Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות מה שכתבת, אם בעבר הייתי נעול על הסוויפט, היום ממש קשה לי להחליט.

הקיה הרבה יותר יפה, מאובזרת, עם אחריות.

נכון שאני אפסיד שם יותר מהסוויפט, אבל זה מרגיש לי יותר אוטו, לא יודע כבר מה לעשות..

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצד שני אין לי ילדים ואני עדיין לא נשוי (רק עם חברה כבר למעלה מ-5 שנים חח, אולי בקרוב)

ככה שהמרווח והמושבים האחוריים והבאגז' פחות מעניינים אותי.

מה שמעניין אותי כנראה כרגע זה המראה החיצוני של הרכב, האבזור, ה-4 חלונות חשמל, האופציה להזמנה של רכב שחור עם ריפוידים בצבע קרם. אין ספק הוא קצת עגלה לעומת הסוויפט - אבל הוא נראה יותר טוב.

בסופו של דבר אני חייב לתת החלטה ולכאן או לכאן מדובר בהפסד של גג 10 אש"ח, שזה לא מעט כסף, אבל גם לא כל כך הרבה.

פורסם

תשמע, כמו שרשמתי כבר - ההחלטה היא בסופו של דבר שלך, אני רק יכול לתת את רשמיי מהרכב שברשותי, אישית אני מרוצה מהרכב, ואם הייתי צריך להחליט שוב הייתי בוחר אותו דבר.

פורסם
אסף, בזמנו היית יותר בעד הסוויפט, מה אתה אומר?

עדיין מחזיק בדעתי שהסוויפט טוב יותר, למרות החסרונות באבזור ובמרווח.

בזמנו בחנתי את הריו מול הפיאסטה והסוויפט:

על הנייר היה לי די ברור שאני הולך על הריו - בעיקר משיקולי מרווח ואבזור - אבל אחרי נסיעת המבחן (גם לי היא הרגישה עגלתית) ירדתי ממנה (שוב, הרגשה שלי בלבד).

הסיבה היחידה שלא רכשתי את הסוויפט היא בגלל תא המטען הפצפון - וזאת מצרכים שלי (עגלת תינוק) שלא קיימים אצלך (בינתיים) - אבל ללא ספק חווית הנהיגה הייתה עבורי טובה יותר מהריו.

על הפיאסטה לא ארחיב כי היא לא ב-Short List שלך, רק אומר שהיא הייתה עבורי הטוב משני העולמות - מרווח קרוב יותר לריו (עם מקום לעגלה), וחווית נהיגה כמו הסוויפט.

אבל כאמור, הכל מסתכם בדעה שלך ובחוויה הסובייקטיבית שלך...

.We apologise for the inconvenience

פורסם
עדיין מחזיק בדעתי שהסוויפט טוב יותר, למרות החסרונות באבזור ובמרווח.

בזמנו בחנתי את הריו מול הפיאסטה והסוויפט:

על הנייר היה לי די ברור שאני הולך על הריו - בעיקר משיקולי מרווח ואבזור - אבל אחרי נסיעת המבחן (גם לי היא הרגישה עגלתית) ירדתי ממנה (שוב, הרגשה שלי בלבד).

הסיבה היחידה שלא רכשתי את הסוויפט היא בגלל תא המטען הפצפון - וזאת מצרכים שלי (עגלת תינוק) שלא קיימים אצלך (בינתיים) - אבל ללא ספק חווית הנהיגה הייתה עבורי טובה יותר מהריו.

על הפיאסטה לא ארחיב כי היא לא ב-Short List שלך, רק אומר שהיא הייתה עבורי הטוב משני העולמות - מרווח קרוב יותר לריו (עם מקום לעגלה), וחווית נהיגה כמו הסוויפט.

אבל כאמור, הכל מסתכם בדעה שלך ובחוויה הסובייקטיבית שלך...

שתדע לך שהתגובה שלך ממש עזרה לי.

לא הפריע לך מה שאמרו על הפורד שיש אותם הרבה בליסינג והירידת ערך שלה תהיה משמעותית יותר מהסוזוקי?

בכל אופן,

אני אלך מחר לסוכנות של סוזוקי, כדי לנסוע שוב על הסוויפט. לראות איזה אבזור הם יכולים להציע לי בהשוואה להצעת המחיר של קאיה ונראה מי נגד מי

פורסם
שתדע לך שהתגובה שלך ממש עזרה לי.

לא הפריע לך מה שאמרו על הפורד שיש אותם הרבה בליסינג והירידת ערך שלה תהיה משמעותית יותר מהסוזוקי?

בכל אופן,

אני אלך מחר לסוכנות של סוזוקי, כדי לנסוע שוב על הסוויפט. לראות איזה אבזור הם יכולים להציע לי בהשוואה להצעת המחיר של קאיה ונראה מי נגד מי

1. רובם המוחלט (אם לא כולם) של הפיאסטה / ריו ליסינג הם אוטומטיות, יחד עם זאת עדיין אני מאמין ששמירת הערך של הסוויפט תהיה יותר טובה, אך לא הרבה בהשוואה לגרסאות האוטו׳.

2. כמו שרשמתי, הסוויפט ירדה מהפרק בגלל שעגלת תינוק לא נכנסה בתא מטען.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

סביר להניח שעד שאביא עולל קטן לעולם יהיה לי כבר רכב חדש, האם להוציא מהמשוואה את נתון הבאגז?

