Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מכיר מישהו שעובד חינם?

לשיטתך, כל המוסכים וכל נותני השירותים באשר הם היו פושטים רגל.

כל רגע ייכנס רכב לבדיקה חינם, ויתקן במקום אחר.

אמר (כתב) הסמנכ"ל, שבמידה והלקוח מתקן אצלו אז עלות הבדיקה מקוזזת מהתיקון.

זה מקובל והוגן, אדם שרוכש רכב ספורטיבי בן 4 ב 150K (כל רכב בסכומים האלו).

אמור, לצפות להוצאות ו400 ש"ח עבור בדיקה אינם חריגים.

מסכים איתך.הדבר נובע מכך שאם לא כך היה הדבר המוסכים היו מלאים כל היום באנשים שבאים רק לבדוק.

עם זאת במוסך שבו אדם מטפל באופן קבוע והוא מוכר במוסך,בדכ לא יגבו על בדיקה כסף.

התשובה של פליקס בגבולות ההיגיון,אין אומנם אחריות על אחריות,אך אם לצורך הדוגמא כאשר בוצע התיקון נשארה עוד שנה לאחריות אז הספירה ממשיכה מעוד שנה ולא מתאפסת.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז במילים אחרות, אדם שקונה רכב יד שניה שהיה מטופל על ידיכם ניגש אליכם ורק רוצה לוודא שתיקון מסוים שתוקן תחת אחריות נעשה כמו שצריך ושאין איתו בעיות, צריך לשלם 400 ש"ח.

הכל מובן, עדכון מחר על הבוקר!

פורסם
שלום רב,

צר לנו על הצגה מגמתית של הדברים! נעמיד את הדברים על דיוקם -

פותח השרשור היה במרכז שירות פליקס ושוחח עם יועץ שרות.

יועץ השרות השיב לשאלות הפונה והסביר לו אודות מדיניות האחריות של היצרן.

בסופה של השיחה הציע היועץ לפונה להזמין במשרד הקבלה תור לבדיקה כמקובל במוסך (נקבע למחר).

היועץ הבהיר כי עלות הבדיקה 400 ₪ אך זו מקוזזת מעלות העבודה, אם הלקוח יאשר ביצוע' (קל וחומר אם יסתבר שהתיקון נכלל במסגרת האחריות).

היות והרכב טרם נבדק, מוקדם מלהגיע למסקנות ולהיכנס לדיון אודות הביצוע ואודות העלויות, אם בכלל.

בברכה,

אבי וייזל, סמנכ"ל

400 שקלים על בדיקה, בהחלט סכום מופרז לכל הדעות (גם עבור מוסך מורשה)

בכל המורשים שהייתי עד כה לקחו על בדיקה כ 280 שקלים (כולל מע"מ)

ושלא נישכח, מחירון שעת עבודה למוסך היא כ 200 שקלים ללא מע"מ

בדיקה, ייסודית עד כמה שתהיה לא תיקח שעתיים.

המחיר הנ"ל כנראה נועד להרחיק לקוחות חוזרים לא מרוצים (כדוגמה פותח השירשור)

שי.

פורסם

כמה המחירון של שעת עבודה? אתה לא מעודכן חביבי וישנן בדיקות שאוכרן כ 3 שעות ואף יותר

לא הכול שחור לבן ופשוט בטח לא באבחון של רכב עטיר טכנולוגיות ומורכבות מכאנית כללית

בקיצור יש לתת למוסך הזדמנות לבדוק ולתת תשובות מסודרות ועד אז חבל על כל בילבולי המוח והפסקולציות המיותרות

פורסם

אני הייתי פונה לרון ומבקש ממנו לתקן את התקלה אבל לעבוד תוך כדי תיעוד של שמאי רכב (הדו"ח יעלה לך כמו עלות הבדיקה בפליקס). במידה ומדובר בתיקון רשלני, ועם דו"ח שמאי ביד, תוכל לפנות לבית משפט ולתבוע את עלות התיקון מפליקס.

התגובה של פליקס ושל כל שאר המגיבים לא מדויקת. המקרה כאן סבוך יותר מסתם מקרה של תקלה וכניסה למוסך לאבחון.

