Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש לא "רק לייזר". אין שום סיבה בעולם לרכישת מדפסת לייזר לצרכים של פותח השרשור.

אני כבר עם מדפסת שנייה של ברדר לאחר שהראשונה נפטרה בטרם עת בגלל רשלנות שלי. בניגוד למדפסות של HP, כאן הראש לא מתייבש, אפילו אם לא מדפיסים בה כמה חודשים שכן המדפסת עושה מדי כמה ימים ניקוי ראשים עצמאי.

בנוסף גם ראש ההדפסה איכותי יותר ולא חד פעמי כמו במקרים של HP (שזו אחת הסיבות למה אין כמעט מחסניות תחליפיות והיסבה בגינה המחסניות המקוריות יקרות מאוד). בנוסף אין למדפסת שום בעייה עם דיו תחליפי ואת המחירים המגוחכים כבר רשמו בשרשור הזה.

בקיצור - לא רואה שום סיבה לשלם פרמייה על מדפסת לייזר שלא תצדיק את מחירה (או את מחיר הטונרים) לצרכים של פותח השרשור.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב200-300 שקל קונים מדפסת לייזר שחור-לבן שתהיה אמינה יותר, מהירה יותר, תפיק פלט איכותי יותר ולא תצריך התעסקות עם ציוד מתכלה (דיו / טונר) להרבה זמן.

לדעתי רוב המשתמשים הביתיים לא ממש צריכים צבע. בשביל מה זה טוב?

בהינתן ה tradeoff בין כל היתרונות של לייזר שכתבתי למעלה, ליכולת להדפיס בצבע - אני בוחר בלייזר.

ולגבי פעולת הניקוי העצמי שתיארת - קיים רק במידה והמדפסת מחוברת לחשמל.

אם מנתקים אותה לתקופה אז ראשי הדיו ייסתמו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

היה לי של בראדר כמה שנים, לא ממליץ לקנות, כי לא משנה כמה תדפיס רק לתחזק הדיו זה עולה ביוקר, אסביר, אם תדפיס הרבה אז זה מובן שזה הרבה יותר יקר מלייזר, ואם לא תדפיס ואפילו בכלל לא, אז כמעט כל חודשים כבר מופיע שהדיו רק כי זה עושה כל יום נקיון ומרקן את הדיו, עד שהחלטתי לעבור לליזר חיפשתי מישהו שיקח את הבראדר ממני ובחינם רק כדי להיפטר ממנו, ומאז שקניתי הלייזר כבר עבר 4 שנים, מרוצה מאד לא צריך בכלל להתעסק עם זה, דיו אחד שעולה 170 ש"ח (לא מקורי) מחזיק לשנה+ ואני מדפיס לא פחות יחסית, בכלל לא חוסך.

אז לסיכום, ממליץ רק על לייזר

פורסם
היה לי של בראדר כמה שנים, לא ממליץ לקנות, כי לא משנה כמה תדפיס רק לתחזק הדיו זה עולה ביוקר, אסביר, אם תדפיס הרבה אז זה מובן שזה הרבה יותר יקר מלייזר, ואם לא תדפיס ואפילו בכלל לא, אז כמעט כל חודשים כבר מופיע שהדיו רק כי זה עושה כל יום נקיון ומרקן את הדיו, עד שהחלטתי לעבור לליזר חיפשתי מישהו שיקח את הבראדר ממני ובחינם רק כדי להיפטר ממנו, ומאז שקניתי הלייזר כבר עבר 4 שנים, מרוצה מאד לא צריך בכלל להתעסק עם זה, דיו אחד שעולה 170 ש"ח (לא מקורי) מחזיק לשנה+ ואני מדפיס לא פחות יחסית, בכלל לא חוסך.

אז לסיכום, ממליץ רק על לייזר

לא יודע איזו מדפסת הייתה לך. שלי ממש לא עושה ניקוי למחסניות כל יום (והיא מחוברת לחשמל באופן קבוע).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

שמע, אם אתה לא צריך צבעוני, יש מדפסות לייזר של סמסונג ב300 שקל בערך. הן קטנות ומתאימות בכיף על שולחן עבודה. החיסרון היחידי הוא שאין להן (נכון לדגם שקניתי) וויפי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא יודע איזו מדפסת הייתה לך. שלי ממש לא עושה ניקוי למחסניות כל יום (והיא מחוברת לחשמל באופן קבוע).
האם אתה קונה דיו מקורי?
פורסם

+1. המדפסת עושה נקיון פעם בשבוע, ממש לא כל יום.

ה BROTHER הקודמת מתה לי בגלל שהיא הייתה מנותקת מהחשמל כמה שבועות. כמות הדיו המתבזבז לצורך הניקוי זעום, ועם מחירי מחסניות הדיו החלופיות זה חסר משמעות לחלוטין.

