Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לקבל החלטה במיידי..

אני נוסע כ3000-4000 ק"מ בחודש. שנתי סביב ה40-45 ק"מ לכן חשוב לי מאוד החיסכון.

הפנדה הכי יקרה מהם עולה כ70 על הכביש לדגם 1.2

היתרונות: אחריות 3 שנים ללא הגבלת קילומטראז. התחייבות לרכישה חוזרת פחות ההפחתות.

האלטו: אחריות עד 100 אלף. התחייבות לרכישה פחות הפחתות,

מחיר 59000

הc1: יש כרגע מבצע היא הכי זולה. 55,555

אחריות עד 100, התחייבות לרכישה רק עד 20 אלף בשנה.

מה שמקשה עלי.

בגלל שאני נוסע המון אני צריך רכב ל-3 שנים לקרוע ולהחזיר ולהתקדם לחדש.

מה עדיף? איזה רכב הכי חסכוני ומומלץ?

תודה

פורסם

4K בחודש זה המון. לנסוע קילומטרז' כזה עם אלטו, C1 ושות' לדעתי זה פשוט עינויי - מדובר על רכבים עירוניים שאפשר לנסוע בבין עירוני מתוך אילוץ (יש כאלה שעושים את זה). אם רוב הנסיעות שלך בבין עירוני,אז בכלל.

לקילומטרז' כזה עדיף לקנות דיזל חסכוני, למשל C3 HDI. זה עולה יותר, אבל מדובר על רכב מרווח יותר, נוח יותר וגדול יותר בעל מנוע דיזל חסכוני וחזק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הייתי ממליץ לך על הסוזוקי ספלאש ידני ב-69000 שח, מנוע יחסית חזק וזריז עם 94 כ"ס- יעשה את העבודה יותר טוב ממכוניות המיני החלשות יותר.

פורסם

אני עם נסועה שנתית קטנה (בהרבה) משלך בחרתי בסופר מיני, כי אני מבלה 5 ימים בשבוע מחוץ לעיר, 100 ק"מ כל יום, וקצת נסיעות בתוך העיר בשישבת.

מכונית מיני תהיה בחירה גרועה לדעתי, חוץ מזה שאף אחת מהן לא ראויה לנסיעות שאתה דורש.

כמו שנאמר לך בתקציב שלך, מומלץ מאוד רכב דיזל, ואם לא - אז עדיף ללכת על סופר מיני חסכונית. אני למשל מוציא מהקליאו מחוץ לעיר משהו כמו 1:17.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ב70 אלף ש"ח עדיפה לו פאביה, קליאו או איביזה. אפילו הסוזוקי ספלאש עדיפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
ב70 אלף ש"ח עדיפה לו פאביה, קליאו או איביזה. אפילו הסוזוקי ספלאש עדיפה.

ההתחייבות לקנייה במחיר מחירון היא דבר אדיר מבחינתו ונראה לי שהתעלמת מזה.

יש אחריות ל-3 שנים (שזה 130K אצל הבחור) ללא הגבלת ק"מ, זה ראש שקט.

סה"כ אני לא רואה הרבה קופצים על האוטו בעוד 3 שנים, אני לא הייתי ממהר לרכוש רכב מסוג זה עם כ"כ הרבה ק"מ אלא אם היו נותנים לי הפחתה מאוד משמעותית מהמחירון, לפחות 30% (הק"מ יותר גבוה ממה שמקבלים ברכב השכרה!!!).

אז אם מישהו מתחייב לתת לך מחירון על הרכב (בכפוך להפחתה על הק"מ) רק בתנאי שתקנה עוד פעם רכב מתוצרתו, נראה לי שזה מכריע את הכף כאן.

פורסם

לפי מה שתיארת אתה נוסע הרבה וכנראה גם מחוץ לעיר, למה לא ללכת על סופר מיני? תשקול אולי את הניסאן מיקרה הידנית (אני אישית ממש לא אהבתי אותה, בעיקר בשל החלפת ההילוכים סטייל שנות השמונים אבל שווה בדיקה) או סוזוקי ספלאש ידנית...