מדובר פה בתקלה שיכול להיות שנגרמה עקב תיקון לא מוצלח.

אם מוסך פליקס כ"כ בטוח בטיב העבודה שלו ופותח השרשור כ"כ בטוח שהתקלה היא באחריות פליקס, פשוט תעשו בניכם הסכם חתום שבמידה והנזק נגרם כתוצאה מהתיקון אז עלות הבדיקה תהיה על חשבון המוסך ובמידה ולא אז הלקוח ישלם את עלות הבדיקה.

הבעיה הכי גדולה תהיה להביא גורם צד שלישי שיקבע האם התקלה קשורה או לא קשורה לתיקון שבוצע בעבר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אל תכנס לאנשים לכיס ואל תעשה להם את החשבונות.

למוסך יש עלויות תפעוליות. לא מתאים לך פנה למוסך שלא גובה על בדיקה.

ככלל, בעל מקצוע שמבצע עבודה ומקצה משאבים זכאי לתשלום.

היות והמקרה הנ"ל שונה מעט, אולי היה מקום לבצע את הבדיקה ללא תשלום או בהנחה מבלי לגרוע מזכותו של נותן השרות לגבות תשלום על פעולותיו.

בוא לא ניסחף ונכנה את המוסכים של צ'מפיון "בעלי מקצוע". הם בעלי רשיון מורשה לגבות מחירים מופקעים, זה כן.

כנראה שאנשים שעושים טיפולים שם לאודי A7 לא יבינו למה אני מתכוון, אבל היתה לי סיאט קורדובה שעברה טיפולים בצ'מפיון בחיפה ואז טיפול ותיקון במוסך תושיה, וגם היה ביקור בצ'מפיון ביפו. בכולם נרשמה דרגה שערורייתית ממש של גזל וחוסר מקצועיות.

כשהתקלקל לי המסך הארור של המזגן והרדיו היתה להם את החוצפה להגיד לי שזה עולה 9000 שקל (250 שקל באי ביי). כשנקרעה לי צינורית של ההזרקת דלק במוסך תושיה גבו 147 שקל על 9 סמ של צינור גומי ושתיים וחצי דקות של עבודה (כמובן תחת "חצי שעת עבודה, פלוס מע"מ, פלוס בונוס"). אה, והיה גם טיפול "גדול". שהיה בעצם טיפול קטן, אבל עדיין עלה כמעט 2000 שקל.

הסיאט זכתה לעדנה ולטיפול נאות רק כשהגיעה לרון.

פורסם

הנה קפצו כל הצדקנים, רבותיי מדובר פה במחיר מופרז בעליל שלא תואם את הסטנדרט הנהוג בשירות לקוחות, בררו עם בעלי המקצוע האחרים שגובים עבור דיאגנוזה מחיר סביר או כלל לא.

אני לא מאמין שאשכרה אנשים מוכנים לשלם על 400 ש"ח על אבחון תקלה 75% ממחירו של טיפול קטן ברכב.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

עד לפני 3 שנים הבורה שלנו טופלה במורשה (ברשלצ).

לא קרה מצב שהייתה תקלה ובשביל "להעיף מבט" על התקלה שילמנו.

אבל כאשר חובר למחשב, כן שילמנו.

כמו כן, במוסך מורשה מאזדה בדקו את הרכב + נסיעת מבחן (רציתי לבדוק אם יש לי רעשים מיותרים מהבולמים ומשאר המכלולים), ולא גבו אגורה על הבדיקה. נתנו הצעת מחיר מסודרת ונתנו לי לישון על ההצעה.

במוסך הילוך שישי (מורשה סובארו) בניר צבי ניגשתי עם רכב שהיה מתחמם, עשו לי בדיקה מקיפה + חיבור משאבה לרדיאטור ולא גבו אגורה על הבדיקה (רק על המכסה בסוף). והמכונאי בדק לי את הרכב כחצי שעה.

וכל האנשים ש400 שח לבדיקה ואבחון חיצוני נראים להם הגיוניים, אני מאחל לכם שזה יקרה גם לכם. ואז תבואו לכתוב כאן את אותו הפוסט.

