Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים עם רן - כל השוק, בייחדו כאלו שקנו פעם משומשת באיזור ה-40-60 אלף פשוט עושים את האקסטרה מאמץ וקונים חדשה מהחברה.

זה גם מה ששבר את שוק היד 2.

פורסם

לא בטוח שבאמת נתקרב ככה לחו'ל

אחרי הכל אנחנו משלמים 92% מס שערורתי להחריד

ומיסי דלק גבוהים בנוסף.

פלויד.

למכירה ומסירה חלקים במצב חדש לאיביזה משנת 85-91

גם אני הגדלתי!

פורסם

רן,

אני חושש שאתה קורא את הדברים לא נכון, ונחפז למסקנות שבינן לבין המציאות מסופקני אם יש קשר.

אני בספק אם הורדת מחירים של יבואן אחד ולא משמעותי לשוק (מה נתח המכירות של BMW מסך כלל הרכבים בישראל?) מסיבות שלא ברורות כאן לאף אחד (אתה טוען שהגיע הקץ ל"חזירות היבואנים". ואולי זו סיבה אחרת?) תשפיע על מישהו למעט אולי יבואנים בסביבה הקרובה לBMW שמתחרים על אותו נתח שוק מצומק.

צ'מפיון גם הוזילה חלק דגמים.

האם זו תגובה להוזלה בBMW, או שאולי הוזלה מקבילה של שני יבואנים של מכוניות גרמניות דווקא מצביעה על סיבה אחרת?

הזמן יגיד את דברו,

אבל אני לא הייתי מציע להתחיל לחכך ידיים בציפייה לראות כאן מכוניות בקבוצה C נמכרות בפחות מ80K ש"ח.

(כולי תקווה שאני אתבדה, כמובן).

פורסם
אני מסכים עם רן - כל השוק, בייחדו כאלו שקנו פעם משומשת באיזור ה-40-60 אלף פשוט עושים את האקסטרה מאמץ וקונים חדשה מהחברה.

זה גם מה ששבר את שוק היד 2.

נכון ולא נכון.

לא מעטים קנו מכוניות מיני וציפו לאיכויות של מכונית סאלון ולביצועים של קורבט, והאמת היא שזה די רחוק מכך.

בנוסף, לא מעט אנשים, ובייחוד נשים, לא יוותרו לעולם על תיבה אוטומטית, ומכוניות אוטומטיות מתומחרות אחרת לגמרי.

עדיין, עם כל הכבוד, פלח השוק של מכוניות ה 60-70K הוא סה"כ 10%, אז קצת פרופורציות בבקשה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סיפור שוק הרכב הוא סיפור פשוט אבל בוא נפשט אותו יותר:

נניח שבמצב הקודם היו 10 רוכשי מכוניות בשנה:

2- לדגמים הקטנים

4- לדגמים המשפחתיים

2- למכוניות מנהלים.

2- אחרים (ספורט, ג'יפים, דגמי נישה)

בהנחה שמצב השוק לא השתנה משמעותית מבחינית כוח הקניה ורק החלוקה הפנימית השתנתה:

4- יקנו מכוניות קטנות.

2- יקנו מכונית משפחתית

2- יקנו מכונית מנהלים

2- יקנו מכוניות אחרות

כעת, מי שמוכר בעיקר מכוניות משפחתיות יצטרך להתחרות ולהוריד מחיר, בכדי לצמצם כדאיות רכישת

רכב קטן, התחרות תהיה בין הדגמים באותה הנישה בין היבואנים וגם מול הרכבים הקטנים עצמם.

בהתאמה גם הקטגוריה הבאה תצטרך לעשות אחת מהשנים, או להוריד מחיר לתחרות, או לשדרג את

הרכב לרמה שיהיה נחשק למרות המחיר.

נתון נוסף המשפיע על השוק הוא שוק הליסיינג ורכבי החברה, המגמה להעביר את העובדים לרכבים

חסכוניים וקטנים היא מגמה מוכרת והיא אינטרס של מחזקי רכב בתשלום, כל שנה יפלטו לשוק כמויות

של רכבים כאלה במחירים הזולים משמעותית ממחיר המחירון מה שיגרום לשאר הרכבים להוריד מחיר.

