Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחרי שהחלפתי ציריות לפני כמה חודשים, עכשיו הגיע שעתם של המשולשים.

כבר אמרו לי בטיפול הקודם שהם לקראת סופם ואני גם שם לב שבתחילת נסיעה, כשאני נותן טיפה גז ומזיז את ההגה, אז יש רעש חריקה שבא והולך. אם אני לא טועה - זה בגלל המשולשים.

יש רעיונות לכמה זה אמור לעלות? אפשר להחליף לחלק סיני בלב שקט או שכמו עם ציריות, זה לא מומלץ ?

ועוד משהו - מה בדיוק במשולשים שם נשחק ? זה רק גומיות או שזה החלק עצמו שמתעוות/מתעקם ? תיקון זה שיפוץ או החלפה לחדש ?

אגב, הרכב שנת 04, 133K, מטופל לפי הספר. קצת רועד ומווברץ ב D ברמזור (במיוחד עם מזגן משום מה) ודי עגלה מבחינת ביצועים, אבל טפו טפו מגיע לכל מקום.

תודה לעונים!

פורסם
אהלן,

אחרי שהחלפתי ציריות לפני כמה חודשים, עכשיו הגיע שעתם של המשולשים.

כבר אמרו לי בטיפול הקודם שהם לקראת סופם ואני גם שם לב שבתחילת נסיעה, כשאני נותן טיפה גז ומזיז את ההגה, אז יש רעש חריקה שבא והולך. אם אני לא טועה - זה בגלל המשולשים.

יש רעיונות לכמה זה אמור לעלות? אפשר להחליף לחלק סיני בלב שקט או שכמו עם ציריות, זה לא מומלץ ?

ועוד משהו - מה בדיוק במשולשים שם נשחק ? זה רק גומיות או שזה החלק עצמו שמתעוות/מתעקם ? תיקון זה שיפוץ או החלפה לחדש ?

אגב, הרכב שנת 04, 133K, מטופל לפי הספר. קצת רועד ומווברץ ב D ברמזור (במיוחד עם מזגן משום מה) ודי עגלה מבחינת ביצועים, אבל טפו טפו מגיע לכל מקום.

תודה לעונים!

שלום

משולש מקורי לרכב שלך עולה 680 ש"ח . אנחנו מוכרים ב480 ש"ח . ז"א שהמחיר להחלפת משולשים 960 ועוד 375 עבודה

ס"ה 1335 ש"ח ועוד מעמ כחוק.

פורסם

למה אתם בעלי המוסכים עובדים בשיטה של מחירים ללא מע"מ, זאת שיטת מכירות שנוראה מעצבנת, עלבון לאינטילגנציה!

כמו כל המחירים בסופרים עם סיומת 99 אגורות או 90 אגורות.

פורסם

התשובה לכך היא פשוטה,

אנחנו מוכרים שירות המורכב ברוב המקרים מחלפים שונים שהמחיר שלהם מופיע גם בחשבונות הקניה ללא מעמ,

ועבודות שונות, אנחנו מסכמים את סך כל ההוצאות לתיקון ועל זה מוסיפים את המעמ.

זה לא כמו למקור מוצר המונח על המדף , מחירו קבוע וידוע ולכן אפשר למסור אותו ללקוח כשהוא כולל מעמ.

אם מקפידים להגיד עם כל הצעת מחיר במוסך שיש להוסיף מעמ, לא ברור לי איפה הבעיה כאן.

פורסם
למה אתם בעלי המוסכים עובדים בשיטה של מחירים ללא מע"מ, זאת שיטת מכירות שנוראה מעצבנת, עלבון לאינטילגנציה!

כמו כל המחירים בסופרים עם סיומת 99 אגורות או 90 אגורות.

ממש לא כמו הקומבינה עם 99 אגורות - בלי כוונה להעליב אבל אלו דבריו של אזרח ממוצע שבחיים לא היה לו נגיעה בעסקים.

