Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

29 שנה חיינו במשק סוציאלי, ואני יותר ממניח שאין רבים שמיתגעגעים לתקופה הזו;

שיעורי מס הכנסה של 70%, איסור רכישת מטבע זר, הקצבת מט"ח ליוצאים לחו"ל, הקצאת מכסות יבוא ליבואני רכב (אמיתי לחלוטין), מיסים עקיפים שרובם היו מגוכחים כמו מס עינוגים שהוטל על רכישת כרטיסי קולנוע או מס קנייה בצורת בולים להדבקה, מועצות פירות וירקות שעשו ככל העולה על רוחן, מכסים דרקוניים על מוצרי יבוא, גם שלא היה שום צידוק כלכלי להגנה על תוצרת הארץ ועוד כהנה וכהנה.

למזלנו, הגיע המהפך של 77', שאמנם בוצע בצורה גרועה, אך מפירותיו אנו נהנים עד היום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ועכשיו מזה כ 5 שנים אנו הולכים לקיצוניות בכיוון השני.

לא יזיק צעד קטן אחורה ושניה של מחשבה לעתיד לפני שעוברים מקצוניות אחת לאחרת, יש בניהן הרבה שטח מצוין שאפשר למצוא בו פשרות ששני הצדדים יהיו מבסוטים בדיוק כמו שקורה באירופה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע על איזו קיצוניות אתה מדבר. רק היום הועדים (שוב) מורידים את המדינה על הברכיים, חסמי היבוא לא זזו מילימטר, הבירוקרטיה חוגגת ואיתה השחיתות (זה צמד-חמד שלא נפרד לעולם), מחיר הדלק הגיע ל8 ש"ח לליטר, ישראל כץ עצר את יישום השמיים הפתוחים (בשביל שבאל על לא יצטרכו לפטר עובדים כל 10 חודשים? מי יודע). לא נשמע לי שיש כאן כלכלת שוק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מדבר על יוקר מחיה שעלה בשנים האחרונות בצורה דרסטית בדיוק בגלל הקפיטליזם שאתה כ"כ דוגל בו וכשזה משולב עם עובדי קבלן שאתה כ"כ מתלהב מהם שהם חלק בילתי נפרד מקלקלת השוק שלך אז נוצרת לך שכבה עבה מאוד של עניים שעובדים למחייתם ומתקדמים בצעדי ענק לקראת גיל הפרישה ללא כל חסכון או תוכנית פנסיונית.

פורסם

אני לא מבין כלכך. תסביר לי בבקשה מדוע נוצר יוקר המחיה הזה, ומה היה קורה בשיטה הסוציאליסטית?

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

בגלל שהדור עם תפיסות אידיאולוגיות דומות לשלך הגיע סוף כל סוף לעמדות מפתח ומקדש את הדולר במקום לקדש את האנושיות ואת המסחר ההוגן.

אין בכלל צל של ספק, רגולציה של הממשלה (בצורה עדינה מאוד אבל נוכחית) הכרחית למשק תקין.

בלעדיה פתאום אתה מגלה שבסופר שלך אין גולדסטאר כי סוכני קוקה קולה איימו עליהם שאם לא יקנו קרלסברג ויורידו את גולדסטאר מהמדפים לא יקבלו קוקה קולה (מקרה שהיה באמת) או שאין בכלל בארץ שוקולד קאדברי כי "זה לא ימצא חן בעיני מחזיקי המניות של עלית" אז קרעו אותם לגזרים.

בלעדי הבקרה ועפ"י המודל שלך, אתה מוריד את הפיקוח על הסולר בכדי להגביר תחרות ומגלה שמאז מחירי הסולר רק נוסקים אל-על.

בקפיטליזם מטובל בסוציאליזם לא היו עובדי קבלן והפועלים היו מרויחים שכר הוגן יותר מאשר שכר מינימום ואם זה היה גורם לחברה להציג רווחים לרבעון של 500 מליון שקל ולא 750 מליון ש"ח אז לא קרה שום אסון, ההפך המוחלט!