פורסם

אני לא בטוח חברים ששמירת הערך תהיה יותר טובה,כי בעלים שימכור את הריו,יוכל להרשום במודעה שיש עוד אחריות על הרכב גם אם היא חלקית לעומת הסוויפט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדוע פסלת את הפיאסטה באמת?

מבחנים בחו"ל אומרים כי זו הסופר מיני הטובה ביותר כחבילה כוללת (פחות מבחינת צריכת דלק).

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

הייתי באותה התלבטות לפני חודש, לקחתי סוויפט, המנוע סוחב + התנהגות כביש טובה יותר+היגוי מתקשר הרבה יותר מהריאו. המושב בריאו היה לי ממש לא נוח. אני לא יודע אם רק אני אבל רגל ימין נכנסה לי כל הזמן בדשבורד, ולא משנה איך כיוונתי את המושב וגלגל הגה כולל גובה ורוחק (אני מכוון את הכסא יחסית קרוב להגה וגב זקוף- לעומת הרבה אנשים שאני רואה שנוהגים במושב שכוב וידים ישרות). הילדים גדולים כך שאני לא זקוק לתא מטען גדול ולקניות השבועיות בסופר זה מספיק. לגבי חלונות חשמל מאחור רוב הזמן אני נוסע לבד או שניים באוטו כך שבלי חלונות חשמל מאחור לא נורא.

בריאו הפריעה לי גם שדה הראיה מקדימה עם הקורה הזו. פנים הרכב לדעתי יפה יותר בסוזוקי ולמרות גודלו הקטן של הרכב מנוצל טוב ומרגיש גדול לפחות בחלקו הקדמי.

לגבי עיצוב חיצוני הדעות בבית היו חלוקות (בייחוד מצד אישתי חובבת מכוניות גדולות) אך אני חושב שהינו צעיר ושובב למרות שכמעט ולא השתנה מאז יצא הדגם הקודם הקצר יותר. לדעתי העיצוב החיצוני משדר רכב קטן יותר מאשר הוא באמת בדומה למיני.

דבר אחד שמפריע לי שלא נאמר לי בעת הקניה שברישיון נכתב שאסור להרכיב וו-גרירה, לכן לרוכב אופני שטח כמוני לא אוכל להרכיב מתקן אופניים לוו-גרירה, קצת מוזר כיוון שבספר הנהג ישנן הוראות איך להרכיב ולנהוג עם וו.

פורסם
הייתי באותה התלבטות לפני חודש, לקחתי סוויפט, המנוע סוחב + התנהגות כביש טובה יותר+היגוי מתקשר הרבה יותר מהריאו. המושב בריאו היה לי ממש לא נוח. אני לא יודע אם רק אני אבל רגל ימין נכנסה לי כל הזמן בדשבורד, ולא משנה איך כיוונתי את המושב וגלגל הגה כולל גובה ורוחק (אני מכוון את הכסא יחסית קרוב להגה וגב זקוף- לעומת הרבה אנשים שאני רואה שנוהגים במושב שכוב וידים ישרות). הילדים גדולים כך שאני לא זקוק לתא מטען גדול ולקניות השבועיות בסופר זה מספיק. לגבי חלונות חשמל מאחור רוב הזמן אני נוסע לבד או שניים באוטו כך שבלי חלונות חשמל מאחור לא נורא.

בריאו הפריעה לי גם שדה הראיה מקדימה עם הקורה הזו. פנים הרכב לדעתי יפה יותר בסוזוקי ולמרות גודלו הקטן של הרכב מנוצל טוב ומרגיש גדול לפחות בחלקו הקדמי.

לגבי עיצוב חיצוני הדעות בבית היו חלוקות (בייחוד מצד אישתי חובבת מכוניות גדולות) אך אני חושב שהינו צעיר ושובב למרות שכמעט ולא השתנה מאז יצא הדגם הקודם הקצר יותר. לדעתי העיצוב החיצוני משדר רכב קטן יותר מאשר הוא באמת בדומה למיני.

דבר אחד שמפריע לי שלא נאמר לי בעת הקניה שברישיון נכתב שאסור להרכיב וו-גרירה, לכן לרוכב אופני שטח כמוני לא אוכל להרכיב מתקן אופניים לוו-גרירה, קצת מוזר כיוון שבספר הנהג ישנן הוראות איך להרכיב ולנהוג עם וו.

בהחלט אני מסכים עם מה שכתבת. מחר אני אעשה עוד נסיעה קטנטנה על הסוויפט להצדיק את ה"עגלתיות" של הקאיה. הרכב פשוט לא סחב.

פורסם

עוד נקודות לטובת הסוויפט, מערכת השמע פשוט שומעים הרבה יותר טוב, חסכוני יותר כרגע מחשב הדרך לא יורד מ1:18 כמעט 900 קמ' על מיכל וקצת עוד הצלחתי לבדוק צריכה ממילוי למילוי רק לפי הכמות על המשאבה.

עינין המפתח באמת מעצבן אבל מתרגלים ותמיד אפשר להזמין קייס אולר מאיביי. דבר נוסף לא נוח בסוויפט תפעול מחשב הדרך הינו בלחצן על לוח המכוונים במקום מגלגל ההגה. אני ביצעתי נסיעת מבחן בהפרש של שעה כך שהרגשתי את השוני בין הרכבים מיד.

בסוף השיקול במה לבחור הוא שלך. לשתי המכוניות נקודות לזכות ולחובה.....

• תוכן חדש...