Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה פירוט נוסף אתה צריך בדיוק?

תודה מרק, אני גם שמתי לב לזה ורציתי לנקות את הנעל של הכבל תודה על ההסבר כיצד, אצלי הכן מותקן חיישן מפלס מים בגלל זה חשבתי האם לנקות אותו או לא בשביל לא לפגוע בו, ניקיתי עם הצינור והמים את המיכל כמה שהיה אפשר, איך אני יכול בעזרת מתקן לשטיפה בלחץ גבוה לנקות את המיכל האם אתה מתכוון לגרניק ?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברוב המקרים ניקוי מיכל העיבוי אינו פשוט במיוחד במקרים שהמיכל לא עבר ניקוי יותר מעשר שנים.

בכדי לנקות את המיכל אתה חייב לפרק את המיכל מהרכב ולסתום בעזרת פקקים מיוחדים בצורת קונוס מדורג את הצנרת בכדי שלא תאבד נוזל קירור (ראה תמונה של הפקקים).

לאחר הפירוק נסה לנקות את המיכל בתמיסה מרוכזת של מלח לימון ולאחר מכן לשטוף את המיכל עם מים זורמים. בשלב הבאה נסה לנקות את המיכל עם סודה לשתיה מומסת במים רותחים ושפוך למיכל ותן לסודה לעבוד מספר שעות.

במידה והתהליך שציינתי לא עזר נסה את השיטה הבאה:

קח מברשת שיניים ישנה עם סיבים קשיים והכנס אותה למיכל ותתחיל לגרד את הלכלוך.

אני מציע לך לקצר קצת את הידית של המברשת בכדי שתוכל להגיע לרוב הפינות.

כמובן בסיום לנקות בעזרת מי-ברז את המיכל.

116194.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

ערב טוב,

אוקיי מרק אני יעשה זאת יום שישי בע״ה ויעדכן הוא צריך לצאת שקוף לגמרי ? האם יש אפשרות לפרק את החיישן ולהחזיר אחרי הנקיון ?

פורסם

פרוייקט יפה מאוד, כל הכבוד על ההשקעה ועל התמונות.

מהרבה חומר שקראתי בנושא לדעתי עדיף לדלל את הנוזל קירור במים מזוקקים ולא מי ברז.

ידוג שהמים בארץ קשים מאוד לכן עדיף להתרחק ממי ברז.

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם

תודה רבה.

אני יודע שהדעות בנושא חלוקות. אני לפי מה שקראתי מאנשים בעלי טיפה יותר נסיון אמרו מים מהברז, כל אחד יכול לעשות מה שהוא חושב. רכב שלו בסופו של דבר. לפי ההרגשה שלי ומה שקראתי הלכתי על מים מהברז אבל תודה לך על ההצעה.

פורסם
ערב טוב,

אוקיי מרק אני יעשה זאת יום שישי בע״ה ויעדכן הוא צריך לצאת שקוף לגמרי ? האם יש אפשרות לפרק את החיישן ולהחזיר אחרי הנקיון ?

שקוף לגמרי המיכל כבר לא יהייה. מספיק שתראה את מפלס נוזל הקירור בצורה ברורה.

בכול מקרה נסה לברר מה העלות של מיכל חדש בצ'מפיון (לפעמים יש הפתעות).

המק"ט של המיכל הינו 6N0121407A.

אתה יכול לנסות לרכוש מיכל כזה ב-EBAY רק תבדוק שהינו אורגינלי ולא זבל סיני.

לא ניתן לפרק את החיישן מכיוון שהינו חלק אינטגרלי מהמיכל.

פורסם

האם היתה לך הצטברות אבנית במערכת?,האם זאת הסיבה שהשתמשת בחומצת לימון?,אני לא בטוח שחומצת לימון-שהיא די אגרסיבית, עושה חסד עם גומיות וחלקי מתכת.

פורסם

כל הכבוד על התיעוד המרשים.

ביצעתי זאת לא מזמן ברכב זהה. פולו 98. לא יאמן כמה שזה פשוט. רק שאמנע ולא אכתוב פה את טיב הנוזלים שדחפתי ברדיאטור, מחשש לתביעה משפטית של פעילי אנונימוס.

(מצד שני, רק המחשבה על מה שהיה ברדיאטור לפני כן גורמת לי לאהוב את אנונימוס. ואני קרניבור מושבע).

אם כבר בשרשור בנושא מערכת הקירור בפולו מדובר - לא אתאפק מלשאול שאלה קטנה.

