Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אשמח לקבל עזרה מקצועית או לפחות קרובה לזה.

מצאתי פורד פוקוס שנת 2004 מנוע 2000 יד שנייה עם 95K בלבד !

המוכר שמר את המסמכים של הטסטים הקודמים ולכן ואפשר לראות את הק"מ הנתון של הרכב ביום הטסט בכל שנתון. העלייה הדרגתית ומתונה ולכן הק"מ נראים אמיתיים.

המוכר נראה אדם אמין מאוד, רואים שהרכב מטופל ומתוחזק ברמה גבוהה (חלקים מקוריים וכו').

נפגשתי עם בעל הרכב בהפתעה וללא תיאום מראש במהלך טיול משפחתי שלו אצלנו בצפון, ככה שראיתי את הרכב במצבו הטבעי ביותר.

מה אני אגיד לכם - הרכב נראה פגז ! מנוע יבש, הרכב חזק, לא רועד, מים ירוקים נקיים המנוע שקט ויציב וכו וכו.

לקחתי את הרכב יומיים אחכ לבדיקה.

מלבד הכסתח הרגיל , נמצאו שני ליקויים די חמורים.

הראשון - "הספק מנוע ירוד" - במקום 131 כ"ס - הוא מוציא כרגע 90 כ"ס בלבד.

השני - "יש שמן במים".

גם אני וגם המוכר לא כ"כ הבנו איך זה יכול להיות, הרי רואים בוודאות שאין שמן במים !

ההספק הירוד גם הדליק לי נורה אדומה. יכול להיות ירידה ברמה של 30% ?!?! נראה לי בעייתי קצת...

לקחנו את הרכב למוסך מורשה פורד כדי לקבל חוות דעת.

המוסכניקים אמרו שם שלגבי שמן במים, לא רואים כלום, אבל יכול להיות שמדובר באטם ראש לא תקין, דרך סדק בבלוק ועד לקולר של הגיר.. בקיצור הם אומרים שכדי לבדוק זאת הם צריכים יום בדיקה שלם.

לגבי ההספק מנוע הירוד הם אומרים שיכול להיות שאינפוזיה לניקוי מזרקים יכולים לפתור את הבעיה או שצריך לעשות ראש מנוע - בוכנות רינגים וכל השאר...

השאלה שלי היא האם יכול להיות שהמכשיר במכון בדיקה לא היה תקין או לא היה מכוייל ?

האם הגיוני שרכב יאבד 30% מהכוח שלו? במכון הבודק אמר ש 18% ידרידה זה המקסימום, וכל אחוז מעבר לזה מצביע על בעיה.

אילו בדיקות אפשר לבצע מלבד קומפרסיה (שאני מאמין שנעשתה במכון)?

האם מישהו נתקל בתופעה כזו ?

אני מאוד חושש ומתלבט ואשמח לעזרה מהירה .. :)

תודה מראש !

same beat different tone

פורסם

בלי לנסות לפגוע באף אחד, לא הייתי סומך במאה אחוז על מכון בדיקה שאומר דבר כזה, כמו גם על מוסך שאומר שהוא לא רואה שמן במים אבל לוקח יום שלם לבדוק את זה לעומק.

נסה ללכת למוסך אחר ולבקש חוות דעת. שמן במים זה דבר שאמור להיות מאובחן די בקלות (מקסימום אפשר לרוקן את המים ולשים חדשים ולדעת בוודאות - כמה מאות שקלים). בדיקת קומפרסיה היא גם לא פעולה מסובכת מדי, אבל בעקרון 90 כ"ס במקום 131 זה משהו שצריך להרגיש די בקלות. סע באוטו ותראה איך הוא מרגיש לך, או בקש ממישהו מבין לנסוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה SRONIS,

שמע , הרכב נוסע טוב, ללא ספק טוב יותר ממנוע 1600 והוא מרגיש חזק מאוד.

לא ראינו בשום מקום סימנים לשמן במים. להחליף מים ולבדוק אחרי כמה ימים כשהרכב אצל המוכר - לא הייתי סומך על זה.

לגבי קומפרסיה שאלה טובה, הבדיקה נשכחה בטעות אצל המוכר.

same beat different tone

פורסם

אם יש שמן ערבוב של שמן ונוזל קירור אז אמור להיות חוסר נוזל קירור? בדוק מפלס נוזל קירור.

