Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחלה הייתי נעול ב-100% על הסוויפט.

עד שגיליתי כאן בפורום את מה שיש לריו להציע, ואמרתי למה לא - נלך לראות את הרכב.

בסוכנות גיליתי שהמחירים זהים לחלוטין, ובקיה מדובר ברכב שמרגיש יותר "רכב" אומנם פחות סחיר ואמין מהיפנית (סוזוקי).

מה שאהבתי בקיה יותר מבסוויפט:

1. מפתח עם קפיץ (תצחקו, אבל אני ממש מבואס שהמפתח של הסוויפט הוא 1:1 כמו המפתח של האלטו)

2. תא מטען גדול יותר, אם כי גדול ממש.

3. המראה של הרכב - פחות מניאטורי, יותר רציני.

4. אבזור וחלונות חשמליים גם מאחורה.

5. אפשר בדגם השחור לקחת מושבים בצבע קרם - ואז האוטו מקבל שדרוג משמעותי.

היתרונות של הסוויפט:

1. זריזה יותר בכביש

2. סחירות ושמירת ערך ככל הנראה עדיפים על הקיה באופן משמעותי

3. חסכונית יותר בדלק.

4. ביטוח זול יותר (חובה+מקיף)

התקשר אליי אתמול הסוכן ביטוח שלי, שהוא במקרה גם חבר של אבא שלי ואמר לי לא לחשוב פעמיים וללכת על יפנית עם 18 שנה בארץ ולא על קקה(קיה) קוראיני שהוא 4 שנים בארץ, שהציף את שוק הליסינג.

אני כבר יותר משבוע וחצי מתלבט, קורא כאן בפורום הודעות לכאן או לכאן, אבל מתקשה להגיע להחלטה.

מחר יש לי נסיעת מבחן על הקיה, אבל על הסוויפט נהגתי לפני יותר משבוע ככה שיהיה לי קשה לזכור את ההבדלים העיקריים.

אני אודה לכם אם תעזרו לי להחליט, באמת שנורא קשה לי.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לקחת את הצבע קרם בפנים גם בצבע כחול כהה ולא רק בשחור, יש לי אחת כזו.

ד"א - בלי קשר להתלבטויות שלך, פתחת איזה 3 דיונים אם לא יותר באותם נושאים, פשוט תמשיך לשרשר את הישן האחרון שפתחת, ככה גם מי שכבר ענה לך יענה לך יותר מהר, ותכלס זה כבר מייאש, אף אחד לא יכול להחליט במקומך בנאדם! יכולים לייעץ, יכולים לעזור כמו שכבר עשינו לא פעם ולא פעמיים.

בכול מקרה אני בדקתי את שתיהן והלכתי על הריו, השיקולים שלי היו נוחות יותר טובה, אחריות ארוכה יותר, מראה חיצוני, גודל, ואבזור.

פורסם
אפשר לקחת את הצבע קרם בפנים גם בצבע כחול כהה ולא רק בשחור, יש לי אחת כזו.

ד"א - בלי קשר להתלבטויות שלך, פתחת איזה 3 דיונים אם לא יותר באותם נושאים, פשוט תמשיך לשרשר את הישן האחרון שפתחת, ככה גם מי שכבר ענה לך יענה לך יותר מהר, ותכלס זה כבר מייאש, אף אחד לא יכול להחליט במקומך בנאדם! יכולים לייעץ, יכולים לעזור כמו שכבר עשינו לא פעם ולא פעמיים.

בכול מקרה אני בדקתי את שתיהן והלכתי על הריו, השיקולים שלי היו נוחות יותר טובה, אחריות ארוכה יותר, מראה חיצוני, גודל, ואבזור.

השרשורים לא רלוונטים היות ולא הצגתי בהם יתרונות וחסרונות ובחלקם בכלל דיברתי על הרכב שמכרתי.

אני רוצה להתקדם, תאמין לי שזה לא "מציף" את הפורום. בסופו של דבר אנחנו כאן כדי לעזור אחד לשני.

זה האשכול האחרון אני מבטיח - האשכול הבא יהיה עם תמונה של הרכב, לכאן או לכאן.

פורסם

תראה, קראתי המון תגובות על הריו, אנשים אמרו שהיא "שוטחת" אותם בדלק, אני אומר חד משמעית שזה הכול תלוי בנהג, כי גם אני וגם חבר פורום נוסף מקבלים צריכת דלק טובה.

אני נוהג 80 אחוז בעיר, תנועה עירונית של כמה קילומטרים וממש מעט מחוץ לעיר, ומקבל צריכת דלק של 1-13.5/14.5.

מחוץ לעיר אני מקבל צריכה אפילו של 1-16 והלאה.

אישית אני אוהב את הריו, הרכב מעוצב יפה, מרווח, נוח, שקט ועושה את העבודה נטו - כבונוס מגיע עם אחריות ארוכה, ואבזור טוב.

אני לא אוהב את הסוויופט, נהגתי עליה לא מעט, לדוד שלי יש כזו, וגם עשיתי נסיעת מבחן ברכב של הסוכנות כדי לראות אם יש שינויים בין 2012 ל2013, אישית לא התחברתי, הרגיש לי "לא זה".

