Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי רכב משנת 94, וכחלק מהתנאים להגשה לטסט אני צריך לגשת למוסך הקרוב לבדוק את הבלמים ולקבל אישור על כך.

ניגשתי למוסך, נאמר לי שאני צריך להחליף מחזיר שמן לבלמים כדי לקבל את האישור.

שילמתי על האישור 100 + החלפת מחזיר שמן 240 והוספתי מעמ..

לאחר שניגשתי לטסט נכשלתי דווקא על הבלמים.. האם המוסך אחראי לתקן לי את הבלמים

פורסם

למוסך אין מכשיר למדידת כוחות בלימה, כמו שיש במכון רישוי.

כך שאם נניח גלגל אחד בולם חלש, (יכול לקרות גם כשהרפידות תקינות) אין למוסך אפשרות לבדוק את זה, והוא לא אחראי.

על איזה סעיף בדיוק נכשלת?

גם אני פעם נכשלתי בטסט על בלמים בסובארו לאונה, לאחר בדיקת בלמים וקבלת אישור בלמים במוסך.

הגלגלים האחורים הי בולמים חלש ולא עברו בדיקה בטסט.

חזרתי למוסך, הוחלף וסת כוח בלימה לאחור, עברתי טסט.

כאמור, מוסך לא יכול לבדוק עוצמת בלימה.

פורסם

שוב פעם הנושא הזה, זה רק מראה עד כמה המכונות במכוני הטסטים הם חארטא ברטה.

כחלק מהטיפול בקורולה של אחותי ביקשתי שיבדקו את הבלמים. בקיצור, הוחלט על החלפת 4 צלחות פלוס 4 סטים של רפידות אחורה וקדימה כמובן. עבר לו חודש וניגשתי לטסט. מה המכונה המאפנה מראה? יעילות בלימה 55 אחוזים. הרכב עבר.

פורד פיאסטה שלי, הלכה משאבת בלם אחורי. על הדרך החלפתי סט סוליות ימין ושמאל ושני משאבות בלם. באותו יום הלכתי לטסט.

יעילות בלימה 55 אחוזים. בום, נכשלתי על בלמים אחוריים. לא עזרה לי העובדה שהראתי לבחור שם את הקבלות על כל החלקים באותו יום. הוא שלח אותי למוסך על מנת להביא אישור תקינות רכב פלוס חשבונית על התיקון. לבסוף עברתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא חרטא ולא ברטה ורק מי לא מבין בזה כלום יכול להגיד דבר כזה

הרולר בנץ' הוא מכשיר מדויק ואמין ונותן אינדקציה ברורה של כוח הבלמים ובלעדיו מאוד קשה לגלות בעיות בבלימה שלרוב מתגלות במצבי חרום בלבד

המכשיר הזה בתצורתו נמצא בשימוש בהרבה מדינות אירפאיות לבדיקות טסט שנתיות כגון בריטניה גרמניה וכו

ברור לי לחלוטין שעוד ימצא גורם הכשל של הרכב מהשרשור ואם רק אבין איזה רכב זה אוכל אולי לסייע ולכוון

פורסם

אתה צודק, אני לא מבין כלום מהחיים שלי. כמו שאמרתי, לקורולה החולפו 4 דיסקים (צלחות) פלוס 4 סטים של רפידות, פלוס שני צינורות בלם אחוריים חדשים פלוס נוזל בלמים חדש שהוחלף כולו. לאחר חודש ניגשתי לטסט (כך שהתירוץ שהבלמים עדיין לא "מתיישבים" טוב לא תופס כאן) ומה המכונה "הנהדרת" שאתה כל כך מהלל אומרת? יעילות בלימה של 55 אחוזים. וואו, אם זאת התוצאה של ברקסים חדשים אני לא רוצה לדעת כמה אחוזים המכונה מראה שהברקסים נמצאים במחצית חייהם.

ושוב פעם, אם המכונה הזאת כל כך נהדרת אז למה לכל הרוחות אני צריך לשלם למוסך שיבדוק לי את הברקסים ברכב מיושן? הכי המכונה עושה זאת בצורה הכי טובה ויעילה הלא כן? ואם חייבים בדיקה ויזואלית של הבלמים כי המכונה לא מספיקה אז למה ברכב חדיש שגילו פחות מ 15 שנים לא צריך כזה אישור אלא מסתפקים בנתונים שהמכונה פולטת?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כל חוק שיוצא ובכל תחום, מגיע כתוצאה מחשיבה מסויימת. אז יש שאלות למה, וזה תקין.

זה החוק.

המכשיר בודק יעילות בלימה. אבל הוא לא קוסם. לעיתים בדיקה ויזואלית במצב שהרכב עדיין עוצר מצויין תגלה תקלה קרובה שתגרום לאוטו לא לעצור בכלל או להפרעה חמורה בעצירה. אבל בינתיים הוא עוצר מצויין.. והמכשיר יאשר את הבלמים כתקינים על אף בעיה חמורה קרובה.

