Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלונות היא "עדיין" הסטנדרט. האבא הקשיש שלי מרוצה עד הגג

מהאייפד שקיבל ליום ההולדת - הוא גולש בכמויות, קורא,

שומע הרצאות, רואה סרטונים... כל זה בלחיצת אצבע,

בלי שמישהו ישב לידו והסביר לו איך עושים את זה.

בלינוקס, מה לעשות, אתה צריך להתמצא קצת יותר במחשבים

או לחלופין להרגיש אתם מאוד בנוח, ומבחינת ממשק גרפי

היא עדיין נמצאת כמה שנות אור מאחור אפילו בהשוואה

למוצרים של מייקרוסופט.

אתה יודע מה? צודק. אתקן את עצמי: לינוקס?!??!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, יהודה, בחייך... לינוקס לבנאדם מבוגר?!?!

גם לא נאמר אם היא חובבת טכנולוגיה שתשמח לחטט בקרביים של מערכת ההפעלה, או הטיפוס של "להתניע ולנסוע".

ובכל זאת - "חלונות" היא הסטנדרד, וכתוצאה מכך זו המערכת הנוחה ביותר, כמעט כל אפליקציה כתובה במהדורה לחלונות בצורה סטנדרטית שאתה כל אחד יוכל להסתדר. לינוקס יהיה אולי יותר זול, אבל יצריך יותר שעות לימוד והתמיכה תהיה פחות זמינה.

.

בלינוקס, מה לעשות, אתה צריך להתמצא קצת יותר במחשבים

או לחלופין להרגיש אתם מאוד בנוח, ומבחינת ממשק גרפי

היא עדיין נמצאת כמה שנות אור מאחור אפילו בהשוואה

למוצרים של מייקרוסופט.

אתה יודע מה? צודק. אתקן את עצמי: לינוקס?!??!

כן, לצרכים של האמא, לינוקס יתאים.

לינוקס כן ידידותי, הגרפיקה בסדר ויכול לרוץ מהר על מחשב ישן.

כמובן לא הכל נוצץ. הידידותיות קימת עם התוכנות שבאות עם ההפצה (מבחר גדול). תוכנות אחרות יכולות להיות בעיתיות.

ההפצה תסתדר טוב עם החמרה הרגילה, אבל אם לדוגמא הכרטיס הגרפי לא רגיל, הוא ינוצל חלקית, או שבכלל לא.

הגרפיקה מזכירה את חלונות 98 . ניתן לשנות, אבל לא ניסיתי עדיין.

בשורה התחתונה: מתאים לשימוש שמארק ציין: גלישה+מיילים+וורד .

יהודה

פורסם

חבר'ה,

תודה רבה על ההתייחסות.

ישנם מבוגרים כמו אמא שלי שאסור להזיז או לשנות שום דבר על שולחן העבודה וכול האייקונים צריכים להיות גדולים כמו קופסאת סיגריות :-).

לפטופ לא בא בחשבון בגלל גודל המסך שלא ממש נוח לאנשים בגילה של אמא ששואף ל-80.

אני אפילו לא מתכוון לשדרג את מערכת ההפעלה מ-XP ל-WIN7 מכיוון שכול שינוי הכי קטן עלול להוביל ל-1001 טלפונים לשם קבלת עזרה.

עד שהצלחתי ללמד אותה לשלוח אימייל לקח לי שנה לכן גם תוכנת הדואר OE 6 תשרת אותה עוד מספר שנים רבות.

לינוקס/יוניקס- השתגעתם :?:

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא חסיד של לינוקס , ממש לא.

ובכל זאת על המחשב בסלון יש לי את הגרסה האחרונה של אובונטו (סוג של לינוקס).

נראה לא פחות טוב מווינדווס 7, לא צריך להתקין שום דרייברים, ולשימוש של אינטרנט - מיילים - סרטים, אין שום בעיה.

הבעיה מתחילה שרוצים להריץ תוכנות שנכתבו לווינדוס על לינוקס.

אתה יכול להוריד את הגרסה האחרונה של אובונטו לדיסק און קי ולהריץ אותו משם בלי להתקין כלום על המחשב.

ככה תוכל לראות איך זה נראה ומרגיש.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מרק, הנסיון שלי עם מבוגרים קצת שונה משלך אבל, כמובן, אתה מכר אלת אמך יותר טוב ממני.

ההורים שלימבוגרים משלך באי אילו שנים. גם הם משתמשים (עדיין) ב-XP, אבל הדוגמא שהבאתי קודם - מעבר מ-IE לכרום - מדגימה שהם יותר גמישים מכפי שאתה חושב. אז יכול להיות שמה שלוקח לך 10 דקות יקח לאמך שעה והיא תמטרך לרשום לעצמה כמה הערות, אבל היא תסתדר. מכל מקום, אני מכיר חבורה לא קטנה של בני 85-90 שעושים שימוש רב במחשב ונהנים מאוד מכלי זה.