מחירי הדלק העולים הפילו את כל שוק מכוניות הגדולות והבזבזניות שהוא היום שוק כמעט מת, ורכב

כזה שרוצה להימכר מחייב את הבעלים למכור עמוק מתחת למחירון.

הנתון האחרון הוא כניסת משתתפים חדשים לתחרות רכבים קוריאנים שמכים ביפניות, דגמים ארופאים

שמאפשרים אופציות זולות יותר בין אותם נפחים. וחזרת הנהג הישראלי לנהיגה ברכבי גיר רגיל.

כל אלא משתתפים בתחרות על אותו שוק מוצומצם כך שבפועל פחות ופחות קונים נכנסים בממוצע

לסוכניות הרכב והיבואנים מרגישים בכך.

זה לא סוד שהיום ניתן לקנות רכב חדש מהחברה בהנחות משמעותיות אם אתה חבר באירגון גדול

חבר, קרנות השוטרים, ואחרים, היבואנים לא מפסידים למרות שהם מוכרים את אותם רכבים בהנחות

גדולות מאד 8000-4000 ש"ח לרכב, זאת אומרת שנתח הרווחים שלהם עדיין מספיק בכדי להרוויח טוב.

בדיוק מהנתח הזה הם יקצצו על מנת להתחרות האחד בשני ככה ירוויחו גם הקונים שאינם חברים במועדון

לקוחות.

בקיצור תמורות בשוק הרכב הם גדולות והם קורות במהירות גדולה יותר יבואן שישב על התחת כפי שהוא רגיל

ימצא עצמו מהר מאד בהפסד ( ע.ע סובארו מזדה וכד' ).

אני צופה שבתקופה הקרובה נשמע גם על יבואן גדול אחד או שתים שעלולים למצוא עצמם בקשיים או

מחוץ למשחק.

בכל מקרה, השינויים והתמורות מהירים מאד ויהיה מעניין לעקוב אחרהם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
סיפור שוק הרכב הוא סיפור פשוט אבל בוא נפשט אותו יותר:

נניח שבמצב הקודם היו 10 רוכשי מכוניות בשנה:

2- לדגמים הקטנים

4- לדגמים המשפחתיים

2- למכוניות מנהלים.

2- אחרים (ספורט, ג'יפים, דגמי נישה)

בהנחה שמצב השוק לא השתנה משמעותית מבחינית כוח הקניה ורק החלוקה הפנימית השתנתה:

4- יקנו מכוניות קטנות.

2- יקנו מכונית משפחתית

2- יקנו מכונית מנהלים

2- יקנו מכוניות אחרות

כעת, מי שמוכר בעיקר מכוניות משפחתיות יצטרך להתחרות ולהוריד מחיר, בכדי לצמצם כדאיות רכישת

רכב קטן, התחרות תהיה בין הדגמים באותה הנישה בין היבואנים וגם מול הרכבים הקטנים עצמם.

בהתאמה גם הקטגוריה הבאה תצטרך לעשות אחת מהשנים, או להוריד מחיר לתחרות, או לשדרג את

הרכב לרמה שיהיה נחשק למרות המחיר.

נתון נוסף המשפיע על השוק הוא שוק הליסיינג ורכבי החברה, המגמה להעביר את העובדים לרכבים

חסכוניים וקטנים היא מגמה מוכרת והיא אינטרס של מחזקי רכב בתשלום, כל שנה יפלטו לשוק כמויות

של רכבים כאלה במחירים הזולים משמעותית ממחיר המחירון מה שיגרום לשאר הרכבים להוריד מחיר.

מחירי הדלק העולים הפילו את כל שוק מכוניות הגדולות והבזבזניות שהוא היום שוק כמעט מת, ורכב

כזה שרוצה להימכר מחייב את הבעלים למכור עמוק מתחת למחירון.

