Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לאמץ כלבה מסוג יורקשייר טרייר מכיוון שאני אוהב את הזן הנ"ל.

רציתי לברר האם אדם אשר עובד מ-9 עד 18:30 יכול לגדל כלב בסדר גודל הזה לבד או שהכלב יהיה מסכן ?

כמובן שבערבים ובבקרים אבלה איתו + הליכה. ובסופשים הוא כמובן יהנה מיותר זמן איכות יחדיו.

מצ"ב להמחשה סוג הכלב + אבטיח לקבלת קנה מידה :)

אבטיח.jpg

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כן, שווה לאמץ את הכלב גם אם מרבית היום יהיה לבד. העניין הוא לחנך אותו ולדאוג לצרכיו על מנת שלא ישתעמם כשיהיה לבד ושלא יפתח בעיות התנהגות. מן הסתם במידה ויהיה מחונך וכו', לא יפרק לך את הרהיטים והכל.

אם תאמץ גור אז כמובן תתכונן להרס רהיטים ועשיית צרכים בבית.

בכל אופן, במהלך היום הכלב יישן רוב היום. אם תספק לו תעסוקה, הוא גם יעסיק את עצמו ולא ישתעמם.

בערבים כמובן הליכה כמו שאמרת, משחקים וכו'. אין כמו לחזור הביתה והכלב שלך מחכה לך!

ממליץ בחום לאמץ ולא לרכוש!

פורסם

למצוא יורקשייר גזעי או דמוי גזעי בעמותות, זה דבר קשה מאוד. אנשים בדר"כ לא נוטים לוותר על גזע כזה. אגב, כלב גזעי ומתועד (עם תעודות) יחצה את ה-5000 ש"ח בכייף, אם אני לא טועה.

10 שעות זה המון זמן לבד וכדאי לדאוג למישהו שירד איתו לפחות פעמיים ביום (העלות מאוד זניחה - בסביבות ה-20 ש"ח לטיול).

רוב האנשים ירשמו לך שזה המון זמן להיות לבד. אם תחליט ללכת דווקא על טרייר מעורב חמוד (ולא חסר כאלו), אז אני בעד. 10 שעות בבית עדיפות על עשר שעות בכלוב בכל מצב.

פורסם

יורקשייר הוא כלב היפראקטיבי משהו. כדאי שתשקול את זה לפני אימוץ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

א. כדאי שבתור רווק תחשוב על זה לעומק, וכבר אסביר מדוע.

אני מאוד אוהב כלבים. תמיד היו לי כלבים, הכלב הנוכחי שלי הוא שיטסו בן 6.5 שנמצא אצלנו כבר בערך מגיל חודש. ומה גיל התמותה הממוצע של שיטסואים שמטופלים היטב? בין 16 ל 18, אפילו 19 שנה. אני אהיה בן 30 כשכלב שקנינו כשהייתי בן 12 ימות. בתור רווק, עם כל האהבה שלך לכלבים, ואני בטוח שיש כזאת כי עובדה שאתה רוצה לאמץ כלב, הוא יפריע לך. מספיק שתרצה לטוס לחופשה בת יומיים, שלא נדבר על חו"ל, וזה כאב ראש די רציני. אתה צריך להבין שעד שהכלב לא ילך לעולמו - אתה תהיה מחוייב לטפל בו כמו בן בית לכל דבר. אין הפסקות, וכשהוא גור - אין מנוחה. אני לא סובל שאנשים מאמצים/קונים כלב לפני שהם חשבו על זה טוב טוב, ואח"כ אחרי שנתיים פתאום הם מתחרטים. הכלב יהיה אומלל, עם חרדת נטישה שסביר להניח שלא תעזוב אותו.

ב. במידה והחלטת שאתה מבין את כל המשמעויות, כולל עלות אחזקה, כלומר, אוכל איכותי, חיסונים, תילוע כל שלושה חודשים (ושלא נדבר על בעיות רפואיות מורכבות יותר, טפו), מיטה, אפילו כמה צעצועים, קרא את ההצעה הבאה שלי.

