Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שעל הנושא נכתבו הרבה פוסטים , אבל יש לי כמה שאלות ומחשבות רגע לפני תשלום המקדמה.

הציון הפסיכומטרי שלי בינוני (590) , בגרויות 95 - התלבטתי המון לגבי התואר הראשון ובסופו של דבר החלטתי שאני רוצה ללמוד משפטים.

אחרי בדיקה באוניברסיטאות הבנתי שאני לא קרוב לדרישות קבלה ,ובסופו של דבר החלטתי ללמוד במכללה למנהל .

את המכללות הקטנות שללתי מסיבות מובנות (על הבין תחומי לא בניתי , יש לי בעיה קטנה עם המקום אבל זה כבר לא קשור לסיפור).

הבעיה שאני מתחיל להרגיש חרטה , מצד אחד המקצוע נראה לי מאוד מעניין ,ויש אפשרות להתפתח ממנו להרבה תחומים , מצד שני מצב השוק (ע"פ הבנתי ופה בדיוק אני צריך את עזרתכם) "על הפנים" , הסיכוי להתקבל לסטא'ז לא גבוה (במיוחד ללומדים במכללה) , וגם לאחר מכן המצב לא מזהיר פנים.

כמובן שיש את הפן הכלכלי - אני לא בא ממשפחה מבוססת ואני צריך לממן את הלימודים לבד (יש לי סכום התחלתי , אבל לצערי אני יצטרך ללמוד ולעבוד במשך רוב התואר) , מסיבה זאת אני לא רוצה להירשם לתואר משולב (3 ימי לימודים לעומת 5 ימים לימודים מלאים ודחוסים) .כמובן שבגלל הפן הכלכלי אני יצטרך לחיות "מהיד לפה" (כמובן שאני מקצין אבל את מבנים על מה אני מדברים), תואר ב110K לעומת תואר ב40K בשכר אוני'.

האם יש פה עורכי דין, סטודנטים , בעלי תפקידים בחברות רלוונטיות(או אנשים אחרים שמבינים בנושא) שיכולים לנסות להסביר את מצב השוק , האם יש הבדל גדול בין בוגרי אוני למכללה (בדומה להנדסה , ששם הסינון הראשוני הוא על בסיס מקום לימוד) .

כמובן שכול רקע והסבר אחר שיוכלו לעזור לי להגיע להחלטה יעזרו.

תודה לעוזרים

פורסם

יש לי חבר שסיים תואר במשפטים במכללה למנהל בממוצע נמוך.

הוא לא מצא עבודה בתחום שלו, אבל למזלו אבא שלו הוא פעיל פוליטי והוא גם התעסק בפוליטיקה במהלך החיים שלו.

עבודה בתחום שלו הוא לא מצא, אבל הוא היום יועץ של אחד השרים בממשלה הנוכחית.

השוק גם מוצף כלכלנים, אותי זה גם מדאיג, אבל מצד שני אני מאוד מתחבר למקצוע הזה ואני לומד את התואר הזה באוניברסיטה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לדעתי, במידה ואתה מתחבר למקצוע לך תלמד אותו, למרות שהשוק מוצף.

אדם שאוהב את המקצוע, יהיה יותר טוב בו, ובסופו של דבר, סיכויי ההצלחה שלו גדלים.

אני הייתי שוקל ברצינות רבה את האופציה של לעשות מכינה באחת האונברסיטאות ולהתחיל שם את הלימודים עוד שנה.

בוגר של מוסד לימודים בעל שם ימצא עבודה ראשונה ביתר קלות, וזה חשוב בעיקר כאשר היצע העבודות נמוך והתחרות רבה.

פורסם
דעתו של נפתלי בנט מהיום:

http://rotter.net/forum/scoops1/40963.shtml

בידיוק רציתי לצרף את זה גם.

הייתי באותו מקום כמו שלך לפני שנתיים בערך. רציתי ללמוד משפטים, הפסיכומטרי (625) בשילוב עם הבגרויות (94) לא איפשר לי להתקבל למשפטים באוניברסיטת חיפה. תכל'ס? תודה לאל. ראשית כל, באמת שהשוק מפוצץ בעורכי דין למיניהם.. לא באמת צריך את כולם. לבסוף מצאתי נישה יותר טובה, לימודי "עסקים באסיה" באוניברסיטת חיפה. תכל'ס? לימוד שפה סינית עם קורסים ייעודים בעסקים מהרב תחומי, וגם קורסים חדשים של על שוקי העסקים השונים באסיה. מה לעשות עם זה אחרי זה? אין תיכנון. אבל יש במסלול גם התמחות בשנה השלישית, ככה שאפשר יהיה למצוא את הנישה שלי איפה שהוא. בסופו של דבר, גם ככה:

aQqnKnq_700b_v1.jpg

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

לפני שאתה הולך ללמוד תואר כזה, אשאל אותך משהו.

אני, כמו רבים אחרים, מבין כמה זה אדיוטי ללכת ללמוד משהו "שיהיה תואר". לי זה היה בגלל לחץ משפחתי וסביבתי. לא ידעתי לעמוד על שלי.