הנתון האחרון הוא כניסת משתתפים חדשים לתחרות רכבים קוריאנים שמכים ביפניות, דגמים ארופאים

שמאפשרים אופציות זולות יותר בין אותם נפחים. וחזרת הנהג הישראלי לנהיגה ברכבי גיר רגיל.

כל אלא משתתפים בתחרות על אותו שוק מוצומצם כך שבפועל פחות ופחות קונים נכנסים בממוצע

לסוכניות הרכב והיבואנים מרגישים בכך.

זה לא סוד שהיום ניתן לקנות רכב חדש מהחברה בהנחות משמעותיות אם אתה חבר באירגון גדול

חבר, קרנות השוטרים, ואחרים, היבואנים לא מפסידים למרות שהם מוכרים את אותם רכבים בהנחות

גדולות מאד 8000-4000 ש"ח לרכב, זאת אומרת שנתח הרווחים שלהם עדיין מספיק בכדי להרוויח טוב.

בדיוק מהנתח הזה הם יקצצו על מנת להתחרות האחד בשני ככה ירוויחו גם הקונים שאינם חברים במועדון

לקוחות.

בקיצור תמורות בשוק הרכב הם גדולות והם קורות במהירות גדולה יותר יבואן שישב על התחת כפי שהוא רגיל

ימצא עצמו מהר מאד בהפסד ( ע.ע סובארו מזדה וכד' ).

אני צופה שבתקופה הקרובה נשמע גם על יבואן גדול אחד או שתים שעלולים למצוא עצמם בקשיים או

מחוץ למשחק.

בכל מקרה, השינויים והתמורות מהירים מאד ויהיה מעניין לעקוב אחרהם-רן

כל מה שאמרת נכון, אבל שום דבר ממה שאמרת אינו חדש.

מחירי הדלק הגבוהים ותקנות זיהום האוויר המחמירות התחילו את מסע ההרג של המכוניות הבזבזניות כבר לפני 35 שנה. שוק הליסינג פולט כמויות עצומות של כלי רכב כבר כמעט עשור, הקוריאניות נמצאות כאן כבר מעל 15 שנים, הנחות "חבר" קיימות בערך מאז ש"חבר" נולד, והתחרות בין יבואנים על ליבו של אותו לקוח לא התחילה היום בצהרים.

אין "יש מאין". יבואן בקשיים כלכליים זה רע מאוד לציבור (כלומר, לנו) משום שהיעלמות יבואן מהמגרש אומרת פחות היצע, פחות תחרות, והרבה לקוחות שנותרים בלי מענה שירותי הולם.

אני לא יודע מזה אומר "יבואנים שישבו על התחת". היבואנים מביאים את מה שאפשר להביא ואת מה שהלקוח דורש.

אף יבואן "לא מאכיל" לקוחות במכונית מסויימת.

גם ימי הלאונה הסתיימו.

אני לא רואה באופק הוזלה משמעותית מתוך יוזמה של היבואנים. הוזלה משמעותית יכולה לבוא רק בעזרת יד מכוונת של המחוקק או ביטולו של מחירון לוי יצחק.

פורסם
כל מה שאמרת נכון, אבל שום דבר ממה שאמרת אינו חדש.

מחירי הדלק הגבוהים ותקנות זיהום האוויר המחמירות התחילו את מסע ההרג של המכוניות הבזבזניות כבר לפני 35 שנה. שוק הליסינג פולט כמויות עצומות של כלי רכב כבר כמעט עשור, הקוריאניות נמצאות כאן כבר מעל 15 שנים, הנחות "חבר" קיימות בערך מאז ש"חבר" נולד, והתחרות בין יבואנים על ליבו של אותו לקוח לא התחילה היום בצהרים.

אין "יש מאין". יבואן בקשיים כלכליים זה רע מאוד לציבור (כלומר, לנו) משום שהיעלמות יבואן מהמגרש אומרת פחות היצע, פחות תחרות, והרבה לקוחות שנותרים בלי מענה שירותי הולם.

אני לא יודע מזה אומר "יבואנים שישבו על התחת". היבואנים מביאים את מה שאפשר להביא ואת מה שהלקוח דורש.

