Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד, אני חושב שיש לקופת המדינה הרבה תחומים חשובים יותר להשקיע בהם את הכסף. מצד שני, הדרך הנכונה למדינה נורמלית עוברת בעידוד תחומי הפנאי, מספורט ועד תרבות.

בקרנות לקולנוע וספרות לא אוהבים להשקיע ביצירה שמעבירה ביקורת על המדינה. הם עושים את זה לפעמים, אבל פחות. לאומנות חשובה, וזה סה"כ מובן כשמדובר בכספי ציבור. השקעה בספורט היא לאומנות נטו, הישג בין לאומי אומר רק דברים טובים על ישראל.

לצערי אצלנו, שרת התרבות והספורט אוהבת בעיקר להתהדר בהישגים לא לה, בעוד הספורטאים עצמם אוכלים קש.

ביותר מדי התאחדויות, וזה ספציפית נכון לכדורגל ולג'ודו (עד לא מזמן, היום התחלפה ההנהלה שם) יש כל כך הרבה שחיתות כך שכספי המדינה משמשים בעיקר לריפוד חשבונות הבנק של העסקנים, עד פגיעה אמיתי בספורטאים.

אני חושב שיש המון מקום להשקעה גם בספורט ההישגי, ואפילו אם זה רק כדי לעודד את הילדים והנוער להתאמן בו. המון ערכים אפשר להשיג מכך, זה בונה ביטחון עצמי ומחנך למצויינות. דווקא הספורט הקבוצתי בגילאים כאלה יכול לייצר בעיות חברתיות, ודי אם תזכרו מילדותכם את אלה שהיו נבחרים אחרונים בכדורגל.

אלה כמה מחשבות שלי על הנושא, בלי סדר. מה המסקנה שלי מכל העניין? אין. רק עדיין מפרגן מכל הלב לספורטאים בענפים היחידנים/הישגיים שלמרות הכל עושים, דוחפים, לא נשברים ומשמיעים את ההמנון על הפודיום.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני חושב שהגיע הזמן לחוק האומר שספורטאים יכולים להתמודד מבלי לייצג את "המדינה". הרי תכל'ס, חוץ מזה שהם מתאמנים על אדמת ישראל, מה התמיכה שהם מקבלים פה? מה קיבלו גלפנד, אברבוך, רזבוזוב וכל השאר? אפילו המתמודדים בירי תחרותי נאלצו לגייס כסף בקיקסטרטר בשביל לצאת לאולימפיאדה. אז שיתאמנו להם וישתתפו בתחרויות, אבל התהילה תישאר להם בלבד, לא ל"ישראל".

עד שזה יקרה, הייתי מסתפק בכך שאליפות העולם תוזכר בתחילת מבזק החדשות ולא בסופו, שאנשים יתרגלו למחשבה שיש פה גם חיים רגילים ולא רק ציפיה למלחמה. כמובן שזה יחטא לאג'נדה של ממשלות ישראל לדורותיהן להחזיק את כל האזרחים בפחד וכוננות מתמדת, אבל מותר לחלום, לא?

:rolleyes:

פורסם

עד שזה יקרה, הייתי מסתפק בכך שאליפות העולם תוזכר בתחילת מבזק החדשות ולא בסופו, שאנשים יתרגלו למחשבה שיש פה גם חיים רגילים ולא רק ציפיה למלחמה. כמובן שזה יחטא לאג'נדה של ממשלות ישראל לדורותיהן להחזיק את כל האזרחים בפחד וכוננות מתמדת, אבל מותר לחלום, לא?

:rolleyes:

לא הבנתי, המלחמה היא לא חלק מהחיים הרגילים פה?

כאילו, מה, אתה ממליץ על אסקפיזם בחדשות?

באמת לא מבין איך ולמה אתה קושר הסוגיות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה זה שמישהי, שכל הכבוד לה, זכתה באליפות, לשיטתך אישית לחלוטין, צריכה לפתוח את החדשות.

