Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכמה מדינות בארה"ב ניסו להעביר חוק שלפיו אפשר לחייב כל תלמיד בבדיקת שתן לגילוי תוצרי אלכוהול. הבעיה היא שהבדיקה רגישה מאד ואותם תוצרים מופרשים בשתן משך תקופה די ארוכה, כך שמי ששתה כוסית של קידוש לשבת עלול להמצא "שתיין" גם כעבור שבוע ויותר.

יהיה כמעט בלתי אפשרי לאכוף נושא שתית אלכוהול בבית, אבל איסור על שכרות במקום ציבורי הגיונית. הבעיה, כרגיל, היא אכיפה. גם דברים יותר פשוןטים אינם נאכפים על ידי המשטרה המצומצמת שלנו

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא חדש שאסור לשתות בציבור. תנסו בת"א ותראו מה יקרה.

אני, אגב, למדתי את זה בדרך הקשה- שזה עוד סיפור זוועה על משטרת ישראל ודרך ההתנהלות המגעילה שלהם.

היינו שני חברים ואני בחוף מסודר בת"א, מהאלה שאתם משלמים על כיסא ויש את הבתי קפה שהמלצרים "פולשים" אליכם.

אני וחבר רצינו בירות קרות מהבית קפה, הזמנו זוג בירות, צלחת מטוגנים ואבטיח.

החבר השלישי לא נהנה מבירות ולכן הביא מהבית בקבוק וודקה חדש, סה"כ כדי להנות מכוסית אחת לאווירה (אנחנו לא מהמשתכרים).

מפה לשם, מגיעים מג"בניק ושוטר ומבקשים לשפוך את הכוסית.

אנחנו מופתעים- על מה ולמה? התשובה- "אסור לשתות אלכוהול בציבור". אוקיי, מקובל. לא מתווכחים.

החבר שופך את הכוס, המג"בניק בתגובה (עם טון מאיים) "גם את הבקבוק! אל תעבוד עליי, אני יודע שיש לך בתיק!".

החבר בתגובה- "נכון, לא אמרתי שלא. סה"כ רציתי להנות מכוסית אחת, המחירים בבתי הקפה האלה מגיעים ל60 שקלים ובמחיר הזה אני יכול לקנות בקבוק וכל שבוע לשתות ממנו כוסית במשך חודשיים".

הפעם השוטר קופץ "לא מעניין אותי, תשפוך!"

מגיע המלצר, שואל מה קרה, מסביר ש70% מהשולחנות באמת מזמינים מהם אלכוהול וזה בסדר. הוא שואל את השוטר "ומה עם הבירות שהם הזמינו? תשפוך להם אותם?"

התשובה- "לא, את זה הם הזמינו מהבית קפה וזה מותר"

פה- באמת התעצבנתי, אנחנו בשאלה לשוטר- "ואם לא נביא מהבית ונזמין מהבית קפה, זה ישנה? הרי וודקה זה וודקה ושיכור זה שיכור, מה ההבדל?"

התשובה - "כי מהבית קפה לא תזמין בקבוק שלם", לקח באלימות את הבקבוק ושפך אותו תוך כדי איומים שגררו אותנו לויכוח דיי קולני שהסב את תשומת לב רוב החוף...

באמת שאת זה לא מבין. תגיד לי אסור אני מקבל, תגיד לי לשפוך אני גם מקבל ומכבד את החוק. אבל תוך כדי שאתה אומר לי לשפוך להגיד לי שאני יכול לשתות את אותו משקה בתנאי שאני אזמין אותו מבית קפה? זה כבר לא מקובל.

אתם יכולים לתאר לעצכם את הפרצוף שלו כשתוך כדי שהוא מאיים עלינו ומתווכח, פשוט עצרנו הכל אמרו- "אין בעיה, הכל בסדר. אתה מיצג את החוק ועושה מה שצריך. מהבית קפה מותר, אז אדוני המלצר כמה עולה בקבוק בבקשה? ...... יופי, תשים אותו בשמפנייר עם קרח ותוציא לכאן."

וכל זה בגלל כוסית אחת:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
לדעתי גיל 18 הוא מבוגר מידי להתחיל לקחת אחריות על מעשיך,

שישנו את גיל השיפוט כבגיר ל 14שנה, כש"ילדים" יתחילו לקחת אחריות על מעשיהם חלקם יחששו להתנהג כמו חלאות אנושיות.

בכל מקרה עד גיל 18 גם ההורים צריכים לקבל בראש וחזק, כשהילד של השכנה שלי בן אולי 4 צורח ב 1:00 בלילה בחניה "בת-זונה, בת-זונה" על אמא שלו אני לא מצפה ממנו לשום דבר טוב כשהוא יהיה בן-עשרה.

