Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה אני נאלץ להקפיץ ולעדכן,

תודה לכל מי שענה עד עכשיו!

ביום שישי (למחרת התאונה) בסוף לא הגיע שום שמאי ובעל המוסך לאחר שסופר ביקשתי, הכניס את רכבי לתוך המוסך שלו במקום שהרכב ישאר בחוץ עד יום ראשון.

כמובן שבעל המוסך התעצבן וצעק עלי (בצדק) שמה זאת אומרת שהוא צריך לגרור את הרכב מבחוץ עם 7 אנשים וביום ראשון אם אין שמאי הוא זורק אותו בחוץ.

ונעבור לנושא נוסף:

עברתי על סוכניות השכרת רכבים - אף אחד לא מוכן להשכיר לי רכב מהסיבה שאני עדיין לא בן 24 (עוד חצי שנה!), חלקם בכלל לא הסכימו וחלקם דרשו מחירים אסטרונומיים כמו 170-200ש"ח ליום עם השתתפות עצמית של 4000ש"ח (במידה ואני אשם אם תהיה תאונה) + תפיסת סכום באשראי של כ6000ש"ח, השתגעו? יש לי רשיון נהיגה 6 שנים כבר עם 0 הרשעות למיניהם.

מה עושים במצב כזה? שוב, כל יום עבודה שאני מפסיד זה נזק עצום למטופלים וכמובן נזק עצום לכיס!

**אפילו הרכב החילופי של המוסך הוא בתנאי שאני בן 24 במידה ויתקנו את מכוניתי.

תודה,

אוהד.

פורסם

אהלן שוב!

נאלץ להקפיץ ולעדכן - מבקש יעוץ דיי דחוף!

המצב הוא כזה:

הנהגת הודתה באשמה בלי שום משחקים ובלגן - מעולה.

סוכן הביטוח אמר שהיום בערב או מחר תהיה תשובה של השמאי אם הערך הוא מעל 50% ואז טוטאלוס או לא.

הסוכן גם ציין שאחרי שיחה עם השמאי והמוסך התשובה היא לכיוון מאד גדול של טוטאלוס כי יש כאן תיקון של מעל 5K-6K וגם כנראה פגיעה בשלדה.

הוצעו 2 אפשרויות:

- לבקש לתקן = הביטוח ישתתף עד 50% משווי הרכב ואני אשלים את השאר ממני כמה שיעלה.

- להוריד מהכביש ולקבל מחירון +\- שזה 10500 על פי הסוכן ביטוח בהתחשב בק"מ וידיים ושאר השטויות (המחירון לטענתו 11900 משהו כזה).

אני רואה את זה ככה ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה או לא חושב על עוד אפשרות:

אם אני מתקן ומוסיף כסף (כמה שיעלה אם בכלל) אז:

1. אם תהיה תאונה האוטו יתקפל כמו אקורדיון.

2. ביום מכירה עתידי אני אפסיד עליו בטח איזה 30% ובטוח שלא אקבל מחירון כמו שהוצע לי עכשיו.

3. במידה ולא אמכור ואמשיך לנסוע איתו עד שימות זה קצת לא ריאלי זה עדיין לזרוק עליו כסף על תיקונים וגם אפסיד עוד כסף מהמחירון כל חודש.

שורה תחתונה:

בכל אפשרות שתהיה אני מפסיד כסף במקום לקבל 10.5K ולגמור את הסיפור.

אם אני לא מתקן ומוריד מהכביש:

1. אני אקבל 10500שקל בעוד חודש-חודשיים, מה שמשאיר אותי בלי רכב לחודשיים וחודשיים עבודה יכולים להסתכם בפעמיים שווי הרכב אולי יותר שאני מפסיד + הפסד לקוחות.

2. אני יכול להשכיר רכב לחודשיים מה שיעלה לי כ8000-9000ש"ח כי אני עוד לא בן24 והמחיר יקר.

3. בעוד חודשיים שאני אקבל את המחירון מהביטוח מה אני אקנה? מצד אחד היה לי רכב מצוין שלא מתקלקל שעולה 10500, מצד שני שום רכב שהוא לא סחוט וגמור אני לא אמצא בסכום הזה, ברור שאפשר למצוא אבל זה דורש זמן וחיפושים ואין לי זמן לשטויות האלה.

4. אם אני לוקח הלוואה מהבנק, איזה אוטו אני אקח? המטרה זה זה מקסימום רכב ומינימום קניה (לדוגמא איביזה החדשה או 206+). מה שיוצא שהלוואה צריך להחזיר סכום של כ1000-1500ש"ח בחודש.

שורה תחתונה:

בכל מקרה שלא אהיה אני מפסיד כסף, הלוואה\השכרה\אין אפשרות להגיע לעבודה\רכישת רכב משומש עם בזבוז זמן + תיקונים.

