Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטלפון הבנאדם אומר הכל פיקס, הרכב במצב חדש, תבוא תראה. אני אומר לו, אני מגיע מרחוק ,תגיד תאמת, הוא אומר זו האמת. והוא מתחייב בבדיקה, על הכל. כל בעיה הוא מוריד במחיר, אמרתי אם הוא אומר ככה, אין בעיה. נסעתי אליו וחשכו עיני, הוא אמר טסט חצי שנה, באמת היה טסט חודשיים. הוא אמר הרכב אצלו חצי שנה, ברשיון כתוב 3 חודשים. מבחוץ מכות פח, קילופי צבע, פו ושם, פנס אחורי סדוק, חלון חשמל מאחורה לא עובד, חורים של סיגריות בכיסאות, לא פחות ולא יותר אני רואה מאחורה מדבקה חדשה של מכון גירים. אמרתי לו מה עשית שיפוץ לגיר? הוא אומר כן, אמרתי לו למה אתה לא אומר הוא לא עונה. בנוסף הרישיון רכב רישיון מצולם, רישיון כפול. הוא אומר הקודם עבד לו, אמרתי לו סידרת אותי יופי יופי. אמרתי לו בוא נשמע כמה אתה גמיש? הוריד לי 500שקל אמרתי לו ביי ביי.

*בדיקה קטנה שעשיתי במנוע, פתחתי את המכסה של המילוי שמן מנוע, יש רעש של קומפרסיה אווויר, רעש משתנה ולא יציב. לחצתי גז, הרכב זרק שמן מהפתח מילוי, זה תקין? (פעם חבר אמר לי שאסור שיזרוק שמן זה נכון?).

*בנוסף רעידות ברכב רעש מהציריות .

*יום לפני הלכתי לראות סיוויק 2003 אני יקצר הבן אדם אומר בטלפון הרכב יפה ושמור יד 2 אני מגיע הרכב יד 5 כולו מכות פח טסט ליום אחד הוא אמר טסט חודש מנורת בדוק מנוע דולקת אמרתי לו ביי ביי.

*200שקל נסיעות הלכו לי על נסיעות ל-2 מכוניות 2 ימי עבודה וייאוש קשה למצוא סיוויק שמורה בשנתון הזה 2001 עד 2004 או שיש כאלה דורשים מחירון והרכב לא שווה בכלל מחירון יש הרבה על מה להוריד והם לא רוצים להוריד.

אשמח לשמוע מה דעתם ואיך אפשר למצוא רכב במצב טוב.

תודה.

פורסם

זה נשמע כאילו אתה מחפש מציאות ובגלל זה אתה נופל על רכבים כאלה.

מה התקציב שלך?

קודם תסתכל את הרכבים שנמצאים בסביבה הקרובה אליך ולאט לאט תתרחק.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן, בשנתונים האלו (ובמכוניות מסוימות אף יותר מאחרות...) לא קל למצא רכב במצב תקין.

אתה צודק - לא אמור לצאת שמן ממכסה המילוי לכף ידך - סביר להניח שטבעות הבוכנה שחוקות ונוצר לחץ הפוך שהודף שמן החוצה מלמעלה ולא מוחזר לאגן.

הכי חשוב לדעתי - לפתח "אוזן מוזיקלית" כבר בשיחת הטלפון הראשונית עם המוכר, ולדעת לנסח את שאלותיך בצורה כזו שתוכל להבחין מיד אם יש התפתלות או היסוס שלו. אני תמיד מתנסח כך בטלפון:

- שלום, זה בקשר לאוטו. (ולא אומר איזה אוטו!! תן לו לשאול אותך שאלה מנחה לגבי איזה רכב מדובר - ואתה יודע בסבירות גבוהה שזה סוחר מוסווה, למשל).

- איזה יד רשומה ברשיון? (ולא סתם "איזה יד היא"?) - ואז, כשיענה לך יד 2 תשאל שוב: כן? אתה היד השניה?

- היתה לרכב תאונה כלשהיא? יש לו מכות או שריטות? (ולא לשאול סתם - מה המצב החיצוני / פנימי שלו?)

- האוטו רשום על שימך? כן? על איזה שם בדיוק? - תקפיד בנושא הזה!!!!

בקיצור - שאל שאלות ספציפיות, האזן היטב לתגובה - ותינעל על השאלה שוב. כל שינוי גירסה קטן הוא, בעיני, סיבה טובה לעבור הלאה.

מהר מאד תיווכח לדעת מה ההבדל בין מי שנותן תשובות ישר ולעניין, ומי שמנסה להסתיר מידע.

אין לך ברירה אחרת, כי לחפש אצל סוחרים זו בעיני טעות גדולה (וכן, שמעתי כבר על איזה שניים-שלושה סוחרים ישרים שיש בארץ, פשוט לא נתקלתי בהם עדיין...), ואין תחליף לקניה ממוכר שאתה יכול להתרשם ממנו במו עיניך, ולהשוות את תשובותיו בטלפון למצב בשטח.

