Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 90000 לרכב שעבר 6 שנים- סוזוקי סוויפט

עזרא
שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

יש לי שאלה- במפרט הטיפולים אני קורא שיש לבצע טיפול 75,0000 לרכב שהגיע ל75 או שעברו 5 שנים משנת ייצור הרכב.

כמו כן יש לבצע טיפול 90,000 לרכב שהגיע ל90 או שעברו 6 שנים מאז שנת הייצור שלו.

הרכב שלי הוא סוקוזי סוויפט שנת 2007- האם אני צריך לבצע את הטיפול 90 למרות שהקילומטרז של הרכב לא הגיע אפילו ל 70 אלף?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

כן.

נוזלים ורצועות מאבדים מתכונותיהם גם ללא שימוש ברכב בכלל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן.

נוזלים ורצועות מאבדים מתכונותיהם גם ללא שימוש ברכב בכלל.

איתמר.

היי איתמר

בלינק הזה מפורטים הטיפולים שהרכב שלי צריך לעבור.

http://www.dservice.co.il/docs/new-swift.htm

קיבלתי ממוסך מורשה הצעת מחיר לטיפול 90 שכולל החלפה של מה שמצויין שם אבל לא מצויין את כל הבדיקות שהרכב צריך לעבור.

האם אני צריך לדרוש מהם שיפרטו שהם יבצעו את כל הבדיקות שהרכב צריך לעבור או שזה מובן מאליו מאחר ומדובר במוסך מורשה של סוזוקי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המוסך מבצע את רוב הבדיקות, אני למשל לא מכיר אף מוסך בארץ שבודק מרווחי שסתומים. זו פרוצדורה ארוכה ויקרה.

בודקים בעיקר את ההיבטים הבטיחותיים, בלמים, מערכת המתלים וחלקי גומי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקישור שצרפת רשום:רק שמן חצי סינטתי. ניתן כמובן להשתמש בשמן חצי סינטתי אבל השמן המומלץ ע"י היצרן הוא סינטתי מלא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המוסך מבצע את רוב הבדיקות, אני למשל לא מכיר אף מוסך בארץ שבודק מרווחי שסתומים. זו פרוצדורה ארוכה ויקרה.

בודקים בעיקר את ההיבטים הבטיחותיים, בלמים, מערכת המתלים וחלקי גומי.

איתמר.

מאחר וזה משהו שהיצרן מבקש אין זה חובתי לבקש מהמוסך שיבדוק את זה? הרי הם מוסך מורשה של סוזוקי שאמור להבדיל אותם ממוסכים לא מורשים .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוסך מורשה זוכה לטעמי להערכת יתר.

רשמתי לא פעם: לאחי סוזוקי סוויפט 2008, טיפל במורשה כמו ילד טוב עד שנגמרה האחריות. את הטיפול האחרון עשינו יחד, מכל איסוף השמן בגודל 5 ל' לא הצליח להכיל את כל השמן שיצא מהמנוע (ועליו גם חוייב למרבה הפארסה) אלא שכמות השמן המקסימלית לרכב הזה היא פחות מ-4 ל'.

מבחינתי ולצערי, זה מעיד על הכלל גם במוסכים מורשים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק רשמתי את דעתי וכל אחד יעשה את החשבון שלו.

אני, וחברי פורום רבים, אוהבים לטפל ברכבינו הפרטיים בעצמינו. ככה אף אחד לא מחפף אותך. וגם שמן עודף זו חתיכת חיפוף!

רוב כאב הראש (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הוא בפעם הראשונה, אחר כך זה די זורם.

בהרבה מקרים אין ערך מוסף לטפל במוסך היבואן, במיוחד לאחר תום תקופת האחריות.

מה שכן, רוכש רכב פוטנציאלי אוהב לראות "ספר טיפולים מסודר" במוסך יבואן, בצדק מסוים. מעטים יעריכו מישהו שמטפל ברכב בעצמו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק רשמתי את דעתי וכל אחד יעשה את החשבון שלו.

אני, וחברי פורום רבים, אוהבים לטפל ברכבינו הפרטיים בעצמינו. ככה אף אחד לא מחפף אותך. וגם שמן עודף זו חתיכת חיפוף!

רוב כאב הראש (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הוא בפעם הראשונה, אחר כך זה די זורם.

בהרבה מקרים אין ערך מוסף לטפל במוסך היבואן, במיוחד לאחר תום תקופת האחריות.

מה שכן, רוכש רכב פוטנציאלי אוהב לראות "ספר טיפולים מסודר" במוסך יבואן, בצדק מסוים. מעטים יעריכו מישהו שמטפל ברכב בעצמו.

מאחר ולי אין את הידע הדרוש לבצע את הפעולות האלה , האם הגישה שלי למוסך מורשה היא טעות? או שפשוט לרכוש את כל החלקים ולגשת למוסך רגיל ולבקש מהם לבצע את הפעולות האלה?

בספר טיפולים ישנם המון בדיקות שאני חושב שמוסך לא מורשה לא מסוגל/ לא יודע לבדוק ולהגיד לך שזה אכן תקין. הרי מוסך מורשה קיבל את ההיתר שלו בגלל שהוא מוסמך לטפל ברכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בצדק מסוים משל עצמו,

אף אחד לא רוצה לקנות רכב על "עיוור",

רצןי מאוד לדעת מה הרכב עבר גם אם תביא קבלות זה לא אומר שיש לך את הנסיון ואת הכלים שיש למוסכים.

אני כן מסכים שלטפל במורשה זה טעות מצד שני סוזוקי לא יקרנים כ"כ.

חבר טיפל בSX4 שלו ובטיפול של רשום ספר רכב שיש להחליף את כל הרצועות, כששאל במוסך שהוא מטפל קבוע מה עושים ע"מ לוודא הם אמרו שאת הרצועות רק בודקים ומחליפים לפי הצורך (במידה ויבשים\סדוקים).

לסיכום תוודא עם המוסך מה באמת עושים ואל תסתמך על הספר רכב!

404

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלק נכבד מהכנסה של מוסכים הוא מהחלקים אז אף מוסך לא ישמח לטפל בלקוח שמגיע עם ערכה.

אם אתה לא מעוניין לטפל בעצמך, ומחירי מוסך היבואן סבירים אז זו ממש לא טעות לטפל אצלם מבחינתך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין ברישמה הזו משהו שגם מוסך כללי שמיכר את הדגם לא יכול לעשות.

וכמו שנאמר, חלק מהסעיפים כמו כיוון שסתומים, בדיקת מערכת אדי דלק, וכו' לא יעשו לא במורשה ולא בכללי.

ההבדל הוא שבמוסך מורשה תקבל חלקים מקוריים (ותשלם עליהם בהתאם) ובמוסך כללי תקבל ככל הנראה חלקים תחליפיים, שהם ברוב המקרים איכותיים פחות.

אבל גם זה לא חד משמעי, גם מוסכים מורשים משתמשים לפעמים בחלפים תחליפיים ולהפיך.

שאלה "מוסך מורשה או לא" נשאלת כאן בערך 4 פעמים בשבוע, ואין תשובה חד משמעית.

יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן.

איפה הרכב טופל עד היום? אם היית מרוצה מעבודה והמחיר היה סביר אז לדעתי כדאי להמשיך באותו מוסך וזהו, ולא לחפש אלטרנטיבות.

לקוח קבוע וחוזר בדרך כלל יקבל שרות טוב יותר מלקוח מזדמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...