אתה יודע מה? אלקטרוניקה מעניינת אותי כתחביב, אשמח לבנות רובוטים לכיף...אבל מעניין אותי בכלל עיסוי רפואי. יש לזה הרבה שימושים ואני אוהב לעזור לאנשים. אז למה העברתי 3-4 שנים? לא ברור...

מה שאני מציע זה שקודם תשאל את עצמך אם אתה רוצה לעבוד (לא ללמוד - לעבוד) במשהו שנראה לך מעניין. רוצה להיות נגר? מנופאי? פיזיקאי ב-CERN? מתקן טורבינות ב-ח"ח?

יש מליון אנשים שהלכו ללמוד משפטים כי חסר להם נייר טואלט. אם זה *באמת* מעניין אותך, בבקשה - לימודים זה דבר טוב.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אוקי אני יחדד קצת את המצב שאני נמצא בו - הגעתי להחלטה שאני רוצה ללמוד משפטים , שזה המקצוע שמתאים לי (אני לא עושה את זה בגלל פשרה , רצון לתעודה וכוי).

השאלה היא האם אני יכול להתקבל להתמחות במקום טוב דרך מכללה (במידה וכן , באיזה רף אני צריך לעמוד מבחינת ציונים).

האם יש הבדל בין המכללה למנהל למכללת ר"ג (במחיר יש הבדל) , או שכול עוד אני עומד ברף ציונים גבוה זה לא משנה היכן אני לומד.

ושוב כול מי שמודא למצב השוק ויכול להסביר לי כמה המצב מורכב , האם תואר במשפטים בלבד כדאי , וכמובן כול דבר שיכול לכוון ולעזור..

תודה

פורסם

לכל מי שמסיים תואר במשפטים קשה למצוא סטאז'. לכל מי שמסיים סטאז' קשה למצוא עבודה טובה במשרד נחשב ובשכר הוגן. קשה, השוק של עורכי הדין קשה. ככה זה כשיש יותר מידי בשוק.

אבל...

אם אתה טוב, אם הציונים שלך יהיו טובים, אם תבנה קשרים בתחום מהיום הראשון שלך במכללה ואם תקרע את התחת - תצליח למצוא עבודה. ככה זה, את הטובים תמיד צריך וגם כשהשוק מוצף מי שהולך אלו האנשים הפחות טובים.

אני רק מקווה שאתה יודע מה באמת עושה עורך דין. שלא תחשוב שכל העבודה שלך תהיה כמו פרקליטי LA או משהו כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כדאי וחשוב שיהיה תואר - אפילו לא משנה אם בתחום שתרצה לעסוק בו או התחום הכי קל וחפיפי.

כיום ובעתיד - תואר ראשון הוא מעבר של הסינון הראשוני בהרבה מקומות, חובה בכל מיני ארגונים, יש מקומות רבים שבהם תואר מעלה את השכר , ואתה יודע מה ? תואר יסייע הרבה בכרטיס שלך באתרי הכרויות. גם זו נקודה.

עוד 10, 20 שנים תודה לעצמך על כל רגע וכל שקל שהשקעת בהשגתו.

הרבה היו ואחרים יהיו במצב כמו שלך - מימון עצמי, קיום ולימוד במקביל. קשה, גוזל הרבה זמן, מאריך את התקופה - אבל עוברים את זה ונוכחים שמשתלם. לפעמים מאוד.

קושי בהשגת מקום ראשון ולעבור תקופת התמחות יש כמעט בכל עיסוק. טיפול קשרים והכרויות בהחלט יכול לסייע.

בהצלחה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

הייתה כתבה הערב בערוץ 2, בדיוק על המצב של לומדי המשפטים בארץ, ועד כמה ההיצע גובר על הביקוש.

אבל מה שכן, תמיד אפשר ללמוד את זה ולעסוק לאו דווקא בעריכת דין, לימודי משפטים זה משהו שבהחלט מרחיב את הידע ואם תוסיף לזה נסיון, זה יכול להזניק אותך קדימה בהמון עבודות.

כדאי וחשוב שיהיה תואר - אפילו לא משנה אם בתחום שתרצה לעסוק בו או התחום הכי קל וחפיפי.

כיום ובעתיד - תואר ראשון הוא מעבר של הסינון הראשוני בהרבה מקומות, חובה בכל מיני ארגונים, יש מקומות רבים שבהם תואר מעלה את השכר , ואתה יודע מה ? תואר יסייע הרבה בכרטיס שלך באתרי הכרויות. גם זו נקודה.

עוד 10, 20 שנים תודה לעצמך על כל רגע וכל שקל שהשקעת בהשגתו.

הרבה היו ואחרים יהיו במצב כמו שלך - מימון עצמי, קיום ולימוד במקביל. קשה, גוזל הרבה זמן, מאריך את התקופה - אבל עוברים את זה ונוכחים שמשתלם. לפעמים מאוד.

