Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב באוסטריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מתכננים טיסה לאוסטריה בעוד כחודשיים. בתכנון גם רכב לשמונה ימים. זו גם הפעם הראשונה שאני שוכר רכב בחו"ל.

מה חשוב לדעת בעת השכרה? מאיפה הכי זול להזמין? על מה להתעקש ועל מה לשים לב? כל טיפ בנושא יתקבל בברכה.

שבוע טוב לכולם!

פורסם

מה היעד שלכם? אם את טסים למערב אוסטריה (זלצבורג, טירול) עדיף לטוס למינכן - גם יותר קרוב וגם יותר זול (במיוחד בשכירת הרכב).

לגבי החברה ממנה אתה שוכר - עליך לבצע סקר שווקים מקיף, בהתאם למאפייני הנהג (בעיקר גיל) והרכב הדרוש.

אזהרה חמורה - באוסטריה ושווייץ אין לעלות על אוטובאהן בלי מדבקה מתאימה המעידה על תשלום האגרה (Vignette) - הקנס על נסיעה ללא המדבקה יכול להגיע ל-3000 אירו. אם הרכב אינו מגיע עם מדבקה תקפה מחברת ההשכרה קנה כזו בתחנת הדלק הראשונה בה תתקל, ואל תעז לעלות על האוטובאן לפני המדבקה מודבקת לפי הכללים, כיון שיש מצלמות בקרה בכל כניסה ויציאה.

במדינות שכנות יש מנגנונים דומים - בסלובניה זו מדבקה, בהונגריה אתה משלם ומספר הרישוי מוקלד לבסיס נתונים ממוחשב וכו'.

דבר אחרון - בצע בגוגל חיפוש לאתרים העוסקים בנהיגה במדינות היעד. לכל מדינה "שגעונות" משלה וחשוב להכיר אותם. כדוגמא - באוסטריה קל מאוד לקבל קנס על אי איתות ביציאה ממעגל תנועה. כמוכן - במדינות דוברות הגרמנית אסור להחזיק שום בסיס מידע לגבי מכמונות ומצלמות מהירות ורמזור - החזקת מידע כזה בצורת מפה, רשימה או מידע ב-GPS מהווה עבירה פלילית של הכשלת שוטר במילוי תפקידו - אפילו אם הרשימה נמצאת בבגאג' ואינה זמינה בזמן הנהיגה. מצד שני - הסובלנות של המשטרה לעבירות תנועה בכלל ועבירות מהירות בפרט היא אפסית. אם המהירות המותרת היא 130 סע 129 ולא 131. עבירות אי שמירת מרחק ועקיפה מימין נאכפות בנוקשות רבה, וכן הזהר מכניסה לאזורים מוגבלים במרכזי הערים. בכלל - המלצתי היא להמנע מכניסה ברכב לערים גדולות, עדיף לחנות בחניון במקום נוח להגעה ולהמשיך ברגל או בתחבורה הציבורית המשובחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום

בדרך כלל עדיף להזמין בארץ מראש.

אתה משלם בשקלים, מקבל בכתב אישור לסוג הרכב שהזמנת, ואם בחו"ל רכב מהקטגוריה שהזמנת אינו זמין, תקבל רכב מקבוצה גבוהה יותר. (בדרך כלל, גדול ומרווח יותר).

אתה חייב לקחת איתך כרטיס אשראי בינלאומי לחו"ל.

בחו"ל , מומלץ לקחת את הרכב בליווי של נציג חברת ההשכרה.

עבור איתו מסביב לרכב, ודאג שיסמן כל שריטה קיימת.

אם אתה מקבל רכב עם מיכל מלא, וודא שאתה מחזיר אותו עם מיכל מלא.

בסיום ההשכרה, השתדל לא לזרוק את המפתחות בקופסה המיועדת לכך, אלא בקש מאיש חברת ההשכרה להגיע לרכב,

לוודא שאין מכות ושריטות, ושמיכל הדלק מלא.