בדיוק אתמול חיברתי את רדיאטור החימום שלי, מאז שקניתי את הרכב הוא היה מנותק (במעקף.) מזג האויר בלילות האחרונים שכנע אותי לבדוק ואכן, לאחר חיבור הרדיאטור החימום עובד כמו בטאבון שוודי (יש דבר כזה???) ללא נזילות או משהו.

מה שכן, רכב לא יוצא מהמפעל עם מעקף לרדיאטור... אם ניתקו אותו - כנראה היתה סיבה. ממה עוד יש לי לחשוש?

פורסם
האם היתה לך הצטברות אבנית במערכת?,האם זאת הסיבה שהשתמשת בחומצת לימון?,אני לא בטוח שחומצת לימון-שהיא די אגרסיבית, עושה חסד עם גומיות וחלקי מתכת.

התהליך שהצעתי ביצעתי במספר רכבים והמסקנה שלי שמלח לימון במינון הנכון לא עושה שום נזק לחלקי המתכת ולגומיות.

בעזרת כף או שניים של מלח לימון אני מנקה את הקומקום החשמלי מהצטברות של אבנית וגם את מכונת הכביסה והוא עושה יופי של עבודה נסה ותיווכח שאינני טועה.

מלח לימון עדיף על חומרים ייעודים שהינם 'חריפים' יותר וגם עלותם גבוהה יותר. מלח לימון עולה 10 שקלים :-D

פורסם
אני לא מבין למה צריך את כל התהליך הזה?

מה הבעיה פשוט להוסיף G12 :?:

זה לא שהמים מתקלקלים או משהו כזה.

המים לא מתקלקלים אבל האבנית והרפש מצטבר ברגע שלא השתמשו בנוזל יעודי במשך תקופה מסוימת ולכן התהליך בשביל שהמערכת קירור תתנקה ליפני הכנסת ה g12.

Unfacedman אם ביצעו מעקף כנראה שהרדיאטור הפנימי נזל או היה סתום מה ההשלכות של רדיאטור פנימי סתום חכה לתשובות של חכמים ממני ;-)

מרק, האם ידועה לך המידה של פקקי הקונוס ? פקק שמינית או רבע יתאים ? יש לי עוד מיכל עיבוי שחבר הביא לי מהאוטו שלו גם פולו כי הרכב שלו ירד מהכביש. אני אעשה עליו כמה ניסוים ונראה מה יצא, ראיתי בפורמים בחו״ל שאפשר להכניס למדיח וזה עושה עבודה טובה האם אין סיכון לחיישן ?

פורסם

בקשר לניקוי של מיכל העיבוי במדיח כלים אין לי ניסיון בזה.

הפקקים מגיעים במידה סטנדרטית שמתאימה לרוב הצינורות הקטנים ברכב. ניתן לרכוש סט של 6 -8 פקקים מפלסטיק (אוקולון) במחיר של 30-40 שקלים באיזור יצחק שדה בת"א (חנות ליד הפרסי).

במקרה הגרוע תעטוף את הצינור עם גומי או סמרטוט עבה וסגור עליו עם פלייר פטנט.

פורסם
לדעתי טעית בכמה דברים.

לגבי הזזת הבורר לחימום- מיותר. נוזל עובר ברדיאטור החימום גם כשהבורר על קירור.

יש רכבים שיש להם ברז לפני הרדיאטור חימום שנסגר ע"י בורר החום.

פורסם

רק לי הפריע שנוזל הקירור הישן נשפך על הכביש ולא נוקז לכלי בצורה מסודרת ?

תהליך ניקוז האוויר הוא לקוי, צריך למלא את מיכל העיבוי עד שהוא מלא לחלוטין , להניע את הרכב, לתת קצת גז ,

לתת לרכב לעבוד 10-15 דקות , בשלב מסויים המפלס מתחיל לרדת והאוויר יוצא. לא צריך התערבות מעבר לזה.

מוסיפים מים עד למקסימום בערך ונגמר הסיפור.

אגב, דפקט ידוע ברכבים הללו הוא המכסה של מיכל העיבוי, אני ממליץ שאם כבר עשית עבודה - שים מכסה חדש כי המכסה מתעייף . מנסיון על פולו 97.

בקשר למיכל עיבוי עצמו, לאחרונה בוצע ברכב שלי טיימינג, החלפת משאבת מים, נוזל קירור וכו' וכו' , על הדרך הוחלף מיכל עיבוי לחדש . עלות כ150 ש"ח לחלק מקורי.

אפשר להשיג OEM באינטרנט תוצרת MEYLE בגרושים, ומכסה מיכל עיבוי ב4 דולר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...