המע"מ הולך למדינה, לא לכיס של המוסך, הרבה יותר נוח לעסק/בעל עסק לדבר במחיר לא כולל מע"מ כאשר מדובר על עבודה, כי כך הוא יודע בדיוק כמה הוא מרוויח. לגבי המחיר של החלק גם הוא משתנה מרכב לרכב, פעם המשולש יהיה 200 שקל ופעם 500 שקל, עסק לעסק מדבר במחיר לפני מע"מ, כך המוסך מקבל את המחיר לפני מע"מ מחנות החלפים.

בחנות/סופר וכו', הסטנדרט הוא לדבר במחיר אחרי מע"מ כי א. זה יותר נוח ללקוח לראות מחיר סופי ב. המחיר הוא קבוע לכל מוצר ולא משתנה ולכן לבעל העסק אין בעיה לתמחר אותו ככה (הכוונה שהמחיר ידוע מראש ולא נתון להצעת מחיר משתנה).

הרבה עסקים נותני שירות מדברים במחיר לפני מע"מ. כך זה נהוג.

פורסם

תבדוק אם אפשר להחליף רק את הבוקסות, לחלוץ אותן ולהחליפן בחדשות, רוב המוסכים עצלנים ולא עושים את זה, אבל יש כאלה שעושים החלפה של התותבים שהם החלק שמתבלה אלא אם המשולש חטף פצצה.

טיפול כזה יוזיל משמעותית את העלות, תוכל לשים תותבי פאוור פלקס אם קיימים לרכבך, שיבטיחו שקט ארוך מאוד.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
ממש לא כמו הקומבינה עם 99 אגורות - בלי כוונה להעליב אבל אלו דבריו של אזרח ממוצע שבחיים לא היה לו נגיעה בעסקים.

המע"מ הולך למדינה, לא לכיס של המוסך, הרבה יותר נוח לעסק/בעל עסק לדבר במחיר לא כולל מע"מ כאשר מדובר על עבודה, כי כך הוא יודע בדיוק כמה הוא מרוויח. לגבי המחיר של החלק גם הוא משתנה מרכב לרכב, פעם המשולש יהיה 200 שקל ופעם 500 שקל, עסק לעסק מדבר במחיר לפני מע"מ, כך המוסך מקבל את המחיר לפני מע"מ מחנות החלפים.

בחנות/סופר וכו', הסטנדרט הוא לדבר במחיר אחרי מע"מ כי א. זה יותר נוח ללקוח לראות מחיר סופי ב. המחיר הוא קבוע לכל מוצר ולא משתנה ולכן לבעל העסק אין בעיה לתמחר אותו ככה (הכוונה שהמחיר ידוע מראש ולא נתון להצעת מחיר משתנה).

הרבה עסקים נותני שירות מדברים במחיר לפני מע"מ. כך זה נהוג.

אתה יודע טוב מאוד שהרבה פעמים המחיר שנאמר לך הוא המחיר שעולה למוסכניק בראש ואם הוא לא ישנה כל פעם מספרים אז גם לא תיהיה לו בעיה לחשב את המע"מ.

ובמקרה שמוסך מתקשר לעסק של חלפים ושם הבנאדם יושב מול תוכנה ממוחשבת ואומר לו מחיר בטלפון אז אין שום בעיה שידעו להגיד מחיר כולל מע"מ.

בסופו של דבר כולם עובדים עם מע"מ ורק מוסכים לא.

פורסם
אתה יודע טוב מאוד שהרבה פעמים המחיר שנאמר לך הוא המחיר שעולה למוסכניק בראש ואם הוא לא ישנה כל פעם מספרים אז גם לא תיהיה לו בעיה לחשב את המע"מ.

ובמקרה שמוסך מתקשר לעסק של חלפים ושם הבנאדם יושב מול תוכנה ממוחשבת ואומר לו מחיר בטלפון אז אין שום בעיה שידעו להגיד מחיר כולל מע"מ.

מאיפה לקחת את מידע המצוץ מהאצבע הזה? ראית פעם חנות חלפים? תאמין לי שאף אחד לא נותן מחיר עם תוכנה ממוחשבת. מעבר לכך הסברתי לך שעסק לעסק עובד במחיר ללא מע"מ.