חשוב מאוד- אל תעזוב את המשרד מבלי לקבל חשבונית המראה "באלאנס אפס".

אם לא תעשה זאת, אל תתפלא אם תקבל חיוב בכרטיס חודש או חודשיים אחר כך, בתואנה כלשהי.

זהו, פחות או יותר.

שיהיה בהצלחה.

סלע

פורסם

היכן באוסטריה?

במידה ואתם קרובים לגבול עם גרמניה - תשכירו במינכן. עלויות ההשכרה בגרמניה מהנמוכות במערב אירופה.

ברב מוחלט של המקרים אנחנו עובדים עם SIXT, יש להם צי רכבים עצום ומגוון. קטע מעצבן עימם - לרב אתה תזמין קטגורייה X ולא יהיה רכב זמין כזה במלאי - ותאלץ לשדרג לקטגורייה מעל תמורת סכום סימלי והוגן, או שתקבל גרסה מאוד חלשה / בסיסית של רכב מהקטגורייה שהוזמנו.

המקרה אחרון שלנו (לפני חודש), הזמנו רכב מקבוצת הפאסאט - הגענו אל הדלפק בפרנקפורט, שם נודע לנו כי אין פאסאט / מונדיאו פנויות. הציעו לנו פוקוס גרנד CMAX וסרבנו (רכב קטן ובסיסי ממה שהוזמן). לאחר התייעצות קלה של העובדת עם הבוסית שלה, ניתנו לנו האופציות לבחור בין 535D / 530D / 525D - בהפרש מינימלי. כמובן שנלקחה ה-535D (חדשה לחלוטין) - מכונה מ ד ה י מ ה ! :twisted:

מקרה קודם (אוקטובר האחרון), הוזמנה גולף דיזל - עם הגעתנו אל הדלפקים, נודע כי אין גולף TDI והאופציה היחידה הינה 1.2TSI. מכוון שידענו (והוסבר מראש לבחור ב-SIXT וגם צויין בהזמנת הרכב) שאנחנו נוסעים אל איזור האלפים האוסטרים, סרבנו במידי. לפתע הציעה העובדת דיל מפתה על C220CDI-Coupe (עם GPS, מה שלא נכלל בגולף) - וכמובן שהעדפנו לשדרג ולקבל רכב טוב מהותית.

בעבר הרחוק - שודרגנו - מב.מ.וו 320D ידנית אל A6 TDI170 אוואנט ידנית.

מקרה דומה קרה לי ב-Europcar (דרך אלדן), הזמנתי פולו ידנית וקיבלתי אסטרה סטיישן ידנית.

נ.ב,

ב-SIXT (לפחות בגרמניה) לא דורשים לראות רישיון נהיגה בינלאומי. זה לא מטריד או מעניין אותם - חשוב להם רק הפלסטי (הרגיל).

לעומת זאת, Europcar ו-AVIS דורשים את הרישיון הרגיל בצמוד לרישיון נהיגה בינלאומי. לא ישחררו את הרכב מבלי לראות את שני רישיונות הנהיגה הנ"ל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כל נהג צריך לקחת עימו את הרשיון הישראלי. כדאי גם להוציא רשיון בינלאומי עם תוקף לשנה בסניפי ממסי או במקומות נוספים. עלותו כעשרים שקלים.

ודא שמחיר ההשכרה כולל ביטול השתתפות עצמית. אפשרות אחרת היא שיש השתתפות עצמית לנזק אך הכסף מוחזר. חובה לטעמי, שתהיה מכוסה כך או כך.

מחיר- יש המשכירים באתרים שונים או מול החברה בחו"ל. בארץ- יורופקאר ואופרן בד"כ זולים מן השאר, אך כל מקרה לגופו וניתן לעשות סקר קטן. חברה שאני הייתי נמנע ממנה בכל מחיר היא הרץ. לא אהבתי את השרות בארץ, לא בחו"ל ולא את הרכב[טכנית]

אגב, כמובן ההתחייבות היא לרמת רכב מסוימת, לא לדגם ספציפי.