לגבי מערכת הפעלה - חבל להתקין XP על מחשב מודרני - המערכת לא מתאימה למעבדים הרב ליבתיים המקובלים היום, איני יודע מה טיב התמיכה ברכיבים מודרניים שלא לדבר על כך ש-IE9, למשל, מחייבת ויסטה ומעלה. כמוכן לא תוכל לרכוש רשיון ל-XP, מחשבים חדשים יגיעו עם 7 מותקן וחבל לבצע שינמוך.

לגבי מחשב נייד מול נייח - אין שום בעיה לחבר מחשב נייד למקלדת, עכבר ומסך חיצוניים, וכך להנות משני העולמות - האבזרים כאשר המחשב בשימוש על שולחן העבודה והניידות כאשר נזקקים לה. כמוכן בד"כ יושבים יותר קרוב למחשב נייד, כך מסך "15.6 ימלא את שדה הראיה כמו מסך "22 שעומד בקצה שולחן העבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשמ'ע... יש מבוגרים ויש מבוגרים. יש כאלה שרצים כול יום בפארק הלאומי והראש שלהם צלול ויש כאלה שמעבר מטלפון חוגה לטלפון לחיצים אינו בא בחשבון (אני מכיר אחד כזה).

לצערינו ככול שמתבגרים במיוחד בגילי ה-80 ומעלה הסיכוי להצלחה של שינוי במשהו אם זה במחשב או בבית הוא די קשה, אתה עשוי לראות בבתים של מבוגרים מכונת כביסה תוצרת קריסטל מלפני 20 שנה עם כפתורים מוזרים כי מכונה חדשה עלולה לתסכל אותם.

לסיכום אינני מתכוון לשנות שום דבר שהיה מוכר לאימי בעניין מחשב ומערכת הפעלה.

פורסם

מרק, יש לי הצעה בשבילך. אני מניח שאתה משתמש במחשב עם חלונות 7 (או, אולי, שייך לקבוצה המצומצמת של משתמשי ויסטה). הזמן את אמא לכוס קפה ועוגה, ובדרך תן לה כמה דקות על המחשב שלך. אם הוא נייד - הרווחת עוד ציפור באבן אחת. תראה איך היא מסתדרת (כמובן שיהיה עליך להראות לה את האייקונים כיון שהיא רגילה לאלה של XP). אח"כ שאל אותה איך היא התרשמה ואז תוכל לקבל החלטה יותר מושכלת.

אני מסכים אתך שיש מבוגרים מאובנים - החם שלי מתנגד לשימוש בסלולרי שלא לדבר על מחשב, אבל מדובר באדם שסיים בקושי בית ספר יסודי, כך שאפשר להבין את החשש שלו מטכנולוגיה. אמא שלך כבר עברה את המכשול הגבוה ביותר - החשש מהמחשב. עכשיו היא רק צריכה להתרגל לממשק יותר מהוקצע בדיוק כשם שאם היא תחליף רכב יהיה עליה להתרגל לרכב החדש. ולמחשב יש יתרון - טעות תגרום, לכל היותר, ל-reset, לא לתאונה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני משתמש ב-XP ואני תוכניתן. אז אני לא מבין למה צריך לשכנע את הסבתא בת ה-80 לשדרג ל-WIN7???

ל-XP יש עוד כמה שנים לרוץ, ואז נדבר... עזבו אותם במנוחה.

פורסם

נקמיצ'י - אילו היית רוכש מחשב חדש, עם מעבד בעל לפחות 2 ליבות וחומרה חדשה שלא נכתבו לה דרייברים ל-XP - האם היית נשאר עם מערכת זו? אני מסופק. הדבר נכון שבעתיים אם הבחור יקבל את ההצעה מאתמול וירכוש מחשב מותג, כגון אותו Dell Optiplex או מחשב נייד שאני מניח שמגיעים עם חלונות 7 מותקנת. אני לא רואה שום הגיון בשינמוך של מערכת מותקנת. הרי ה-7 אינה בעייתית כמו הויסטה בתחילת דרכה.

אם הבחור יתקן את המחשב הקיים ורצה להתקין עליו את המערכת הקיימת אני אוכל להבין אותו, למרות שלהערכתי גם כאן הוא יפסיד חלק מיתרונות המערכת החדישה.

פורסם

נקמיצ'י, בלי להעליב, מתכנת עם XP?

7 מספיק טוב גם למתכנתים (סרקזם).:roll:

מרק - מיקרוסופט כבר לא תומכים ב-XP.

בקרוב כל מיני תוכנות לא יצליחו לפעול, בזו אחר זו,

וקודם כול ייעלמו כל המיילים.

תקדים את התרופה למכה.

וכמו שכתבו חכמים לפניי, למחשב חדש בכלל יהיו חסרים כל מיני דרייברים ל-XP.

לא סתם אני ממליץ כמו תוכי על קניית "קופסה קטנה שיש בה הכול" - יענו נייד עם מערכת הפעלה שכבר מותקנת עליו

ומדברת עם הרכיבים כבר ביום הראשון לשימוש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איזה דרייברים חסרים ל-XP עבור לוח אם חדש ? בדרך כלל יצרן לוחות האם מספק דרייברים על תקליטור.

