Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר לשאול איך הצלחת לקבל אישור משרד התחבורה לרכב שלא נמכר בכלל בארץ?

מה ז"א, הרכב לא הוברח לארץ... הוא נכנס באופן חוקי.

עריכה:

יתרה מזו, יש ברשותי מסמך משרד התחבורה ומסמך של דלק מוטורס המאשרים את כניסת הרכב לארץ כולל מתן שירות במוסכי חברה.

ובנוסף מסמך המסביר שכל חלק ברכב שיש צורך להחליפו , יהיה צורך להזמינו מחו"ל. (ועל זה חתום משרד התחבורה ודלק מוטורס).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Cerebral Cortex, אני בדך כלל מסכים עם דעותיך, אבל הפעם אתה טועה ובגדול. העניין פה זה לא האם הסכום עצמו מוצדק או לא, אלא העובדה שהם ביצעו שירות בלי לשאול אותו אם הוא בכלל מעוניין בו או אפילו לידע אותו. בנוסף להכל גם חייבו אותו במחיר שערורייתי ביחס למחיר הפריט ועכשיו הם מחזיקים בפריט שלו, כלומר ברכוש שלו, כבן ערובה עד שישלם להם את הכסף.

הם דווקא עשו לו טובה, גם אם אתה מקבל חבילה בדואר רגיל כמו שעמית (זה שבהודעה מתחתיי עשה) האחריות להביא את לספק את אישור משרד התחבורה הוא עלייך. כמו שאמרתי, זה לא המקרה הראשון ולא האחרון שקורה עם חברות שילוח בין לאומיות. ממה שהבנתי מסיפורים אחרים הם גם מאפשרים לך לבוא עד אליהם ולספק להם את האישור. ככה אתה חוסך עמלה מסויימת. אבל, הם לא מקבלים פקסים, כמו שמשרד התחבורה לא מקבל פקסים. לכן אתה צריך לשלוח את זה בדואר עם שליח או לבוא בעצמך פיזית לשם ואז אתה מפסיד גם יום עבודה. אני לא יודע איזה פריט הוא הזמין. הוא אמר שצריך להוריד את האישור מהאתר של משרד התחבורה. מה שהוא מתכוון אליו זה לא אישור אלא הצהרה. הצהרה שבעל הרכב ממלא כאשר מזימינים חלק שהוא פטור מאישור של משרד תחבורה כמו מדחסים, אלטרנטורים, רדיאטורים, וכיוצא בזה. כל פריט אחר שהוא לא נחשב כחלק בטיחותי מצריך גם הוא אישור משרד תחבורה. אם אתה מזמין פנס לדוגמה, אתה צריך אישור משרד תחבורה שבו הוא מאשר שהחלק הוא בעל תו תקן.

אני הזמנתי המון חלקים עבור הרכב שלי מחו"ל. (הרכב ייבוא אישי, יחיד מסוגו בארץ).

הזמנתי בוכנות, קאמשפטים, משאבת מים, שמן, מצערת מלאה (כולל חיישנים וכו') ועוד המון חלקים (הגה,מוטות מייצבים,פנסים,ספויילרים) אפילו קראנק!!!.

כלל ברזל, לעולם אבל לעולם לא להשתמש בשירותי דואר של החברות הגדולות: DHL, UPS וכו'.

תמיד לשלוח בדואר רגיל, אפילו לא EMS.

כך החבילה מגיעה לארץ והדבר היחיד שאתה נאלץ להתמודדד איתו הוא מכס (שזה הגיוני ובסדר) ואישור משרד התחבורה (ואם לא מדובר על מוצר בטיחות אז אין בעיה כלל).

בלי שום עמלות מאיזה עמיל מכס כלשהוא.

צודק בהחלט, גם אני עד היום לא שילמתי אפילו שקל שחוק אחד על עמלות כאלה ואחרות. אתה יודע מה הסוד כאן? התשובה היא זמן. אם אתה מוכן לקבל חבילה בצורה רגילה ולא אקספרס אתה מקבל כביכול הטבה של עמילות מכס חינם. הבעייה של כל חברות הבדלרות הללו היא שאין להם דואר איטי. כולן צריכות להביא לך את החבילות בדואר מהיר שהוא מקסימום 4 או 5 ימים לעומת הדואר שלוקח לו עד חודש. אגב, בזמנו החברות הגדולות פנו לערכאות וטענו שהן מופלות לרעה לעומת דואר ישראל שהם נאלצות לשלם על עמילות מכס ואילו דואר ישראל לא מחייב את הלקוחות שלו בעמילות מכס. כאמור, נאמר להם בגלל שהחבילה שמגיעה על ידי דואר ישראל היא לא אקספרס ולכן אין להם קייס או משהו כזה.