כשתגיע לרכב, בדוק שפגמיו ושריטותיו, אם קיימים מתועדים בנירותיו, אתה מקבל העתק. בדוק שקיבלת מיכל דלק מלא וכך גם תחזיר את הרכב. שמור את קבלת הדלק מן היום האחרון, צלם את צג הדלק המלא יחד עם הקילומטראז'. שמור למשך מספר חודשים גם את מסמכיי ההשכרה.

על שמשת הרכב, תהיה מדבקה המאפשרת נסיעה באוסטריה, היעדרה עלול להביא לקנס גבוה. אם משום מה אין מדבקה, ברר היכן ניתן לרכוש- למשל בחלק מתחנות הדלק.

זה מה שעולה בזכרוני כרגע. תהנה וספר לנו על תוצאות סקר המחירים ובכלל.

פורסם

נושא הביטוח קריטי. בגרמניה (לפחות ב-SIXT, אצלם שכרתי פעמיים), ביטוח מלא, כולל השתתפות עצמית, כלול במחיר השכירות במדינות אחרות צריך לשלם תמורת ביטול ההשתתפות העצמית או צמצומה. באיטליה, למשל, ההשתתפות העצמית לרכב ששכרתי לפני מספר שנים (307SW) היתה לא פחות מ-5,000 אירו. כמובן ששלפתי את הארנק ושילמתי את ה-20 אירו ליום לביטולה. בכל מקרה - ממיץ לך לודא שאתה רוכש Super CDW (הביטוח הרחב ביותר לנזקים) ו-TP מלא (ביטוח לגניבת רכב). ביטוח חובה בד"כ כלול במחיר השכירות וביטוח תאונות כלול בביטוח הרפואי שחיוני לרכוש בארץ.

שים לב להערות של [פנדוב לגבי רשיון הנהיגה, ואני מוסיף - ודא שעל צידו האחורי של רשיון הפלסיק שלך מופיעה שנת קבלת הרשיון לדרגה B כיון שבשנים הראשונות להנפקת רשיונות הפלסטיק הסימון היה חסר וחברות ההשכרה סירבו להכיר ברשיון. אם זה מצבך פנה למשרד הרישוי ורשיון מתוקן ישלח לביתך חינם.

וכמובן כל מילה של סלע לגבי קבלת ומסירת הרכב היא מילה בסלע. לי היתה חויה לא נעימה כאשר קיבלתי מונדיאו ברמת גימור גבוהה, אך נאלצתי לוותר עליה בגלל חגורת בטיחות תקולה, כאשר ההמתנה לרכב חלופי בתחנת ההשכרה הענקית בנמה"ת של מינכן ארכה לא פחות משעתיים. הרכב החלופי היה 5008 שלמרות שלא היתה מאובזרת כמו המונדיאו סטיישן התגלתה כבחירה מוצלחת ביותר למשפחה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, בד"כ ניתן ורצוי לשלם הביטוח בארץ ולשקללו כחלק מן המחיר בסקר שעורכים, כדי למנוע הפתעות במחיר בחו"ל.

אוף, אינני מוצא טיסה במחיר סביר לפסח.

פורסם

[פנדוב - הארוע שהתרחש באיטליה היה עם רכב שהוזמן מהארץ (אם כי במסגרת חבילה). החברה היתה Europcar ומדובר בשנת 2004, יתכן שהמדיניות השתנתה מאז. מכל מקום - גם כאשר אני מזמין ישירות באתר החברה האירופית אני מקפיד לבדוק את תנאי הביטוח.

פורסם

פסח ספריאל, פסח.

יש לי סיוט נורא שאני מכוסה בערימה גדולה של מצות ולא מצליח לצאת.

יש לי סיוט שבו אני נוסע לצימר לצפון במחיר של טיסה לחו"ל.

יש לי סיוט שבו אני פוגש שם את כל השכנים.

כן, יש לי סיוט.

על דבריו של מי מבוסס הטקסט ואיפה טיסה או דיל זול לפסח.

