Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הכי טוב לעשות מה שרשום בהוראות של הרכב, אם רשום 4X4 בזמן גרירת עגלה אז תנהג ככה

אסור לעבור את המהירות של 100 קמ"ש ב-4X4 אחרת תגרום לנזק למערכת הסרנים ברכב ולגיר, והתיקון יעלה לך כמה אלפי שקלים !!!

הגיוני שכן,

ולמה לך בכלל האופציה לא לשלב? הסיכויים שיקרה משהו לרכב אם תחליט שלא לשלב גבוהים אם תחליט שכן.

לא חאראם על הרכב?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעניין שלא הרבה קפצו למשמע הרעיון של נסיעה וגרירה בסביבות 100 קמ"ש

אמנם שאלתך היא לגבי 4x4

אתן לך מניסיוני כמה נקודות

מכיוון שאתה גורר ברכב גבוה וקצר אתה חייב למשפחה ולאוהבים אותך לשים לב ולינהוג בשיקול מוגבר לגבי ההחלטות שלך לפני שאתה קושר משהו לרכב ובעיקר בזמן הגרירה

חשוב לשים לב למשקל שהיצרן קבע כ- סף המשקל הכולל,שהוא משקל הנגרר פלוס המשקל שעליו.

את הנגרר יש להעמיס באופן שווה ומאוזן,שלא יהיה משקל יתר על החלק האחורי של הרכב,מצב שעלול לגרום לחלק הקדמי של הרכב להיות קל דבר שמשפיע על ההגה ...המצב ההפוך יגרום לזנב להיות קל ולפגום בעצירה ואפילו להיתקפלות צד

רכב עמוס ועוד נגרר עמוס ושוב צריך לשקול את המצב

אי ציוט...ובזמן עצירה משקל הנגרר עלול לגרום לאי נעימות,מהיתקפלות צד,איבוד שליטה ועוד

משקל עודף או נגרר ארוך יהפוך את הרכב שלך מ מוביל ל מובל

לנגררים קטנים,בעיקר אלו בעלי סרן אחד יש נטיה לקפץ כשהם ריקים....לחפצים שלא קשורים לנגרר כמו בלוקים יש נטיה לקפץ החוצה

מעבר בין נתיבים באופן הכי רך וחלק..בלי תנועות חדות

מהירות בטוחה בזמן הגרירה,..שוב שיקול....צריך לזכור את המשקל הנוסף וכמובן את תנאי הדרך

73 קמ"ש עד 95 בהחלט סביר עם ערנות מוגברת

רוח צד או מכת רוח כתוצאה של עקיפת משאית לדוגמא תטלטל את הרכב והנגרר..שלך קצר ולכן הבאלאגן יגדל

תוסיף למשוואה משקל ומהירות ....נראה לי שהשאר ברור

ברכב אוטומטי צריך לשים לב שלא נוסעים עם בקרת המהירות או באוברדרייב,זה גומר על הגיר

מקווה שעזרתי במשהו

דרך צלחה

פורסם
מעניין שלא הרבה קפצו למשמע הרעיון של נסיעה וגרירה בסביבות 100 קמ"ש

אמנם שאלתך היא לגבי 4x4

אתן לך מניסיוני כמה נקודות

מכיוון שאתה גורר ברכב גבוה וקצר אתה חייב למשפחה ולאוהבים אותך לשים לב ולינהוג בשיקול מוגבר לגבי ההחלטות שלך לפני שאתה קושר משהו לרכב ובעיקר בזמן הגרירה

חשוב לשים לב למשקל שהיצרן קבע כ- סף המשקל הכולל,שהוא משקל הנגרר פלוס המשקל שעליו.