אגב, בארה"ב הגיל שבו מותר לשתות הוא 21 אלא אם כן אתה משרת בצבא ואז מותר לך בגיל 18. אגב, בניו ג'רזי, הגיל שמותר לעשן (דברים חוקיים) הוא 19 וגם במקרה הזה בגיל 18 אם אתה בצבא. בניגוד לפה שם הגיוס הוא על בסיס התנדבותי שבו אתה מקבל משכורת פלוס הטבות שאתה משתחרר. המדי א' של המירנס מדהימים בטירוף. לכל חייל נתפר מעיל במידה שלו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לאיזה אירגונים יש אינטרס לטרפד חוק שאוסר על קטינים לשתות? דתיים? הרי בניסוח נכון יכולים לאסור שתיה פרט לטקס דתי ובליווי מבוגר ובאחריותו.

ההצעה שעלתה פה עם הינשופון מעולה, באמת. כל אחד שיתפס שיכור יחטוף קנס/ערב בתחנה, הוא קטין? גם ההורים מצטרפים לחגיגה ואחרי פעמיים כאלו מצדי שיפתחו תיק להורים על הזנחה/רשלנות. בכל מקרה הקנסות יכניסו עוד כמה שקלים לקופת המדינה.

בבוקר שמעתי בגל"צ "תחקיר" שבו גילו כי "רשתות השיווק מעודדות בני נוער לשתות!" זה ציטוט של השדרן, אחרי זה הוא סיפר כי בקבוקי בירה של 500מ"ל עולים פחות מ 330מ"ל, זה כל הסיפור.. מה הקשר בין זה לבין בני נוער? הרי להם אסור למכור אלכוהול כלל, מקס' יש פה איטם על טיפ לצרכנות נכונה וזהו. פשוט מתעסקים עם כל המוץ ולא עם הבעיה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כל מיני ארגונים ל"זכויות הילד", שטוענים שזה מעשה "לא דמוקרטי",

כזה שפוגע בזכויותיו...

מתעלמים מהעובדה שלצד זכויות יש תמיד גם חובות,

ואם מסתמן סטטיסטית שהנוער לא יודע לשתות ולשמור את הידיים שלו לעצמו,

שלא ישתה וזהו.

בכל אופן, לפי מה שהבנתי מהראיון הנ"ל (עם ראש עיריית באר שבע) זה היה "גוון" ההתנגדות שלהם,

חבל שאנשים לא מבינים שעודף עצמאות יכול להיות דבר הרסני, במיוחד אצל בני נוער.

בהחלט צריכים לשנות את החקיקה בנושא הזה, נראה אם מישהו ירים את הכפפה,

למרות שלצערי אני בספק עם חברי הכנסת שלנו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
כל מיני ארגונים ל"זכויות הילד", שטוענים שזה מעשה "לא דמוקרטי",

כזה שפוגע בזכויותיו...

יש לך גיבוי לטענה הזאת?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא, אמרתי מלכתחילה שכך ראש עיריית באר שבע טען בראיון בתכנית הבוקר של ערוץ 2 היום,

ואני שמעתי את זה שם...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני שואל: ואיפה ההורים?

אחריות מתחילה מהבית.

מאשימים את האלכוהול, הטלויזיה, המחשב, בתי הספר, את מי לא מאשימים? אבל העיקר שכשהילד דוקר האמא מיד נחלצת להגנתו ומבכה על העלילות הנוראיות שמטיחים בבנה, שהרי הוא עשוי זהב טהור ומי אלים זכים זורמים בעורקיו.

זה מתחיל מזה שהאמר ואבא מתפרסים בפני הילד בין ה4/5/6 שלהם שבבקשה יחזיר את כל הסופר למקומו וכשהילד קצת בוכה אז ״יללה טוב עוד פינוקי״ וממשיך בבית הספר כשהילד חוזר עם ציון אפס הביתה אז מיד מסיקים מסקנה שהמורה עשה דווקא וממשיך אחרכך באב שיושב ליד בנו כמלווה ברכב ומסביר לו שיש דוושה יחידה והשניה זה ליופי וככה בכל תחומי החיים וזה מגיע למצב שיש לנו פראי אדם, שלא נאמר חיות (אל לנו להאשים חיות מסכנות בפשעיהם של בני האדם הגרועים מהן) ברחובות שבטוחים שהכל מגיע להם והכל שלהם כי אמא ואבא לימדו אותם ככה והנה לנו חינוך ישראלי מצוי של דור האלפיים.