בהצלחה....בסוף תמצא את המוכר שיהיה ישר מספיק בעיניך ע"מ לקחת את הרכב לבדיקה לפני קניה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
זה נשמע כאילו אתה מחפש מציאות ובגלל זה אתה נופל על רכבים כאלה.

מה התקציב שלך?

קודם תסתכל את הרכבים שנמצאים בסביבה הקרובה אליך ולאט לאט תתרחק.

אני ממש לא מחפש מציאות(אבל אם תבוא בכיף) אני מחפש רכב טוב אין לי בעיה לשלם מחירון אבל שהרכב יהיה במצב מצוין וללא השקעה מה שנקרא תדלק וסע.

בסביבה שלי אין משהו מיוחד ק''מ גבוהים ומהתמונות כבר רואים שהרכב פצוע.

פורסם

הוא לא מחפש מציאות,ככה זה הרבה מהאנשים שמוכרים,אצלי אותו דבר,אין מה לעשות חוץ לנסות שוב ושוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבעיה היא גם שמדובר ברכב ישן יותר, אוטטו בן 10. בנוסף בגלל שהוא עונד את הסמל של הונדה אנשים בטוחים שהוא יחזיק גם אם הם יסעו בלי שמן ובלי מים ולמרות שהרכב שלהם יד חמישית ועם 250 אלף קילומטר הוא שווה מחירון כי זה הונדה.

בתקציב הזה אתה יכול למצוא מיצובישי לאנסר או פורד פוקוס בת 5 או 6, סבירות גבוהה שהרכב עבר פחות ידיים ופחות קילומטראז', הבלאי יהיה נמוך יותר ובאופן כללי תקבל אוטו חדיש יותר.

פורסם

יש הרבה אנשים, שחושבים שהרכב שלהם הוא שיא השלמות וככה מתארים אותו גם בפני הלקוחות הפוטנציאליים שמתעניינים בקנייה.

וכשאתה מגיע לראות את הרכב - נגלית לעיניך "חורבה מוטורית".

אולי עדיף שככה, שכן רכב כזה אתה פוסל מייד (ושומר את כספך לבדיקת רכב ראוי יותר).

alfa 156 2.5.

פורסם

כל מוכר רכב מהלל את הרכב שלו.

אני מסכים שזה מרגיז וגם לי קרה אבל אתה לא באמת מצפה שמישהו יגיד לך "הרכב שלי על הפנים בוא תקנה"

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

לא מזמן נסענו עם חבר לבדוק רכב חדש יחסית, אני דיברתי עם המוכר, שאלתי שאלות ספיציפיות כמו שצריך.

הכל היה פיקס, ביום שאני מגיע לראות את הרכב אני מבין שהרכב עבר תיקוני דלתות וכנפיים קדמיות ויש לו קצה שילדה. למה לכל הרוחות המוכר משקר בטלפון? הרי ידוע שבוסופו של דבר כל זה יתגלה. אני פשוט לא מבין למה לא להגיד את האמת. זה פשוט מקומם.

גודשת מאיטליה...:twisted:

פורסם

כי הם מקווים שמישהו יבוא ויסכים לקנות מהסיבה שעד שהקונה הגיע,וזה שוב פעם לקנות,כניראה יש אנשים שנכנעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כל מוכר רכב מהלל את הרכב שלו.

אני מסכים שזה מרגיז וגם לי קרה אבל אתה לא באמת מצפה שמישהו יגיד לך "הרכב שלי על הפנים בוא תקנה"

נכון אבל עד כדי כך לשקר במספר ידיים באורך הטסט אני שואל הצבע יפה בלי מכות פח קילופי צבע הוא נקי ויפה אני מגיע כל הרכב פצוע אני שואל איך הרכב מבפנים ריפודים הכל הוא אומר חדש אני מגיע הכל חורים של סיגריות

*בקיצור קשה למצוא בשנתון הזה רכב שמור ויפה

יש הונדה האצבק 2003 בשבילך מעפולה. מטופלת כיד המלך אם אתה מעוניין

אני אוהב רק את הדגם האורך תודה בכל אופן.

פורסם

מה זה משנה שאין טסט והרכב מוזנח, העיקר ש:

המחיר טוב אחי

לא?

חבל על הפסד ימי העבודה, בזבוז הזמן, העצבים, הכסף והבריאות.

פורסם
מה זה משנה שאין טסט והרכב מוזנח, העיקר ש:

לא?

חבל על הפסד ימי העבודה, בזבוז הזמן, העצבים, הכסף והבריאות.

נכון אין לי בעיה לעשות טסט לרכב אבל הוא שיקר בפרטים ובמצב של הרכב

פורסם

אתה צריך להבין שזו לא הפעם הראשונה ולא האחרונה שתתקל ברכבים מוזנחים.

כל מוכר רוצה למכור את הרכב שלו ויעשה את הכל כדי ליחצן אותו בצורה הטובה ביותר.

אף מוכר לא יציין בפניך כי הרכב פגוע או של מתחזק כמו שצריך, אחרת אתה לא תגיע לבדוק לא כך?

לא להתרגש ולא להתרגז, לא מתאים לא רוכשים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...