אף יבואן "לא מאכיל" לקוחות במכונית מסויימת.

גם ימי הלאונה הסתיימו.

אני לא רואה באופק הוזלה משמעותית מתוך יוזמה של היבואנים. הוזלה משמעותית יכולה לבוא רק בעזרת יד מכוונת של המחוקק או ביטולו של מחירון לוי יצחק.

שים לב לתנודות המחירון בשלוש השנים האחרונות על פי חודשים, ותבין לאן נושבת הרוח ומה המגמה הכללית!

אין בי שמחה לקריסה של יבואן להיפך אבל הסכנה הזו מחייבת אותם לתחרות אמיתית.

ותרגיל אחרון:

נניח שהיו לך 35000 ש"ח לפני שנתיים איזה מודל רכב היית יכול לקנות ברכב מסויים ואיזה היום עם אותו סכום?

זה כל הסיפור-רן

פורסם
שים לב לתנודות המחירון בשלוש השנים האחרונות על פי חודשים, ותבין לאן נושבת הרוח ומה המגמה הכללית!

אין בי שמחה לקריסה של יבואן להיפך אבל הסכנה הזו מחייבת אותם לתחרות אמיתית.

ותרגיל אחרון:

נניח שהיו לך 35000 ש"ח לפני שנתיים איזה מודל רכב היית יכול לקנות ברכב מסויים ואיזה היום עם אותו סכום?

זה כל הסיפור-רן

אבל אתה מייחס את כל השינוי בשוק לתחרות בין יבואנים.

התחרות בין יבואנים תמיד הייתה קיימת. שום דבר לא השתנה בקבוצות העיקריות.

יש עוד הרבה דברים שהשתנו בדרך, בלי קשר ליבואנים (מחירי הדלק, שכלול התחב"צ, עליית מחירי אחזקת רכב, שינויים במיסוי ישיר ועקיף, שינוי צורת הזקיפות למס, שינוי בהעדפות הציבור, ועוד ועוד).

אם אתה תולה את כל ירידת המחירים בשחיקת הרווח של היבואנים, אז צפה לירידת מחירים זניחה עד אפסית.

להגיד שכל מבצע, הנחה או ירידת מחירים מקורה רק בתחרות נואשת בין יבואנים, זה כמו לייחס לזכות היבואנים את העלייה הנכרת במכוניות בצבע שחור שנמכרות כאן (ע"ח לבנות וכסופות - הצבע הרשמי של ישראל עד לפני שנתיים). הם מביאים את המכוניות, הם שולטים ביבוא, יש להם מידה של השפעה, אבל הם לא אחראים להכל.

פורסם
אבל אתה מייחס את כל השינוי בשוק לתחרות בין יבואנים.

התחרות בין יבואנים תמיד הייתה קיימת. שום דבר לא השתנה בקבוצות העיקריות.

יש עוד הרבה דברים שהשתנו בדרך, בלי קשר ליבואנים (מחירי הדלק, שכלול התחב"צ, עליית מחירי אחזקת רכב, שינויים במיסוי ישיר ועקיף, שינוי צורת הזקיפות למס, שינוי בהעדפות הציבור, ועוד ועוד).

אם אתה תולה את כל ירידת המחירים בשחיקת הרווח של היבואנים, אז צפה לירידת מחירים זניחה עד אפסית.

להגיד שכל מבצע, הנחה או ירידת מחירים מקורה רק בתחרות נואשת בין יבואנים, זה כמו לייחס לזכות היבואנים את העלייה הנכרת במכוניות בצבע שחור שנמכרות כאן (ע"ח לבנות וכסופות - הצבע הרשמי של ישראל עד לפני שנתיים). הם מביאים את המכוניות, הם שולטים ביבוא, יש להם מידה של השפעה, אבל הם לא אחראים להכל.

