Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

התופעה בכותרת.

כאשר הרכב עומד במקום שומעים את מדחס המזגן עובד. ברגע שמסובבים את ההגע המדחס מפסיק לעבוד. עוזבים את ההגה במקום, המדחס חוזר לעבוד.

אינטואיטבית ההגה (משאבה? הגברה חשמלית?) מעמיס מבחינה חשמלית והאביזר הראשון שיוצא מפעולה הוא מדחס המזגן.

שאלה ראשונה: האם זה תקין?

שאלה שנייה: במידה ולא תקין, מה יכולה להיות הבעיה וכיצד יהיה נכון לאתר אותה?

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

זה בהחלט לא תקין.

נראה לי שהתקלה היא ברצועת אביזרים אשר מניעה את המדחס ואת משאבת ההגה.

יש לגשת למוסך כדי לבדוק ויזואלית שהרצועה תקינה ומתוחה כנדרש.

במידה והרצועה תקינה יש לבדוק את הכיוון של בעיה חשמלית.

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון התקלה.

פורסם

אני מניח שהוא שומע צליל של ניתוק וחיבור קלאץ' מדחס, זה הדבר היחידי שאפשר לשמוע.

כך שזה לא קשור לרצועת אביזרים.

יתכן שסל"ד סרק של המנוע נמוך טיפה, והפעלת הגה כוח גורמת לסל"ד לרדת עוד מעט, מתחת לסל"ד מסויים המדחס מתנתק, על מנת שהמנוע לא יכבה.

האם זה קורה גם בניוטרל או רק בדרייב?

אם קורה גם בניטרל, האם גם כשמעלים את הסל"ד לאיזור 1000?

פורסם

מאור:

לפי הסקירה של ynet פה ההגה מתוגבר חשמלית.

עזרה:

בהינתן תשובתו של בוקי, מהו בעל המקצוע הנכון? חשמלאי? או מוסך מכונאות? אני מהמרכז.

בוקי:

אכן הבחנתי בתופעה בשמיעה, כשבדקתי עם מכסה מנוע פתוח אני רואה שחוץ מהשמיעה יש גם מאוורר שממפסיק להסתובב.

זה קורה גם בניוטרל.

סלד סרק של הרכב עומד על 800-900. כשאני בניוטרל ונותן עוד קצת גז זה עדיין קורה. אם אני מגיע לאיזור 2000 סל"ד אז התופעה נעלמת והמדחס עובד קבוע.

בדקתי בסרק את המתח על פני המצבר: 14.4V בעמידה ונופל רגעית עד ל-13.5V בזמן שאני משחק בהגה.

יש למישהו רעיונות איך לאתר את התקלה? או לפחות לאיזה בעל מקצוע לפנות?

תודה לכם על העזרה

פורסם

לפני כשנה בערך, אפילו פחות.

האם יש טעם לחבר מטען מצברים במקביל לעבודת הרכב ולבדוק אם התופעה עדיין מתקיימת?

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי תחילה יש לגשת למכונאי.

כיום יש מוסכים שמתמחים בכמה תחומים (לדוגמא גם מכונאות וגם פחחות) ואז לא תצטרכי לעבור בין כמה מוסכים כדי לפתור את הבעיה.

אני ממליץ לך בחום לפנות אל אבי ממוסך הנציב בת"א.

תגידי לו שעזרה שלח אותך ואני בטוח שהוא ימצא את התקלה במהירות.

• תוכן חדש...