50 ש"ח.

חבר את הצינור בצד אחד למשאבה ובצד שני בין הסורגים בגריל של המאוורר, שים את המשאבה בדלי מים וחבר את זה לחשמל. קיבלת ממטרה ענקית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפוך את עניין הפטיש להרגל (רצוי קבוע, בשעה מסויימת בערב).

אולי האלמנט יבין לבסוף שהוא צריך לקרר גם בלי זה (לפחות עד שתעזוב את הדירה מתישהו...).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...