זה לא שמפרקים ראש מנוע למצוא את הנזילה מבפנים. זה לראות את מקום הנזילה מבחוץ.

פורסם

לכל הקופצים.

הלא ברור שמדובר כאן בשרשור של שיפור עמדה של פות"ש מול פליקס.

פעולה לגיטימית מעיקרה, כל עוד לא חורגת מגבולות הטעם הטוב.

כמו כן, זמנו של נותן שרות כן שווה כסף למרות הנורמה הפסולה שנשתרשה כאן.

ש"פרייאר" מי שמשלם לנותן שרות עבור זמנו.

פורסם

הבטחתי עדכון אז הינה:

הגעתי היום ב-7:00 למרכז השירות של פליקס, כעשר דקות לאחר מכן ניגש אלי סבי (קיצור של סבסטיאן), אותו נציג שטיפל בי בפעם הקודמת וביקש שיטפלו ברכב שלי ללא עיכובים, תוך זמן קצר העלו את הרכב על ליפט והראו לי את מקור הבעיה וטיפולה וכבר אז הרגיעו אותי ואמרו שלא אצטרך לשלם כלום עבור התקלה. סבי אמר שאם יש לי זמן אוכל לראות איך עובדים על הרכב ושאוכל "לעמוד למוסכניק על הראש" ולבדוק מה מסדרים בדיוק אך לא היה לי מספיק זמן פנוי והייתי מוכרח ללכת לעבודה ולבינתיים הזמינו לי מונית על חשבונית לכיוון העבודה שלי שזה יפה מאוד!

סבי התקשר בסביבות 11:30 ואמר שהרכב מוכן ושאוכל לבוא לאסוף אותו ושהוא בדק אותו אישית ועוד בדיקה קטנה של משהו שביקשתי ממנו. ביקש שאבוא שוב לבדיקה חוזרת בעוד שבועיים על מנת לוודא שהתקלה לא תחזור על עצמה והוא גם סידר לי משהו קטן על הדרך :) כולל שטיפה חיצונית!

בסך הכל יכול להיות שטעיתי ברושם הראשוני שקיבלתי כי הסתבר שהם דווקא כן באו לקראתי בסוף למרות שזו הפעם הראשונה שלי שם ולא שילמתי שקל!

מה שמוזר הוא שרון אמר לי שתיקון של דבר כזה אמור לעלות באיזור 1500-2000 ש"ח (רק הערכה) וסבי אמר לי שגם אם דבר שכזה לא היה באחריות תיקון והחלפה היה יוצא 270 ש"ח כולל עבודה לכל היותר.

פורסם

ממה שנכתב כאן על רון,בד"כ הוא לא טועה.משמח שבסוף יצאת מרוצה,ממליץ לך לבדוק את הנקודה שבה הייתה הרטיבות בקרוב ע"מ לבדוק שהתקלה לא חוזרת.

אני מבין שבסוף לא שילמת בעבור הבדיקה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אני יודע מקריאה כאן על רון שהוא יודע לפתור המון דברים ושהוא מומחה לכל מה שקשור ל-VW אבל המחיר שקיבלתי ממנו נשמע לי מוזר לעומת פליקס. יכול להיות שזו רק אבחנה ראשונית ולאחר מכן הייתי מקבל מחיר אחר כי הוא לא בדק את הדברים ממש ממש לעומק, הוא רק בדק מאיפה מגיעה הנזילה ולא מה צריך להחליף בה.

וכן, עבור כל הטיפול הזה לא שילמתי כלום, פליקס לקחו אחריות כמו שצריך וכל הכבוד להם על כך!

פורסם

אני שמח, בשבילך שהכל הסתדר על הצד הטוב ביותר.

מניסיון, עם גולף 160 כפולת מגדשים אשר במשפחה.

ומטופלת בפליקס, יש לי רק מילים טובות לומר עליהם.

החליפו מנוע, שנה לאחר גמר אחריות על חשבון היצרן כולל טיפול גדול על חשבונם.

הסעות למקום העבודה, שטיפת הרכב וכו'.

• תוכן חדש...