Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן גוריון שחרר 300 "עילויים" בשנה.

הפרקטיקה הנרחבת של אי גיוס חרדים (וכם יציאתם משוק העבודה) היא תולדה של התנהלות בגין, שהתיר את הרסן לחלוטין, יחד עם עוד הרבה מאוד נזקים שגרם למדינת ישראל (למשל הכלכלה והפלישה העמוקה ללבנון).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 28 דקות, yd b-4 כתב:

אתה קושר נושאים שונים יחד מכעס.

אבל האמת היא שגם אם החרדים היו מגויסים באופן מלא לפני ה7/10. זה לא היה מונע את האסון.

אין קשר למחדל ה-7, פשוט לאחר המחדל הזה וואללה יש אנשים שמשלמים המון על המחדל הזה עד היום ויש כאלו שיורקים לי בפרצוף ועוד מבקשים שאני אשלם להם על זה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, sperial כתב:

בן גוריון שחרר 300 "עילויים" בשנה.

הפרקטיקה הנרחבת של אי גיוס חרדים (וכם יציאתם משוק העבודה) היא תולדה של התנהלות בגין, שהתיר את הרסן לחלוטין, יחד עם עוד הרבה מאוד נזקים שגרם למדינת ישראל (למשל הכלכלה והפלישה העמוקה ללבנון).

בגין היה ראש ממשלה לפני 41 שנה

להאשים אותו בהווה זה מגוחך 

ואגב גם בן גוריון בעצמו עשה טעויות אחרות 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 13 דקות, עדי-אל כתב:

להאשים אותו בהווה זה מגוחך 

אהבתי...

העיקר שנה שלמה מזיינים ת'שכל שהשביעי קרה בגלל רבין ואוסלו וההתנתקות 🙄

• אהבתי 8

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הוא לגמרי מאשים את בגין. 

לא את בן גוריון. 

בשורה התחתונה, כמעט כל הממשלות לאורך 40 השנים האחרונות נתנו לחרדים כמעט את כל מה שרצו בתמורה לתמיכה פוליטית.

פעם זה היה נסבל, היום כבר לא.

לצערי, אני לא רואה פה שינוי בעתיד. 

בכלל, כרגע במאקרו, בזכות ההישגים הצבאיים יש אופטימיות קלה - אנחנו מוחצים את חמאס, החיזבאללה קיבל ומקבל מכות כואבות, וגם האירנים לא עומדים בהבטחות שלהם.

יצאנו מבור עמוק והנה הפכנו את המצב. 

ההישגים האלו גם מחזקים את מעמדה של ישראל, בסוף המנצח הוא הצודק והוא מכתיב מה נכון.

לצערי, בטווח הארוך אני חושב שישראל במגמת ירידה ברורה.

הבעיות הקשות שהיו לפני המלחמה ישארו גם אחריה, וברגע שיתפזר העשן ורמות האדרנלין יחזרו לממוצע, הבעיות יצופו שוב. 

עד עכשיו לא ראיתי ממשלה שבאמת רוצה לפתור את הבעיות האלה מהשורש, וגם אם תרצה, היא כנראה תתפרק הרבה לפני ה 4 שנים שלה. 

אני לא אופטימי.  

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 17 דקות, שביט כתב:

אהבתי...

העיקר שנה שלמה מזיינים ת'שכל שהשביעי קרה בגלל רבין ואוסלו וההתנתקות 🙄

אוסלו וההתנתקות זה לא הביצוע שלהם ספציפית.

זה הקו מחשבה שרק אם נוותר, אולי ניסוג פה ושם האויב יסכים לקבל אותנו אל חיקו ויסכים לקיומנו זאת הבעיה. 

זה לא הדף נייר או זה שאין חיילים בכמה מקומות בעזה

פורסם
לפני 43 דקות, SurfHigh כתב:

הבעיות הקשות שהיו לפני המלחמה ישארו גם אחריה, וברגע שיתפזר העשן ורמות האדרנלין יחזרו לממוצע, הבעיות יצופו שוב. 

עד עכשיו לא ראיתי ממשלה שבאמת רוצה לפתור את הבעיות האלה מהשורש, וגם אם תרצה, היא כנראה תתפרק הרבה לפני ה 4 שנים שלה. 

יהיה הרבה יותר גרוע, הזחיחות של ביבי והחבורה שלו רק תהיה רעה ואכזרית יותר. אם ה-7 באוקטובר לא שינה כלום אצלם, לא שינה כלום אצל הביביסטים הנחותים שהם חלאות אדם מיסודם, אז מה שנקבל זה את כל מה שהיה על סטרואידים, מניח שיהיה דם ברחובות. 

לפני 34 דקות, עדי-אל כתב:

אוסלו וההתנתקות זה לא הביצוע שלהם ספציפית.