ולמה הבדיקות הויזואליות מחוייבות בחוק לרכבים מעל 15 שנים בלבד?

אולי כתוצאה מנתוני סטטיסטיקה שהצטברו לאורך השנים? אם זה מאוד מעניין מישהו, אפשר לפנות בשאלה למשרד התחבורה.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בסופו של דבר, אנחנו מגיעים למכון הרישוי (אחרי שביקרנו במוסך שלנו, שפרק גלגלים, בדק את עובי הרפידות, החליף מה שהחליף ואולי עשה גם נסיעת מבחן), ומה שנרשם באותו מכשיר שיש להם במכון הטסטים, זו החותמת הרשמית אם הבלמים תקינים או לא.

אני מניח גם שהרולר באנץ' הוא מכשיר דיי יקר (המצריך גם מיקום ותשתית להרכבתו).

ובכל זאת, איך המוסך אמור לבדוק יעילות בלימה ? (חוץ מוויזואלית, והחלפה של מה שנראה תקול). זה בכלל נחוץ ? (אני מבין מתגובותיכם שכן).

על סמך נסיונו ? (יש בכלל מוסכים שיש בהם רולר באנץ' ?)

ברור לי שיש כאן איזשהו פער. אני רק תוהה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב הוא סוזוקי סוויפט 94, דיי מרגיז לשלם על אישור. כסף להחליף חלקים לצאת בקנס של 500 שקל עוד לפניי שנכנסתי לטסט ולגלות שהבלמים לא תקינים

פורסם

ובכל זאת, איך המוסך אמור לבדוק יעילות בלימה ? (חוץ מוויזואלית, והחלפה של מה שנראה תקול). זה בכלל נחוץ ? (אני מבין מתגובותיכם שכן).

על סמך נסיונו ? (יש בכלל מוסכים שיש בהם רולר באנץ' ?)

ברור לי שיש כאן איזשהו פער. אני רק תוהה.

במוסכים רגילים אין גם מכשור לכיוון פרונט, אין דינמומטר לבדיקת הספק מנוע, אין מכונה לבדיקת בולמי זעזועים, אין עמדה לבדירת מרססים לדיזל, אנאלייזר 4 גזים ועוד.

כנראה שאי אפשר לרכז את כל המכשור במקום אחד, עקב העלות הגבוה ואלוצי מקום. והוא גם יעמוד רוב הזמן ללא שימוש.

אולי גם בגלל הסיבה הזו משלבים בדיקה בשני מקומות - מכון רישוי + מוסך.

פותח השירשור - אין לך מה להתעצבן.

למשל במקרה שלי, מכונאי פירק גלגלים, עשה ניקוי, בדק ובאמת עשה הכל כדי שאעבור טסט. אבל ללא מתקן גלגלות אין לו אפשרות לבדוק את יעילת הבלימה, עם כל הרצון הטוב שלו.

פורסם

כמו שאמרו, המוסך לא יכול ליהיות אחראי על יעילות בלימה.

לדעתי להרבה רכבים ישנים יש בעיה כזאת, גם אצלי ברכב מ95', טפו טפו טפו לא נכשלתי בטסט על בלמים, אבל הבלמים האחוריים שלי בולמים חלש יחסית (אני צריך להחזיק בהגה ולעמוד על הדוושה, או שלפני אני מותח את האנדברקס חזק חזק לרמה של קליק אחד, ובטסט משתמש בו בלי שישימו לב, עוד לא יצא שהשתמשתי באנדברקס, אבל כן מתחתי אותו).

לזה עם הקורולה, חודש המתנה כדי שהברקסים ישתפרו, לא אומר הרבה, כל אופן, ברקסים אחוריים לא תמיד מופעלים בעוצמה חזקה (אם אין עומס מאחורה, הם נחלשים), ככה שיכול ליהיות שיקח יותר מחודש כדי להגיע לתוצאות מיטביות.

כל אופן, בקורולה יש בלמים טובים עד כמה שאני זוכר.

פורסם
לא חרטא ולא ברטה ורק מי לא מבין בזה כלום יכול להגיד דבר כזה. הרולר בנץ' הוא מכשיר מדויק ואמין ונותן אינדקציה ברורה של כוח הבלמים ובלעדיו מאוד קשה לגלות בעיות בבלימה שלרוב מתגלות במצבי חרום בלבד

נכון מאד. כל הבדיקות האחרות - ראיה, פירוק וכולי - בודקות חלקים מסויימים של המערכת, אבל רק המכשיר שנמצא בעמדת הבדיקה בודק את יכולת הבלימה, שהיא בעצם הדבר החשוב כאן.

לקורולה החולפו... ומה המכונה "הנהדרת" שאתה כל כך מהלל אומרת? יעילות בלימה של 55 אחוזים.

