Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי סוזוקי אלטו 2011.

הרכב צובר בשנה כ10 אלף ק"מ

לפני שבועיים הרכב עבר טיפול ראשון כאשר המונה על 10,420.

כמה שאלות הנוגעות בדבר:

1.לאחר סיום הטיפול הצצה בחשבונית הראתה כי לא הוחלף פקק אגן שמן, היתכן?

2.האם כדאי להחליף שמן ומסנן שמן כל חצי שנה( מדובר בשמן סינטטי מלא של סונול 5W30) ?

3.האם כדאי היה להחליף נוזל קרור לרכב בטיפול? הנוזל הוא ירוק, האם מדובר בפרסטון?

* אני מניח כי הוראות היצרן הם להחליף נוזל קרור אחת לשנתיים אך אני מעוניין לטפל ברכב בצורה מיטבית.

תודה מראש על התשובות.

פורסם

פקק אגן שמן יכול לשרוד הרבה, כל עוד הוא לא נוזל, הכל טוב.

(אצלי מחליפים פעם בכמה עשרות טובות של ק"מ, וגם אז הוא במצב טוב ולא נוזל).

10KKM לפקק זה כלום.

שמן ופילטר שמן+ כל מה שעושים בטיפול 10K, תעשה כל חצי שנה (5KKM שלך.)

אתה רוצה לשמור על הרכב, אין סיבה לא לפנק אותו, זה לא עולה הרבה.

נוזל קירור מוסיפים בעקרון, רכב חדש, לא אמורות ליהיות בעיות, אני הייתי מחליף כל שנה (בשביל 50 שקל גלון, למה לא.)

לגבי שמן, לא סונול ולא נעליים, רק מה שהיצרן ממליץ! (הבדל של עשרות בודדות של שקלים, יותר בריא למנוע).

אתה לא נוסע הרבה, אני מעריך שהטיפול ברכב הם זולים מאוד!

תטפל באהבה, אני הייתי מוריד 50% מהתקופה שהיצרן אומר, ברוב הטיפולים!. (הוא אומר שנתיים, תעשה כל שנה.)

פורסם

תרשה לי להתעלם מתגובותו של ניר, יש שם הרבה טעויות.

1. פקק אגן שמן (שהוא למעשה בורג) אמור להחזיק לאורך כל חייו של הרכב, כל זמן שסגרו אותו במומנט הנכון ולא טחנו אותו או את ההברגה. כן נהוג להחליף בכל טיפול את שייבת האטימה של הבורג, היא כזו שנמעכת וכך יוצרת את האטימה.

2. אין שום סיבה להחליף שמן או מסנן כל חצי שנה, בטח ובטח לא כשמדובר ברכב מודרני ואתה משתמש בשמן סינטטי מלא. אני גם לא רואה בעייה עקרונית עם שמנים של סונול, אבל אם הכיס מאפשר הייתי ממליץ יותר ללכת על שמנים בינלאומיים מוכרים שעומדים בתקן הרלוונטי לרכבך.

3. מומלץ להשתמש בנוזל קירור מקורי בלבד ורק בו, גם לא תחליפי איכותי. יש להחליף את נוזל הקירור על פי הוראות היצרן. לרוב נוזלים "ירוקים" אורך החיים שלהם הוא שנתיים, אדומים או ורודים כבר בנויים לאורך חיים ארוך יותר אך לא טובים לשימוש בכל מנוע. כדאי ומומלץ להיצמד להנחיות היצרן בקטע הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...