לא מדוייק, לפני שנתיים לא היה ניתן להשיג רכב חדש גיר רגיל, כי היבואנים החליטו שלא משתלם להביא רכב כזה

יתרה מזו, גם רכב קטן שווק כאוטומטי בלבד ללא אופציה זולה לבחירה, ההבדלים היו רק ברמות הגימור,

וגם הם הובאו כרגילים ושודרגו בארץ להורדת מחיר הקניה ליבואן והגדלת הרווח במכירה.

רמת התמחור היתה גבוה ולרוב לא היה ניתן להשיג בארץ רכב "זול" כולם היו מעל גבול ה-80K הראשונים שירדו מתחת

לרמת ה-80K שברו את השוק ופרצו את הסכר, והיום הפתעה גם מחסום ה-70K נפרץ מה השתנה חוץ ממדיניות היבואן?

עכשיו לאחר שנפרץ המחסום התחתון ראה מה קרה לשאר המחירים של היבואנים...

בקיצור כשיש מגוון מצומצם בסדר גודל זהה התחרות נמוכה אבל שלפתע נפתח השוק לרמות מחירים משתנה

כל אלא שנסעו על מזדה 3 1600 אוטומט כסף ולא ממש היו צרכים אחת כזו יש להם אופציה חדשה במחיר

המשומשת שלהם פחות או יותר, חסכונית יותר ומתאימה יותר מבחירה ולא מאילוץ...רן

פורסם
לא מדוייק, לפני שנתיים לא היה ניתן להשיג רכב חדש גיר רגיל, כי היבואנים החליטו שלא משתלם להביא רכב כזה לא הייתה דרישה לרכב כזה.

יתרה מזו, גם רכב קטן שווק כאוטומטי בלבד ללא אופציה זולה לבחירה, ההבדלים היו רק ברמות הגימור,

וגם הם הובאו כרגילים ושודרגו בארץ להורדת מחיר הקניה ליבואן והגדלת הרווח במכירה.

נכון. הלקוח אז (וגם היום לרוב) לא מוכן לשלם על אבזור מקורי, ומעדיף לקבל ב"מתנה" או ב"הנחה" אבזור שמותקן כאן בארץ.

לקוח ממוצע, לא מוכן לשלם תוספת עבור רדיו מקורי לסוזוקי ליאנה שלו, ומוכן לקבל רדיו של פנסוניק שמותקן כאן בארץ ללא תשלום.

רמת התמחור היתה גבוה ולרוב לא היה ניתן להשיג בארץ רכב "זול" כולם היו מעל גבול ה-80K הראשונים שירדו מתחת

לרמת ה-80K שברו את השוק ופרצו את הסכר, והיום הפתעה גם מחסום ה-70K נפרץ מה השתנה חוץ ממדיניות היבואן?

הונהג המיסוי הירוק וחוק שקיפות זיהום אויר, הצונאמי ביפן הביא חלק מהיצרנים לבעיית יצור ואת היבואנים לבעיית מלאים, במקביל המטבע היפני מרקיע שחקים, ומטבעות אחרים צונחים. יצרנים כמו קיה והיונדאי עוברים שינויים מהותיים אצלהם בבית בלי קשר לשוק הישראלי. האופי של שלקוח הישראלי השתנה. היום הוא מקבל אוטו משפחתי מהעבודה, וצריך אוטו קטן להתניידות עירונית - מגמה שלא הייתה בעבר. בעקבות עליית מחירי הדלק, יותר אנשים מעדיפים להתנייד בתחב"צ, שהיא מצידה השתדרגה משמעותית בשנים האחרונות.

עכשיו לאחר שנפרץ המחסום התחתון ראה מה קרה לשאר המחירים של היבואנים...

בקיצור כשיש מגוון מצומצם בסדר גודל זהה התחרות נמוכה אבל שלפתע נפתח השוק לרמות מחירים משתנה

כל אלא שנסעו על מזדה 3 1600 אוטומט כסף ולא ממש היו צרכים אחת כזו יש להם אופציה חדשה במחיר

המשומשת שלהם פחות או יותר, חסכונית יותר ומתאימה יותר מבחירה ולא מאילוץ...נכון. הבחירה היא של הלקוח, לא של היבואן. בעבר אנשים נלחמו רק כדי לקנות משפחתומטית 1600, כי חשבו שאוטו עם באגאז' זה יוקרתי. הם גם חשבו שפח עבה זה בטיחותי, סטיישן זה לדתיים, ומנוע גדול זה אומר מנוע חזק.