אחת התוצאות של החינוך הזה נראית יפה בשלל שירשורי הקיטור שיש בפורום הראשון פה באתר, שם כל שני וחמישי מישהו כמעט נהרג כי אחר החליט שהכביש שלו או שהרכב שלו בעל נוכחות מיוחדת.

זה הרבה יותר מאלכוהול.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא למכור אלכוהול בסופ"ש? אתה קורע את התחת שלך כל השבוע, רוצה לנוח, לשתות, להתפרק סופ"ש, אז לא יימכרו לי אלכוהול?

מספיק שמגבילים פה את האלכוהול עד שעה 23:00.

שההורים ייתפסו את הילדים שלהם בידיים, יאסרו להם לצאת בשעות מסויימות, ייחנכו אותם כמו שצריך והכל יהיה בסדר.

הכל בא מהבית, בואו לא נאשים את החברה.

אנשים עכשיו יגידו שהחברה לא טובה, אנשים בחוץ לא טובים, יש את האנשים הטובים ואת החארות בחוץ, אתה בוחר עם מי להסתובב.

אני ברוך השם, יוצא עם אנשים נורמליים, לא בעיתיים ולא עבריינים. ואני גדלתי בשכונה בעייתית מאוד ואם הייתי רוצה, הייתי הולך עם עבריינים ומסתבך כל שני וחמישי.

אבל בגלל חינוך טוב בבית ברוך השם, ידעתי עם מי לצאת ואיפה ללכת ולאיפה לא.

אם ההורים יסגרו את הילדים בבית, שעד שעה מסויימת הם כבר בבית וילד בגיל 11 בשעה 2 בבוקר לא יסתובב בחוץ. כי אני בשעה 21:00 בגיל הזה כבר הייתי במיטה, אז הכל יהיה בסדר.

שיתחילו לעקוב אחרי ההתנהגות והמעשים של הילדים ולטפל בהתאם.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

כאשר אני הייתי בן 10 היתה תקופה מתוחה בארץ - ששיאה היה מלחמת ששל הימים. באותה תקופה היו לי ויכוחים אין סופיים עם הורי לגבי הזכות לשמוע את יומן החדשות בשעה 19:30 - הפשרה היתה שהותר לי לשמוע את הכתבה הראשונה. אחרי זה - הופה למיטה, ל-10-11 שעות שינה. בהמשך שעות השינה התאחרו בהדרגה, אבל תמיד היו מוקדמות יחסית.

מה שאפיין את התקופה היה העדר מדיה - למעשה היו רדיו ועיתונים. הטלויזיה אמנם פרצה לארצנו שנה אח"כ ע םהערוץ הבודד (ואנטנטת גבוהות כדי לקלוט ירדן\מצים\קפריסין), אבל לבית שבו גדלתי היא הגיעה רק כמה שנים אח"כ.

הדור הצעיר הנוכחי חשוף להרבה יותר גרויים - טלויזיה רב ערוצית, מחשב ואינטרנט - וגם הפעילויות החברתיות מתרחבות לשעות יותר מאוחרות. לכן הנוער פעיל גם בשעות אלה. אבל מכאן עד לשכרות ואלימות הדרך ארוכה מאוד. אני רואה את הבנים שלי (גליאי 16-21) שורצים הרבה מול המחשב, לפעמים הולכים לישון אחרי שאני משכים בבוקר, אבל עדיין משקיעים זמן ומרץ בלימודים, החברה שבה הם מסתובבים אינה אלימה וכנראה במרבית העניינים נוהגת בדיוק כמוהם, וגם אם שותים אלכוהול (רק הבכור) זה מסתכם בלא יותר ממנה אחת של בירה (וגם זה - רק מי שאינו נוהג באותו ערב).

מה הסיבה: כנראה שמה שהם רואים בבית הורים שעובדים, מתעניינים בסביבתם, מתעניינים במעשי הדור הצעיר (אבל בלי להציק) ותמיד פתוחים לשיחה ולמתן עצה. וכנראה שגם בבית הספר הם מקבלים חינוך טוב למרות שאני בטוח שגם באותו בית ספר יוקרתי יש לא מעט פרחחים שרצוי להתרחק מהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא אתווכח עם בן אדם בגילך. אתה מבוגר ממני בהרבה שנים (לא בקטע מעליב), לכן מקשיב לאדם מבוגר ממני.

אבל ממה שאני הבנתי מהמילים שלך, שהכל בא מהבית, כל החינוך בא מהבית ולכן הילדים שלך לא מחפשים בעיות והסתבכות עם עבריינים.

הכל תלוי בחינוך, תורשתיות (חברה שלי לומדת קרימינולוגיה אז משכיל פה ושם) וגם כמובן בחברה.