פורסם

כל מיני דברים מוזרים כגון דרייברים של כרטיסי רשת, USB וכיו"ב.

ההמלצה על XP הייתה תקפה כל עוד ויסטה, המערכת שיצאה-טרם-עת, הייתה בתמונה.

ויסטה כבר לא בתמונה, 7 היא מערכת מסודרת ואין שום סיבה בעולם לא לעבור אליה -

מעבר לענייני אבטחה, יש שם גם דברים מסודרים יותר בנוגע לגיבוי אוטומטי וכו'.

פורסם

תשמעו, אתם שוקלים את האופציות לא נכון,

זה או מחשב עם WINXP ואולי תיאורטית היא לא תוכל להנות משיא הקידמה שיש למיקרוסופט להציע, אבל לפחות היא תשתמש ותהנה מהמחשב, או WIN7 וקישוט חדש לסלון ותסכול עצום של סבתא.

ד"א, אני במקום מרק בכלל מחליף רק לוח אם וממשיך לרוץ עם המערכת הנ"ל, אבל אם הוא החליט לשדרג כבר שיהיה..

תקחו דברים בפרופורציה, יתרונות מול חסרונות ובמקרה הזה למעבר לWIN7 יש המון חסרונות - בגיל הנ"ל כבר לא לומדים תעלולים חדשים. אפשר לנסות, אבל אם אפשר לחסוך לה, אז למה לא?

ו-HANS - כן, אני מסתדר יופי עם XP - תראה איך אני מבלבל כאן את השכל כבר שנים בקומונה ו ה-XP בכלל לא מגביל אותי. גם מיילים אני מצליח לשלוח... :shock: (ולי גם יש 4 ליבות ולא 2 אז בכלל)

בשאר המחשבים בבית ובמשפחה כבר מזמן התקנתי 7. וגם אצלי בשדרוג זה יעבור ל-7.

אני בכלל לא עובד כמתכנת וגם אם כן זה בטוח לא היה דרך המחשב בבית, אבל ציינתי את זה כדי להראות שיש לי די והותר ידע לשדרג מ-XP לחלונות 7 :lol: וגם הבנה די טובה בתחום ובכל זאת אני מסתדר יופי צופי עם XP והדרישות שלי הרבה יותר גבוהות משל סבתא... (האמת? תלוי בסבתא).

שוב, אני רק הייתי מחליף לוח אם ושלום על ישראל - אבל שיהיה.

פורסם

אחד מהשיקולים הוא ש-7 יותר נוח לשימוש מ-XP,

אבל אני לא אתעקש על זה.

מה שכתבתי לגבי אבטחה ותמיכה של מיקרוסופט הרבה יותר חשוב.

טוב, אני בכלל בדעה שנייחים שייכים לעבר, אז נסיים בזאת. :wink:

פורסם
תשמעו, אתם שוקלים את האופציות לא נכון,

זה או מחשב עם WINXP ואולי תיאורטית היא לא תוכל להנות משיא הקידמה שיש למיקרוסופט להציע, אבל לפחות היא תשתמש ותהנה מהמחשב, או WIN7 וקישוט חדש לסלון ותסכול עצום של סבתא.

ד"א, אני במקום מרק בכלל מחליף רק לוח אם וממשיך לרוץ עם המערכת הנ"ל, אבל אם הוא החליט לשדרג כבר שיהיה..

תקחו דברים בפרופורציה, יתרונות מול חסרונות ובמקרה הזה למעבר לWIN7 יש המון חסרונות - בגיל הנ"ל כבר לא לומדים תעלולים חדשים. אפשר לנסות, אבל אם אפשר לחסוך לה, אז למה לא?

ו-HANS - כן, אני מסתדר יופי עם XP - תראה איך אני מבלבל כאן את השכל כבר שנים בקומונה ו ה-XP בכלל לא מגביל אותי. גם מיילים אני מצליח לשלוח... :shock: (ולי גם יש 4 ליבות ולא 2 אז בכלל)

בשאר המחשבים בבית ובמשפחה כבר מזמן התקנתי 7. וגם אצלי בשדרוג זה יעבור ל-7.

אני בכלל לא עובד כמתכנת וגם אם כן זה בטוח לא היה דרך המחשב בבית, אבל ציינתי את זה כדי להראות שיש לי די והותר ידע לשדרג מ-XP לחלונות 7 :lol: וגם הבנה די טובה בתחום ובכל זאת אני מסתדר יופי צופי עם XP והדרישות שלי הרבה יותר גבוהות משל סבתא... (האמת? תלוי בסבתא).

שוב, אני רק הייתי מחליף לוח אם ושלום על ישראל - אבל שיהיה.

נחמני 8) אני חייב לציין שאני מסכים איתך ב-100 אחוז. השאלה האם אני עלול להיתקל בבעיה בהתקנת XP חוקי בלבד על לוח אם חדש כגון: I5 של אינטל ?

• תוכן חדש...