Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המדינה דוחקת לראש כולם לנסוע לאט, מבלי להבין שהנסיעה האיטית רק יוצרת בעיות תנועה וכי יש נושאים חשובים ודחופים יותר הזקוקים לימוד כמו מבט במראות

http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=%2F4699%2F2646244

כל הכבוד לז'ק מזרחי, לטסט ראשון ולאתר וואלה רכב על הכתבה המצוינת שעלתה הרגע. סעו במהירות שמתאימה לתנאי הדרך!

ביום שישי הייתי בקורס רענון נהיגה בעפולה. המרצה התעקש שצריך לנסוע תמיד במהירות המותרת, אני מצידי הסברתי לו שוב ושוב שאני אסע במהירות שמתאימה לתנאי הדרך, שאני בא לקורס הזה רק כי אני חייב וגם באיחור של 3 שנים, ושאני מתחייב להמשיך לנהוג במהירות שמתאימה לפי דעתי לתנאי הדרך. יש דרכים להתחמק מהממל"ז ומצלמות המהירות בדרכים חוקיות (WAZE וכ'). כשטענתי שאם אני אסע במהירות המותרת אז אני יגרום לפקק מאחוריי, הרבה אנשים מאחור אמרו ש- "הוא צודק".

בנוגע למצלמות המהירות - מדובר בסכנת נפשות, כי כולם בולמים לפני כל מצלמה ומאיצים אחריה (גם אני). חבל שכסף מהקנסות קודם לבטיחות - הדבר המסוכן היחיד הן המצלמות ולא מהירות הנסיעה. נקודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סבבה, עכשיו שיחשוב על דרך למסות הצצות במראות, ואז יורידו את המצלמות

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא יורידו את המצלמות אפילו אם יחייבו להתקין ברכבים מראות גדולות של מקלחת. משרד האוצר חולב אותנו הנהגים ללא כל בושה, לפיכך סחיטת הכספים לכאורה תימשך.

אפילו בפיאט אונו שנת 1993 עם צמיגי 13 אינץ' ו- 70 כ"ס לא היתה שום בעיה לשייט על 120 קמ"ש, אז על אחת כמה וכמה ברכבים מודרניים כמו הסקודה פאביה עם צמיגי 16 אינץ' ו- 105 כ"ס. ב- 90 קמ"ש אני נרדם, זה מרגיש כאילו אני נוסע על 40.

פורסם

זה מה שאני אומר... נגיד 5 שקל + 18% מע"מ על כל הצצה במראה המרכזית (6 ש"ח) ו-2.5 שקל +18% מע"מ (3 ש"ח) על כל הצצה במראה צדדית. אפשר בכיף לסגור פה 100 ש"ח לאוצר ביום

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
סבבה, עכשיו שיחשוב על דרך למסות הצצות במראות, ואז יורידו את המצלמות

ביום בו ייאפשרו ל"אח הגדול" להכנס לנו לרכב, לא יהיו חסרות טכנולוגיות שיאפשרו לוודא אם הנהג באמת טרח להציץ במראות לפני ביצוע עקיפה/מעבר נתיב/פניה.

פורסם

אגיב את מה שכתבתי בטוקבק.

זאת לא רק מהירות, זאת בעיה עמוקה הרבה יותר.

המהירות היא רק נגזרת של הבעיה העמוקה - הממשלה בישראל מתייחסת אל האזרחים כאל טיפשים, חסרי חשיבה עצמאית וחופשית, וחסרי יכולת שיקול דעת. חוקים רבים מוכיחים את העניין טוב מאוד.

בישראל אסור לעשות עבירות תנועה כדי לתת לרכב חירום לעבור. בארה״ב - החוק מחייב את הנהג לעשות כל עבירה שתידרש, בהתאם לשיקול דעתו ורק כשהוא בטוח שהדבר לא יהווה סיכון - ע״מ לתת לרכב חירום לעבור. וזאת רק דוגמה קטנטנה.

המדינה מנסה להגן על אנשים מפני עצמם, וזה דבר מעוות בעיני. אם אני בוחר לסכן את החיים שלי - אני מחליט שלא להשתמש בזכות שלי לחיים. לממשלה אין זכות לשלול את זה ממני. בארה״ב - תעשה מה שאתה רוצה, אם תמות - אתה אידיוט. רק אל תהרוג אחרים.

.Your average Notepad

פורסם

הוא צודק. הכתבה נכונה. את מי זה מעניין? (מבין אלה שזה אמור לעניין אותם).

הפקקים מכניסים כסף, המצלמות מכניסות כסף, אז למה שמישהו בממשלה ישנה את זה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפי דעתי, לא נשמע הגיוני שבכביש בעל 3 נתיבים יווצר פקק בגלל מישהו שנוסע על 90 קמש בנתיב השמאלי.

יכול להיות שנוצרה האטה לכמה דקות בקטע המסוים אחרי הנהג הזה.

גם הכותב לא ציין כמה זמן/לאיזה אורך הפקק היה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

כמה שזה נכון :(

והאובסייה היא תוצאה של כסף שנכנס מהדוחות - מקור הכנסה נוסף שממש לא קשור לתאונות כי המצלמות נמצאות בקטעים ישרים שבדרך כלל לא היתה בהם הרבה תוצאה של תאונות.

קובי

:-)

פורסם

מסכים לחלוטין עם הכתבה.