פורסם

[פנדוב - מצבך טוב. לא ראיתי ברשימה שלך נקיון פסח. אני כבר מכין את מיכלי האקונומיקה והארגזים לאפסון החמץ. ככה זה כשיש אשה כשרה.

פורסם

תודה על התגובות.

טיסה למינכן אינה אופציה - גם שעות לא נוחות בתאריך היעד וגם כרטיס טיסה יקר בכ-150 דולר לכרטיס. לגבי המדבקה,שמעתי על זה. האם ייתכן ואקבל את הרכב איתה או שחייב לרכוש אותה בנפרד? ולגבי ההשכרה עצמה, אני מבין שלקחת גם ביטול השתתפות וגם ביטוח נגד גניבה, וגם לבצע סריקה ותיעוד של מצב הרכב לפני חתימה על קבלתו (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

גולף, שכרתי מחוץ לאוסטריה ונסעתי אליה כך שלא הייתה לי מדבקה ולכן רכשתי. אתה שוכר באוסטריה כך שסביר אך לא בטוח שתהייה מדבקה. חשוב לבדוק.

לגבי השאר, אתה צודק.

הפרוצדורה עם הרכב שונה ממקום למקום. לעיתים אתה רואה ומקבל רק מפתח, חותם ואז הולך לרכב, אבל..אתה יכול לחזור. המלצותיו של סלע טובות, אך בפועל גם איני בטוח שבכל מקום ניתן לממשן ושנציג יבוא לבדוק ויתן הטופס בתום ההשכרה. זה שונה ממקום למקום מנסיוני. כמובן, אם ניתן לממש המלצותיו, זה רצוי ומועיל.

ספריאל, ניצחת אותי בסוגיית פסח אם כי איני בטוח שהשימוש שלך בנשק האקונומיקה מותר ע"פ אמנת ג'נבה.

פורסם

המדבקה השויצרית היא שנתית. האוסטרית קיימת ל-10 ימים, חודש ושנה. כאשר שכרתי רכב במינכן נשאלתי אם בכוונתי לנסוע לאוסטריה ושוייץ - עניתי בחיוב, הרכב נשא מדבקה שויצרית אולם את האוסטרית קניתי בתחנת דלק בסמוך לגבול (בצידו הגרמני). המחיר כ-8 אירו ל-10 ימים. כמנוכן - לאחר סיום קטע הטיול בשויץ נזקקתי למעבר משויצריה לגרמניה ממזרח לאגם קונשטנץ דרך קטע קצר באוסטריה המוכר כ"Korridor" - ורכשתי תלוש מיוחד לצורך מעבר זה (עניין של 2-3 אירו, שוב, בתחנת דלק סמוכה לגבול). את התלוש הנחתי על הדאשבורד, כך שהיה חשוף למצלמות הבקרה. אם הרכב נושא מדבקה תקפה אין צורך בתלוש זה.

ממליץ לך לשמור את הקבלות על רכישת המדבקות. היה כאן סיפור על מישהו שהסתבך עם הרשויות האוסטריות בגלל חוסר מדבקה, וממתין לקביעת הקנס שיוטל עליו.

לגבי מחירי הטיסות - בדוק היטב, כיון שמינכן היא יעד ללא מעט טיסות שכר שאינן מופיעות באתרים הרגילים. בדוק מול ארקיע, ישראייר ואולי גם חברות גרמניות כאייר ברלין, ג'רמן וינגס ועוד כמה חברות אחרות.

פורסם

חשוב ביותר להדביק את המדבקה בצורה הנכונה כי אחרת אינה תופסת.

אני קיבלתי קנס על זה שהיא הייתה תפוסה בשמשה ולא מודבקת.:-D

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

פרוצדרות זה דבר חשוב.

אבל עבור אחד שמגיע מכנען לאיזור אני חייב לחזור שוב ושוב על המלצות לכבישי נהיגה ראויים.

כמו זה:

http://www.grossglockner.at/en/hochalpenstrasse/

ושלא תטעה, הכביש נמצא בשמורת טבע עם מגוון פעילויות לכל המשפחה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...