Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי סוזוקי סוויפט 90 1.3 , ויש ברדיאטור מים עם חלודה , אני רוצה להחליף לנוזל קירור אבל פוחד שכל האוטו יתחיל לנזול.

האם יש נוזל קירור שהוא טוב אבל לא חזק כמו הפרסטון שהסיכוי שיגרם נזק פחות גבוה ?

ומישהו יודע יכול להיוצר נזילות חוץ ממשאבת מים (שכניראה תוחלף כבר בטיפול טיימינג הקרוב?

והאם מישהו יודע איפה בורג ריקון המים ברכב הנ"ל ?

פורסם

אני לא מבין את המושג "חזק"

מים מהברז גרמו לך לחלודה\אבנית בראדיאטור ובטח גם במשאבת המים.

ככל שתקדים לבצע ניקוי ראדיאטור איכותי ולהחליף את המים לנוזל קירור איכותי כגון פרסטון

ככה תשמור יותר על המנוע.

שי.

פורסם

ככל שתקדים לבצע ניקוי ראדיאטור איכותי ולהחליף את המים לנוזל קירור איכותי כגון פרסטון

ככה תשמור יותר על המנוע.

תיראה, מדובר על סויפט בת 22 שנים. במנוע בטח יש קורוזייה, הרדיאטור סתום. החשש שניקויי יגרום לנזילות והחלפה של מכלולים יקרים. עדיף לנסוע עם הרכב כל עוד ניתן ואז לגרוט ולקנות באותו מחיר רכב דומה הבא או חדש יותר אם התקציב מאפשר (רצויי רכב עם מערכת הזרקה שמזהם הרבה פחות מקרבורטור בלתי מכוון שחונק את כולם). אלא אם כן יש ערך סנטמינטלי רב לרכב ואז אולי יש טעם לשפץ ולשמר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה יכול להישתמש בעירבוב קל של מיים עם הנוזל של פרסטון אם כי עדיף להישתמש בפרסטון איך שהוא. לגבי בורג הריקון הוא בדרך כלל נמצא בתחתית הרדיאטור אך אני לא ממליץ לך לגעת בו כי הוא עלול להישבר. בצע את הריקון דרך צינור הרדיאטור התחתון.

פורסם
תיראה, מדובר על סויפט בת 22 שנים. במנוע בטח יש קורוזייה, הרדיאטור סתום. החשש שניקויי יגרום לנזילות והחלפה של מכלולים יקרים. עדיף לנסוע עם הרכב כל עוד ניתן ואז לגרוט ולקנות באותו מחיר רכב דומה הבא או חדש יותר אם התקציב מאפשר (רצויי רכב עם מערכת הזרקה שמזהם הרבה פחות מקרבורטור בלתי מכוון שחונק את כולם). אלא אם כן יש ערך סנטמינטלי רב לרכב ואז אולי יש טעם לשפץ ולשמר.

לגרוט ? אין מצב. האוטו בקושי נסע , הוא עשה 54K. וחוץ מזה אין לו שום בעיות הכל עובד והוא נוסע כמו חדש.

פורסם

אם הרכב נוסע מצויין והכל תקין אל תגרוט שום דבר. מה גם שגריטה כבר לא קיימת כמדומני. תיהנה ממנו כל עוד אתה יכול. אין על הרכבים הישנים. אוהב אותם...

פורסם
שלום

יש לי סוזוקי סוויפט 90 1.3 , ויש ברדיאטור מים עם חלודה , אני רוצה להחליף לנוזל קירור אבל פוחד שכל האוטו יתחיל לנזול.

האם יש נוזל קירור שהוא טוב אבל לא חזק כמו הפרסטון שהסיכוי שיגרם נזק פחות גבוה ?

ומישהו יודע יכול להיוצר נזילות חוץ ממשאבת מים (שכניראה תוחלף כבר בטיפול טיימינג הקרוב?

והאם מישהו יודע איפה בורג ריקון המים ברכב הנ"ל ?

עלות החלפת טיימניג+טיפול 10 + 5000 שקלים את משדרג את הרכב ב-10 שנים קדימה.

דייהטסו סיריון שנת 2000.