Cerebral Cortex, אמרת יפה, בארה"ב אם אתה בצבא אז אתה יכול לשתות בצורה חוקית מגיל 18, כי הצבא יודע, שמי שמתגייס ומשרת בצבא, הוא מתבגר מאוד, אז מאפשרים לו את זה.

אז עוד נושא מעניין, כמה חשוב להתגייס לצבא, הדבר מבגר אותך מאוד, בכל אופן, אני מרגיש את זה על עצמי, שהתבגרתי מאוד מאז שהתגייסתי ועכשיו אני כבר אחרי.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
אני לא אתווכח עם בן אדם בגילך. אתה מבוגר ממני בהרבה שנים (לא בקטע מעליב), לכן מקשיב לאדם מבוגר ממני.

אבל ממה שאני הבנתי מהמילים שלך, שהכל בא מהבית, כל החינוך בא מהבית ולכן הילדים שלך לא מחפשים בעיות והסתבכות עם עבריינים.

הכל תלוי בחינוך, תורשתיות (חברה שלי לומדת קרימינולוגיה אז משכיל פה ושם) וגם כמובן בחברה.

ללא ספק מהבית - וגם מהבית של אשתי, למרות שהרקע שלה שונה משלי בתכלית. ברקע שלה בולטים ערכי משפחה שנובעים מגודל המשפחה (רחבה מאוד, בניגוד למשפחה המצומצמת מאד שבה אני גדלתי) וחבים עם ערכים דומים. אני חייב לציין שגם הדור הצעיר של אותם חברים, עד כמה שאני מכיר אותו, מציג התנהגות ערכית ואחראית.

פורסם

זה נוח וקל להאשים את האלכוהול כשמדובר במוצר אותו אנו מתחילים לצרוך וממשיכים לצרוך ע"פ בחירתינו החופשית.

לא נוח להאשים את ההורים\מערכת החינוך.

אני שותה אלכוהול ועד היום לא דקרתי\רצחתי\פיצצתי מישהו מכות.

אין קשר בין אלכוהול לבין אירועי אלימות, האדם הוא זה שבהחלטותיו מרביץ גם אם האלכוהול משפיע עליהן, הוא שורש הבעיה.

אדם אלים ששותה או לא שותה אלכוהול הוא אחד שיבצע בכל מקרה מעשה אלימות בין אם ישתה או לא.

פורסם

Cerebral Cortex, אמרת יפה, בארה"ב אם אתה בצבא אז אתה יכול לשתות בצורה חוקית מגיל 18, כי הצבא יודע, שמי שמתגייס ומשרת בצבא, הוא מתבגר מאוד, אז מאפשרים לו את זה.

אם כבר בנושא הזה, עוד דבר שתמוהה בעיני-

ילד בן 18 מספיק בוגר ואחראי לקבל על עצמו נשק ולהכנס לעזה בתפקוד קרבי להגנת המדינה, אולם שהוא מגיע הביתה בסופ"ש הוא אינו מספיק בוגר בכדי להסיע מעל לשני נוסעים ברכב.

זה באמת לא מובן לי. זכור לי מקרה שנעצרנו עם חבר שנהג, הוא קיבל דו"ח בדיוק על זה- במהלך מתן הדו"ח פניתי לשוטר ושאלתי "הבחור מספיק בוגר כדי לסחוב את הקשר על הגב, בהיכון עם כדור בקנה של הM16, בקו חם כחייל קרבי אבל לא מספיק בוגר להסיע מעל לשני נוסעים?" - השוטר נשאר ללא תשובה...:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

מקס - יש קשר בין אלכוהול לאבדן השליטה העצמית. בדיוק כשם שנהיגה בהשפעת אלכוהול מסוכנת (ונדמה לי שבפורום זה הדבר אינו נתון לויכוח) אלכוהול עלול לגרום להתנהגות לא מוקרת אחרת, למשל אלימות.

ואין לשכוח - אדם בהשפעת אלכוהול אולי אינו מודע למעשיו, אבל תחילת השתיה היא מודעת ולכן יש מקום להטיל אחריות על מי שגורם נזק בהשפעת אלכוהול. הוא מביא את עצמו למצב הבלתי נשלט.

לגבי נושא הנהג החדש - החוק חייב להיות שוה לכולם. הדוגמא של הצבא האמריקאי לא מתאימה לישראל כיון שצה"ל מגייס לשירות קרבי אנשים שבמרבית מדינות העולם היו נפסלים לשירות על הסף, ובודאי שתפקידים עורפיים יש לא מעט חיילים בלתי אמינים בעליל. לכן חוקי נהג חדש חלים על כולם במידה שווה - בין אם מדובר בש"ג שעושה אין סוף נפקדויות ובין אם מדובר במ"מ בגולני.

• תוכן חדש...