מצטער, זה חדשות הבידור, למה שזה יהיה בתחילת המהדורה?

פורסם

1. כי זה רק לשיטתו של מי שחושב ככה.

2. כי נמאס מידיעות על מלחמה ופוליטיקה.

3. כי אין לנו השגים משמעותיים בתחום הספורט (ולמרות שהכדורגל הוא הספורט המועדף-הרמה ביחס לעולם שואפת לאפס).

4. כי אם קורה כבר דבר טוב - אז מזלזלים בו.

alfa 156 2.5.

פורסם

1. חושב מה?

2. אז זו המלצה לאסקפיזם?

3. אז מה?

4. מי זלזל?

פורסם

כיאה לידיעה שקשורה לענף ספורט, היא פורסמה בכל אתרי הספורט, YNET, וכו'.

אני לא חושב שיש מישהו שהוא חובב ספורט שלא נחשף לדבר.

מי שלא חובב ספורט ככל הנראה זה לא מעניין אותו.

בנוסף הידיעה פורסמה גם באתרי החדשות ובחדשות עצמן.

אני לא רואה צורך לפתוח את מהדורת החדשות עם זה.

אמנם מדובר בהישג כביר, אך עם זאת מדובר בענף ספורט שאינו פופולארי בלשון המעטה.

אם היה מדובר בכדורגל - כדורסל האם היה זוכה לחשיפה גדולה יותר? כן

(למרות שככל הנראה לעולם לא נדע).

פורסם

לעורכי החדשות יש סדרי עדיפות ברורים. ומשהו שמאיים על המדינה וגורם לתושבים ללכת מכות בתחנות החלוקה או בעיה כלכלית שפוגעת בפנסיה של כולם נמצא בעדיפות על הישג ספורטיבי, גדול ככל שיהיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חצי קשור לשרשור - האם מענקי פטורים מתשלום מס?

כתבו בידיעות אחרונות אתמול על ההישג הנ"ל (מרשים לכל הדעות) וכתבו גם שהיא תקבל מענק ע"ס 100000 ש"ח מהמדינה.

אם כן משלמים מס,אז נשאר מזה 75K,ואז כתבו בסוף הידיעה שחצי הולך למאמן.

אז בסוף היא נשארת עם 37K בערך...העיקר שכתבו בהתחלת הידיעה שהיא תקבל 100 (!) :|

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

סדרי העדיפויות פה הם אכן סלע המחלוקת. יש שיגידו שהם נכונים, ויש שיגידו שהם מגמתיים ומשרתים אינטרס מסויים שבסופו של דבר פוגע בכולנו.

בינתיים השרשור הזה הוא ברומטר טוב לאיך שהמצב נתפס בעיני הציבור. אין הפתעות.

פורסם
חצי קשור לשרשור - האם מענקי פטורים מתשלום מס?

כתבו בידיעות אחרונות אתמול על ההישג הנ"ל (מרשים לכל הדעות) וכתבו גם שהיא תקבל מענק ע"ס 100000 ש"ח מהמדינה.

אם כן משלמים מס,אז נשאר מזה 75K,ואז כתבו בסוף הידיעה שחצי הולך למאמן.