SuperBamba - מצד אחד קקה, מצד אחד התקדמו? :wink:

ה1.4 הידנית זמינה רק ב4 דלתות ולא בתצורת 5 דלתות, בדקתי אפילו אם יש אפשרות להזמנה מיוחדת של 1.4 5 דלתות כי המנוע 1.4 מגיע עם גיר 6 הילוכים, התשובה הייתה שלילית.

פורסם

הקקה הקוריאני התקדם בשנים האחרונות בעוד שהיפנים נשארו במקום. הריו נראית טוב ומרגישה מצוין בתוך תא הנוסעים. לא נהגתי אז לא אחווה דעה. אם כי הייתי ממליץ לנסות ללכת על הקיה עם מנוע גדול יותר (יש בנמצא 1400 אאל"ט).

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ה-1.4 מגיע בגרסאת סדאן שהיא ענקית ככה שזה פחות רלוונטי.

ML תודה על התגובה, מחר נסיעת מבחן כנראה תכריע סופית, ואני פחות אקשיב לסטיגמות ואנשים.

ואם כבר ירידת ערך וסחירות יותר נמוכה, כמה אפסיד ב-2016 (נגיד) כאשר ארצה למכור את הרכב לעומת הסוויפט ? 3,4 אש"ח?

פורסם

קקה קוריאנית בעלת 4 שנים בארץ?

ממש מומחה לרכבים הסוכן הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
קקה קוריאנית בעלת 4 שנים בארץ?

ממש מומחה לרכבים הסוכן הזה.

חחח אני לא לוקח אותו בתור יועץ מומחה.

פורסם

אני הייתי מעדיף את הקאיה,היא הרבה יותר מרווחת,מושבים לדעתי יותר נוחים.

לגבי שמירת ערך לא בטוח שיהיה הבדל גדול לפי יד2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסיעת מבחן ביצעת בשני הרכבים ?

זה הבסיס לכל החלטה, וזה בהחלט יכול להכריע את הכף לכאן או לכאן.

אם הגודל של הקיה מדבר אליך לך על זה, באופן אישי אני אוהב יותר את הסוזוקי , מנוע 1.25 החדש נמרץ וחסכוני , והמראה שלה למרות השנים רענן יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
נסיעת מבחן ביצעת בשני הרכבים ?

זה הבסיס לכל החלטה, וזה בהחלט יכול להכריע את הכף לכאן או לכאן.

אם הגודל של הקיה מדבר אליך לך על זה, באופן אישי אני אוהב יותר את הסוזוקי , מנוע 1.25 החדש נמרץ וחסכוני , והמראה שלה למרות השנים רענן יותר.

הנסיעה על הקיה מחר על הסוויפט כבר נהגתי, איזה שינוי לעומת האלטו.

פורסם

1. מפתח עם קפיץ (תצחקו, אבל אני ממש מבואס שהמפתח של הסוויפט הוא 1:1 כמו המפתח של האלטו)

הייתה לי אלטו ואחריה סוויפט, שתיהן ב3 שנים האחרונות ואכן לשתיהן אותו מפתח.

להזמין מפתח קפיצי מאיביי עלה לי באזור ה50 שקלים, לשכפל את המפתח עלה לי 30 שקלים ולהעביר את הצ'יפ ממפתח הישן לחדש לקח 5 דקות.

ב80 שקלים וכמה דקות עבודה יש לך מפתח קפיצי, בדיוק כמו של מיטו או X5 (או כל רכב אחר שעולה לך לראש).

שזה לא יהיה השיקול שלך :-)

פורסם

חזרתי מהנסיעת מבחן ובמקום לעשות לי את ההחלטה יותר קלה זה נעשה רק יותר קשה.

מבחינת סחיבה, האלטו אפילו (שלא נדבר על הסוויפט) הרגישה לי יותר סוחבת מהריו. הרכב כבד, ומרגישים את זה: אבל זה בא על חשבון נוחות וגודל. האוטו גדול ומרווח.

הוא נראה הרבה יותר טוב מהסוויפט ואין על זה בכלל וויכוח.

הזמנתי כדי לשריין את השחור עם הריפוד קרם, (אחרי שהזמנתי בסוזוקי, ובסקודה) השאלה - האם סוגרים או לא.

ממש קשה להחליט.

פורסם

מוזר - הריו והסוויפט הרגישו לי ממש אותו דבר, ללא שינוי מיוחד.

בכול מקרה אם זו ההרגשה אין מה להתווכח, לך על הסוויפט, עם הרגשות לא מתווכחים.

(שלא יצא מצב שיחשבו שאני ממליץ על הקיה, ממש לא, פשוט יש לי אותה והרכב סוחב נהדר, אני אפילו מופתע תמיד שנפח כזה קטן מספק ״ביצועים״ כאלו, אבל לכול אחד יש את שיקוליו, לי היו חשובים יותר האחריות, המראה, הנוחות והמרחב.

למישהו אחר חשוב כוח מנוע וגודל קטן בשביל חניות.

• תוכן חדש...