בסופו של דבר כולם עובדים עם מע"מ ורק מוסכים לא.

שטויות במיץ. אני אישית (טכנאי מחשבים) לא עובד עם מע"מ ברוב הפעמים.

המחיר שנאמר הוא המחיר שעולה למוסכניק בראש? נכון מאוד, זה המחיר שהוא חושב שהוא צריך להרוויח, מבחינתי אין הבדל בין מוסכניק ספציפית לבעל עסק באופן כללי, שינוי מספרים הוא בתלות שיטת העבודה של אותו בעל העסק, עסק #1 יחליט לקחת 300 שקל עבודה על החלפת משולש (כמחיר קבוע) בעוד עסק #2 יחליט שהוא מחייב את זמן העבודה בפועל, אולי עסק #3 יחליט שהרווח שהוא לוקח יהיה גבוה אם מגיע אליו יגואר בעוד מחיר סביר ונמוך יותר אם מגיע אליו דייהטסו?

בכל מקרה, הפואנטה כאן היא שעסק הנותן שירות ואשר אינו מחזיק מחיר קבוע למוצר קבוע לא יתחיל להטריד עצמו בחישובים מיותרים עם כל אדם שמדבר איתו. אותו בעל העסק לא יתחיל לחשב בראש/במחשבון עלות כל פריט בנפרד שכולל מע"מ, אלא יתן הצעת מחיר ע"פ העלות אותה הוא חושב שהוא צריך להרוויח וחישוב המע"מ שהולך למדינתנו הנפלאה הוא משאיר לסוף.

אם אתה מתעקש להתקע בדעתך, אין לי יותר מה להגיד.

פורסם
תבדוק אם אפשר להחליף רק את הבוקסות, לחלוץ אותן ולהחליפן בחדשות, רוב המוסכים עצלנים ולא עושים את זה, אבל יש כאלה שעושים החלפה של התותבים שהם החלק שמתבלה אלא אם המשולש חטף פצצה.

טיפול כזה יוזיל משמעותית את העלות, תוכל לשים תותבי פאוור פלקס אם קיימים לרכבך, שיבטיחו שקט ארוך מאוד.

הרכב מעולם לא עבר תאונות וכדומה אז קשה לי להאמין שהמשולשים עצמם תגועים. מכיר איזה מוסך שיעשה את זה?

פורסם
הרכב מעולם לא עבר תאונות וכדומה אז קשה לי להאמין שהמשולשים עצמם תגועים. מכיר איזה מוסך שיעשה את זה?

קודם כל בדוק בחנות חלפים אם התותבים מגיעים בנפרד מהמשולש, אצלי לדוגמא זה חלק אחד והייתי חייב להחליף את המשולשים.

פורסם
אל תיהיה תמים אתה עובד בדיוק באותה השיטה כי זה מכניס לך עוד כמה שקלים.

זה לא מכניס לי עוד כמה שקלים, זה מכניס לי את הסכום המדויק שאני צריך להרוויח על העבודה שלי. נכון זה עובד לטובתי, כי אני יודע בדיוק כמה אני מכניס, אני עובד לפרנסתי ולא כדי לחסוך לך הלקוח הסופי כמה שקלים.

ואתה אדון גבר גבר לא הולך למעסיק שלך ומבקש העלאה במשכורת? אתה לא מצפה שיתנו לך יותר כסף כי אתה עובד טוב? אתה לא הולך ומתבכיין שהדלק עלה והוא צריך לשלם לך יותר נסיעות? מה בדיוק ההבדל?

פשוט קטנוניות, אין לך בכלל מושג כמה הוצאות יש לבעל עסק, משכורות, תנאים סוציאלים, שכירות, חשמל, ארנונה, כלי עבודה, תחזוקת כלי עבודה, לקוחות שלא משלמים, לקוחות שדוחים תשלומים ועוד ועוד ועוד.

אני סיימתי, יש לך דעה עקומה, אבל נו, הישראלי המצוי במיטבו.

• תוכן חדש...