Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום, ושוב שלום לכולם מאפריקה הרחוקה :)

בעוד חודש וחצי אני חוזר לארץ, ולאחר שמצאתי קליינט למחשב הנייד שלי, אני מעוניין לקנות חדש.

אולי זה ישמע מצחיק, אבל התכונה שהכי חשובה לי במחשב שאני קונה ועליה אני לא מתפשר, היא מקלדת עם תאורה אחורית.

זה כמובן צמצם מאוד את המערך שממנו אני יכול לבחור למספר דגמים של dell, ווסטרו ו-לטיטוד.

כמובן שאם אפשר להשיג גם זמן סוללה ארוך, וגם משקל נמוך בתקציב שלי (3000-3400 ש"ח) הרי זה משובח.

לבסוף כמעט ננעלתי על ה-dell vostro v131. יש בה את כל מה שאני צריך, והוא גם נראה מצויין, אבל הבעיה היא שקראתי קצת ביקורות עליו וישנם כמה דברים שמדאיגים אותי.

תאורת המסך וניגודיות - נכתב על התאורה שהיא חלשה יחסית, ושהניגודיות היא מתחת לממוצע לקטגוריה.

איכות בנייה - התרשמתי שהיא בסה"כ טובה, אבל הביקורות אומרות שהצירים של המסך לא מחזיקים אותו יציב ושהוא מתנדנד מכל טלטול קטן.

טמפרטורה ורעש - נכתב שהטמפרטורה היא טיפה מעל הממוצע, כאשר החלק המתחמם ביותר הוא איזור המנוחה של יד ימין (שזה לא דבר טוב לי). כמו כן נכתב שהמחשב מייצר יחסית הרבה רעש (מאווררים, הרדיסק 7200rpm) ויכול להציק לפעמים.

כמובן, שלמדתי בחיים שביקורות של מוצרי אלקטרוניקה ובכלל, צריך לקחת בערבון מוגבל, כי בסופו של דבר ההרגשה האינדיווידואלית שלי עצמי היא מה שמשנה וזה משהו שנקבע ביחס לדברים שהייתי רגיל אליהם עד עכשיו.

המחשב הנוכחי שלי הוא hp G62-b50sj, ואני אציין שאני מאוד מרוצה מאיכות הבנייה שלו, מהטמפרטורת עבודה שלו ומהעבודה השקטה שלו.

אני לא יודע אם קיים מישהו שעשה את המסלול הנ"ל ועברו תחת ידיו שני המחשבים האלה, אבל אני אשמח לשמוע את חוות הדעת של מי שהיה לו לפחות ה-v131 ויכול להגיד לי כמה מדוייקות הביקורות שקראתי, וכמה זה משמעותי ביישום בעולם האמיתי בחיי היום-יום.

עוד אופציות שנפסלו:

vostro v3350 - נמכר עם סוללה "מעליבה" בעלת 4 תאים, לא בא בחשבון ובעצם אין לו שום יתרון משמעותי על ה-וי131

vostro v3450 - בעיקרון הייתי מעדיף מסך 14", אבל הסוללה החלשה והמשקל הכבד יחסית הורידו את האופציה הזאת

latitude e5420 - מחשב שבנוי היטב, אבל מאוד מגושם, לא יפה, ומאוד כבד

פורסם

חשוב לך לקנות אך ורק בארץ?

כי אם לא, יש את המחשב - Toshiba z835 , שהוא אולטרה בוק עם הארד דיסק SSD 128 GB , סוללה 8 תאים שמספיקה ל-8 שעות עבודה, וכמובן מקלדת מוארת. הוא עולה היום 800-850 דולר והוא אופציה מעולה לדעתי(גם אני חושב על לקנות אותו)

פורסם

חשוב לי בארץ גם בגלל הזמינות המיידית, וגם בגלל שחריטת עברית על מקלדת מוארת כנראה תעלה לי עוד כמה מאות שקלים ותהיה טירטור מיותר.