הרבה דברים השתנו כאן שאין להם קשר ליבואנים.

רן

ביום שנראה הוזלה משמעותית בפלחי הרכב העיקריים (קטגוריה C) - אז נשפוט. לשפוט לפי הוזלה רגעית בקטגוריה מינורית זה חסר טעם ולא נכון.

פורסם
ביום שנראה הוזלה משמעותית בפלחי הרכב העיקריים (קטגוריה C) - אז נשפוט. לשפוט לפי הוזלה רגעית בקטגוריה מינורית זה חסר טעם ולא נכון.

כאשר השוק מבצע פעולת מספריים של הורדת מחירים, מצד אחד הוזלה משמעותית של רכבי פאר ומצד שני הוזלה של מכוניות מיני וסופר מיני) אז אין לכל השוק שום ברירה חוץ מאשר להוריד מחירים בכלל הקטגוריות.

יקח זמן עד שזה יחלחל עד לקטגוריות הפופולאריות ביותר, אבל שלא תהיה טעות, בסופו של דבר גם המחירים שם יוזלו.

אם ניקח סתם לדוגמא את ההונדה אקורד.

אני אינני טועה, הורדת המחירים היא כזאת שסידרה 3 (ב.מ.וו, לא מזדה:wink: ) עולה היום כמו אקורד.

בתנאים כאלה, מי בדיוק יקנה אקורד? אף אחד.

ליבואן לא תהיה ברירה, אם הוא רוצה למכור אקורדים, הוא יהיה מוכרח להוריד מחיר.

אם הוא יוריד מחיר, מי בדיוק יקנה סיביק כשבתוספת קלה הוא יוכל לקנות אקורד (מוזלת)?

הנה הגעת ציק צאק להורדת מחיר של קטגוריית המשפחתומטיות.

עכשיו רק נותר להתרווח ולהמתין בסבלנות כי זה יקרה על אפם ועל חמתם של היבואנים.

אלא כוחות השוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הנרי קיסינג'ר "ההצלחה ,היא כרטיס כניסה למשבר חדש"

יש לי הרגשה שמתוכנן כאן מהלך

יתכן שמדובר במיסוי עתידי על רכבי בנזין אל מול החשמלי והכוונה היא חיסול מלאים של היצרן והיבואן על גבינו

אל לנו לרוץ ,יש לבדוק עוונת המשורר

פורסם

הקלות הבלתי נסבלת בה נהגו היבואנים עד לפני כמה שנים בתימחור מוגדר והצבת קטגוריות

ברורות בין הדגמים, גרמו לתופעה שכל המכוניות הזהות בנתונים היו זהות במחיר, כיוון

שללקוח הסביר לא היתה ברירה אלא לרכוש מתוך מגוון מצומצם ודומה במחיר, אופצית הבחירה

היתה העדפה על פי הלב.

כאשר נפרץ המגוון וניתן לקנות את אותה מכונית בשלל קטגוריות צריך גם להבדיל אותם במחיר.

טויוטה 1600 אוטומט או גיר רובוטי או גיר רגיל אינם נמכרות באותו מחיר עכשיו יכול הלקוח להחליט

בין טויוטה יקרה יותר גיר רגיל או סובארו אוטומטית באותו מחיר. היבואן של טויטה יעשה הכל לשכנע

אותו לקנות טיוטה וזאת התחרות האמיתית...

עכשיו נניח שיש לי תקציב קבוע של X שקלים אני כלקוח יכול להעשות העדפה ולכוון הייטב לרכב שיתן לי

את התמורה הכי טובה עבורי לכסף שלי.

בחירה מתוך מגוון היא בחירה מושכלת, ולא קנייה באינוס של דגמים בודדים שהיבואן "עשה טובה" והביא.

• תוכן חדש...