אם תביא כלב בנוסף ליורקשייר טרייר - לעולם לא ישעמם להם. הם פשוט ישחקו אחד עם השני ויהיו אחד עם השני. מ 9 עד 18:30 - שעות ארוכות, אבל לא מדי. תתעורר 15 דקות מוקדם יותר בכל בוקר. תתארגן כרגיל, וכשאתה מוכן לצאת לעבודה - תוריד את הכלב. כך הוא יירד בשעה המאוחרת ביותר הנוחה לך. עם הזמן שהוא יגדל, הוא ילמד לשלוט בצרכים שלו. ברגע שאתה מגיע הביתה - טיול נוסף, ועוד אחד לפני שאתה הולך לישון. אני יוצא לבסיס ב 7:10, כלומר, מוריד את הכלב כל בוקר בין 6:55 ל 7:10. מגיע הביתה בערך ב 18-18:10, מוריד אותו שוב. הוא לא עושה צרכים בבית.

כלבים הם חיה מדהימה, ותענוג לגדל אותם, אך בבקשה - תהיה בטוח בוודאות שאתה מוכן לזה כספית ולוגיסטית.

.Your average Notepad

פורסם

תודה על העצות.

אני לא אקח כלב לפני שאני לא אהיה 1000% בטוח שהוא ישאר איתי לעד. במידה ואני אטוס לחו"ל אוכל להשאיר אותו אצל ההורים. מה שנוח בכלבים האלה הוא שמתאהבים בהם מייד ואני בטוח שזה מה שיקרה בבית ההורים במידה ואזדקק לסיוע שלהם בשמירה עליו.

מפריע לי מאוד שהכלב ישתעמם בבית ואני באמת רוצה שיהיה מאושר ועל כן אני חושב על זה מיליון פעמים ומתיעץ.

כשאגור בסוף השנה עם בת הזוג שלי דברים יוכלו לעבוד יותר בקלות.

בכל מקרה אשמח לשמוע על עלות חודשית משוערת ממוצעת לחבר נוסף במשפחה.

תודה רבה!

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לגבי עלות - הייתי אומר, מספר גס - באזור ה 300 ש"ח בחודש, מלבד ההשקעה הראשונית על מיטה, צעצועים, קולר, חגורה וכו'. בנוסף לכל מה שהזכרתי בתגובה הקודמת, יש לזכור גם עלות לספר פעם בחודש-חודשיים.

אגב, כדי שלא ישתעמם, עלה בראשי רעיון מעניין: תאמץ גור, ובנוסף עליו - גם גור חתולים. כשהם יחד מגיל צעיר הם נהיים חברים לכל דבר, והבונוס להערכתי הוא, שהכלב לעולם לא ינבח סתם על חתולים ברחוב. אני מעריך שלגדל חתול זה יותר זול, וקל, מלגדל כלב. גילוי נאות: אני אלרגי לחתולים ולכן לא יצא לי לנסות את הכתוב מעלה. לי זה נשמע הגיוני, אבל כך את זה בעירבון מוגבל.

.Your average Notepad

פורסם

יש לי רעיון ל-2 ציפורים במכה אחת כמו ההצעה מעלי:

אני יכול לאמץ גם דולפין ואז למכור כרטיסים בכניסה לבניין וככה לממן את אחזקת הכלב.

גם חיסכון בהוצאות וגם לכלב לא יהיה משעמם (:

פורסם

זה שהכלב שלי גדל עם חתולים זה אומר שהוא לא ינבח על החתולים הספציפיים שבבית, הוא עדיין נובח על חתולים בחוץ.

לגדל חתול זה קשה מבחינת טיפולים רפואיים, אפילו פרונטליין אני לא יכול לשים להם בלי לדחוף אותם לכלוב לחץ, כל ביקור אצל הווטרינר מתחיל קודם כל בזריקת טישטוש אחרת מישהו יאבד עין.

עם זאת כלב וחתול יכול להיות רעיון טוב לאנשים שמסתדרים עם שני המינים (הפסיכולוגיה של חתולים היא בדיוק 180 מעלות מזאת של כלבים).