זה הקו מחשבה שרק אם נוותר, אולי ניסוג פה ושם האויב יסכים לקבל אותנו אל חיקו ויסכים לקיומנו זאת הבעיה. 

זה לא הדף נייר או זה שאין חיילים בכמה מקומות בעזה

זה לא קו המחשבה של אוסלו, זה פאקינג להחליט איזו מדינה אנחנו, מה הגבולות שלנו בכלל, משהו שבימין אין מושג מה לעשות עם זה אלא רק לומר מה לא וכמובן לשפוך דם חיילים עבור חלומות משיחיים, בדיוק כמו דמעות התנין של סמוטריץ' שמצד אחד בוכה על המתים ומצד שני פוטר אחרים, רק כי הוא רוצה להמשיך להיות קרוב לברז הכספים. 

פורסם

אני מאשים את אלוהים בגרימה מכוונת ליצירת הדתות על ידי בני האדם.

• מצחיק 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 3 דקות, Shmulik_Miata כתב:

אני מאשים את אלוהים בגרימה מכוונת ליצירת הדתות על ידי בני האדם.

אם כבר תאשים אותו ביצירת בני אדם 

לפני 13 דקות, ch28566 כתב:

זה לא קו המחשבה של אוסלו, זה פאקינג להחליט איזו מדינה אנחנו, מה הגבולות שלנו בכלל, משהו שבימין אין מושג מה לעשות עם זה אלא רק לומר מה לא וכמובן לשפוך דם חיילים עבור חלומות משיחיים, 

אנחנו מדינה יהודית 

מה הגבולות שלנו זה ויכוח בין ימין ושמאל. 

ודם נשפך בגלל שאויבים שלנו לא רוצים אותנו

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

חייב לעשות הבדל.

אתה מדבר על בנאדם שלא רוצה להתגייס לקרבי או בכלל. הוא עושה את זה כבנאדם פרטי, עושה את המריבות שלו ובסוף עושה מה שעושה וממשיך את חייו כאדם פרטי.

כאן זה אחרת. יש קבוצה שאומרת אנחנו לא מוכנים, גם זה היה בסדר רק שלא רק זה הם גם מוסיפים חטא על פשע ובאים בדרישות

איזה דרישות?

היועמשית החליטה לקשור נושאים לא קשורים כמו מעונות וגיוס.

ולכן מבצעים תיקון בחוק.

אגב גם למיעוטים אחרים שלא מתגייסים יש הנחה במעונות.

התחכמות משפטית נטו כדי להציק 

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

קודם כל בשנות השמונים לא מעט חרדים התגייסו. לא יודע מתי בדיוק השתרשה הפרקטיקה שחרדי אוטומטית לא מתגייס.

גם מילואים עשו הרבה פחות עם השנים כי הצרכים השתנו. עכשיו הצרכים שוב השתנו ולכן יש את המלחמה על כל חייל. נראה לך סביר שאזרח ששירת ותרם את חלקו יעשה 10 חודשים בשנה מילואים כי מישהו לא רוצה להתגייס?

מה יקרה אם חיילי המילואים יתחילו להגיד לא עוד (והיום הזה יותר קרוב ממה שאתה חושב)?

הבסיס לגיוס חרדים אי פעם יהיה כשהצבא יהיה צבא הגנה או תקיפה ולא צבא החינוך.

כור ההיתוך לא מתאים לחרדים נקודה.

ועם הזמן זה מחריף יותר ויותר. (כל מיני אידיאולוגיות שלא קשורות ללחימה כמו שילוב נשים במסגרות שלא מתאימות להם, או הכרחת החיילים הדתיים להשתתף בפעילויות מעורבות ושות')

חיילים דתיים שעבורם גיוס היא חובה קדושה מלינים השכם וערב שהצבא לא סופר את צרכיהם.

ובפרקיטה גם פקודות שמעוגנות לא מקויימות.

חרדים מודרנים/נושרים כתבו כותבים לא פעם. שבין ההצהרות למציאות יש מרחק אדיר.

עכשיו את הרב לייבל חרדי עם גישה שונה מאוד (שהפך לסדין אדום המיינסטרים החרדי בגלל תמיכתו בגיוס)

הנ''ל השקיע המון זמן ןמשאבים בשביל לייצר מסגרת שמתאימה לחרדים (חשמונאים) וגם הוא מודה הצבא לא מוכן להתחייב, ולא מוכן לעגן את ההסכמים בפקודות.

כל עוד הנכונות של צהל בנושא לא תתקדם לא יהיה בכלל על מה לדבר.

דוגרי לא בטוח שבצבא מעוניינים בזה. זה לא הולם את הערכים והרוחות המחשבות בפיקוד העליון.