מה אתם הייתם עושים?

תודה רבה!

אוהד.

פורסם

במקרה של אובדן גמור מגיע לך גם החזר יחסי של אגרת הרישיוי + החזר יחסי של ביטוח החובה וצד ג ' שיש לך.

במקרה של אובדן גמור להלכה אתה לא זכאי להחזר האגרה .

תבהיר לחברת הביטוח של הנהגת כי אתה הולך להשכיר רכב עד לקבלת הסכום מהם , כך שהם יעשו מאמצים לשלם לך בשיא המהירות.

תבדוק אם אתה יכול להשכיר רכב כאשר הנהג העיקרי הוא מעל 24 ואתה כנהג נוסף, ייתכן וסכומי ההשכרה יהיו שפויים יותר.

לחילופין מונית.

אני לא בעד תיקון הרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה מה ההבדל בין אובדן גמור לאובדן גמור להלכה?

בקשר להחזר אגרת רישוי - יש לי טסט בדיוק עוד חודש וחצי והגיע ממש היום הביתה הספח לתשלום, ככה שזה לא רלוונטי בשביל עוד 50שקלים.

בדקתי לגבי השכרת רכב - הציעו לי מחיר של 120ש"ח ליום + 4000ש"ח השתתפות עצמית + פיקדון 6000ש"ח שתופס את האשראי.

מה לגבי רכישת רכב חדש בהלוואה של כ1000ש"ח בחודש?

אולי עוד אופציה?

אי אפשר לתבוע את הנהגת על כל הבלגן הזה שהיא הכניסה אותי אליו? שאני מפסיד יום עבודה שני כבר?

תודה,

אוהד.

פורסם

אובדן גמור מעל 60% נזק

אובדן להלכה בין 50 ל 60%

אם ביכולתך לקנות רכב חדש בהלוואה זו כבר שאלה של כדאיות , יש הסוברים כי לא כדאי לקנות רכב חדש בגלל איבוד הערך בשנים הראשונות שלו.

איש איש ושיקוליו. אפשר אולי לרכוש רכב מיד שניה דרך מגרשי רכב של היבואנים שגם נונים מימון מלא לרכב משומשץ

אתה יכול כמובן לתבוע את כל נזקי התאונה לרבות הפסד הכנסות.

השאלה אם תוכל להוכיח זאת כדי לזכות.

וזכור אתה צריך לעשות ככל שביכולתך , כדי להקטין את הנזק , במקרה הזה הנזק העקיף.

אז לך על אופצית השכירות בשלב הראשוני , עד שתחליט לרכוש .

וכפי שאמרתי תיידע את חברת הביטוח שלהנהגת על כל הנזקים שנגרמים לך התשלום יגיע הרבה יותר מהר , מאשר חודש חודשיים, כמובן הכל תלוי גם בהמצאת כל מסמכי התביעה על ידך בהקדם האפשרי, כי רק מאותו מועד מתחיל מירוץ הזמן..

דו"ח שמאי בעיקר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מצטער לשמוע על הסיפור הזה. נשמע ממש סיוט.

העצות שאני יכול לתת לך הן שילוב של מה שכבר אמרו לך + קצת ממני.

1. כל דבר שקורה, תתעד בצורה מסודרת בקלסר, שים פתקים קטנים וחוצצים שהכל יהיה עם תאריכים, תמונות, הוכחות ומסודר.

2. קח הלוואה מהבנק וקנה רכב קטן משומש שישרת אותך בימים הקרובים. כשאתה קונה את הרכב, חשב את ירידת הערך וכל העלויות הכרוכות בקניית הרכב, שימוש בו, ומכירתו כשתקבל חזרה את הרכב שלך (או אם תחליט להשאר עם ה"חדש" אז חשב את ההוצאות שנגרמו לך).

3. חשב את ההפרש בין קניית הרכב לעומת השכרת הרכב.

ככה תמזער הוצאות, ויהיה לך איך לעבוד.

את ההוצאות דרוש מהבחורה, שכבר אמרת שהודתה בהכל.

אם היא לא מוכנה להוציא את זה מהכיס שלה, פנה לבית משפט לתביעות קטנות. לא אמור להיות סיפור מסובך.

אם תגיע עם כל החומר מסודר + הוכחות + השוואות מחירים, דאג להחזיק כמה דפים שמתמצתים הכל עם הפניות לחומר המקורי.

לפני שאתה תובע, נסה להגיע להסדר עם הבחורה. דרוש ממנה את ההפרשים, אולי אפילו תתפשר על 80%, יחסוך לך הרבה בזבוז זמן, וגם לה. תבהיר לה שאתה רוצה את מה שמגיע לך, ושאם היא לא תבוא לקראתך אתה פונה לבית משפט.

