Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בנתניה לנסר שהולכת לגריטה בעוד 10 ימים. אתה מוזמן לפרק ממנה את ענייני החלונות חשמל למיניהם תמורת רביעיית במבה נוגט..:wink:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה לי תמוה כל הדיון הזה...

הרי רכב הופך לאספנות לא מטעמי שווי כלכלי אלא אהבה פרופר.

אוהב את הרכב? רוצה לשמר אותו? יאללה - פשוט לך עם הלב !

אני זוכר איך לפני לא הרבה שנים, כולם צחקו על חיפושיות, אסקורטים, קורטינות, שלא לדבר על פיאסטות !

אבל כדאי למהר לפני שייגמר ;-)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
"ויש בה הכל" זה בדיוק הבעיה.

מרבה אביזרים - מרבה דאגה. התחזוקה היקרה עם השנים גרמה למכוניות המפוארות והיקרות להעלם, ודווקא לפשוטות לשרוד. ב 87-88 נמכרו בארץ יותר BX מסובארו ליאונה. איפה כולן היום

דווקא במיצובישי לאנסר האיבזור החשמלי החזיק היטב מעמד, ואל תשכחו שזו מכונית בת 20, בכל זאת.

ה BX נעלמה מהר מהכבישים בשל צירוף מופלא של גיר אוטומטי דפוק, איכות ייצור איומה ומיכלולים שדרשו תחזוקה קפדנית יותר מהמקובל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
"ויש בה הכל" זה בדיוק הבעיה.

מרבה אביזרים - מרבה דאגה. התחזוקה היקרה עם השנים גרמה למכוניות המפוארות והיקרות להעלם, ודווקא לפשוטות לשרוד. ב 87-88 נמכרו בארץ יותר BX מסובארו ליאונה. איפה כולן היום?

אם דווקא הדגם הזה עושה לך את זה, הייתי מחפש אחת מושלמת ככל שניתן, ומשמר אותה. ההשקעה ברכישה תחזיר את עצמה בקלות.

נמרוד

הייתה לי סובארו לגאסי שנת 91 או 90, סטיישן כפולת הנעה, מעולם לא היה לי רכב מוזנח יותר, 300 ומשהו אלף ק"מ על השעון, שמשה קדמית סדוקה, 4 צמיגים לא תואמים, בלי גריל קדמי, מושבים קדמיים קרועים, אבל הכל עבד ברכב, חלונות החשמל, המערכת המקורית של קלריון שאיבדה מספר כפתורים והגיעה אליי מצופה בהרבה שאריות קפה יבש ושאר נוזלים, המזגן עבד, הנעילה המרכזית עבדה, המגבים, מפשירי האדים, הכל עבד, אפילו חגורות הבטיחות האוטומטיות של הגרסא האמריקאית. שילמתי דולר אחד בודד על הרכב ואהבתי אותו כ"כ, ראש מנוע דפוק, צלצולים חזקים ונזילת שמן שגורמת לכל עצירה ברמזור להיראות כמו פרק מ"בחזרה לעתיד", בכל נסיעה למלא גלון מים ואפשר לומר שבמשך 3 חודשים נסעתי כשמד החום מצביע על הטווח האדום.

נמכרה מניעה ונוסעת לפירוקיה. רק מה- לפני הגריטה מעמידים את הרכב במגרש ענקי, אנשים באים משלמים כניסה, מפרקים מה שבא להם ואחרי שהרכב עומד X זמן הוא נגרט ללא חלקים חיוניים.

אני מאמין שהתיקון של הלנסר לא יהיה בעייתי כלל, המכלולים של הרכבים הללו טובים מאוד, מכנית ואלקטרונית, אישית הייתי קונה איזו יד ראשונה (יש אחת מרופא) ומפרק כמה חלקים מזאת ואז גורט. ההפרש יהיה מזערי ונקודת הפתיחה תהיה מצויינת.

גם אני זוכר איך בתור ילד התפעמתי מהלנסר עם פנסיה המלוכסנים באיזהשהוא מרכז קניות בחולון.

haters will hate

פורסם

הלנסר הראשונות, מודל 89' עם 75 כ"ס, לא היו מבריקות דינמית. נוחות הנסיעה היתה בעייתית, הביצועים לא משהו והמושבים זכורים לי כלא נוחים וחסרי תמיכה נאותה (מחלה מיצובישית שאיפיינה את הלנסר לדורותיה). מתיחת הפנים של 91', עם מנוע 12 השסתומים המוצלח(87 כ"ס), הביאה עמה גם כיול סלחני יותר למתלים. או אז הגיעה הלנסר לבשלות והציעה יותר מהמתחרה שלה באותן שנים, הדייהטסו אפלאוז.