אבל 130 קמ"ש "מהירות טבעית בכביש החוף" ?

בקטע הדרך המדובר מותר לנסוע 90 בלבד!

110 זה עוד בסדר אבל 40 מעל המותר נראה לי מוגזם.

פורסם
לפי דעתי, לא נשמע הגיוני שבכביש בעל 3 נתיבים יווצר פקק בגלל מישהו שנוסע על 90 קמש בנתיב השמאלי.

יכול להיות שנוצרה האטה לכמה דקות בקטע המסוים אחרי הנהג הזה.

גם הכותב לא ציין כמה זמן/לאיזה אורך הפקק היה.

הגיוני ועוד איך הגיוני.

אם היה לי שקל על כל פעם שנתקעתי אחרי הזדחלות של מספר כלי רכב, רק כדי לעבור אותם ולראות איזה שמוק נוסע על 60 בכביש של 90, כבר מזמן הייתי קונה אזרחות ובורח מכאן.

מסכים לחלוטין עם הכתבה.

אבל 130 קמ"ש "מהירות טבעית בכביש החוף" ?

בקטע הדרך המדובר מותר לנסוע 90 בלבד!

110 זה עוד בסדר אבל 40 מעל המותר נראה לי מוגזם.

אתה מודע להבדל בין "מהירות טבעית" ל"מהירות חוקית", כן?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

נכון להיום הגבלות המהירות במדינת ישראל דומות להגבלות בעולם. גם באוטובאן בגרמניה יש מעט מאוד קטעים ללא הגבלת מהירות בכל היתר מוגבל ל-130 קמש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נדמה לי שאת כל החומר לכתבה הזאת הוא הוציא מהפורום הזה. טוחנים פה את אותם משפטים ודעות שוב ושוב. (לא שזה לא נכון, כן?)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ביום בו ייאפשרו ל"אח הגדול" להכנס לנו לרכב, לא יהיו חסרות טכנולוגיות שיאפשרו לוודא אם הנהג באמת טרח להציץ במראות לפני ביצוע עקיפה/מעבר נתיב/פניה.

מדברים על זה, משרד התחבורה עושה ניסוי של "קופסה שחורה" שתעקוב אחרי הנהג. כנראה יהיה מבוסס על GPS + חיבור למערכת החשמל של הרכב. באותו היום שזה יהיה חובה ברכב, לא יהיו חסרות טכנולוגיות לשבש את הדבר הזה. אני מעדיף לפרק את זה ולחבר לשקע החשמל בבית, וש"האח הגדול" יראה כאילו הרכב בחניה. לגבי מראות זה יהיה יותר בעייתי לביצוע.

אגיב את מה שכתבתי בטוקבק.

זאת לא רק מהירות, זאת בעיה עמוקה הרבה יותר.

המהירות היא רק נגזרת של הבעיה העמוקה - הממשלה בישראל מתייחסת אל האזרחים כאל טיפשים, חסרי חשיבה עצמאית וחופשית, וחסרי יכולת שיקול דעת. חוקים רבים מוכיחים את העניין טוב מאוד.

בישראל אסור לעשות עבירות תנועה כדי לתת לרכב חירום לעבור. בארה״ב - החוק מחייב את הנהג לעשות כל עבירה שתידרש, בהתאם לשיקול דעתו ורק כשהוא בטוח שהדבר לא יהווה סיכון - ע״מ לתת לרכב חירום לעבור. וזאת רק דוגמה קטנטנה.

המדינה מנסה להגן על אנשים מפני עצמם, וזה דבר מעוות בעיני. אם אני בוחר לסכן את החיים שלי - אני מחליט שלא להשתמש בזכות שלי לחיים. לממשלה אין זכות לשלול את זה ממני. בארה״ב - תעשה מה שאתה רוצה, אם תמות - אתה אידיוט. רק אל תהרוג אחרים.

הממשלה מתייחסת לנהגים כאל טיפשים, אבל לא תמיד. קח לדוגמא את החוק המטופש של האורות ביום בחורף:

הנהגים חייבים להדליק אורות בין נובמבר לסוף מרץ, כדי לראות את הרכבים טוב יותר במזג אוויר סוער. אממה? 70% מהחורף בישראל מגיע עם שמש ושמיים כחולים... אז פה לא נתנו שיקול דעת לנהג ואכן מתייחסים לנהגים כאל טיפשים.

לעומת זאת, מה קורה עם חוק אורות הערפל? באה הממשלה ואומרת "תדליקו כשיש ערפל או תנאי מז"א קשים, וכשאין אסור". אז כן יש שיקול דעת לנהג. מי מחליט מה זה מזג אוויר קשה? מאיזה שלב של סמיכות ערפל יש להדליק ומאיזה לא?

לגבי המהירות זה נטו עניין של סחיטת כספים. כולם יודעים שלנסוע במהירויות היום זה פשוט מגוחך, פה ושם מעלים את המהירות כדי לסתום פיות - אבל במקביל המצלמות, אקדחי הלייזר ומכשירי הדבורה ממשיכים לדפוק קופה. בנקודה הזאת אני חייב לציין שאני לא מבין מה עובר בראש של שוטר תנועה, שעוצר נהג שנהג על 120 במקום 90 ונותן לו דו"ח. אני לא הייתי מצליח לישון טוב בלילה אח"כ, אבל אולי רק לי יש מצפון.

• תוכן חדש...