את הנגרר יש להעמיס באופן שווה ומאוזן,שלא יהיה משקל יתר על החלק האחורי של הרכב,מצב שעלול לגרום לחלק הקדמי של הרכב להיות קל דבר שמשפיע על ההגה ...המצב ההפוך יגרום לזנב להיות קל ולפגום בעצירה ואפילו להיתקפלות צד

רכב עמוס ועוד נגרר עמוס ושוב צריך לשקול את המצב

אי ציוט...ובזמן עצירה משקל הנגרר עלול לגרום לאי נעימות,מהיתקפלות צד,איבוד שליטה ועוד

משקל עודף או נגרר ארוך יהפוך את הרכב שלך מ מוביל ל מובל

לנגררים קטנים,בעיקר אלו בעלי סרן אחד יש נטיה לקפץ כשהם ריקים....לחפצים שלא קשורים לנגרר כמו בלוקים יש נטיה לקפץ החוצה

מעבר בין נתיבים באופן הכי רך וחלק..בלי תנועות חדות

מהירות בטוחה בזמן הגרירה,..שוב שיקול....צריך לזכור את המשקל הנוסף וכמובן את תנאי הדרך

רוח צד או מכת רוח כתוצאה של עקיפת משאית לדוגמא תטלטל את הרכב והנגרר..שלך קצר ולכן הבאלאגן יגדל

תוסיף למשוואה משקל ומהירות ....נראה לי שהשאר ברור

ברכב אוטומטי צריך לשים לב שלא נוסעים עם בקרת המהירות או באוברדרייב,זה גומר על הגיר

מקווה שעזרתי במשהו

דרך צלחה

אחלה הרצאה. אבל לא קשורה לשאלה כלל !

על הדרך, אולי יסביר כבודו מהיכן הגיע למספרים המוחלטים ? (73 עד 95 קמ"ש)

רענן

פורסם

[...]

מהיכן הנתון המדויק 73-95 קמ"ש?

תוכל להסביר על הסיבה מדוע לא לנסוע עם בקרת מהירות (יש מצב שהתכוונת ל-Cruise Control? בעברית זה נקרא "בקרת שיוט") והילוך יתר בעת גרירה?

תודה

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הכי חשוב, לאזן את העגלה, לשמור מרחק גדול מספיק בכדי לעצור עם העגלה והמשקל הכללי, אם זו עגלה גדולה רצוי שיהיו לה ברקסים.

החלפת נתיבים חלקה ולא חדה, פניות כבר תתרגל לקחת רחב, רוורס כבר מעניין יותר 8) , אני כרגע עושה רשיון לסמי טריילר וזה באמת מעניין

אין מהירות קבועה בין ככה לאחרת, כל רכב שונה, מנסיון גרירה עם מגנום ועגלה באיזור ה750 ק"ג בכביש 6 אין פסול גם לסוע 110-120, רק לשמור מרחק בלימה שיספיק, צריך להתאים את עצמך לתנאי הדרך ולקחת בחשבון הכל

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

eviatar איך הרוורס בסמי טריילר? מסובך או כמו עגלה של טנדר רק יותר ארוך? ומה יותר קל רוורס סמי או רוורס עם פול טריילר?

אני עשיתי רשיון משאית עד 12 טון ורוצה להמשיך עד רשיון גורר תומך (סמי), ולדעתי נהג משית סמי או פול זה העבודה הכי יפה והכי מעניינת.

ולגבי גרירת עגלה , אני יש לי נסין כבר כמה שנים עם טנדר דימקס עמוס גלים וגם גורר עגלה 750 קילו (העגלה ללא בלמים), ואני יודע איך לשמור יותר מרחק, וגם איך לעשות רוורס במקום הכי צר וקטן,

ולגבי מהירות נסיעה כן אני מתאים את עצמי בהתאם, אבל בדרך כלל אם זה עגלה עד 750 קילו והיא עמוסה מאוד זה לא משפיע כל כך על טנדר כי זה לא כמו שתגרור עגלה 2 טון עמוסה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

העיקרון הוא אותו עיקרון מבחינת ניהוג, יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון, אחרי שחתכת את הטריילר לכיוון הרצוי צריך לשבור את ההגה בצורה כזאת שאתה דוחף את הטריילר נכון ומתיישר אחריו ולא מגיע לסיום עם שבירה, אני לומד על קריילר יחיד ולא יצא לי עם דאבלים ויותר.