מספר קוריוזים זכורים לי מהלנסר באותן שנים:

-במקביל לאותן לנסר סדאן ראשונות ומהודרות, המשיכה כלמוטור למכור את דגם הסטיישן המיושן אותו החלה לייבא שנה אחת קודם לכן.

-הלנסר יובאה גם בדגם GL פשוט וידני עם מנוע 1.3, שבקושי נמכר.

-תא המטען המוגבה "תרם" לשדה ראייה זועתי לאחור, מה שהתבטא בלא מעט פגושים אחוריים מעוצבים מחדש. היבואן קפץ על המציאה והציע "מגן טמבון" מכוער שנבנה מצינורות מתכתיים, מה שכמובן לא פתר את הבעיה.

-הלנסר אתגרה את יכולתו המילולית של הישראלי הממוצע, שהתקשה לבטא את השם מיצובישי כהלכתו.

-הלנסר נכנסה לשוק בטיימינג מדהים וכבשה שלוש נישות מרכזיות; מאוכזבי ה-BX, ותיקי אופל שרצו שינוי וסובארואידים שנמאס להם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לא מוצא סיבה לשמר לנסר שדורש השקעה גדולה! הרכב עושה לך את זה? לא בעיה עדיין למצוא לנסר אחרת במצב מושלם ובמחיר מצחיק! יש ביד 2 עוד 160 לנסרים! מתוכים יש 37 מכונות יד 1!

ודרך אגב לפני שנתיים שניסיתי לנמכור את הלנסר שלי היו ביד 2 450 לנסרים! שימו לב באיזה קצב הם נעלמות מהכביש!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אז אני היחיד שקנה לנסר 1992 חדשה? היא היתה 1600 ידנית ללא הגה כח. רכב נחמד ששמר על עצמו במשך השנה וחצי שהיה אצלי. המגן האחורי שהוזכר כאן הוחלף באותה שנה במגן פלסטי שלא דרש צינור מאולתר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הלאנסר שלך היתה 1500 ולא 1600.

בניגוד לדגם האוטומטי, הדגם הידני (גיר מופעל כבלים, אגב) שווק ללא הגה כוח משום מה, וחבל, כי הגה הכוח היה מצויין.

המגן האחורי החולף בשנת 91' מפח לפלסטיק גמיש לפי בקשת היבואן, כלמוטור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הבידנית הוצעה גם עם הגה כח (קראו לדגם עם התוספת PS)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תא המטען המוגבה "תרם" לשדה ראייה זועתי לאחור, מה שהתבטא בלא מעט פגושים אחוריים מעוצבים מחדש.

אף פעם לא הבנתי את המשפט הזה. זה לא שתא המטען מסתיר את השמשה האחורית. מעתה אמור "נהגים מטומטמים שלא יודעים לנהוג"

הלנסר אתגרה את יכולתו המילולית של הישראלי הממוצע, שהתקשה לבטא את השם מיצובישי כהלכתו.

:mm_yeah::mm_yeah: :-D

כמו הסובארו לאונה בשנת 80, המיצובישי היא סמל לתקופה בתרבות המוטורית הישראלית. גם המעבר לרכב סטנדרטי מאובזר למשעי וגם תחילת סוף החרם על היצרנים היפניים שהביא לגל היפני של תחילת שנות ה90.

כמו שנאמר, צבי- אם זה מה שמושך אותך ברכב הזה, זו סיבה טובה לדעתי להמשיך להשתמש בו.

שביט, בעל עבר של 9 שנים ו120 אלף ק"מ עם מיצובישי לנסר 92 אוט'

1.jpg

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אף פעם לא הבנתי את המשפט הזה. זה לא שתא המטען מסתיר את השמשה האחורית. מעתה אמור "נהגים מטומטמים שלא יודעים לנהוג"

:mm_yeah::mm_yeah: :-D

כמו הסובארו לאונה בשנת 80, המיצובישי היא סמל לתקופה בתרבות המוטורית הישראלית. גם המעבר לרכב סטנדרטי מאובזר למשעי וגם תחילת סוף החרם על היצרנים היפניים שהביא לגל היפני של תחילת שנות ה90.

כמו שנאמר, צבי- אם זה מה שמושך אותך ברכב הזה, זו סיבה טובה לדעתי להמשיך להשתמש בו.