האם מכון הבדיקה כתב שיש מעבר של קומפרסיה אל /ממערכת הקירור ? אם התשובה כן,יש ככל הנראה פריצת אטם ראש מנוע וזה לא כסת"ח.

לגבי כ"ס- הגיוני הפסד של כ-20% כיוון שהבדיקה נעשית דרך הגלגלים ויש בה הפסד כח.

כמו כן,מערכת דלק/הצתה לא מתואמות או תקלה באחת מהן יכולה אף היא לגרום להפסד כח נוסף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

וואלאק על איזה מוסך נפלת, אינפוזיה תחזיר לך 40 כ"ס אבודים....ב-ס-ד-ר!

לפי דעתי : עם ירידה כזאת בהספק, או שהייתי הולך לבדוק בעוד מקום שיעשה גם בדיקת קומפרסיה, או שהייתי בורח כל עוד לא סגרת כלום.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

השאלה היא האם יש טעם ללכת למכון בדיקה נוסף שיעשה בדיקת קומפרסיה ו"שיפסוק", או שחבל על הזמן ועל הכסף?

same beat different tone

פורסם

השאלה היא, אם יש רכבים עם נתונים דומים ? נתוני "פתיחה" טובים יותר ? (בטוח שהלכת לראות כמה נוספים) מן הסתם - גם אותם תצטרך לקחת לבדיקה.

מצד שני - הרכב הנ"ל, קוסמטית הוא בסדר ומטופל. השאלה היא, אם ניתן לסמוך על בדיקת המכון - אולי כן ואולי לא.

לדעתי, מכוון שהשקעת כבר בבדיקה (ותצטרך להשקיע בבדיקה נוספת לרכב הבא, אם יהיה) - בקש המלצה כאן בפורום למוסך שמתמחה בדגם (לפי איזור מגוריך), ובדוק רק את הליקויים הללו (הספק מנוע + ערבוב שמן במים). בקש רק קודם הצעת מחיר לבדיקה זו לפני ביצועה (והערכת מחיר כאן בפורום) כדי שתדע (כספית) למה אתה נכנס.

תוספת - הבהרה - אל תיגש למכון בדיקות לבדיקה הנוספת של הרג'קטים, כי אם למוסך.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה חולגי,

אני הולך לראות מחר מזדה 626 שנת 2001 גם עם ק"מ נמוך.

אמנם המחיר יקר יותר וגם השנתון, אבל אין לי הרבה ברירה ....

המרחק הגיאוגרפי שלי (רמת הגולן), לא מאפשר לי לראות כל יום רכב. כל נסיעה שלי לראות ולבדוק רכב כרוכה בהפסד יום עבודה, נסיעה, בדיקות וכו....

מצד שני אני לא יכול לקנות רכב מתוך לחץ, זה יהיה טעות.

אם מישהו מהנכבדים כאן יודע על איזה רכב טוב למכירה עם נתוני פתיחה טובים, אשמח לשמוע.

שיהיה אחלה סופש !

same beat different tone

פורסם

רק טיפ קטן: אל תתרשם יותר מידי מהקילומטרז': לפעמים רכב עם 50K ו-80K יותר עדיף על רכב שנסע רק בעיר וטופל רק במינימום.

בשנתונים שאתה מחפש - תן חשיבת לטיפולים לפי הוראות יצרן בזמן או מרחק שהיצרן קבע.

שתהיה בחירה מוצלחת.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שיהיה לך בהצלחה!

אבל פעם שנייה שאני שומע (בפורום) על מישהו שכתבו לו בדוח משהו כמו "סימני שריפת שמן"....

מנסיון אישי אם יש ערבוב נוזלים או קולר גיר הולך רואים את זה בשנייה ואין הרבה אפשרויות לטעות אז מה הקטע של המכוני בדיקה בזמן האחרון??!! מה זה כסתח חדש?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הרכב מרגיש חזק משמעותית מה1.6 (בהנחה שנהגת 1.6) זה כבר 90%חירטוט של מכון הבדיקה, כי הפוקוס 1.6 היא עגלה.

איפה ראו שמן במים? בפעם הבאה בקש מהם להראות לך. אם יש לך מוסך שאתה מכיר כמקום אמין גש לשם שיבדקו את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...