סלחו לי על שגיאות הכתיב התיקון האוטומטי נוראי

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 6 דקות, עדי-אל כתב:

אנחנו מדינה יהודית

אנחנו מדינת היהודים, לא מדינה יהודית, אחרת היינו תאוקרטיה. מה הגבולות שלנו זה לא ויכוח בין ימין ושמאל אלא בין מיעוט משיחי שחושב שגם נהר הפרת הוא גבול וכאמור זו תאוקרטיה ואם נהיה תאוקרטיה, אין למדינה הזו כל עתיד או ליתר דיוק, תהיה מדינה נכשלת עם שלטון אכזרי, מכיר את איראן? ימין? אם ביבי יאמר למפגרים המזרחיים שלו שהגבול הוא תל אביב, הם יאמרו אמן.

לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

חרדים הם כת עלובה שלא ראויה לחיות במדינה דמוקרטית. זו חברה שעונה על כל ההגדרות של כת ובישראל יש חוק נגד כתות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אני ממש לא בעד חתירה לישראל השלמה. שיבוא המשיח שיטפל בזה

אבל סתם לדיון למה את מרגיש שת"א יותר שייכת לך מנהר הפרת.

אם מקורה של הבעלות שלך בארץ הזאת נובעת מהתנך גם נהר הפרת שלך. ואם לא בשתיהים אתה כובש שלא כדין.

לפני 4 דקות, ch28566 כתב:

חרדים הם כת עלובה שלא ראויה לחיות במדינה דמוקרטית. זו חברה שעונה על כל ההגדרות של כת ובישראל יש חוק נגד כתות. 

בהצלחה עם הגישה.

טוב לדעת שאני חבר בכת

פורסם
לפני 4 דקות, yd b-4 כתב:

אם מקורה של הבעלות שלך בארץ הזאת נובעת מהתנך גם נהר הפרת שלך. ואם לא בשתיהים אתה כובש שלא כדין.

לפי התנ"ך שלך אתה כובש, אתה רק מתרץ את זה במשהו. לפי איזה דין אני כובש? 

פורסם
לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

איזה דרישות?

היועמשית החליטה לקשור נושאים לא קשורים כמו מעונות וגיוס.

ולכן מבצעים תיקון בחוק.

אגב גם למיעוטים אחרים שלא מתגייסים יש הנחה במעונות.

התחכמות משפטית נטו כדי להציק 

הבסיס לגיוס חרדים אי פעם יהיה כשהצבא יהיה צבא הגנה או תקיפה ולא צבא החינוך.

ועם הזמן זה מחריף יותר ויותר. (כל מיני אידיאולוגיות שלא קשורות ללחימה כמו שילוב נשים במסגרות שלא מתאימות להם, או הכרחת החיילים הדתיים להשתתף בפעילויות מעורבות ושות')

חיילים דתיים שעבורם גיוס היא חובה קדושה מלינים השכם וערב שהצבא לא סופר את צרכיהם.

ובפרקיטה גם פקודות שמעוגנות לא מקויימות.

חרדים מודרנים/נושרים כתבו כותבים לא פעם. שבין ההצהרות למציאות יש מרחק אדיר.

עכשיו את הרב לייבל חרדי עם גישה שונה מאוד (שהפך לסדין אדום המיינסטרים החרדי בגלל תמיכתו בגיוס)

הנ''ל השקיע המון זמן ןמשאבים בשביל לייצר מסגרת שמתאימה לחרדים (חשמונאים) וגם הוא מודה הצבא לא מוכן להתחייב, ולא מוכן לעגן את ההסכמים בפקודות.

כל עוד הנכונות של צהל בנושא לא תתקדם לא יהיה בכלל על מה לדבר.

דוגרי לא בטוח שבצבא מעוניינים בזה. זה לא הולם את הערכים והרוחות המחשבות בפיקוד העליון.

סלחו לי על שגיאות הכתיב התיקון האוטומטי נוראי

היית בצבא?

הצבא הוא כור היתוך במובן שאתה נחשף לכל חתכי האוכלוסייה. אף אחד לא מחנך שם לכלום פרט לציות לפקודות, חתירה למגכ והשגת המשימה.

אתה הולך ברחוב, קונה בסופר ועומד בתחנת האוטובוס איפה שיש נשים בדיוק כמו בצבא. אף אחד לא אמר שתשב סגור בנמ"ר עם עוד 3 נשים אבל אתה בהחלט יכול לשבת במשרד, באפסנאות, במטבח ובעוד הרבה מאוד תפקידים.

ושאלה נוספת, על הגברים אתם טוענים שחלים מגבלות ושהם צריכים ללמוד תורה. על הנשים לא חלות המגבלות האלה ואין חובת לימוד תורה אז למה הן לא מתגייסות?

מי שיכולה לעבוד במשרד בעזריאלי יכולה הרי גם לשבת במשרד בקרייה.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

אין בטיעון הזה אלא חוצפה שאין כמותה. הצבא ספר את צרכיי כשהייתי חייל? הצרכים של בן 18 הם לשתות ולז**ן, לא להתאמן להרוג ולמות.

• אהבתי 5

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...