פורסם
לא, אני התכוונתי בדיוק לסוציאליזם. סוציאליזם מצר את זכויות הפרט על ידי לקיחת רוב עמלו לטובת העברה לפרטים אחרים בחברה, או למטרות ראויות בעיני המדינה. ברגע שאתה מאבד שליטה על ההכנסות שלך, החירות הכלכלית נגזלת ממך, וזכות הבחירה נלקחת ממך לטובת תוכניות ממשלתיות שוויוניות-לכאורה (כמו בבריאות למשל). אין שום חירות בסוציאליזם, אתה עובד למען המנגנון. אמנם יש לך זכות קניין, על הנייר, אבל היא חסרת משמעות ברגע שהמדינה שוללת ממך את רוב הכנסתך. סוציאליזם הוא לא אידיאל ולא מטרה נעלה, הוא דוגמא מכוערת לדיכוי הרוח החופשית.

הדבר הראשון שעולה לי לראש שאני קורא את זה הוא חברת החשמל, שעובדיה התגאו בתעריפי החשמל הנמוכים - בכל מדד - שלה. ובכן, הם לא סיפרו על חובות שכבר מגרדים את ה60 מיליארד שקל ומאז התעריפים רק עולים. למה אני נזכר בזה? כי זה אומר שבסופו של דבר, מישהו צריך לשלם את החשבון עבור האוטופיה השקרית הזו.

המערכת יכולה לא להסתכל על דברים בשורות של רווח והפסד, זה לא אומר שהדברים עצמם אינם כאלה; מישהו צריך לשלם, אחרי הכל. מישהו יסחוב את המנגנונים האלו על הגב שלו ובמחיר ההצלחה האישית שלו. אין ארוחות חינם, לא משנה תחת איזו מערכת כלכלית אתה. הסוציאליזם פשוט שם את טובת הכלל לפני טובת הפרט וזו לא מערכת בה הייתי רוצה לחיות.

אתה מתעקש לסדר לעצמך הגדרות פרטיות של סוציאליזם וקומוניזם, לא אעמוד בדרכך. רק נקודה אחת לא מפסיקה להתמיה אותי, כיצד זה אנשים לא הצליחו להפנים את הלקחים המרים מאוד ממשבר כלכלי עולמי שארע אך לפני ארבע שנים ושהוא תולדה מובהקת של תפיסה קפיטליסטית כזו שאתה כל כך מתלהב ממנה.

פורסם
יש כאן אותו ענין כמו המחירים של יבואן הרכב, אבל בלהיפך. החוק מנסה לאנוס את המעביד לשלם לעובד יותר ממה שתנאי השוק קובעים שהוא שווה, ולכן המעביד עושה "תרגילים" כדי שלא להאנס. ברור לך שאם לא היו חוקים ל"הגנת" העובד (במרכאות כי תוצאתם הפוכה), לא היו קיימות תופעות כגון פיטורים מחזוריים, עובדי קבלן וכולי.

כלומר: הבעיה היא שהמחוקק מנסה לצוות על הים שלא יגאה, כמו בסיפור הידוע על המלך קנוט. כאן האשמה ולא באל על, ביבואן הרכב או כל מעסיק אחר שמנסה להתפרנס במסגרת שנכפית עליו.

אני לא מדבר על הססמאות היפות, אלא על המציאות שלעיתים היא מכוערת. לדעתי אין שום קשר בין ססמאות אלו לבין המציאות של חיים במשטר סוציאליסטי.

הדמיון קיים בדמיונך בלבד :wink:

בסוציאליזם יש ססמאות על הפרט, בפועל המדינה לוקחת את (חלק מ)רכושך (משכורת) ומשתמשת בו כרצונה לטובת אחרים. במילה אחת קוראים לדבר הזה "גזל".

בקפיטליזם יש חופש. החסרון הוא כמובן שאף אחד לא מבטיח לך שתוכל לחיות בלי לעבוד, או לחיות טוב בלי להתאמץ. זו בהחלט בעיה.

