Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן להשאיר ממברנה של רמקול במצב סטטי אחר מאשר מנוחה באמצעות מתח קבוע? נגיד שבכדי שהממברה תתרחק או תתקרב ממצב המנוחה של הממברנה ב2מ"מ באופן קבוע יופעל הספק (או שמע זה זרם או בכלל מתח... אני תמיד מבתבלבל.... :( ) של X וואט?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

נסה להזריק לרמקול של 8 אוהם אות סינוס בתדר של 1 קילוהרץ במשרעת של 1 וולט בעזרת S.G ותבדוק את המרחק שהממברנה מתרחקת (תוכל לעלות את המשרעת מעבר ל-1 וולט עד שהממברנה תנתק).

בעיקרון הממברנה תמיד רועדת למרות שהיא מתרחקת במידה מסויימת.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מניח שאם אדע מה זה SG אני אוכל לעשות את הניסוי.

בכל מקרה, אני מבין שכדי שהממברנה תשאר סטטית לחלוטין יש להחליף את מנגנון הסליל במשהו דוגמאת מנוע לינארי?

Stay tuned

פורסם

בכל מקרה, אני מבין שכדי שהממברנה תשאר סטטית לחלוטין יש להחליף את מנגנון הסליל במשהו דוגמאת מנוע לינארי?

"סטטית לחלוטין" - אתה מתכוון שהיא תנוע החוצא מרחק מסויים ,פעם אחת ולא באופן מחזורי , ותשאר באותו המרחק באופן קבוע?

כלומר , שבעצם היא כבר לא תתפקד כרמקול , אלא סתם תדחף החוצא (או תמשך פנימה) , ותשאר שם?

אם כן , פשוט מאוד מספיק לה מתח ישר , שום סינוס ושום כלום .

אבל מה , מסתבר שרמקולים מאוד לא אוהבים מתח ישר , זו הסיבה השכיחה ביותר לכך שהם נשרפים .

יתכן שאם נדרוש מהממברנה לנוע רק מרחק קטן , כזה שדרוש לו מתח נמוך יחסית , הרמקול (תלוי כמובן ברמקול גם כן) יוכל לשאת בכך .

אם לא , תצפה שהסליל ישרף , או שהלכה תימס והסליל יתפרק .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

והאם לצורך אותו נושא, יש שאיפה לייצר תנועה מחזורית גלית אבל איטית מאוד? תחשוב על פולסים שדומים לגלי ים בעלייה ובירידה שלהם.

Stay tuned

פורסם

כמו שהציעו לך לפניי , כדי ליצור תנועה מחזורית צריך להזין את הרמקול בגל סינוס .

ככל שהמתח גבוה יותר , ככה הממברנה תנועה מרחק גדול יותר .

ככל שהתדירות נמוכה יותר , כמה הרמקול ינוע באופן איטי יותר ויבצע פחות מחזורים בזמן נתון (נמדד במחזורים לשנייה) .

גל סינוס הוא בסה"כ עלייה וירידה של מתח באופן מחזורי (שחוזר על עצמו) , רק שבכל מחצית מחזור המתח גם נעשה בקוטביות הפוכה - זה נקרא גל מכיוון שבתצוגה על מכשיר מדידה מתאים (אוסצילוסקופ) נוצרת צורה גלית .

בעצם , אם נתייחס למערכת של הזנת רמקול בגל סינוס , תוכל לחשוב על גל סינוס כעל גל קול "במצב צבירה חשמלי" , והיות ואתה בוחר בתדירות אחת ולא כמה תדירויות - מדובר ב-"טון" .

כבר מובן שאתה לא רוצה שהממברנה תנוע מרחק רב (ברוב הרמקולים הקונוס\ממברנה לא מסוגלים להתרחק יותר מכמה מ"מ לכיוון אחד , כמובן שהרמקולים בעלי התנועה הכי גדולה הם סאבוופרים) , השאלה היא מה התדירות שאתה רוצה?

כי שוב , תדירות נמוכה מידי יכולה "לשחוט" את הרמקול בדיוק כמו מתח ישר .

הרבה רמקולים לא ישמחו לנוע בעוצמה מלאה מתחת לכמה עשרות מחזורים (20~30) בשנייה אחת .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...