Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הוא סיטרואן קסרה 01 אוט'.

אתמול השארתי אורות ברכב דלוקים למשך זמן רב יחסית, ולאחר מכן הרכב לא הניע.

אם זה רלוונטי, אז במהלך הזמן הקצר הזה קצת התקדמתי/התדרדרתי עם הרכב במדרון על מנת לעמוד במקום יותר נוח, כמובן תוך כדי שימוש בבלם כשהרכב מכובה.

לאחר מכן התחברתי לרכב אחר עם כבלים, והרכב הניע.

מאז נורית ה-ABS דולקת קבוע, האם אפשר להניח שזה קשור, ואפשר לשער מה הפתרון לבעיה?

האם זה פתרון יחסית פשוט, שגם המוסך הקרוב למקום מגוריי הנידח יכול לטפל, כשאני אוכל להיות בטוח שהפתרון שלו לכיבוי הנורית זה לא לנטרל את ה-ABS לעולם ועד ולכבות "בכוח הזרוע" את הנורית?

תודה!

פורסם

יכול להיות שמה שעשית גרם אולי בעקיפין להדלקות הנורה, אולי לא, אינני יודע.

בתור פעולה ראשונה - ניתן לנתק את המינוס של המצבר למספר דקות - ולחבר מחדש. ייתכן שאם התקלה ספורדית (מקרית, לא קשיחה) - הנורית תכבה.

אם תמשיך לדלוק - אין מנוס מלגשת למוסך, להתחבר לסורק תקלות ולראות מהי הבעייה.

כ"כ - המתן בבקשה לתגובות נוספות.

alfa 156 2.5.

פורסם

כשאני אוכל להיות בטוח שהפתרון שלו לכיבוי הנורית זה לא לנטרל את ה-ABS לעולם ועד ולכבות "בכוח הזרוע" את הנורית?

תודה!

שווה לבדוק כמה עולה לתקן. אולי מדובר בחיישן תקול ואז זה לא בהכרח יקר. מערכת ABS יכולה להציל את חייך יום אחד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הלכתי למוסכניק השכונתי שלי, והוא אמר לי "תעשה נסיעה ארוכה וזה כנראה יסתדר מעצמו".

עשיתי וכמובן שזה לא הסתדר. גם ניתוק המצבר לא פתר את הבעיה.

הלכתי למוסך סיטרואן-צמרת, ושם נהגו בי באופן מאד לא הולם לדעתי.

ראשית כל הייתי צריך להסכים מראש לשחרר במידת הצורך 300 ש"ח בגין תיקון התקלה.

ממתי מוסכים מבקשים כסף/התחייבות על הצעת מחיר?

עד היום קרה שהייתי במוסכים, עבדו שעתיים על האוטו שלי, לא ממש פתרו את הבעיה ולא שילמתי שקל.

אחד המכונאים חיבר לפטופ לרכב שלי (כשהרכב עדיין בחנייה אפילו), דיברתי איתו והוא אמר לי שהוא לא רואה שום תקלה.

כעבור דקה נזף בי המוכר שאני מעז ברוב חוצפתי לדבר עם המכונאי ליד הרכב שלי.

לאחר מכן הוא בא אליי ואמר לי שיש תקלה בבלמים (למה להגיד ABS? שאני אחשוב שהבלמים על הפנים ואני לפני מוות).

שאלתי שאלות והצלחתי להוציא ממנו שהבעיה באמת נטו ב-ABS והבלמים הרגילים עובדים פיקס.

הוא רוצה ממני 60 ש"ח עבור החלק (פילטר כלשהו..) ועוד 290 ש"ח על עבודה (הוא מפרק חצי אוטו בשביל זה?).

הוא אמר לי שהוא לא מבטיח בכלל שזה יפתור את הבעיה, והמכונאי שהיה לצידו אפילו אמר "כצעד ראשון אנחנו קודם צריכים לעשות X...", כלומר ההוצאות עוד לפניי.

הלכתי למוסך אחר, ושם ביקשו ממני 150 ש"ח עבור חיבור המכונית למחשב דיאנגנוסטיקה, וויתרתי על זה.

א. למה חיבור למחשב דיאגנוסטיקה זאת פעולה שעולה ככה, אם היא לוקחת 5 דקות ובזמן הזה המכונאי אפילו לא מלכלכך את הידיים שלו?

ב. הרכב שלי בן 12, ברכב הקודם בכלל לא היה לי ABS, אני לא בטוח כמה כדאי לי להיכנס להוצאות על זה. בעיקר אצל לובינסקי שגם הם יקרנים וגם אני לא מאמין לאף מילה שלהם.

ג. רשום במוסך בגדול "מחיר שעת עבודה ללקוח (על בסיס שעתון היצרן) כולל מע"מ 304 ש"ח."

שיעור פרטי בדר"כ לא עולה יותר מ-100 ש"ח, וגם אני אקח שיעור פרטי מדוקטור למדעי המוח זה כנראה לא יגיע ל-304 ש"ח לשעה. מאיפה המחיר המופקע הזה?

• תוכן חדש...