אפשר לשאול איך הצלחת לקבל אישור משרד התחבורה לרכב שלא נמכר בכלל בארץ?

שאלה באמת מעניינת. משרד התחבורה כאשר הוא מאשר כזה דבר אחד התנאים הם שיהיה בארץ מי שיודע לתקן ולתת שירות לרכב הזה. אחרת, הרכב יכול להתקלקל ולנסוע לא תקין על הכביש. אולי מדובר ברכב אספנות או רכב שהגיע עם תושב חוזר. שהרי תושב חוזר יכול להביא כל רכב איתו בלי שום קשר למדינת הייצור שלו בלבד שזה היה באמת הרכב ששימש אותו לפני החזרה לארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אגב, הנה רשימת הפריטים הפטורים מאישור משרד תחבורה.

http://img2.tapuz.co.il/forums/1_164577995.pdf

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
1. לא הסתכלתי בדף הקובץ שצירפת, הסתמכתי בלבד על הדברים שרשמת.

2. הסברתי בפירוש את המספרים, מתמתיקה של חיבור וחיסור, רמה של כיתה ג'

3. אני תמיד בוחן את המטבע משני הצדדים, למרבה הצער יש כאלה שלא אוהבים את זה.

4. אותי לימדו שמפנים אצבע מאשימה כלפי מישהו אז שלוש אצבעות מופנות אלינו.

5. יש בפורום הזה לפחות 2 אנשים שמכירים אותי היטב. הם יוכלו להעיד שהקשר ביני לבין חברות שילוח הוא פרי דמיונך הפורה בלד.

6. אני סולח לך על כך שאתה קורא לי שקרן אבל בגלל שאנחנו לא ילדים קטנים בגן אני לא איכנס לזה.

7. קשה להיות בעל עסק בישראל. הלקוח הישראלי הוא קשה מאוד.

1. גם אם לא הסתכלת, את המספרים המדויקים כתבתי פה כמה פעמים - לא נורא טעית, קורה.

2. יופי שהסברת את המספרים - הם לא היו רלוונטיים (הבנת הנקרא? רמה של כיתה ב'?)

3. אני לא באמת חושב שאתה עובד בפדקס, אל תאכל סרטים

4. גם אני סולח לך ודואג לך, לכן אם אתה מרגיש מצוקה או חרדה יתרה לפדקס ולכך שהם מפסידים כסף: http://www.eran.org.il/

5. קח הכל ברוח טובה. צוחקים איתך :wink::-D:lol:

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם
אפשר תמונה של בית מצערת במשקל של 10 קילו? (נגיד וכל האריזה זה 5 קילו):roll::shock: :shock: :shock:

הגאונים טעו גם בזה. המסכן שוקל 1.5 ק"ג ועם האריזה 2 ק"ג בלחץ. כנראה שהיה להם טוב לכתוב 15 ק"ג בשביל לחייב עוד כמה גרושים...

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם
הם דווקא עשו לו טובה, גם אם אתה מקבל חבילה בדואר רגיל כמו שעמית (זה שבהודעה מתחתיי עשה) האחריות להביא את לספק את אישור משרד התחבורה הוא עלייך. כמו שאמרתי, זה לא המקרה הראשון ולא האחרון שקורה עם חברות שילוח בין לאומיות. ממה שהבנתי מסיפורים אחרים הם גם מאפשרים לך לבוא עד אליהם ולספק להם את האישור. ככה אתה חוסך עמלה מסויימת. אבל, הם לא מקבלים פקסים, כמו שמשרד התחבורה לא מקבל פקסים. לכן אתה צריך לשלוח את זה בדואר עם שליח או לבוא בעצמך פיזית לשם ואז אתה מפסיד גם יום עבודה. אני לא יודע איזה פריט הוא הזמין. הוא אמר שצריך להוריד את האישור מהאתר של משרד התחבורה. מה שהוא מתכוון אליו זה לא אישור אלא הצהרה. הצהרה שבעל הרכב ממלא כאשר מזימינים חלק שהוא פטור מאישור של משרד תחבורה כמו מדחסים, אלטרנטורים, רדיאטורים, וכיוצא בזה. כל פריט אחר שהוא לא נחשב כחלק בטיחותי מצריך גם הוא אישור משרד תחבורה. אם אתה מזמין פנס לדוגמה, אתה צריך אישור משרד תחבורה שבו הוא מאשר שהחלק הוא בעל תו תקן.

