Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רק חוזר על מה שהמלצתי מקודם.

לפני שאתה מאשים את כל העולם, תנסה לברר האם מדובר בתקלה ספציפית ברכב שלך או שככה זה בכל הרכבים. תנסה אולי במוסך או בסוכנות שמכרה לך לארגן סיבוב על רכב אחר זהה.

על זה בדיוק אני עובד כרגע :)

בכל מקרה, תסכים איתי שאם מנהל מוסך המורשה של אופל אחרי התייעצות עם שירות של היבואן טוען ש"ככה זה" וזה ככה אמור להיות, אין לי שום ברירה אלא להאשים את כל העולם.

בכל מצב זה מטיל כתם שחור על יבואן של אופל. אם זו תקלה רק ברכב שלי, הוא מסרב לתקן אותה וזה חמור מאוד. אם ככה זה בכל הרכבים שהוא מוכר , עדיין הכל לרעתו.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בפעם הבאה אולי כדאי שתתייעץ בפורום קניה לפני שאתה רוכש רכב חדש בכדי להבין את היתרונות והחסרונות של הרכב שאתה עומד לרכוש.

מערכת ניהול המנוע או בקרת אקלים מנתקת את המדחס וגם מורידה את עוצמת סניקת האוויר של המפוח בתלות העומס על המנוע וגם בתלות צריכת הזרם מהאלטרנטור.

תהנה עם מה שיש כי פיתרון לא תקבל.

איזה כייף לי :)

פורסם
בפעם הבאה אולי כדאי שתתייעץ בפורום קניה לפני שאתה רוכש רכב חדש בכדי להבין את היתרונות והחסרונות של הרכב שאתה עומד לרכוש.

מערכת ניהול המנוע או בקרת אקלים מנתקת את המדחס וגם מורידה את עוצמת סניקת האוויר של המפוח בתלות העומס על המנוע וגם בתלות צריכת הזרם מהאלטרנטור.

תהנה עם מה שיש כי פיתרון לא תקבל.

תאמין לי שאני ישבתי חודשיים על האינטרנט. קראתי את כל הסקירות על הרבה רכבים.

דווקא על אופל אסטרה טורבו כל הסקירות היו מעולות. באף מבחן דרך אף אחד לא הזכיר אפילו את התופעה של המזגן.

עובדה שגם בפורום כאן אין לזה עדות. מדברים על ניתוק מדחס תחת העומס ברכבים שונים ואני מדבר על ניתוק מדחס בלי עומס משמעותי. תמרונים בחניון - זה לא עומס. 2500 סל"ד בפקק כאשר אתה מצמצם מרווח לרכב שלפניך - זה לא עומס.

זה פאק ברכב.

פורסם
קרא את הכתוב בקישור המצורף.

אני מקווה בשבילך שיימצא פיתרון.

חבר יקר :) ראיתי את השרשור הזה לפני כן. קראתי אותו בעיון שוב ושוב. בחור מספר על נפילה רגעית במפוחים לחצי שניה בל"ד נמוך, ברמזור וכו'. התופעה הזו דווקא מוכרת לי מאוד . קיים גם בקרוז, הכרתי את זה גם מיונדי i30 CW.

זו תופעה אחרת והיא פחות מטרידה אם בכלל. היא גם הגיונית באמת.

מה זה בכלל חצי שנייה של ירידה בזרימת אוויר לעומת 10 -15 של אוויר חם בפרצוף כאשר לוחצים קצת על הגז?

תבין, אצלו ירידה בזרימת אויר לחצי שנייה בסל"ד נמוך ברמזור. אצלי 10 שניות של זרימה חזקה אבל של אוויר חם בלחיצה על הגז :)

פורסם

אני זוכר את הדיון ההוא והתופעה המתוארת שם שונה מאוד ממה שהבחור מתאר כאן. שם מדובר על ירידה רגעית בעוצמת המפוח. כאן מדובר על ניתוק מדחס ל 15 שניות.

פורסם
סליחה על השאלה אבל זו אותה תופעה ??

[[/url]

אין לך על מה להתנצל אבל בסרטון הזה אין שום דבר על התופעה של המזגן.

פורסם

אוויר חם לפרצוף ל 10 - 15 שניות?.. ניסית למחזר את האוויר באוטו (לחצן סירקולצית אויר), נניח מדחס מתנתק, אבל שלא יכניס אויר חם מבחוץ.

