Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני אספר מה אני רוצה מהרכב יש לי 2 אפשרויות:

1) לקנות רכב זול (עד כ10 אלף ש"ח) בשביל ללמוד לנהוג כמו שצריך כי אומרים לי שעד שאני אלמד כמו שצריך אני אדפוק אותו בקטנה פה ושם וזה חבל.

2) לקנות רכב יותר רציני כבר עד כ40 אלף ש"ח תקציב

אז רציתי לדעת מה אתם חושבים שכדי לעשות ושתתנו לי הצעות לרכבים (בכל אחת מהאפשרויות) שיהיו חסכוניות (יחסית),אמינות/זמינות חלקים טובה וטיפולים לא יקרים מידי,סדאן,מנוע אני מעדיף לפחות 1600,שיהיה מעניין(לא יותר מידי חרוש),זריז/מהיר ובעל פוטנציאל לשיפור במידה ואני ארצה באמת להשקיע בו,עדיפות לידני אבל אם משהו באמת מומלץ אני מוכן להתגמש לאוטומט

תודה מראש על העזרה D:

פורסם

הונדה סיוויק זה כנראה הרכב שהוא חשב עליו... הוא לא ממש מתאים לו - הביטוח יקרע אותו, הטיפולים יקרעו אותו. בנוסף - מודל 2003-2006 היא סתם עוד יפנית משמימה שפשוט יש לה H בחזית.

מגאן II האצ'בק 1.6 ידנית - זריזה, אלגנטית, מרווחת, בטיחותית, להביא בחשבון שפחות אמינה.

עוד צרפתיה היא 206 עם מנוע 1.6 וגיר ידני. פחות מרווחת, פחות בטיחותית, אבל יותר דינמית ועם יותר פוזה. תביא בחשבון שאחת שמורה לא קל למצוא והיא תעלה מחירון ואפילו מחירון+.

גרמנית מגרמניה אין ממש - אבל מה עם פאביה 16V ידנית? בסיס של פולו ומנוע של פולו הישר ממפעלי ס(ש)קודה המפורסמים אשר בצ'כיה.

פורסם
הונדה סייויק 2003-2006 , גרמניות יכסחו אותך בביטוח, מה אתה חושב על צרפתיות ?

אין לי בעיה עם צרפתיות וכן חשבתי על סיוויק בין השאר האמת אבל עדיין לא בדקתי את זה לעומק וכמו שאני שומע היא יקרה לתחזוקה...

הונדה סיוויק זה כנראה הרכב שהוא חשב עליו... הוא לא ממש מתאים לו - הביטוח יקרע אותו, הטיפולים יקרעו אותו. בנוסף - מודל 2003-2006 היא סתם עוד יפנית משמימה שפשוט יש לה H בחזית.

מגאן II האצ'בק 1.6 ידנית - זריזה, אלגנטית, מרווחת, בטיחותית, להביא בחשבון שפחות אמינה.

עוד צרפתיה היא 206 עם מנוע 1.6 וגיר ידני. פחות מרווחת, פחות בטיחותית, אבל יותר דינמית ועם יותר פוזה. תביא בחשבון שאחת שמורה לא קל למצוא והיא תעלה מחירון ואפילו מחירון+.

גרמנית מגרמניה אין ממש - אבל מה עם פאביה 16V ידנית? בסיס של פולו ומנוע של פולו הישר ממפעלי ס(ש)קודה המפורסמים אשר בצ'כיה.

לא הבנתי כלכך למה הכוונה במגאן B II,אולי התכוונת לקליאו ולא מגאן? או שאני בכל זאת מתבלבל...?

בכל מקרה אם כבר עלה הנושא של מגאן,איך היא באמת עד כמה היא כדאית ובנוסף מגאן קופה להשוואה

ה206 קטנה מידי לטעמי.

את הפאביה לא אהבתי מבחינה חיצונית כלכך.

בנוסף אשמח לדעת כמה הייתם ממליצים להשקיע על רכב ראשון והאם באמת הוא יעבור חוויות לא נעימות אצל נהג חדש (לא חסרות דרכים לחשוב על איך נהג חדש ולא מנוסה יכול לדפוק את הרכב חחח)

פורסם

כוונתי הייתה למגאן דור שני האצ'בק (5 דלתות). קליאו B II עם מנוע 1.4 16V גם אפשרות (יותר זולה לרכישה ולתחזוקה, אם כי פחות בטיחותית מהמגאן).

ה206 קטנה מידי לטעמי.
זה עניין כמובן של טעם. אבל אין בעיה ל-4 מבוגרים להכנס לרכב (מניסיון) וכמובן שיש יתרון לרכב קטן יותר בתמרון ובחניה.

כמה הייתם ממליצים להשקיע על רכב ראשון
שאלה שאי אפשר לענות עליה. תגדיר תקציב X בהתאם ליכולות שלך ושל ההורים שלך ותכליל בתוכו "ישור קו" ועלות אחזקה (שתהיה גבוהה במקרה של שלך). אם היכולת קיימת לא הייתי מתפשר לפחות על אלמנט הבטיחות (ז"א - בלי גרוטאות מיושנות נטולות כריות אוויר ו-ABS).

והאם באמת הוא יעבור חוויות לא נעימות אצל נהג חדש
קרוב לוודאי שכן.
פורסם
כוונתי הייתה למגאן דור שני האצ'בק (5 דלתות). קליאו B II עם מנוע 1.4 16V גם אפשרות (יותר זולה לרכישה ולתחזוקה, אם כי פחות בטיחותית מהמגאן).

אתה יכול אולי להשוות לי בין הסדאן וההאצ'בק או בכללי מי יותר מומלצת?

בינתיים הדבר היחיד שקצת עוצר אותי כי בגדול כן התלהבתי ממה שקראתי עליה בינתיים זה שהיא בעיקר עם גיר אוטומטי,אבל אני עדיין לא פוסל אותה

זה עניין כמובן של טעם. אבל אין בעיה ל-4 מבוגרים להכנס לרכב (מניסיון) וכמובן שיש יתרון לרכב קטן יותר בתמרון ובחניה.

חחח אני פשוט "בעד" הקושי הזה

שאלה שאי אפשר לענות עליה. תגדיר תקציב X בהתאם ליכולות שלך ושל ההורים שלך ותכליל בתוכו "ישור קו" ועלות אחזקה (שתהיה גבוהה במקרה של שלך). אם היכולת קיימת לא הייתי מתפשר לפחות על אלמנט הבטיחות (ז"א - בלי גרוטאות מיושנות נטולות כריות אוויר ו-ABS).

בגדול התקציב מומלץ לי לכ10 אלף כי אומרים לי שחבל שאני אהרוס מכונית יותר יקרה,ושרכב ראשון זה בעיקר ללמידה,פשוט התקציב עצמו במידה ואני עדיין רוצה יכול להגיע לכ40 אלף גם,אבל שוב אומרים לי לחכות עם זה למכונית השנייה כדי שאני לא אתבאס שאני אשלם הרבה ואז אני אשרוט,אדפוק ובכללי אתעלל בה חחח,ולמה אמרת שעלות אחזקה תהיה אצלי גבוהה,אם אתה יכול בבקשה להסביר לי את זה יותר לעומק זה יהיה טוב

קרוב לוודאי שכן.

באדום מוגדש D:

• תוכן חדש...