שוב אתה מפספס לחלוטין את הנקודה. הם לא התקשרו אליו ואמרו לו חסר ככה וככה ואם אתה רוצה נעשה את זה עבורך בעלות של ככה וככה שקלים, אלא ביצעו את השירות על דעת עצמם ועכשיו באים בדרישת כופר, שלם או שלא תקבל את הפריט שלך.

תאר לך שהיית הולך למוסך לטיפול שנתי חוזר אחרי שעתיים לאסוף את הרכב והיו אומרים לך שהחליפו לך צמיגים ותשלם 1000 שקל או שלא תקבל את הרכב.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
1. גם אם לא הסתכלת, את המספרים המדויקים כתבתי פה כמה פעמים - לא נורא טעית, קורה.

2. יופי שהסברת את המספרים - הם לא היו רלוונטיים (הבנת הנקרא? רמה של כיתה ב'?)

3. אני לא באמת חושב שאתה עובד בפדקס, אל תאכל סרטים

4. גם אני סולח לך ודואג לך, לכן אם אתה מרגיש מצוקה או חרדה יתרה לפדקס ולכך שהם מפסידים כסף: http://www.eran.org.il/

5. קח הכל ברוח טובה. צוחקים איתך :wink::-D:lol:

אין בעיה גיסנו, בסך הכל רציתי לגרום לך להרגיש יותר טוב ולהראות לך את חצי הכוס המלאה. לא טעיתי ולא נעליים. בדקתי את עצמי טוב טוב לפני שרשמתי דברים. אתה משום מה מסרב לקלוט שיש מיסים על חבילה מעל סכום מסויים. זה שאתה חיית באשליות וחשבת שאיך שהוא החבילה "תחליק" ולא ירצו ממך כלום זוהי לא אשמתי. חשבון פשוט. החבילה פלוס המשלוח לארץ עלתה לך 511 שקלים, 50 אחוזים מיסים זה 255.50 שקלים. פדקס רצו ממך סה"כ 605 שקלים על הכל. כלומר 605 שקלים פחות 255.50 שקלים מס מותיר אותך עם 349.50 שהם רצו בתור עמלה. אז איפה טעיתי כאן? אבל אני רואה שרוחך איתנה ומצב הרוח שלך השתפר לכן אני אשמור את האנרגיה שלי ואתן לך לחיות את חייך את שאתה רוצה. רוצה לחשוב שדפקו אותך, אהלן וסהלן, אני לא מונע ממך.

שוב אתה מפספס לחלוטין את הנקודה. הם לא התקשרו אליו ואמרו לו חסר ככה וככה ואם אתה רוצה נעשה את זה עבורך בעלות של ככה וככה שקלים, אלא ביצעו את השירות על דעת עצמם ועכשיו באים בדרישת כופר, שלם או שלא תקבל את הפריט שלך.

תאר לך שהיית הולך למוסך לטיפול שנתי חוזר אחרי שעתיים לאסוף את הרכב והיו אומרים לך שהחליפו לך צמיגים ותשלם 1000 שקל או שלא תקבל את הרכב.

מצטער ידידי, תפקידו של פותח השירושור היה לארגן מבעוד מועד את האישור. גם אם זה היה לפי טענתו רק למלא טופס מהאינטרנט זה היה אמור להיות מוכן. משזה לא היה מוכן הם עשו זאת בשבילו. אין מה לעשות בחיים מגיעים למצבים שלמרות שאתה צודק אתה נדפק. כמו למשל במערכת המשפט. ישנם משפטים שזה ייקח שנים להוכיח שאתה צודק. עדיף לשלם לאיזה חלאה סכום נמוך כי העמלות האחרות יעלו פי כמה מזה בטווח הרחוק. הוא יכל ללכת אליהם אישית ושחרר את החבילה והוא היה חוסך כסף. אבל אז הדלק ויום העבודה שהוא היה מפסיד היה עולה לו יותר. סחטיין לפותח השירשור שהוא הוריד אותם מ 349 שקל עמלה ל 106 סה"כ.

אני שמח שהוא עכשיו שמח וטוב לו על הלב.

פורסם

תגיד כשבמכון טסט \ מוסך מדביקים לך מדבקה על הרכב בלי לשאול אתה לא מתעצבן? אתה אומר אשמתי שלא אמרתי להם קודם? לא? יפה עכשיו תאר לך שהם דורשים על זה כסף...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...