גבר שלא מבין כלום ברכב ובכדורגל מושך בדיוק כמו בחורה עם שפם..

פורסם

מה שאתה מתאר פה נשמע לי חריג. אצלי ב308 החדשה, יש לי גם מידי פעם בנסיעה איזה כמה שניות בודדות שפתאום האויר ממש לא קר. לא הצלחתי לשים אף פעם את האצבע מתי זה בדיוק קורה, לפעמים גם סתם ביציאה רגילה מרמזור, סתם שתדע.

אבל אתה מתאר 15 שניות של אויר חם שזה פשוט גיהנום, זה נשמע לי לא הגיוני.

ממש יוצא אויר חם או שאויר לא קר?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אוויר חם לפרצוף ל 10 - 15 שניות?.. ניסית למחזר את האוויר באוטו (לחצן סירקולצית אויר), נניח מדחס מתנתק, אבל שלא יכניס אויר חם מבחוץ.

ניסיתי כל דבר אפשרי

גם במצב ידני לחלוטין בלי מצב auto והסירקולציה פנימית - זה עדיין קורה.

פורסם
מה שאתה מתאר פה נשמע לי חריג. אצלי ב308 החדשה, יש לי גם מידי פעם בנסיעה איזה כמה שניות בודדות שפתאום האויר ממש לא קר. לא הצלחתי לשים אף פעם את האצבע מתי זה בדיוק קורה, לפעמים גם סתם ביציאה רגילה מרמזור, סתם שתדע.

אבל אתה מתאר 15 שניות של אויר חם שזה פשוט גיהנום, זה נשמע לי לא הגיוני.

ממש יוצא אויר חם או שאויר לא קר?

האוויר שיוצא, מה שנקרא ניטראלי, כמו במצב שהפעלת את המאורר אבל כיבית א ה- A/C.

ומכיוון שכל האוטו והצנרת עדיין חמים אז הוויר שיוצא כמובן חם.

נכון, שאחרי שרכב מתקרר והתופעה לא כל כך מטרידה, אך אם "התמזל מזלך" ויצאת לנסיעה ב 12 בצהריים בקיץ ונכנסת ישר לפקק שבו אתה מזדחל באיטיות, אתה ממש תסבול מתופעה הזו.

פורסם

עדכון!

הרכב היה במוסך המרכזי של אופל בפתח תקווה.

נבדק ונמצא תקין. התופעה של ניתוק מדחס כבר בסל"ד נמוך , כבר בתאוצה קלה היא תופעה טבעית ומקובלת, כהגדרתם.

לא שזה מתקבל על הדעת שלי אבל ככה זה.

שלב הבא - פרסום אודות התופעה החמודה הזאת בכמה שיותר מקומות ו"הדלפה" למתחרים.

אם זה היה במאזדה 3, מנוע 2000 וגם בפיאטטים משנים מסויימות ובסוף תוקן ע"י היצרן/יבואן אז כנראה זו גם המקרה שרק הלחץ יעזור.

פורסם

אצלנו אומנם יש אסטרה 2012 לא טורבו אבל התופעה זהה, לפעמים המזגן מוציא

רק אוויר בלי קור לכמה שניות וחוזר לעצמו... זה לא בקביעות ולא קורה כל X דקות,

זה לא ממש תופעה מורגשת שמפריעה לחווית הנסיעה כמו שאתה מתאר..

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
אצלנו אומנם יש אסטרה 2012 לא טורבו אבל התופעה זהה, לפעמים המזגן מוציא

רק אוויר בלי קור לכמה שניות וחוזר לעצמו... זה לא בקביעות ולא קורה כל X דקות,

זה לא ממש תופעה מורגשת שמפריעה לחווית הנסיעה כמו שאתה מתאר..

מממ...מעניין מאוד.

מה זה כמה שניות ? אני מדבר על 10 שניות בערך. וזה קורה כאשר לוחצים על דוושת גז. לא צריך עד הסוף. שליש דוושה ברמזור וזה כבר קורה.

עד כמה זה מפריע? כאשר רכב כבר מקורר בפניים - לא כל כך מפריע אבל כאשר רכב חם...די מפריע. הייתי אומר, אפילו מאוד מפריע.

אז מתי זה קורה אצלכם? בלי קשר לתאוצה או שבכל זאת, כאשר מאיצים קצת ?

• תוכן חדש...