עד כמה שזה לא נעים, היא אשמה, והיא צריכה לשאת בתוצאות. יש לה אפשרות לשלם ולגמור עם זה.

תסביר לה שאתה לא עושה את זה מתוך רוע / נקמה / כעס, אתה פשוט חייב את הכסף.

בהצלחה :(

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אומר לך מה אני הייתי עושה.

1. לוחץ לקבל אובדן להלכה,או אובדן למעשה או אובדן לע**זל או כל מה שהשמאי רוצה לכתוב על הנייר שלו,רק בתנאי שיכתוב אותו כבר.

2. תוך יומיים-שלושה מקבל דו"ח מודפס של השמאי עם הסכומים. עם הנייר הזה הולך לבנק, מסביר שהנהגת הודתה באשמה, והעניין בטיפול חברת הביטוח שלה ומבקש הלוואת גישור של מחיר הרכב הצפוי להתקבל ל90 יום. על סכום כזה זה יעלה לך כ300 ש' ריבית.

3. מחפש מאתמול רכב משומש אחר. איזה? תלוי בכמה כסף אתה יכול לגייס בלי להתאבד על הלוואה שיהיה לך קשה להחזיר.

למשל, יונדאי גטס מ2008 (הדגם עם הABS ו4 כריות אוויר) נמכר עכשיו בחברות הליסינג הגדולות במבצעי סוף-שנה. אתה יכול לקבל אחת במצב טוב ב35K ש"ח. והם גם ידאגו למימון של ההפרש בין מה שיש לך ביד לסכום הרכב ב36 תשלומים. רק תקח להם אותו מהמגרש.

בשיטה הזו תוך 10 ימים אתה יכול להיות שוב נייד במינימום נזק.

בכל מקרה, גם אם תבחר לתקן, זה יקח לא מעט זמן. והחסרון הוא שתשאר עם רכב פגוע שלדה בסוף היום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

טוב אני רוצה לעדכן עוד המשכים:

אני חושב שהחלטתי לתקן את הרכב וזהו וזה רק מהשיקולים הבאים :

- יש לי אפשרות לרכישת רכב חדש אבל לא כרגע וזה נפל בתזמון מאד לא טוב למרות שבדקתי עם היבואנים וגם במבצע של 206+ או איביזה ב69אשח וזה פשוט לא כדאי, מה גם שאני לא רוצה את 2 הרכבים הנל.

- במידה ואני אקח את הצק ואשבית את רכבי, אני לא אמצא מכונית יותר טובה משלי (באותו סכום או יותר) מבחינה מכנית כי אני פשוט לא יכול להרשות לעצמי להפסיד ימי עבודה במידה והרכב יתקלקל, בנוסף אני יודע בדיוק מה יש לרכב שלי ואני יודע שהוא ישאר אמין.

* מבחינתי כל רכב משומש שאני יכול להרשות לעצמי הוא צרה אפשרית כי לכו תדעו באמת מה עבר על הרכב למרות הבדיקה מה גם שאין לי זמן לבזבז בחיפוש אחר רכב משומש.

פאק יחיד שעליו לא התגברתי:

הביטוח מכסה עד 50% מערך הרכב = 5000 בערך.

המוסך רוצה עוד 2000 שח כי מה שמציע הביטוח לא מספיק.

סה "כ עלות תיקון של 7000 שח.

דיברתי עם הצד האשם בתאונה, הסברתי להם הכל וביקשתי מהם לשלם לי את עלות התוספת שהיא 2000 שח, כמובן שהם סירבו.

מחר יש לי פגישה עם עורך דין לגבי תביעת נזקי גוף + התייעצות לתבוע אותם.

* זה לא צריך לצאת מהכיס שלי מה שבטוח.

מה אתם מציעים?

תודה,

אוהד.

* נכתב ונשלח באמצעות מוטורולה אטריקס.

פורסם
אובדן גמור מעל 60% נזק

אובדן להלכה בין 50 ל 60%

אם ביכולתך לקנות רכב חדש בהלוואה זו כבר שאלה של כדאיות , יש הסוברים כי לא כדאי לקנות רכב חדש בגלל איבוד הערך בשנים הראשונות שלו.

איש איש ושיקוליו. אפשר אולי לרכוש רכב מיד שניה דרך מגרשי רכב של היבואנים שגם נותנים מימון מלא לרכב משומש

אתה יכול כמובן לתבוע את כל נזקי התאונה לרבות הפסד הכנסות.

השאלה אם תוכל להוכיח זאת כדי לזכות.