עלות ממוצעת של כלב בינוני באיזור עירוני היא ~350 שקל בחודש (אוכל טוב, חיסונים בזמן, פרונטליין וקילטיקס וכו'), יש לקחת בחשבון קנסות פה ושם לערייה.

פורסם

לי יש כלב קטנצ'יק (קצת יותר גדול מהטרייר המדובר) וההוצאות שלו הם בחודש (לכלב מפונק מאוד):

* אוכל - בערך 80 שקל לאוכל איכותי (שק של 2 ק"ג זה בערך לחודש ימים)

* פדים לצרכים (של Ribos, על האחרים הוא לא עושה פיפי) - בממוצע 40 שקל לחודש (בד"כ במבצע 2+1 ואז זה זול יותר)

* חטיפים - 100 שקל לחודש (בד"כ במבצע של 2+1 או 4+1 או 5+1, כשמחיר חבילה בין 20 ל-30 שקל)

* עצמות - אחת לשבועיים חבילה ב-30 שקל - כ-60 לחודש

* צעצועים (בגלל בלאי או חידוש) - 20-30 שקל לחודש

סה"כ הוצאות שוטפות זה 300 שקל

הוצאות חד פעמיות או לטווח ארוך:

* חיסון משושה הוריקן (2 זריקות) בערך 500 שקל לשתיהן (הפרש של שבועיים בין זריקה אחת לשנייה)

* חיסון כלבת + רשיון - בערך 300 שקל לשנה

* תילוע - 15-25 שקל לתילוע (אחת לחצי שנה לפי וטרינר אחד, אחת לשנה לפי וטרינרית אחרת)

* פרונטליין - בסביבות 170 שקל, אבל שניים שלושה שפריצים מכסים את כל הכלב ותרסיס מחזיק להמון זמן (חצי שנה ועדיין לא החלפתי את התרסיס)

* מיטה או ספה - בסביבות 150 שקל (לבחירתך אם לקנות או לא)

* קערות אוכל ושתייה מפלדת אל חלד (אם הוא נשאר לבד עדיף קערות שהתחתית שלהן עם גומי שמונע מהכלב להפוך את הקערה שלו ולהשאר בלי מים) - 50-60 שקל

צעצועים למשל אתה לא חייב לקנות הכל במכה, לקנות צעצוע אחת לחודש במשך כמה חודשים ואח"כ רק להחליף את הבלויים אם צריך

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לי יש כלב קטנצ'יק (קצת יותר גדול מהטרייר המדובר) וההוצאות שלו הם בחודש (לכלב מפונק מאוד):

* אוכל - בערך 80 שקל לאוכל איכותי (שק של 2 ק"ג זה בערך לחודש ימים)אצלי, שק של 11.3 ק"ג, מספיק לחודש וקצת והוא עולה 380 ש"ח. אם הכלב שלך מפונק, אז מה הכלבה שלי? :)

* פדים לצרכים (של Ribos, על האחרים הוא לא עושה פיפי) - בממוצע 40 שקל לחודש (בד"כ במבצע 2+1 ואז זה זול יותר)

למה כלב צריך פדים, אם הוא כבר לא גור?

אחלה פירוט, סה"כ המחירים בהחלט הגיוניים.

פורסם

אם עושים לפי יחס של מחיר לק"ג האוכל של הכלב שלי עולה 40 לקילו, שלך 34 שקל לקילו, קצת יותר זול לקנות בכמות

מצד שני הכלב שלי יאכל שק כזה של 11 קילו במשך חצי שנה (אגב זה לא טוב - לא לקנות כמות ליותר מחודש - חודשיים, האוכל מאבד מהטריות שלו.

והכלב צריך פדים כי הוא נמצא בתוך הבית ואין לו גישה לחצר במהלך היום, ואז הוא עושה פיפי על הפד, לא מלכלך את כל הבית, לא שטיחים וכו', וגם לומד שיש מקומות ספציפיים שבהם הוא יכול לעשות צרכים, פיפי רק על פד או בחוץ (קקי הוא ביישן ועושה רק בחוץ ורק כשאף אחד לא מסתכל)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...