אז בסוף היא נשארת עם 37K בערך...העיקר שכתבו בהתחלת הידיעה שהיא תקבל 100 (!) :|

עזוב מענק, אם היא, ועוד מאות ספורטאים לא היו מביאים הישגים, אז הם היו ממשיכים לקבל משכורת ביזיון. אני לא חושב שצריך לפתוח עם זה מהודרת חדשות כי בארץ הספורט לא פופולארי ממש. אני מנסה לומר שההשקעה שהמדינה משקיעה בספורט אולימפי היא כלום לעומת הכדורגל, ועדיין ההישגים גדולים פי כמה וכמה מהכדורגל. לכן, שאף אחד לא יתלונן על זה שלישראל אין הרבה מדליות אולימפיות או הישגים בספורט. כשיבנו בסיס המאפשר הזדמנות שווה (מבחינת תנאי מחייה, מתקני אימונים וכדומה) גם לענפי ספורט שהם לא כדורגל, אז תהיה כל זעות לבקר ספורטאים ישראלים. בינתיים, ירדן ג'רבי אחרי הזכייה מצביעה על סמל המדינה שנמצא על החליפה שלה, והמדינה בתמורה מצביעה עליה עם האצבע האמצעית. אני רק מאחל לכדורגל שידיעו לחצי מההישגים שהספורטאים הללו מדיעים אליהם. אולי יום אחד נזכה לראות את נבחרת ישראל מעפילה לאנשהוא, במקום הפסדים לכל מיני מלטות ואזרבייג'ניות. אני מאוד אוהב כדורגל, אבל אני לא חושב שפופולריות צריכה להיות קנה מידה מנחה להשקעת כספים. אפשר לקחת אותה בחשבון, אבל לפחות לאזן את ההשקעות מעט. אני לא אומר לתת50-50 בין כדורגל לג'ודו, אבל רבאק, אין מדינה מערבית בעולם שבא אלופי עולם מקבלים 5K בחודש, פשוט אין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין כזה דבר "סדרי עדיפות". יש את מה שהציבור רוצה. הציבור רוצה כדורגל, אז הציבור מקבל כדורגל. אם הציבור היה רוצה דברים אחרים, הוא היה מקבל אותם. בדיוק כמו בקביעת התכנים בטלוויזיה, אני לא חושב שיש טעם טוב יותר או טעם טוב פחות, ואני לא חושב שצריך להכתיב מלמעלה את האג'נדה בצורה אליטיסטית. את הציבור לא מעניין ג'ודו, אבל מעניינת המלחמה בסוריה.

זה נכון שהסיקור החדשותי במידה מסויימת מזין את עצמו, שכן דברים שזוכים לסיקור נרחב בסופו של דבר מדוברים יותר, מושכים יותר עניין שמוביל ליותר סיקור וחוזר חלילה - אבל העיתונות לא צריכה להכתיב לציבור את הטעם. לדווח, לסקר - כן. לחנך מחדש - לא.

לגבי ההשקעה הממשלתית בספורט, אני חושב שצריך לדון במטרה של ההשקעה מלכתחילה. האם זה בשביל הספורטאים עצמם, או האם זה בשביל תדמית המדינה? אני נוטה לחשוב שכל השקעה ממשלתית בספורט צריכה להבחן בראייה של יחסי ציבור למדינה בעולם, וגם כמובן מוראל מקומי בקרב האוכלוסיה (אני מתחיל להשמע כאן כמו משהו מספר של אורוול). אני חושב שדווקא מהזווית הזו, כדאי להשקיע בענפים האיזוטריים בהם ישראל מצליחה (כמו גלישת גלים, ג'ודו ואתלטים ספציפיים) ולאו דווקא בענפים הפופולריים יותר כמו כדורגל\כדורסל, שם הסיכוי לזכות להישגים בינלאומיים משמעותיים הוא נמוך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

המדינה רוצה בהישגים של ספורטאים ישראליים (זה ששרת חינוך קופצת על הפודיום, שרים, ראשי ממשלה ונשיאים מתקשרים לברך ספורטאים שמגיעים להישגים זה אומר מבחינתי שהמדינה רוצה את זה).

לפיכך, שתשלם בהתאם ובוודאי תיתן "הנחות" לספורטאים מצטיינים (לא רק כאלה שזכו) בצורה חופשית יותר. אם זה ניתן לעילויים בתחומים אחרים (לפני שקופצים, לאו דווקא דתיים, אך בהחלט גם) - זה יכול להינתן גם לספורטאים.

ספורט ברמה גבוהה עולה בימינו כסף. אם המדינה רוצה הישגים - שתשלם.

• תוכן חדש...