ועדיין, שוב אני מזכיר - אנשים הגרו מבריה"מ לארה"ב ולא להיפך, מה שמראה שבסך הכל היתרון הוא אצל הקפיטליזם.

דני

הכניסה שלי לדיון הזה נבעה מהשאלה שלך שנבעה לדבריך מתפיסה מוטעית לפיה ההבדל בין סוציאליזם וקומוניזם הוא כמותי. ניסיתי להסביר את ההבדל הזה, לא להכנס למין ויכוח מהסוג הזה שאתה מנהל כאן. אין פה ענין של סיסמאות, יש פה ענין של הגדרה, מינוח וקצת ידע.

פורסם
אתה מתעקש לסדר לעצמך הגדרות פרטיות של סוציאליזם וקומוניזם, לא אעמוד בדרכך. רק נקודה אחת לא מפסיקה להתמיה אותי, כיצד זה אנשים לא הצליחו להפנים את הלקחים המרים מאוד ממשבר כלכלי עולמי שארע אך לפני ארבע שנים ושהוא תולדה מובהקת של תפיסה קפיטליסטית כזו שאתה כל כך מתלהב ממנה.

לא התיימרתי להגדיר סוציאליזם, מעבר לעובדה שהוא שיטה שמצריכה מיסוי גבוה ומותירה חופש בחירה מצומצם בידי האזרח. אם משהו לא נראה לך בזה, אשמח לשמוע.

לגבי השיטה הכלכלית, האם אתה מתכוון לזו שבה מתווה שיזם קלינטון - הדמוקרט - לצורך הענקת יכולת לרכוש בית לאוכלוסיה שלא יכולה להרשות לעצמה לרכוש בית, נוצל על ידי גורמים קפיטליסטיים לצורך עשיית הון עד הסוף הבלתי נמנע? זה באמת נורא. מזכיר קצת את הפנטזיות המקומיות על דיור בר-השגה...

פורסם
בגלל שהדור עם תפיסות אידיאולוגיות דומות לשלך הגיע סוף כל סוף לעמדות מפתח ומקדש את הדולר במקום לקדש את האנושיות ואת המסחר ההוגן.

באמת פגשתי את דן פרופר ומיכאל שטראוס במסיבת דאבסטפ בבלוק בשבוע שעבר ושוחחתי איתם על עוולות המשק. אתה צוחק? הדור שלי? הדור שלי שם מכסי מגן של 220% על גבינות בשביל לגדל את תנובה למפלצת שהיא היום? הדור שלי שם חסמים על יבוא? אתה קצת מתבלבל, כאילו ששטראוס ותנובה הן סטארט אפים. זה עיוות של עשרות שנים, רק עכשיו התעוררנו. זה לא אומר שהיסטורית המצב היה טוב יותר, להפך.

אין בכלל צל של ספק, רגולציה של הממשלה (בצורה עדינה מאוד אבל נוכחית) הכרחית למשק תקין.

בלעדיה פתאום אתה מגלה שבסופר שלך אין גולדסטאר כי סוכני קוקה קולה איימו עליהם שאם לא יקנו קרלסברג ויורידו את גולדסטאר מהמדפים לא יקבלו קוקה קולה (מקרה שהיה באמת) או שאין בכלל בארץ שוקולד קאדברי כי "זה לא ימצא חן בעיני מחזיקי המניות של עלית" אז קרעו אותם לגזרים.

בלעדי הבקרה ועפ"י המודל שלך, אתה מוריד את הפיקוח על הסולר בכדי להגביר תחרות ומגלה שמאז מחירי הסולר רק נוסקים אל-על.

אף אחד לא טען שלא צריך שום רגולציה או פיקוח, הבעיה שכאן הרגולציה במקרים רבים עובדת הפוך על מנת ליצור מכרות זהב לבעלי ההון. דוגמאות? שוק הסלולר, שוק הרכב, שוק המזון המיובא (כמו המכס על הטונה... נו באמת).

