Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש לי ידידה ממש ממש טובה שהיא לקויית ראיה, יש לה כרטיס עיוור שמאפשר לה נסיעה בתחבורה ציבורית בחינם.

עד לא מזמן היה מספיק בהצגת כרטיס העיוור על מנת להעלות לאוטובוס, לפני חודש-חודשיים החליטו שצריך להוציא כרטיס רב קו שבו יהיה מצויין שהיא בעלת כרטיס עיוור על מנת לעלות לאוטובוס, על אף הקושי בכל הסיפור הזה היא הלכה והוציאה כרטיס רב קו.

לפני חודש היא עלתה לאוטובוס והכרטיס רב קו שלה לא עבר במסוף בגלל בעיה טכנית, כמה שהיא הראתה לנהג את הכרטיס עיוור וביקשה שיתן לה לנסוע הבייתה הוא לא איפשר לה ואמר שאם היא רוצה לנסוע באוטובוס שתשלם או שתירד, משום שלא היה לה כסף לשלם היא נאלצה לרדת מהאוטובוס.

יצא לה לדבר איתי על זה והיא מאוד פגועה וכועסת, היא רוצה לעשות עם זה משהו אבל לא יודעת מה ואיך ואני רוצה לעזור לה.

כתבתי במכתב המצורף את כל מה שאני יודע על המקרה, ואני רוצה לשלוח אותו לחברת אגד, דן והחברה שמפעילה את כרטיס הרב קו.

הבעיה שלי היא כמו תמיד בניסוח, אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח.

אני לא יודע איך לפתוח את המכתב הנ"ל ואיך לסיים אותו.

היא מבחינתה רוצה לקבל פיצוי על מה שנגרם לה, אני אישית יותר חשוב לי שהבעיה הזאת תיפתר על מנת שלא יורידו אותה/ אחרים מהאוטובוס בגלל דבר שכזה, אבל אם יש אפשרות שהיא תקבל פיצוי כולשהו זה גם טוב אחריי הכל אני יודע שהיא זקוקה לזה.

אני מצרף את המכתב בלינק המצורף, מי שיכול לעזור אני אודה לו מאוד.

http://www.upf.co.il/file/363310461.html

ואגב- האמת כואב לי שהיו אנשים באוטובוס שזה לא היה אכפת להם ואף אחד לא חשב להוציא 5 שקל מהכיס להביא לנהג ולאפשר לה לנסוע לבית(אני בטוח שאם הייתי נתקל במצב כזה הייתי ניגש לנהג מסמן לו בשקט שאני ישלם ובלי לבייש את העיוור הייתי מאפשר לו לנסוע ולהגיע הבייתה).

תודה רבה!

קובי

פורסם

אתה מוזמן לשים פה את המכתב ותקבל עזרה בניסוח.

אני רוצה לתת קישור לנושא לחבר שאולי יכול לתרום מניסיונו בתחום, אבל האוף טופיק חסום למשתמשים חדשים, אם פרסמת את זה בעוד מקום תן לינק ואני אשלח לו.

עריכה: זה מה שהוא כותב לי בנתיים:

https://motssl5.mot.gov.il/ONLINE/index.php?option=com_aicontactsafe&view=message&layout=message&pf=11&Itemid=10

אחרי שכותבים את פרטי המקרה בטופס הזה

וחשוב לסמן שמבקשים העתק למייל!

אז מתקשרים לחוקר ממשרד התחבורה

רמי

0506212208

או רושמים לו מייל

[email protected]

כל זה זה הכנה לתביעה. רמי אמור לעזור לכם.

בהצלחה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

להלן תכולת הקובץ למען נוחות החברים בפורום שמעוניינים לעזור, ולהגברת סיכוייו של פותח השרשור לקבלת מענה :mm_yeah:

ביום רביעי ה11/4/12 בשעה 8:30 ניגשתי לתחנת האוטובוס שברחוב ההסתדרות 197 בחולון על מנת לעלות לקו 172 של חברת האוטובוסים "דן".

כשהאוטובוס הגיע ניגשתי להעביר את כרטיס הרב קו שברשותי, הכרטיס אינו עבר ולא אפשר לי להתחיל בנסיעה לכיוון היעד המבוקש, הצגתי לנהג האוטובוס את כרטיס העיוור בשרותי, ואשר מקנה לי בתור לקוית ראיה נסיעות חינם בתחבורה ציבורית על כל רבדיה.

הנהג סירב בכל תוקף להעלות אותי לאוטובוס ולהגיע ליעדי המבוקש כנגד הצגת כרטיס העיוור שברשותי, הנהג עמד על כך בתוקף שעליי לשלם עבור הנסיעה, זאת למרות שביקשתי והסברתי לנהג שאין לי כסף לשלם לו משום שמאז ומתמיד הייתי עולה לאוטובוס ונוסעת כנגד הצגת כרטיס העיוור שברשותי.