פורסם

אני עובד על מחשב כזה מזה כחודשיים. בגדול - אני מאוד מאוד מרוצה. לדעתי זה מחשב פצצה, זה כבר הדל השלישי שלי ואני מה-זה מבסוט. עד כמה מצאתי שני חסרונות קטנים -

1. אין כונן דיסקים. ב-99 אחוז מהמקרים זה לא מפריע, פעם אחת נתקלתי בבעיה כשהייתי בפגישת עבודה ולא יכולתי להכניס למחשב דיסק עם מידע טכני שקיבלתי.

2. רק שלוש יציאות USB. חסרה לי עוד אחת, אולי אפילו עוד שתיים. דרך אגב, אחת היציאות ממשיכה לספק כוח גם כשהמחשב במצב sleep. זה ממש שימושי אם אתה טוען את האייפון דרך ה-usb ולא רוצה להשאיר את המחשב דולק.

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה לדעת אבל אני אענה על מה שנראה לי ששאלת -

מסך - לא יודע, לא שמתי לב לשום בעיה בניגודיות או בתאורת הרקע. לדעתי מדובר במסך מצויין, מאוד מאוד איכותי. התאורה האחורית מספיקה גם כשאני עובד עם המחשב בחוץ, בשמש.

איכות בנייה - נראה לי שבכל הלפטופים המסך קצת זז כשמטלטלים את המחשב, לא? לי, בכל אופן, זה לא מפריע. אני עובד עם המחשב גם באוטובוס וברכבת, לא הרגשתי בעיה מהבחינה הזאת.

התחממות - בעבודה רגילה לא מרגישים את ההתחממות או שומעים רעשי מאווררים. אני לא משחק עליו משחקים או עובד עליו בתוכנות "כבדות" אז ברוב המקרים אני לא מרגיש שום בעיה. רק כשבאמת "טוחנים" את המחשב מרגישים התחממות ומתחילים לשמוע את המאוורר עובד קשה. אני יכול להגיד לך שיחסית לשני הדלים הקודמים שלי הוא יחסית שקט אבל באופן כללי המחשבים של דל לא הכי שקטים בעולם.

IMG_1512.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לך את הדגם האדום או שאני מדמיין? זה גם הצבע שאני רוצה :)

לגבי שני החסרונות שציינת, שניהם נלקחו בחשבו ושניהם לא באמת מפריעים לי.המחשב הנוכחי נמצא אצלי כמעט שנה, והפעם היחידה שבה נפתח כונן הדיסקים שלו היה ביום הראשון אחרי הקנייה, דיסק התקנה של ווינדוז. יציאות usb, לא חושב שאי פעם השתמשתי ביותר משתי יציאות במקביל, ככה שגם זה לא חיסרון בשבילי.

אוקיי, אז אני סגור ב-90% על המחשב הזה, הדבר האחרון שיכול להפריע לי ולא ציינתי אותו במפורש בהודעה המקורית, זה גודל המסך. אני הולך לעבוד די הרבה על המחשב, כ-8 שעות ביום. כרגע אני עובד על מסך 15.6 אינץ' ואני ממש מבסוט מהגודל הזה.

אני מפחד ש-13.3 יהיה לי קטן מדי ו"יוציא לי את העיניים" בעבודה ממושכת. האם לפי הניסיון שלך זה אפשרי לעבוד על המחשב באופן ממושך בלי יותר מדי כאב עיניים (מעבר לממוצע הכוונה)?

פורסם

כן, יש לי את האדום. האמת היא שרציתי את הכסוף, אבל לא היה במלאי.

גם אני "ירדתי" מ-15 אינטש' וקצת חששתי מזה. אחרי חודשיים אני יכול להגיד לי שלדעתי החשש היה מיותר. אני לא מרגיש שום הבדל בעיניים. אולי בגלל שהעיניים שלי כבר חסינות, את דרכי התחלתי עם מסך CGA 16 צבעים שפלט מספיק קרינה כדי להפעיל כור קטן.

פורסם

לסיכום, האם אתה מרגיש שהמחשב בנוי מספיק טוב לשימוש אינטנסיבי?