כל מי שממליץ על לייזר שימו לב לדרישות של פותח השרשור - הוא מחפש גם הדפסה צבעונית וגם סורק. מדפסת לייזר משולבת כזו מיצרן מוכר תעלה לא פחות מ 1,000 ש"ח, וזה עוד לפני שדיברנו על טונרים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל מי שממליץ על לייזר שימו לב לדרישות של פותח השרשור - הוא מחפש גם הדפסה צבעונית וגם סורק. מדפסת לייזר משולבת כזו מיצרן מוכר תעלה לא פחות מ 1,000 ש"ח, וזה עוד לפני שדיברנו על טונרים.

נכון מאוד.

הדפסת צבע בלייזר זה סיפור יקר ומורכב.

אם יש דרישה למדפסת ביתית צבעונית - השאלה מיותרת. רק הזרקת דיו.

לעומת זאת, בהדפסה בשחור לבן בלבד, השאלה גם מיותרת - רק לייזר. זו טכנולוגיה הרבה יותר אמינה, חסכונית, מהירה וגם זולה.

לפני כמה זמן הוצאתי מהבועידים מדפסת לייזר שלא נגעתי בה 10 משנים. חיברתי והיא עובדת כמו גדולה. עם אותו טונר וללא צורך בשום טיפול או ניקוי.

פורסם

על שולחן העבודה של בני הבכור - אשר סיים לא מכבר את לימודיו בטכניון - עומדות שתי מדפסות: מדפסת לייזר (עם סורק) מונוכרום של בראדר, אשר שימשה אותו למרבית ההדפסות, במיוחד הטיוטות הרבות להן נזקק. לידה שוכנת מדפסת HP 959C שנרכשה במבצא ב"באג" בשנת 2001, מספר שנים היתה המדפסת היחידה בבית ובשנים האחרונות שימשה אותו לדפים הצבעוניים בהגשות. פועלת כמו גדולה, והדיו לא מתייבש. סה"כ הוצאות ההדפסה במשך התואר: כ-1000 ש"ח (מדפסת לייזר 500 ש"ח, שני טונרים חלופיים 3500 ש"ח, מיכל דיו צבעוני אחד של HP כ-150 ש"ח. לא כולל את מחיר ה-HP שנרכשה כאשר הבחור היה בחטיבת הביניים.

מה שאני רוצה לומר הוא שעלויות הדפסה בשימוש ביתי - אפילו יחסית אינטנסיבי של סטודנט להנדסה - אינן מי יודע מה גבוהות. כמובן שאם מגישים את כל העבודות בצבע באיכות גבוהה מדובר בעלויות יותרגבוהות, אבל אצלי98% מההדפסות נעשות בשחור באיכות הנמוכה ביותר (כולל אלה שלי, על מכונה משולבת HP 5610 שנרכשה ב-2007 ועד כה הוחלפו בה שני מיכלי דיו שחור ואולי אחד צבעוני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב, תלוי בצרכים. אם צפוי צורך באלפי דפים בשחור ובודדים בצבע - יש בכך הגיון. אם סה"כ מדובר בלא יותר מכמה מאות דפים בשנה הרי שמזריקת הדיו תהיה הפתרון המתאים, ואם אין צורך בצבע הרי שעדיפה מדפסת לייזר בסיסית.

פונקציות נוספות - סורק ופקס - עשויות להיות שימושיות אבל מעלות את מחיר הרכישה בכמה מאות ש"ח.

ותיקון קטן - בהודעה הקודמת שלי נפלט "0" מיותר, כל טונר חלופי למדפסת הבראדר שנמצאת אצלי עוה כ-170 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה מדפיס בחודש? באיזו תדירות? כמה דפים בצבע בממוצע? האם סורק דפים בודדים או סטים (כלומר רצוי מזין מסמכים)?

פורסם

יש לי שתי מדפסות בבית הפועלות על רשת ביתית:

הראשונה HP 710C בת 13 שנים

השניה Canon MX310 בת 4 שנים

שתי המדפסות מדפיסות עם מיכלי דיו, הקנון מהירה הרבה יותר. מחסניות הדיו של הקנון קטנטנות ויקרות לעומת אלה של ה- HP.

מי יודע מאיפה אני יכול להשיג מחסניות דיו שחור לבן למדפסות בזול? אני לא משתמש בצבע והמחסניות של הצבע ריקות - אני צריך רק את השחור. אני סטודנט ומדפיס הרבה חומר ללימודים שהמכללה שולחת דרך האתר כולל מאמרים.

בשורה התחתונה זאת הפעם האחרונה שאני קונה מדפסת הזרקת דיו. כל מדפסת שתתקלקל עפה לפח ובמקומה אסתפק במדפסת לייזר שחור לבן. זאת טעות רצינית לרכוש מדפסת הזרקת דיו.

• תוכן חדש...