לאחר שהנהג הבין שאין עימי כסף לשלם לו, הנהג עצר בתחנה סמוכה, פתח את דלתות האוטובוס והורה לי מפורשות לרדת מהאוטובוס, למרות הבעיה הטכנית שבכרטיס ולמרות שהצגתי ושטחתי בפניו את העובדה שהכרטיס עיוור מאפשר תמיד נסיעה חינם בתחבורה ציבורית על כל גווניה.

לאחר המאורע המביך ועצירת האוטובוס, נאלצתי לרדת מהאוטובוס לאחר שהובאר לי מפורשות- אם ברצונך לנסוע באוטובוס ולהגיע ליעדך המבוקש עלייך לשלם עבור הנסיעה למרות כרטיס העיוור שברשותך, ולא – תרדי מהאוטובוס לאלתר.

אני מאוכזבת ופגועה קשות מההתנהגות ומחסור האכפתיות של נהג האוטובוס, שלא הניד עפעף והוריד אותי מהאוטובוס.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בעידן המדיה החברתית, פנייה במכתב לא עוזרת בהרבה מקרים אלא רק לחץ דרך הפייסבוק ובעיתונות.

תרשום את הסיפור בקיר הפייסבוק שלך, לאחר שתרשום אותו על הקיר של דן או כל גוף צרכני אחר שנמצא בפייסבוק.

בכל מקרה שיתפתי את המכתב על הקיר שלי בFB.

פורסם

לי יותר מציק הנושא שעם היו אנשים באוטובוס איך הם נתנו לזה לקרות? עם הייתי רואה את המקרה הזה פשוט הייתי משלם על הגברת

אולי לא היה אף אחד באוטובוס? כי אני בעצמי נתקלתי בכמה מקרים למישהו היה חסר איזה שקל שתיים בזמן שהוא מתחשבן עם הנהג אנשים זרקו לו שקל ועזרו.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

טיוטא "חפיף". אתעמק יותר מאוחר.

שלום, שמי _____ ואני מוגבלת ראייה.

ביום רביעי ה11/4/12 בשעה 8:30 ניגשתי לתחנת האוטובוס שברחוב ההסתדרות 197 בחולון על מנת לעלות לקו 172 של חברת האוטובוסים "דן".

כשהאוטובוס הגיע ניגשתי להעביר את כרטיס הרב קו למוגבלי ראייה שברשותי, הכרטיס אינו עבר ולא אפשר לי להתחיל בנסיעה לכיוון היעד המבוקש, בגלל בעייה טכנית כלשהי. הצגתי לנהג האוטובוס את כרטיס העיוור בשרותי, ואשר מקנה לי בתור לקוית ראיה נסיעות חינם בתחבורה ציבורית על כל רבדיה.

הנהג סירב בכל תוקף ובגסות רוח להעלות אותי לאוטובוס ולהגיע ליעדי המבוקש כנגד הצגת כרטיס העיוור שברשותי תוך הפרה בוטה של החוק המאפשר לבעלי מוגבלויות נסיעה חינם. הנהג עמד על כך בתוקף שעליי לשלם עבור הנסיעה, זאת למרות שביקשתי והסברתי לנהג שאין לי כסף לשלם לו משום שמאז ומתמיד הייתי עולה לאוטובוס ונוסעת כנגד הצגת כרטיס העיוור שברשותי.

לאחר שהנהג הבין שאין עימי כסף לשלם לו, הנהג עצר בתחנה סמוכה, פתח את דלתות האוטובוס והורה לי מפורשות לרדת מהאוטובוס, למרות הבעיה הטכנית שבכרטיס ולמרות שהצגתי ושטחתי בפניו את העובדה שהכרטיס עיוור מאפשר תמיד נסיעה חינם בתחבורה ציבורית על כל גווניה.

לאחר המאורע המשפיל ועצירת האוטובוס, נאלצתי לרדת לאחר שהובהר לי מפורשות- אם ברצונך לנסוע באוטובוס ולהגיע ליעדך המבוקש עלייך לשלם עבור הנסיעה למרות כרטיס העיוור שברשותך, ולא – תרדי מהאוטובוס לאלתר.

אני מאוכזבת ופגועה קשות מההתנהגות הגסה, ההשפלה שסבלתי ומעבירת הנהג על חוקי המדינה באופן שפוגע בנכים בעלי מוגבלויות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לי יותר מציק הנושא שעם היו אנשים באוטובוס איך הם נתנו לזה לקרות? עם הייתי רואה את המקרה הזה פשוט הייתי משלם על הגברת

אולי לא היה אף אחד באוטובוס? כי אני בעצמי נתקלתי בכמה מקרים למישהו היה חסר איזה שקל שתיים בזמן שהוא מתחשבן עם הנהג אנשים זרקו לו שקל ועזרו.