אם כך יש לך תקלה בבלמים. זה שהחליפו את כל החלקים 10 פעמים זה לא חשוב בכלל. מה שחשוב זה דבר אחד בלבד - האם הבלמים פועלים היטב, או לא. ואת זה בדיוק המכונה בודקת.

למה לכל הרוחות אני צריך לשלם למוסך שיבדוק לי את הברקסים ברכב מיושן?... למה ברכב חדיש שגילו פחות מ 15 שנים לא צריך כזה אישור אלא מסתפקים בנתונים שהמכונה פולטת?

לענ"ד זו סחטנות חוקית ותו לא.

ולמה הבדיקות הויזואליות מחוייבות בחוק לרכבים מעל 15 שנים בלבד? אולי כתוצאה מנתוני סטטיסטיקה שהצטברו לאורך השנים?

מעניין שהסטטיסטיקה הזו קיימת רק בארץ הקודש, ולא בארצות כמו ארה"ב, אנגליה ועוד, שבהן הבעיה לא קיימת כנראה.

אני עדיין חושב שהבעיה היא בירוקרטית ולא טכנית. מאותה סיבה מכריחים אותך להביא אישור מוסך + קבלות על חלקים שהוחלפו, למרות שלא כל תקלה מחייבת החלפת חלקים דווקא. ענין של גישה.

באנגליה לעומת זאת, כל הנ"ל פשוט לא קיים, אלא - אתה מביא רכב לבדיקה שנתית, ובדקים את הרכב. לא אותך, לא את המוסך שלך (אם יש לך), ולא כמה קיבלת בהיסטוריה בכיתה ד'. אם הרכב עבר את הבדיקה - מקבל אישור; לא - אז לא.

אם נכשל, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כדי לתקן - אף אחד לא שואל אותך מה עשית, איפה ואיך. החלטת שהרכב תקין? תביא אותו לבדיקה שוב. הבדיקה השניה היא בדיוק כמו הראשונה - אין דבר כזה "בדיקה חוזרת", כי הבדיקה בודקת מה מצב הרכב כרגע ולא מה היה מצבו אתמול או שלשום. כמו קודם: עברת - עברת; לא עברת - לא עברת.

הגישה היא שהבדיקה השנתית של הרכב מיועדת לבדוק את תקינות הרכב, ולא כמה מס שילמת וכמה מכונאים פרנסת.

דני

פורסם

ברשותי פורד מונדאו 2002.

לפני שנה החליפו בלמים ורפידות (שמו חדשים, בדקתי) במוסך מורשה.

משם האוטו הלך לטסט ולא עבר, בגלל הבלמים.

"עוצמת בלימה לא זהה" או משהו דומה.

האוטו חזר למוסך, עשו מה שעשו (לא יודע מה) ואח"כ עבר טסט.

פורסם
אתה צודק, אני לא מבין כלום מהחיים שלי. כמו שאמרתי, לקורולה החולפו 4 דיסקים (צלחות) פלוס 4 סטים של רפידות, פלוס שני צינורות בלם אחוריים חדשים פלוס נוזל בלמים חדש שהוחלף כולו. לאחר חודש ניגשתי לטסט (כך שהתירוץ שהבלמים עדיין לא "מתיישבים" טוב לא תופס כאן) ומה המכונה "הנהדרת" שאתה כל כך מהלל אומרת? יעילות בלימה של 55 אחוזים. וואו, אם זאת התוצאה של ברקסים חדשים אני לא רוצה לדעת כמה אחוזים המכונה מראה שהברקסים נמצאים במחצית חייהם.

ושוב פעם, אם המכונה הזאת כל כך נהדרת אז למה לכל הרוחות אני צריך לשלם למוסך שיבדוק לי את הברקסים ברכב מיושן? הכי המכונה עושה זאת בצורה הכי טובה ויעילה הלא כן? ואם חייבים בדיקה ויזואלית של הבלמים כי המכונה לא מספיקה אז למה ברכב חדיש שגילו פחות מ 15 שנים לא צריך כזה אישור אלא מסתפקים בנתונים שהמכונה פולטת?

נו אתה מוכיח את דברי שאתה לא מבין כלום אבל ננסה להסביר

גם לרכב חדש מהשקית תגלה כי תקבל תוצאות דומות ואין שום קשר בין עובי דיסקיות או צלחות ומצד השחיקה של הבלמים ליעילות כי היעילות צריכה להיות תקינה גם עם בלמים שחוקים מאוד

כעקרון היעילות באחוזים הם מול משקל הסרן ואם היא גבוהה מידי זה אומר שיש בלמים ננעלים וזה לא תקין

יש דברים שלא מתגלים בבדיקה על רולר בנץ כמו צינורות לא תקינים, נזילות וחלקי בלימה שחוקים ולכן לרכב מיושן עושים שתי בדיקות גם בדיקה כללית חזותית על ידי פירוק גלגלים וגם על הרולר

• תוכן חדש...