Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, מדובר על פורד פיאסטה 2001 מנוע 1.3

קרה לי סיפור קצת מבאס השבוע, הייתה לי בעיה שהונטה לא נכנסת לפעולה ואז המים רותחים ויוצאים מהפקק של המיכל עיבוי.

בעזרת הפורום הבנתי שצריך להחליף יוניט(חיישן) טמפרטורה, החפתי את היוניט ובאמת הכל הסתדר, כמה ימים אחרי זה הבחנתי בנזילה מהמשאבת מים= החלפתי גם אותה והפסיק, ואז התחליה נזילה מצינור תחתון של הרדיאטור מי שמכיר אותו הוא בצורת T כזה.. החלפתי גם אותו, אין נזילות הכל טוב ויפה יושב מחכה שהונטה תיכנס לעבודה כמו שצריך, והיא לא מתחילה לעבוד! ושוב זה מחזיר אותי לחיישן טמפרטורה.. אולי זה לא הוא? (המאוור עצמו עובד 100%) כי כשמנתקים את החיישן היא נדלקת ישר

בבקשה תעזרו לי.

פורסם

שלום רב !

לא היית אמור להחליף חיישן טמפרטורה, אלא להחליף תרמו סוויץ, שהוא יוניט הפעלת מאורר, אתר את מיקומו, ובדוק תחילה האם לקונקטור שלו מגיע מתח חשמלי.

מוטב ומומלץ, שתצרף להבא צילומים של תא המנוע, ושל חיישן הטמפרטורה שהחלפת.

האם ביצעת ניקוז אוויר?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עשיתי ניקוז אוויר.. מילאתי נוזל קירור הנעתי חיכיתי שירד אחרכך הוספתי שוב פמפמתי עם הגז וסגרתי, ככה עושים את זה בפיאסטה? הרי יש לי רק פתח 1 במיכל עיבוי,ברדיאטור אין מכסה.

צביקה מה זה טרמוסוויץ' ואיפה הוא נמצא? אני החלפתי את החיישן שניראה כמו בורג שמתחבר לסעפת מהצד של הרצועות, ואז זה עבד. אבל עכשיו הפסיק

מה מיקומו של הטרמוסוויץ'.

פורסם

שלופ רב !

אין אפשרות אחרת לנקז אוויר בפיאסטה.

אין לי מושג היכן מיקומו המדוייק של התרמו סוויץ, חפש אותו באזור בית התרמוסטט.

וודא את תפקוד התרמוסטט, (החשוד כתפוס במצב סגור)על ידי מישוש הצינורות בעזרת כף היד(בזהירות, שלא תכווה), ועל ידי וווידוא ששני הצינורות חמים בצורה שווה, ולא אחד הצינורות קר/פושר, והשני חם.

מומלץ שתצרף תמונות של המנוע ותא המנוע, מכמה וכמה זוויות צילום.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה צביקה, אני החלפתי את הטרומוסטט לפני 3 ימים ואכן בדקתי את הצינורות הכל עובד יש סירקולציה תקינה.

מוזר שביום שהחלפתי את החיישן הכל עבד תקין והמאוורר נדלק בזמן, מוזר לי שהוא מת אחרי כמה ימים.. ואם כן אז חנות חלקי חילוף שרכשתי אותו ממנה צריכה להחליף אותו נכון?

עריכה: צביקה אני התבלבלתי בשמות מה שהחלפתי זה היה הטרמוסוויץ' ולא חיישן טמפרטורה..

מה עוד זה יכול להיות?

בלאי?

פורסם

איך הגעת למסקנה שיש בעיה בחיישן טמפרטורה?

אין טרמוסוויצ' החיישן שדיברת עליו הוא חיישן טמפרטורה שמתחבר למחשב .ששולט במהירות המאוורר .

כשאתה מנתק את הקונקטור מהחיישן האם המאוורר עובד קבוע?

פורסם

בהמשך למה שצביקה הסביר לך, הוא דיבר על מעבר מים לרדיאטור. אולי יש סתימה.

צביקה, מה בנוגע לאפשרות שמשאבת המים אינה עובדת?

פורסם
תודה רבה צביקה, אני החלפתי את הטרומוסטט לפני 3 ימים ואכן בדקתי את הצינורות הכל עובד יש סירקולציה תקינה.

מוזר שביום שהחלפתי את החיישן הכל עבד תקין והמאוורר נדלק בזמן, מוזר לי שהוא מת אחרי כמה ימים.. ואם כן אז חנות חלקי חילוף שרכשתי אותו ממנה צריכה להחליף אותו נכון?

עריכה: צביקה אני התבלבלתי בשמות מה שהחלפתי זה היה הטרמוסוויץ' ולא חיישן טמפרטורה..

מה עוד זה יכול להיות?

בלאי?

