Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרכים לכתוב שרת לאפליקציה

aribrukman007
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לאחרונה התחלתי להכנס יותר לתחום של פיתוח אפליקציות בזמן הפנוי.

עכשיו, אני דיי תקוע בשלב של כתיבת השרת לאפליקציה שלי.

המטרה היא שהשרת יתמוך גם באפליקציה על האיפון וגם על האנדרואיד.

הבעיה היא שאני אפילו לא יודע איך להתחיל, אני רוצה לכתוב אותו בJava, אבל נתקעתי עם כל הטכנולוגיות השונות שיש.

אשמח להכוונה, איך להתחיל בכלל ואיזה טכנולוגיות עדיפות.

תודה רבה לעוזרים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא בונה שרת, אלא בונה אפליקציה (Backend) שהמטרה שלה היא לקבל ולשלוח נתונים לאפליקציה.

אני ממליץ לך בחום לבנות ב-PHP עם MySQL ומה שאתה צריך בעצם זה API לאפליקציה (זה מה שאתה אמור לכתוב),

ה-API הוא אותו ה-API לשני המכשירים, ולאחר מכן אפשר גם לתת גישה ל-API לחברות מסחריות וכו' (ולנקנק להם את הארנק).

שזה סט של פקודות (תזין, תשלוף, תשלח ל-X, תמשוך מ-Y) שהאפליקציה בסמארטפון מבקשת מהאפליקציה שרצה על השרת.

----

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, תודה רבה על התגובה.

השאלה היא, איך אני כותב API בשפה אחת, ומאפשר לשני אפליקציות משני שפות שונות לגשת אליו?

ואיך בתכלס עושים את זה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסה לקבל מושג כללי כאן -

http://www.tylerfrankenstein.com/code/android-app-with-drupal-7-services-phonegap-and-jquery-mobile

וכאן -

http://drupal.org/project/phonegap

אתה לא חייב להשתמש בדרופל ובjquery mobile כמובן, אבל זה יתן לך מושג טוב לגבי העסק בכלליות,

הרי שגם אם תבחר לתכנת native בנפרד לאנדרואיד וios בהמשך הדרך, עקרונות ההתממשקות לצד השרת מבחינה רעיונית הם דומים...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

web services, זו טכנולוגיה אגנוסטית לגבי מי הלקוח שמפעיל אותה.

http://onjava.com/pub/a/onjava/2002/06/05/axis.html

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה OVERKILL , באמת - PHONEGAP?

התשובה הרצינית כמו שאלי כתב זה שאין קשר בין ה2.

דוגמא קלאסית תהיה שרת כתוב ברובי שמגיש תשובות בREST API בעזרת JSON.

את הבקשות אתה שולח בPOSTים של HTTP.

את הJSON אתה מפרסר מקומית לתוך DICTIONARY מאוד בקלות והופ - נולד לו WEB SERVICE.

(לטעמי ג'ייסון זו בחירה קצת יותר נכונה מXML , גם כמות ואיכות הפרסרים שלה - כשיש גם כאלו מובנים ב2 הפלטפורמות העיקריות)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדגש שם הוא לא על העבודה עם phonegap אלא יותר על התקשורת מול drupal באמצעות json,

כך שזה נותן לו מושג כללי על אופן התקשורת עם השרת. גם בהודעה הקודמת כתבתי שמשם הוא עוד יתפתח.

כרגע השאלה שלו התמקדה בהתקשרות עם השרת ולא בתכנות האפליקצייה עצמה כך שנראה לי שלמרות שהמדריכים שהבאתי משתמשים ב phonegap כדוגמה, זה לא עושה אותם ללא רלוונטיים לשאלה שלו...

המדריך ההוא מלמד לעשות בדיוק את מה שאמרת רק עם דרופל כבסיס לצד השרת

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוווווש אני מתחרמן, תמשיכו, אל תפסיקו!

:roll:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...