רנו מגאן שנת 97.

איזה כייף לי :)

פורסם
עלות החלפת טיימניג+טיפול 10 + 5000 שקלים את משדרג את הרכב ב-10 שנים קדימה.

דייהטסו סיריון שנת 2000.

רנו מגאן שנת 97.

טיפול 10 אני עושה לבד , טיימינג 700 ש"ח.

ואני די בטוח שאין בארץ דייהטסו שנת 2000 ובטח רנו מגאן 97 במצב של הרכב שלי.

פורסם

יותם, יש בארץ דיהטסו שנת 2000 ויש גם 2008 אם תרצה. שרייד שנת 2000 עולה בסביבות 10K.

לגבי קילומטרז', ברכב הזה הוא לא מראה מאות אלפי קילומטרים, כלומר אחרי 99,999 זה הולך להיות 0. כך שאם יש לך 54K, זה יכול להיות גם 254K. אני לא מאמין שרכב ב22 שנה עבר רק 54K, היום אנשים עושים קילומטרז' כזה בשנה שנתיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יותם, יש בארץ דיהטסו שנת 2000 ויש גם 2008 אם תרצה. שרייד שנת 2000 עולה בסביבות 10K.

לגבי קילומטרז', ברכב הזה הוא לא מראה מאות אלפי קילומטרים, כלומר אחרי 99,999 זה הולך להיות 0. כך שאם יש לך 54K, זה יכול להיות גם 254K. אני לא מאמין שרכב ב22 שנה עבר רק 54K, היום אנשים עושים קילומטרז' כזה בשנה שנתיים.

הרכב יד 1 (אני 2) היה אצל זקנה כל החיים והיא נפטרה והיורשים שלה החליטו למכור , אל תאמין שרכב בן 22 עשה 54K , זה לא ממש אכפת לי.

זה גם לא קשור לנושא , שאלתי על נוזלי קירור , לא על האם למכור את הרכב ולקנות אחר.

פורסם

אני חושב שקיבלת תשובה לגבי נוזלי קירור. יותר מזה, מדובר על ראש אלומיניום ושילוב עם מים לאורך זמן זה בעייה, אני מניח שמעברי מים בראש עקולים ו/או סתומים מאבנית. לא התיחסת לנקודה שהעליתי האם אתה רוצה לשפץ ולשמר את הרכב. בהתאם לכך יהיו גם ההשקעות. סתם להחליף נוזל קירור ולעשות ניקוי מערכת יכול לגרום לנזילות שתיקון שלהם יהיה מאוד יקר.

פורסם
אני חושב שקיבלת תשובה לגבי נוזלי קירור. יותר מזה, מדובר על ראש אלומיניום ושילוב עם מים לאורך זמן זה בעייה, אני מניח שמעברי מים בראש עקולים ו/או סתומים מאבנית. לא התיחסת לנקודה שהעליתי האם אתה רוצה לשפץ ולשמר את הרכב. בהתאם לכך יהיו גם ההשקעות. סתם להחליף נוזל קירור ולעשות ניקוי מערכת יכול לגרום לנזילות שתיקון שלהם יהיה מאוד יקר.

כן אני רוצה לשמר את הרכב , אבל אני לא ישקיע בו עכשיו אלפי שקלים , בסוף זה אוטו בן 22 , לא משנה כמה הוא נסע.

איפה יכולות להיגרם נזילות וחוץ ממשאבת מים ?

והאם כדאי למלא נוזל קירור עם חצי מי ברז או לא לגעת ?

פורסם

אם הרכב עובד תקין ולא מתחמם אתה יכול לא לגעת במערכת הקירור שיכולה לסחןב כך עוד המון זמן. אם אתה לחוץ להחליף תמהל עם מיי ברז כדי שהנוזל לא יהיה שמנוני מידי. נזילות יכולות גם להיות מפלאנג מיים, מהרדיאטור ולא רק ממשאבת המיים.

פורסם

איזה שטויות

אם המערכת קירור מזוהמת או מכילה מים רגילים יש להחליף נוזל קירור ויפה שעה אחד קודם ולא לדאוג לנזילות שאולי יתפתחו

• תוכן חדש...