Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

מתנצל שוב על העלאת הנושא, החיפוש לא עובד לי משום מה...)

לאחרונה רכשתי סובארו לגאסי 2.0 4X4 שנת 98. אני יד שלישית, הרכב עבר 317K ק"מ ומרגיש חדש :lol:

מכיוון שאת רוב הטיפוילם האופנועי העבר שלי עשיתי לבד (וכך גם בכמה רכבים), אשמח לחזור לטפל במשהו.

אני לא מצליח למצוא ספר מכונאים להורדה חינמית ברשת... מדובר על ה workshop manual כמובן, אשמח להפניות, אם יש.

שאלה שכרגע "קריטית" היא כמות שמן הגיר וכמות שמן דפרנציאלים ברכב. אני עומד להחליף את שניהם, אך אין לי מושג מה הכמויות שאני אמור להכין. לא בא לי להתקע עם מחסור בשמן (כרגע אני עם 8 ליטר שנרכשו לנושא).

כמו כן, כל הפניה, טיפ, הערה או הארה יתקבלו בברכה. (וכן, מכיר את פורום הסובארוהוליק, לצערי שומם שם יותר מים המוות...)

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

פורסם

שמן דיפרנציאל תקנה גלון של 4 ליטר שמן 80W90, זה יספיק לך לשני הדיפרנציאלים וישאר לך הרבה עודף.

בנוגע לשמן גיר, תקנה 2 גלונים של 4 ליטר ובהתאם למה שיצא לך, תמלא חזרה אמור לצאת מעל 6 ליטר).

בדגמים הסובארו אגן השמן של התיבה הוא מאוד גדול ונכנסת שם כמות גדולה של שמן.

אני מפנה אותך לפרוייקט החלפת שמן גיר אוטומטי בסובארו אימפרזה שעשיתי לפני 10 שנים, עם תמונות.

בגדול, לא תראה הרבה הבדלים בין הקיים אצלך לקיים בפרוייקט.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=45

בנוגע לשמן דיפרנציאל - כמדומני בוקסה של 21 מ"מ פותחת את בורג הניקוז (שנמצא ממש מעל צינור ה Y של האגזוז) והבורג עצמו הוא מגנטי, עליך לנקות את השבבים ולהחזירו נקי למקום ולהדק היטב.

למלא שמן דרך פתח המדיד שנמצא בצד ימין של הנהג (שמאל אם עומדים מול הרכב) ולשים לב למלא כמה שצריך ולא יותר מידי.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קיבולת שמן תיבת הילוכים היא 7.9 ליטר, אם תבצע ריקון רגיל דרך פקק ריקון שמן תצטרך לא יותר מ 4 ליטר.

קיבולת שמן דריפנציאל קדמי\אחורי היא 1.2 ליטר.

שאלות נוספות אשמח לעזור יש ברשותי כזה רכב.

• תוכן חדש...