בקפיטליזם מטובל בסוציאליזם לא היו עובדי קבלן והפועלים היו מרויחים שכר הוגן יותר מאשר שכר מינימום ואם זה היה גורם לחברה להציג רווחים לרבעון של 500 מליון שקל ולא 750 מליון ש"ח אז לא קרה שום אסון, ההפך המוחלט!

במדינה בעלת חופש תעסוקתי - מה שקרוי באמריקאית Right to work - לא היה צריך עובדי קבלן, כי למעסיק היה חופש מלא לפטר ולשכור עובדים כראות עיניו. ברגע שאתה מכניס דברים כמו קביעות וועדים אתה יוצר אי גמישות קיצונית שהמעסיק לא יכול להרשות לעצמו, ולכן מועסקים עובדי הקבלן. אתה מזכיר לי את VivaItalia שהתלונן על כמות המעאכרים שעוסקים ביבוא האישי; איך אפשר אחרת? אתה היית נותן קביעות למישהו בעסק שלך? אז למה יש קביעות בשירות המדינה? למה יש קביעות בבנקים?

פורסם

תן לי להפתיע אותך, קביעות זאת חולה רעה שכמה שמהר תעבור מן העולם, כך ייטב.

הדבר היחידי שצומח ממנה הוא חוסר פריון של העובד!

פורסם

אז על מה אתה מתלונן ידידי? הרי הצרכנים הכי גדולים של עובדי קבלן הם מוסדות בהם יש קביעות - מדינה, בנקים - וזו הדרך היחידה להשיג גמישות בכוח העבודה, או לחילופין - ולא טובים יותר - ארגונים עם ועדים חזקים שהגיעו לתנאים שכר לא ריאליים לאנשיהם, כך שהדרך היחידה להגדיל את הארגון בצורה שפויה היא באמצעות עובדים חיצוניים - חברת חשמל, לדוגמא.

עדיין לא הבנתי מה הבעיה עם עובדי קבלן. זה בסך הכל מסך שמאחוריו הועדים החזקים והמשוחתים יכולים להתחבא בכל פעם שמדברים על שינוי מבני (כמו ברכבת).

פורסם

אני רוצה שהמנקה בבנק תצא איתם לחופשת פסח, שתקבל מתנה לחג, שתקבל תלוש מהמעביד האמיתי שלה, שאם יש לה בעיה, היא נכנסת למנהל הסניף ותדבר עם המעסיק האמיתי שלה, אני רוצה שתקבל את כל התנאים הסוציאלים שמקבל כל עובד בנק אחר, אני רוצה שאם קורה לה משהוא, לא ישחקו איתה פינק-פונג בין הבנק לקבלן ובסוף היא תישאר בלי כלום כי לשני הצדדים ברור שהם הצליחו להביא אותה למצב שאין לה גרוש שחוק אז היא לא תנהל מולם שום מערכת משפטית.

אני רוצה שהיא תפסיק להיות רוח רפאים!

כנ"ל לגבי השומר בקניון ועוד ועוד ועוד עשרות אלפי עובדי קבלן אחרים.

פורסם

אתה מבין מדוע זה לא אפשרי במצב הנוכחי, מבחינת הועדים, התנאים והקביעות?

מעבר לזה, עולה השאלה של האם זה לגיטימי לאסור על מעסיקים לרכוש שירות מחברה חיצונית. מדוע זה בסדר לרכוש שירות תחזוקה למחשבים, אבל אי אפשר לקנות שירות ניקיון וכו'.

פורסם

השאלה בהחלט יכולה להשאל מכיוון אחר, למה בחברת ההיטק יש שומר קבוע שעושה נאמנה את עבודתו כל יום, רוב החברה מכירים אותו בשמו, הוא מאוד חביב, אהוד על כולם, אבל כשכולם יוצאים ליום חופש באשקלונה, הוא יושב בבית בלי שכר?

למה כשכולם מקבלים מתנות לחג הוא הולך בידיים ריקות הביתה?

תגיד לי אתה, למה?

• תוכן חדש...