קושי בהשגת מקום ראשון ולעבור תקופת התמחות יש כמעט בכל עיסוק. טיפול קשרים והכרויות בהחלט יכול לסייע.

בהצלחה !

בתור סטודנט טרי, כל מה שכתבת לגבי הסינון למקומות עבודה, העלאת השכר, זה שזה חובה והכל הזכיר לי קצת למה אני הכנסתי את עצמי לנטל הזה שנקרא אוניברסיטה.

ד"א איך היחס בחוץ לבוגרי האוניברסיטה הפתוחה?

אני לומד שם לתואר ראשון בניהול, וכל מי שהגיב אמר משהו כמו "וואו, ממש קשה שם!"

אני באופן אישי דיי מסתדר שם, חסך לי את כל המסע המפרך של הפסיכומטרי, שאני באופן אישי מאמין שלא משקף ממש כלום.

מה גם שאפשר לשלב עבודה במשרה כמעט מלאה.

בחזרה לשאלה, איך התואר של הפתוחה בחוץ?

עריכה:

הוספתי כתבה לגבי משפטים שפורסמה היום בYNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4414089,00.html

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בהיעדר נסיון אישי בתחום, התייעצתי בשבילך עם מישהי שנמצאת בעיצומו של תואר משולב משפטים-כלכלה ועברה התלבטות דומה לפני מספר שנים. להלן הערותיה, נסה לקח אותן באופן קונסטרוקטיבי ולהתעלם מהסגנון הבוטה לפרקים:

נתחיל בזה:

כן, יש הבדל גדול. אפילו עצום. בוגרי מכללות כמעט ולא מוצאים מקום לסטאז' ואם כן לא מדובר במקום מזהיר. מלבד זאת, אותם אנשים הם בד"כ המצטיינים. לפי הציונים שהציג, הוא לא הולך להיות מצטיין, שכן הלימודים דורשים הרבה יותר מאשר למידה מסכנה לפסיכומטרי או לבגרויות.

לימודי משפטים נועדו לאנשים שרואים את עצמם מתברגים בתחום, שואפים לשם ולא מעניין אותם מצב השוק. אני למשל, שואפת לתחום שבו אין כמעט הכנסה וגם הקבלה לא מי-יודע-מה. זה לא עניין אותי, כי זה משהו שאני שאפתי לעשות מגיל 16-17.

הייתי ממליצה לו שלא להירשם למכללה - שכר הלימוד גבוה, ולא מספק לאחר סיום הלימודים. הרמה במכללה למנהל יחסית גבוהה למכללות, אך לא ניתן להשוות אותה ללימודים באוניברסיטה, בעיקר בתואר המשפטים.

כן הייתי ממליצה לו להירשם ללימודים, אבל לפני זה:

כמה פעמים עשה פסיכומטרי? הציון שלו נמוך מאוד.

האם שיפר בגרויות? ממוצע הבגרויות שלו גם כן נמוך מאוד.

הייתי ממליצה לו לקחת שנה ולנסות לשפר את ציוניו.

לאחר מכן, לפנות להכוונה מקצועית (אני אישית הלכתי למכון הדס. בגלל שידעתי כבר מה אני רוצה והלכתי עם ראש "מקובע", זה לא שינה יותר מדי את החלטתי. בת משפחה פנתה לשם גם כן, והחליטה ללכת בעצת הפסיכולוגית וללמוד משהו אחר ממה שרצתה - כיום היא מתחילה תואר שני במקצוע זה). בהכוונה מקצועית הוא עובר יום מבחנים עמוס ועוד יומיים של פגישות עם פסיכולוגית. הם ייעצו לו על סמך ציוניו, יכולותיו, רצונותיו, והמלצות הפסיכולוגית (מביאים 3 מקצועות שונים לפי קטגוריות אלו).

אם הוא עדיין מקובע על הלימודים וזה מה שהוא רוצה לעשות, ואין לו רצון לשפר את ציוניו- שיהיה לו בצלחה, שיתכונן לקרוע את התחת.

בתור מי שעושה תואר משולב עם משפטים, דווקא כן אמליץ לנסות לשלב. מקסימום תמיד אפשר לפרוש וזו לא בושה. התואר המשולב הוסיף לי המון, פתח לי אופקים וקווי מחשבה אחרים לגמרי. אין ספק שזה יותר קשה ועמוס (ולימודים של 4 שנים), אבל אני מרוצה מכל רגע. זה מעניק אתנחתא מלימודי המשפטים העמוסים בקריאה, לנושא קצת אחר.

~

מקווה שזה יעזור לך לקבל החלטה מושכלת, שיהיה בהצלחה.

פורסם

אם ואם ואם ואם ואם,

מדובר על מקצוע לא קל שיש לו הרבה מחפשים בשוק,

לאור המצב של היום צריך להיות דיי תותח בשביל להגיע רחוק עם זה, או קצת מזל.

יש לי חבר שלמד משפטים, וידידה מאוד טובה, היא לבנתיים מצאה סטאז' סביר, הוא עדיין לא לצערי. שניהם יצאו עם ציונים יחסית גבוהים.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...