אם בכל זאת רכב מיני - לדעתי בשל הנסיעות שלך, האלטו וה C1 פחות מתאימות. אם כבר, הפנדה החדשה תתן לך הרגשה של הרכב יותר "רכב" בסגמנט הזה (היא גם די על גבול הסופר מיני) אבל המחיר שלה די גבוה וכמו שאמרו כבר, אתה יכול בשקט לפזול לסופר מיני...למשל, האיביזה לאחר מתיחת הפנים תעלה בקרוב 71K - נקודה למחשבה - רכב חדיש, בגירסה החדשה אפילו עם שליטה על מערכת הסטריאו מההגה וחלונות חשמל אחוריים (לא שזה שיקול עיקרי אבל בכל זאת).

שווה לך גם לברר כמה עולה הפנדה מהדור הקודם שעדיין נמכרת, אם ההפרש מהדגם החדש משמעותי, אולי שווה להכליל אותה באופציות. מבחינת חסכון בדלק - מנסיון אישי, היא מאוד חסכונית.

פורסם

גם בסוזוקי וגם בפיאט מתחייבים לרכוש את הרכב מחירון לוי יצחק פחות ההפחתה.

היתרון של פיאט היא אחריות ללא הגבלת ק"מ מול אחריות מאה לסוזוקי

החיסרונות של פיאט זה עשר אלף יותר, ירידת ערך גבוהה יותר (או סטיגמה) ופחות חסכונית (בספק)

קראתי את התגובות ובכל זאת אני בוחר במיני. עם התחייבות קניה אני טוחן את הרכב 3 שנים ומחליף לחדש.

תאמינו לי שאני יודע מה זה קנגו/ברלינגו כשמתחילים להכנס למוסכים ולמכוני דיזל על אינגקטורים.

כאן כל רכב במשך 3 שנים יסחוב והכל באחריות יצרן כל עוד כפוף לקילומטראז ככה שמבחינתי יכול לשפוך מנוע.

מה עדיף?

פורסם

לא יכול לומר לך שום דבר לגבי ירידת הערך המופרזת של הפיאט. לי נראה שהכל סטיגמה.

רק היום הייתי בקל אוטו, שם מכרו קרוב ל-20 פיאט פנדה בתוך 4 שעות. אמנם מהדגם הישן, אבל זה מראה לך המון לגבי הסחירות העתידית של הרכב.

בכל מקרה - אני לא חושב שאתה צריך לחשוב בכלל בכיוון של אלטו\C1, אלה רכבים מאוד לא נוחים לנהיגה של 45K בשנה.

אם ממש מפריע לך ההפרש במחיר, אני ממליץ לנסות לקנות את הפנדה הישנה, היא עולה 60K על הכביש ואם אתה מקבל את אותם תנאים של רכישה במחיר מחירון מינוס הפחתות על ק"מ, אז אתה יכול ללכת על זה בלב שלם.

פורסם

למה פנדה הישנה?

החדשה מהחברה 0 ק"מ

מחיר עליה לכביש 70 אלף

אחריות 3 שנים ללא הגבלת קילומטרז

התחייבות לרכישה עתידית

לקחת את זה או אלטו? או אולי פיקנטו?

כמה חסכונית הפנדה אם מישהו מכיר

ידני 1.25

פורסם

למה לא יונדאי i20?

גם ליונדאי יש התחייבות לרכישה חוזרת, וגם לרנו וניסאן, אתה יכול לחכות לקליאו החדשה, או לקחת את הדור הנוכחי, ואפשר גם לשקול את האקו מיקרה, למרות שלטעמי היא פחות מוצלחת מקליאו, i20 או כל המתחרות שלה באיזור של ה70-75 אלף ש"ח.

פורסם

למה אתם לא עונים על הדגמים שאני שואל..

אני כבר אחרי השעורי בית

אלו האפשרויות.

מה עדיף? כמה אוכלת הפנדה?

פורסם

אנשים, מה נסגר איתכם ? בן אדם שואל על א,ב,ג אתם אומרים לו עזוב, קח ד,ה,ו שעולים לפעמים כמעט כפול ! (כמו סי 3 דיזל פיקאסו). 107/c1 צורכת 1:18 מנסיון. פנדה 1.2 אוכלת 1:16.8 לפי kml.co.il, גם נתון טוב. אלטו עושה 1:18.3, מצויין.

פנדה דור קודם 1.25 עשתה 1:15, שזה כבר משמעתית גרוע יותר מה-סי 1. לכן אם אחריות היא ללא הגבלה, נראה שפנדה תהיה כנראה יותר משתלמת.

• תוכן חדש...