משהו שממש אהבתי זה שמקבלים אחריות 3 שנים הכוללת איסוף מבית הלקוח, לרוב במחשבים של 3000 שקל נותנים אחריות של שנה בלבד, ככה שזה יתרון עצום בכלליות למחשבים של dell היום.

כל מה שנשאר זה לבחור בין:

i3-2330

i5-2410

i5-2430

במחשב הנוכחי יש לי מעבד מסוג i3-370m ורוב הזמן הוא עובד ללא דופי (חוץ מהליבה הגרפית שהיא קצת מעפנה).

האם ה- i3-2330 יהיה חזק ממנו למרות מהירות שעון נמוכה יותר? או שכדאי להוסיף עוד 300 שקל וללכת על ה-i5-2430?

פורסם

אני עובד על המחשב הזה בערך 8 שעות ביום, אז כנראה שהתשובה היא כן :lol:

הפסקתי לעקוב אחרי כל נושא המעבדים בערך כשנכנס הפנטיום 4, אז באמת שאין לי מושג מה זה i3-370m, מה ההבדל בינו לבין ה-i3 שמותקן לי במחשב וכמה כדאי לשלם על i5. כאן בערך נגמר הידע שלי, צ'טערת.

פורסם
לסיכום, האם אתה מרגיש שהמחשב בנוי מספיק טוב לשימוש אינטנסיבי?

משהו שממש אהבתי זה שמקבלים אחריות 3 שנים הכוללת איסוף מבית הלקוח, לרוב במחשבים של 3000 שקל נותנים אחריות של שנה בלבד, ככה שזה יתרון עצום בכלליות למחשבים של dell היום.

כל מה שנשאר זה לבחור בין:

i3-2330

i5-2410

i5-2430

במחשב הנוכחי יש לי מעבד מסוג i3-370m ורוב הזמן הוא עובד ללא דופי (חוץ מהליבה הגרפית שהיא קצת מעפנה).

האם ה- i3-2330 יהיה חזק ממנו למרות מהירות שעון נמוכה יותר? או שכדאי להוסיף עוד 300 שקל וללכת על ה-i5-2430?

אם ה-370 הספיק לך יופי, אז אתה יכול להיות רגוע כי ה-2330 חזק יותר , וגם המעבד הגרפי שלו הרבה יותר טוב .

לא יודע מה הצרכים שלך, אבל אם זה הייתי אני(אופיס, סרטים, אינטרנט וזהו) הייתי הולך על ה-2330 .

פורסם
אם ה-370 הספיק לך יופי, אז אתה יכול להיות רגוע כי ה-2330 חזק יותר , וגם המעבד הגרפי שלו הרבה יותר טוב .

לא יודע מה הצרכים שלך, אבל אם זה הייתי אני(אופיס, סרטים, אינטרנט וזהו) הייתי הולך על ה-2330 .

הצרכים שלי בגדול הם גם אופיס\אינטרנט\סרטים, בתוספת של יצירת מוזיקה ב-FLstudio ואמולטורים שונים.

המעבד הנוכחי עשה את הכל בצורה טובה, למעט האמולטורים של PS2 ושל נינטנדו GameCube, שהצליחו להריץ משחקים אבל בפ-fps נמוך.

אני הייתי הולך על ה I5 2430 ומוסיף גם מודם 3G מובנה

ושלא תקנה בטעות את ה V130

ה-v130 זה הדגם הקודם עם המעבדים המוחלשים (UM, ULV), אני יודע.

פורסם
דרך אגב, אחת היציאות ממשיכה לספק כוח גם כשהמחשב במצב sleep.

סתם לידע כללי, זה בכלל מאפיין של ויסטה ומעלה.

אצלי (לנובו ישן) כל היציאות ממשיכות להטעין ב-SLEEP.

בנוגע לשאלת המעבדים - יש הבדלים לטובת הדור החדש יותר,

אבל הם בטלים בשישים בשביל הצרכים שאתה מתאר - חוץ מאמולטורים,

שזה סתם קריעה בשביל ניידים עם כרטיס גרפי מובנה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...