כנראה במהלך העבודה עצמה אני כבר אוכל להגיד לך איך ומה ההבדל, זה גם תלוי בסוג החיבור לדאבל, אם זה חיבור שנקרא 5TH WHEEL אז זה אמור להיות די דומה, אם זה חיבור כמו של תפוח זה כבר לדעתי יהיה שונה.

אני מאמין בכל מקרה שדאבל+ יהיה קשה יותר מיחיד במיוחד במקומות צרים, מה שכן באתי לבית ספר לנהיגה עם ראש שאין לי שום בעיה לא עם הילוכים ולא עם כלום סתם עוד רכב גדול יותר ובהרבה, טעיתי זה הרבה יותר מורכב והייתי בטוח ש10 שיעורים יספיקו, אני כבר לוקח 15 ומקווה שיהיה בסדר בטסט, 4 שיעורים מהחבילה אתה לא נוסע כלל, שיעור ראשון אולי איזה 15 שעה השאר ללמוד את ההילוכים (10) ובאמריקה הצפונית הגיר לא מסונכרן וצריך דאבל קלאץ' בשביל להעביר כל הילוך, שיעור שני יצאתי לרחוב ושם בקושי נסעתי כל כמה שניות הייתה בעיה עם ההילוכים, שיעור שלישי כבר טוב יותר אבל הרבה אבל.

שיעור רביעי זה משהו שאתה מחוייב בחוק לבדוק כל בוקר את כל המשאית ולעבור ולדעת שמות של חלקים ואיך לבדוק ובדיקת כיוון ברקס אוויר, כמובן הכל באנגלית בטסט, שיעור 5 אתה לומד לנתק את הטריילר, ולחבר, ושוב באמצע בדיקות בטיחות של המרכיבים, שיעור שישי זה נסיעה אחורה, לקראת הסוף חניות שלא יצא לי לעשות, שיעור שביעי נהיגה וכבר עם הורדות הילוכים ב9 הם רוצים שתגיע ל4, הרבה פשלות הרבה פעמים לא נכנס ההילוך כי הכל תלוי בטורים אתה חייב להעביר בטווח של 1500-1600 הילוכים קדימה תוך שתי שניות כי אם הטורים נפלו ההילוך לא יכנס, הורדת הילוכים ב1000 טורים, שיעור 8 כבר נסיעה עם פניות ומעבר נתיבים וכו.., שיעור 9 אותו הדבר, 10 טסט פנימי על הבדיקות זה נקרא CIRCLE CHECK, וחיבור וניתוך הטריילר, שיעור 11 ומעלה מתרגל נסיעות וכבר מתחיל לסוע וזה נהיה קצת ברור יותר וההילוכים מתבצעים ברוב כמו שצריך למרות פאשלות פה ושם, שיעור 12 ו13 אותו הדבר רק עם רחובות קטנים וצרים יותר, 14 ו15 זה דאבל שיעור בשביל לסוע באיזור של הטסטים

תוך כדי אתה חייב לקחת קורסים של ברקס אוויר כי בלי זה אתה לא יכול אפילו לגשת לטסט, וכמובן תאוריה לפני הכל.

כרגע אני בשיעור 13 וזה כבר מרגיש טוב יותר, טבעי יותר ונקווה לטוב.

ולסיום המשאית שאני לומד עליה באיזור הטסטים

IMG_20120621_103255 (1).jpg

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אווו יש לך וולבו אמריקאית, אחלה משאית, איפה אתה לומד בארץ?

אצלנו בצפון יש רק 2-3 סקאנייה ישנות מאוד סתם משאיות מעפנות, אבל זה באמת רכב סבבה ללימוד.

אני נשאר לי עוד 6 חודשים ואז אני יכול ללכת למוד על משאית מעל 12 טון, ואחרי זה בשנה אני לומד על סמיטריילר.

מקווה שהזמן יעבור מהר כי אני באמת אוהב את הדבר הזה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

אני לומד בקנדה, לכן היא אמריקאית :-D

• תוכן חדש...