+1

כמה אטומים בני אדם יכולים להיות לפעמים.

Gn'f'R

פורסם

לא קשור לאטימות, אם היו רק 2 נוסעים באוטובוס היה סיכוי גדול משמעותית שמישהו היה עוזר לה. יש שם לתופעה הזאת, ברח לי, דיברו עליה הרבה כשהיה את המקרה של הרוכב הקטנוע שנדרס ע"י משאית ואף אחד לא עשה שום דבר. (שאחר כך התגלה שאנשים עצרו אחרי הצומת מחוץ לזווית המצלמה ושגם ככה היה ברור שאין איך לעזור לו)

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תרומתי הצנועה

אדון/גברת נכבדים,

שמי _____ ואני מוגבלת ראייה, בעלת תעודת עיוור מזה שנים רבות.

ברצוני להתלונן על יחס פוגעני ומפלה לו זכיתי מנהג המועסק בחברת התחבורה הציבורית "דן".

ביום רביעי ה11/4/12 בשעה 08:30 ניגשתי לתחנת האוטובוס אשר ברחוב ההסתדרות 197 בחולון על מנת לעלות לקו 172 של חברת האוטובוסים "דן".

כשהאוטובוס הגיע ניגשתי להעביר את כרטיס הרב קו למוגבלי ראייה אשר ברשותי כנדרש.

לצערי הרב, קריאת הכרטיס לא הצליחה בשל תקלה טכנית כלשהי. אי לכך, ובכדי למנוע עיכוב מיותר הן מהנהג והן משאר הנוסעים הממהרים לעיסוקיהם בשעת בוקר זו, הזדרזתי להציג בפני הנהג את תעודת העיוור אשר ברשותי כעדות למגבלת הראיה שלי המקנה לי לצערי הרב את הזכות לנסוע באמצעי התחבורה הציבורית השונים בחינם כפי שנקבעה בחוקי המדינה.

אף על פי כן, נהג האוטובוס סירב בתוקף רב ובגסות רוח רבה לאפשר לי לנסוע באוטובוס ולהגיע ליעדי מבלי לשלם את דמי הנסיעה ככלל הנוסעים תוך שהוא מתעלם ומפר בהפגנתיות בוטות את לשון החוק.

פניתי אל הנהג בתחינה והסברתי לו שלצערי הרב אין עימי את הסכום הדרוש לתשלום דמי הנסיעה שכן אני מתקיימת מקיצבה מצומצמת בשל נכותי, אך ללא הועיל. אדרבא, משהתחוור לו לנהג שאין ביכולתי לשלם את דמי הנסיעה, הוא עצר את האוטובוס באחת מתחנות האוטובוס שהיו בקרבת מקום ואילץ אותי לרדת בבושה גדולה מהאוטובוס לאלתר מול כל קהל הנוסעים.

אין לי מילים לתאר את חרפתי הגדולה ואת עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לי בשל המקרה הנ"ל.

מעולם לא הושפלתי כך בפרהסיה, מעולם לא נהגו בי בגסות כזו ומעולם לא נתקלתי בזלזול כה בוטה בחוק אשר נועד לסייע לי ולהגן עלי.

פורסם

1+.

בנוגע לאשכול אני מעדיף שלא להגיב אבל בנוגע למצוטט שתי בחורות פעם נתנו לי כסף לאוטובוס מפני שעליתי עם התיק של המכון ושכחתי את הארנק בתיק השני. ראוי לציין שעשו את זה בכיף גדול ולא "זרקו לי"

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מה שאני לא מבין, ואני לא רוצה להיכנס לכיס של אנשים, זה איך אנשים מסתובבים בלי שקל עליהם ורק כרטיס אשראי,

אני אין מצב שאין עליי שטר של מינימום 200 שקל, לך תידע תתקע פתאום עם הרכב תצטרך לקרוא לגגר/חשמלאי/ תצטרך למלא דלק והאשראי בתחנה לא תקין,

מה קרה לאנשים היום ? למה הרבה מסתובבים היום בלי מזומן בכיס ???

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

לגבי המקרה, אכן בושה שנהג רכב ציבורי מתנהג ככה. למרות שהיום כבר שום דבר לא מפליא אותי.

לגבי כסף בכיס, יש הרבה פעמים שאין לך צורך במזומן, ולי אישית קורה לפעמים ששבוע שלם אני

לא זקוק לשקל מזומן ומשתמש אך ורק באשראי.

גם קורה לפעמים שבדיוק נגמר לך הכסף שהיה לך, ואין כספומט בסביבה, או שאין לך צורך באותו רגע

במזומן, אז למה לטרוח וללכת לחפס כספומט, אם אין צורך מיידי בכסף?

• תוכן חדש...