שביט, בעל עבר של 9 שנים ו120 אלף ק"מ עם מיצובישי לנסר 92 אוט'

לנסר שלך נראת ממש כאילו יצא מהסוכונות!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

ספר זאת לקונה הבן אלף, שחודשיים לאחר שהתמונה צולמה, וחודש לאחר המכירה, התקשר וטען ש"הלך המנוע" כבר בנסיעה הראשונה, מרמת גן לבת ים. (ועוד טרח לאיים עליי ולקלל ולערב את כל המשפחה שלו. מעניין שאחרי 24 שעות פסקו הטלפונים:shock:)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
ו"יש בההכל" 4 חלונות חשמליים, הגה כח (שעד אז היה אפשר לקבלו רק בגירסות המאובזרותביותר והיקרות של חלק מהמכוניות האירופיות ובסובארו GL היקרה בנפח מנוע 1800 בלבד)כמו"כ נכללו בחבילה בה מזגן אורגינלי ומראות חשמליות.

מה שמצחיק, זה שאיבזור של המיצובישי המודרניות לא השתנה בהרבה. לי יש את הנינה שלה (לנסר קלאסיק), אז הדברים שנוספו זה כריות אוויר, ABS, והמנגנון שמכבה את האורות כשיוצאים מהרכב.

לדעתי הסיבה שהיא לא מעניינת כל כך לשמירה וטיפוח בתור רכב אספנות היא, שרוב מכוניות האספנות

שאתם מחזיקים נראות מאד כמו פעם ושונה מהמכוניות המדורניות. אם כבר, אז לדעתי רכב, כדי להגיע לאספנות, צריך לעבור את "מבחן הטרנטה", ז"א מגיל 15 ואילך, כשיצוצו תקלות שונות ומשונות עקב שחיקה ועייפות החומר, הערך יירד לרצפה, ובגיל 20 יתחילו 2 טסטים בשנה, אז על הבעלים להחליט אם יש ערך רגשי לאוטו, ששווה את כאבי הראש והכיס הכרוכות באחזקת הרכב, ואם הערך הרגשי שווה את עלות השיפוץ הגבוהה. מעטות מאוד המכוניות שעוברות את המבחן הזה.

הלנסר הקפיצה את העולם מדרגה בכל מה שקשור למודרניות חיצונית ופנימית במראה ובפונקציות שלה את ישראל. בעולם כבר היו מכוניות אחרות כאלה, ומאז

המצב נשמר פחות או יותר אותו הדבר, עם שידרוג וליטוש קל של מראה המכונית.

הכל יחסי כמובן, לדעתי לנסר 92 לא שונה מהותית מלנסר 2011, לעומת ההבדל בין לנסר 92 לפורד שנת 70.

אין ספק שמאז הלנסר נוספו הרבה מערכות מתקדמות ברכב, ושלל פוקנציות עיצוביות ומכניות שעולות על

מה שיש בלנסר בכמה רמות.

אבל הקונספט של "יש לי רכב אוטומט שנוסע חלק ויפה, הוא זריז, מודרני, ויש בו כל מה שצריך לשנע משפחה

כמו שצריך", זה מה שהלנסר מייצגת. כמעט כל משפחתית יפנית מייצגת את זה.

זה קשור בעיקר לטיימינג. אם במקום היו נכנסות טויוטה קורולה או ניסן סאני, הן היו תופסות את הנישה.

הלנסר הראשונות, מודל 89' עם 75 כ"ס, לא היו מבריקות דינמית. נוחות הנסיעה היתה בעייתית, הביצועים לא משהו והמושבים זכורים לי כלא נוחים וחסרי תמיכה נאותה (מחלה מיצובישית שאיפיינה את הלנסר לדורותיה). מתיחת הפנים של 91', עם מנוע 12 השסתומים המוצלח(87 כ"ס), הביאה עמה גם כיול סלחני יותר למתלים. או אז הגיעה הלנסר לבשלות והציעה יותר מהמתחרה שלה באותן שנים, הדייהטסו אפלאוז.

מספר קוריוזים זכורים לי מהלנסר באותן שנים:

-במקביל לאותן לנסר סדאן ראשונות ומהודרות, המשיכה כלמוטור למכור את דגם הסטיישן המיושן אותו החלה לייבא שנה אחת קודם לכן.מאחר ובדור הזה (דור חמישי) לא היה דגם סטיישן, הסטיישן של הדור הקודם עדיין יצרה עד 1991.

-הלנסר יובאה גם בדגם GL פשוט וידני עם מנוע 1.3, שבקושי נמכר.

-תא המטען המוגבה "תרם" לשדה ראייה זועתי לאחור, מה שהתבטא בלא מעט פגושים אחוריים מעוצבים מחדש. היבואן קפץ על המציאה והציע "מגן טמבון" מכוער שנבנה מצינורות מתכתיים, מה שכמובן לא פתר את הבעיה. הבעייה עדיין קיימת גם בדגמים החדשים. רק שהיום מתגברים עליה עם חיישני רוורס (לדעתי חובה ברכב הזה)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...