Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט אחת הסיבות למנוע שנכבה יכולה להיות חיישן גל זיזים (חיישן מופע) - CPS.

החיישן מעביר ליחידת הבקרה נתון אודות נמ"ע ומיקום הבוכנות וע"י כך יחידת הבקרה מסנכרנת את פעולתם של המזרקים.

פורסם

אספר בקצרה,

ביצעתי אינפוזיה עם K44 דרך צינורית וואקום שיוצאת מהסעפת.

לאחר כמה דקות המנוע נכבה, לקח לרכב כמה דקות להניע, המשכתי עם האנפוזיה, שוב פעם נכבה, וכך בערך 4-5 פעמים.

בוצע בטורים גבוהים 2750.

חשבתי שיש איזשהו מנגנון הגנה שברגע שהרכב בטורים גבוהים מעל 2 דקות בערך אז הוא מכבה את עצמו, לכן המשכתי בתהליך.

לאחר סיום האינפוזיה, נסעתי עם הרכב, כמובן שגם לחצתי טיפה, הרכב נכבה במהלך נסיעה, הנעתי אחרי דקה בערך ואז אחרי נסיעה של 5 דקות הרכב שוב נכבה.

הקוד תקלה הוא P0340.

בינתיים ביצעתי איפוס למחשב.

פורסם

יכול להיות שהבעלים הקודמים עשה, בכל אופן אני בוודאי שלא.

הייתי שמח לדעת איך זה שייך? והאם בכלל האינפוזיה גרמה לזה או שזה צירוף מקרים?

פורסם

בחלק מהמכוניות ניתוק הקונקטור של החישן יוביל לכיבוי מיידי של המנוע, ובחלק מהמכוניות המחשב יכנס למוד חירום והמנוע לא יתכבה אך יהיו רעידות ברכב ומידי פעם המנוע יתכבה.

למשל רנו מגאן 2, ניתוק הקונקטור לא מכבה את המנוע מייד אך המנוע רועד בסרק והוא לא יציב.

גם שברולט אוואו/אופטרה המנוע לא מתכבה.

לעומת פורד מונדאו/ מאזדה 6/סוזוקי סוויפט/בלנו ועוד ניתוק הקונקטור מייד מדומם מנוע ולא ניתן להתניע.

הכל עניין של תוכנה.

פורסם

מה זה אומר לגבי?

איך עלי להמשיך מפה?

לקחת את הרכב לניעה של 10 דקות ולבדוק אם זה חוזר אחרי האיפוס?

והאם באמת אינפוזיה גורם לזה?!

יצא לי לעשות לפחות 10 אינפוזיות באותה שיטה ולא קרה מקרה כזה.

פורסם

אינפוזיה מבצעים בסל"ד סרק, אסור בכלל לעלות סל"ד משום שהחומר שוטף את השמן בצילינדרים וזה גורם לבלאי מוגבר מאוד!

יתכן וכתוצאה מכך שחנקת את המנוע מרוב החומר אז המנוע התכבה וזה גרם לקוד תקלה, עכשיו אחרי שסיימת את האינפוזיה מחק את התקלות ובדוק אם היא חוזרת.

יתכן מאוד שכתוצאה מכך שחנקת את המנוע המחשב פולט קוד תקלה הקשור להצתה או קוד תקלה כלשהו הקשור לכך.

תמחק את התקלות בעזרת סורק ובדוק מה קורה.

פורסם

יש אפשרות שאתה מפרק מכסה טיימינג ובודק סימוני תזמון בגלי זיזים?

כמו כן ואולי Dan-idin התכוון לכך, ייתכן ומרווח המותחנים משתנה בחום שגורם לתזוזת השרשרת.

פורסם

נסתי הרגע נסיעה של 15 ק"מ, נסיעה רגועה יחסית בלי שום בעיות למניהם.

כאשר חניתי את הרכב בדקתי אם יש תקלות, לא עלה כלום.

העלתי את הסל"ד ל-2500 למשך 2 דקות, בפתאומיות הרכב נכבה שוב, בלי שום גמגום כלשהו.

בינתיים לאחר 5 נסיונות לא הצלחתי להניע את הרכב.

אם באמת יופיע תקלה של חיישן קאמשפט יהיה עלי להחליפו בוודאות?

תודה!

פורסם

זה לא בוודאות חיישן קאמשפט לשאלתך, ברוב המקרים הקוד תקלה אינו מצביע ישירות על הבעיה.

תברר כמה עולה חיישן קאמשפט ובדוק אם שווה לך לקחת את הסיכון להחליף אותו.

אם יש לך אפשרות לחבר סקופ לחיישן ובדוק מה קורה בזמן דימום המנוע אם החיישן לפתע מפסיק לשדר סיגנל אז הבעיה בחיישן בוודאות.

יש לי במוסך מכשיר די פרמיטיבי(משהו קנוי ועתיק אך עושה את העבודה מצויין), מעין קופסא עם 3 לדים, בעזרת המכשיר הזה ניתן לבדוק פולסים בחיישני קאמשפט/גל ארכובה/פולסים למזרקים ולסלילי הצתה.

את המכשיר אני מחבר +- למצבר וישנו פרוב נוסף שאותו אני מחבר לסיגנל והלד מהבהב לפי קצב הסיגנל.

המכשיר הזה מצויין לתקלות מסוג זה אחרי סריקת תקלות במחשב.

הקוד תקלה יכול להצביע על חיישן גל זיזים תקול/ תזמון לא במקום/ קצר בצמת חוטים, מגעים רופפים,מחשב תקול, ובחלק מהמכוניות אף מצבע על חיישן גל ארכובה תקול(כדוגמה שתמיד עולה לי בראש בתור רכב בעייתי באבחון תקלות זה מגאן 2).

פורסם

יש לי בן דוד עם רכב זהה, לפני כמה חודשים הוא החליף גם חיישן קאמשפט/קנאנק, הוא רכב את זה בזוג ,ממש 2 חיישנים זהים עם אותו מק"ט לטענתו (הגיעו יחד הקופסא), ככה שיש לו אחד 2 ישנים, אחד הלך לאיבוד והשני מטייל לו היכנשהו ברכב, אני מקווה שמה שיש לו זה התקין.

ומידה ולא, יש סיכוי להגיע אלייך ולחבר אותו לסקופ?

פורסם
יש לי בן דוד עם רכב זהה, לפני כמה חודשים הוא החליף גם חיישן קאמשפט/קנאנק, הוא רכב את זה בזוג ,ממש 2 חיישנים זהים עם אותו מק"ט לטענתו (הגיעו יחד הקופסא), ככה שיש לו אחד 2 ישנים, אחד הלך לאיבוד והשני מטייל לו היכנשהו ברכב, אני מקווה שמה שיש לו זה התקין.

ומידה ולא, יש סיכוי להגיע אלייך ולחבר אותו לסקופ?

מעניין מה יקרה אם תחליף בין הקונקטורים :roll:

• תוכן חדש...