לא ברור לי למה החלפת תרמו סוויץ, ולמה החלפת תרמוסטט, ומה קדם למה?

איך הגעת למסקנה שיש בעיה בחיישן טמפרטורה?

אין טרמוסוויצ' החיישן שדיברת עליו הוא חיישן טמפרטורה שמתחבר למחשב .ששולט במהירות המאוורר .

כשאתה מנתק את הקונקטור מהחיישן האם המאוורר עובד קבוע?

לפי מה שהבנתי מתחילת השרשור , ניתוק הקונקטור מהחיישן , לא גורם למאורר לעבוד קבוע, האם לדעתך ניתוק הקונקטור גורם למאורר להכנס למצב חירום ולגרום למאורר לעבוד קבוע?

בהמשך למה שצביקה הסביר לך, הוא דיבר על מעבר מים לרדיאטור. אולי יש סתימה.

צביקה, מה בנוגע לאפשרות שמשאבת המים אינה עובדת?[/quote]

לא ,לדעתי במקרה זה אין קשר לתפקוד משאבת המים, אלא אם יובהר לי אחרת, בוצעה תחילה החלפת תרמוסטט, ההרכבה לא היתה נכונה, התרמוסטט, לא נפתח, מה שגרם להתחממות יתר, וחיישן הטמפרטורה לא הגיב, משום שהוא לא חש את חום המים, החיישן פורק, הוחלף בחדש, מי הקירור מילאו את הכיס אוויר שנוצר באזור החיישן, המאורר ניכנס לפעולה, למשך מספר ימים, ושוב בגלל תרמוסטט שלא נפתח משום מה, החיישן לא טובל במים, ולכן לא מגיב.

יש להמתין לתגובתו של פותח השרשור, על מנת שיתקן אותי, לגבי סדר הפעולות, שבוצעו ברכב, ורצוי ומומלץ, בלווי תצונות וסדר פעולה מהתחלה ועד לסוף, הסדר והתמונות חשובות.

בברכה

צביקה

פורסם

משאבת המיים עובדת בוודאות כי היא מונעת על ידי רצועת המנוע שכל עוד המנוע עובד גם היא מיסתובבת ואם לא קיים כיס אויר כל שהוא במערכת הקירור גם אם המשאבה לא תתן תפוקה מלאה הוונטה עדיין צריכה לעבוד.

פורסם

בהתחלה היו 2 בעיות: הטרמוסטט היה תקוע על מצב פתוח והונטה לא הייתה נדלקת. אז החלפתי טרמוסטט וחיישן והכל הסתדר. נסעתי מספר ימים ואז שמתי לב שהמשאבות מים וצינור רדיאטור תחתון נוזלים, היו ישנים. החלפתי גם אותם+ עשיתי ניקוז אויר וחיכיתי למאוורר שידלק להיות בטוח שהכל עובד.. והוא לא נדלק. אז נסעתי לבסיס כ50 קילומטר עם מזגן בשביל שהונטה תעבוד כל הדרך. כשהגעתי לבסיס שוב בדקתי אם הונאה מתחילה לעבוד, והיא כן נדלקה! מוזר מאוד כניראה אחרי שהחלפתי את הצינור הייתי צריך ליסוע קצת ואז לבדוק את זה.. או ששוב זה לזמן קצת והיא לא תעבוד בנסיעה הבאה.. כמו כן הטרמוסטט עובד בדקתי כמו שצביקה אמר עם הצינורות שמחוברים לבית טרמוסטט

פורסם

קצת לא ברור כל התהליך שעשית. אם הבנתי היה בעיה בטרמוסטט אז החלפת אותו ואת החיישן. היית צריך להחליף רק את הטרמוסטט אולי לא שמת חיישן נכון ?אם אני מבין שכשאתה מנתק את הקונקטור מהחיישן המאוור עובד קבוע.אם כן זה מצב תקין. ויש להתחבר למחשב הרכב לראות אם יש קודי תקלות.

פורסם

שלום רב !

כיצד קבעת שהתרמוסטט, היה תקוע על מצב פתוח, לפני שהחלפת אותו?!

ומה הקשר בין תרמוסטט פתוח, למאורר שלא ניכנס לפעולה?

האם הרכב התחמם , והמאורר לא נכנס לפעולה?

אם כן היית חייב להחליף חיישן תקול בלבד ולא תרמוסטט.

בברכה

צביקה

פורסם

הטרמוסטט היה תקול אצלי והבנתי את זה כי הרכב התחמם לאט מאוד ובכבישים מהירים המחוג היה יורד למינימום, ואת החיישן החלפתי כי המאוורר לא היה נכנס לפעולה גם כשהמים רתחו ויצאו מהפקק של במיכל עיבוי.

כרגע הכל עובד אבל אני מפחד ששוב תהיה איזה פאשלה,

פורסם

כמה עלה לך הצינור?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...