וזכור אתה צריך לעשות ככל שביכולתך , כדי להקטין את הנזק , במקרה הזה הנזק העקיף.

אז לך על אופצית השכירות בשלב הראשוני , עד שתחליט לרכוש .

וכפי שאמרתי תיידע את חברת הביטוח שלהנהגת על כל הנזקים שנגרמים לך התשלום יגיע הרבה יותר מהר , מאשר חודש חודשיים, כמובן הכל תלוי גם בהמצאת כל מסמכי התביעה על ידך בהקדם האפשרי, כי רק מאותו מועד מתחיל מירוץ הזמן..

דו"ח שמאי בעיקר.

אומר לך מה אני הייתי עושה.

1. לוחץ לקבל אובדן להלכה,או אובדן למעשה או אובדן לע**זל או כל מה שהשמאי רוצה לכתוב על הנייר שלו,רק בתנאי שיכתוב אותו כבר.

2. תוך יומיים-שלושה מקבל דו"ח מודפס של השמאי עם הסכומים. עם הנייר הזה הולך לבנק, מסביר שהנהגת הודתה באשמה, והעניין בטיפול חברת הביטוח שלה ומבקש הלוואת גישור של מחיר הרכב הצפוי להתקבל ל90 יום. על סכום כזה זה יעלה לך כ300 ש' ריבית.

3. מחפש מאתמול רכב משומש אחר. איזה? תלוי בכמה כסף אתה יכול לגייס בלי להתאבד על הלוואה שיהיה לך קשה להחזיר.

למשל, יונדאי גטס מ2008 (הדגם עם הABS ו4 כריות אוויר) נמכר עכשיו בחברות הליסינג הגדולות במבצעי סוף-שנה. אתה יכול לקבל אחת במצב טוב ב35K ש"ח. והם גם ידאגו למימון של ההפרש בין מה שיש לך ביד לסכום הרכב ב36 תשלומים. רק תקח להם אותו מהמגרש.

בשיטה הזו תוך 10 ימים אתה יכול להיות שוב נייד במינימום נזק.

בכל מקרה, גם אם תבחר לתקן, זה יקח לא מעט זמן. והחסרון הוא שתשאר עם רכב פגוע שלדה בסוף היום.

לך על המוכחל ועל נקודה 3 שהציע נתקו

תיקון הרכב לדעתי טפשות.

אתה יכול לתבוע את ה 2000 ש"ח לא תזכה בהם, כי הפירוש הוא שרכבך היה אובדן גמור ודינו הורדה מהכביש.

אפשרות לקבל כמה ש"ח נוספים היא מכירת הגרוטאה לסוחר חלקים או חלק חלק אם יש מקום לאחסון הגרוטאה.

באובדן גמור אתה יכול לקבל 60% מ 10500 שזה 6300 , שזה בערך מקדמה נחמדה לרכב בעלות של 30-35 אלף ש"ח ויתרה בהלוואה ל 3 שנים בערך 1000 ש"ח לחודש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אוהד, כשמדברים על רכב משנות ה90 עם מחירון נמוך מאוד ועם מצב כללי טוב, נראה לי שקיבלת את ההחלטה הנכונה.

בארץ כמעט אי אפשר לקנות רכב משומש בלי להכניס לו יישור קו עצבני ביותר, שבמקרה של רכבים מהשנים האלו, יעלה כמו כל הרכב.

להחליף אותו יגרום לך לעלויות גבוהות יותר בכל מקרה כי אתה קונה משהו שבכל מקרה יהיה במצב לא 100% תקין, רק שברכב שבבעלותך כבר הרבה זמן אתה יכול פחות או יותר להעריך מה הבעיות יהיו בעתיד.

ובינינו, אתה די אוהב את האוטו שלך, נכון? ;)

(ותעשה לעצמך טובה ותתרחק מגטסים וזבלים למיניהם. אתה לא צריך רכב חדש ומגעיל אם יש לך רכב ישן שאתה אוהב ורגיל אליו).

בעתיד, בלי לחץ, תחליט בעצמך מה אתה רוצה לקנות עם הכסף שיש לך.

בינתיים פשוט תחיה עם זה ותגיד תודה שהתיקון יעלה "לך" רק 2000 ש"ח.

פורסם
אהלן!

כתוצאה מהמכה שאני נכנסתי בה, (הרי היא יצאה חצי רכב על הנתיב כבר) רכבה "גלש" אל הרכב שחנה מולה והיא בעצם נכנסה בו.

ומה שקרה זה שכתוצאה מהברייקס רכבי החליק כ2-3 מטר אחרי מקום הפגיעה, נשאר באותו נתיב ימיני! והרכב עצמו קיבל זווית קלה כאילו מסתכל לכיוון המדרכה ונעצר שם.

מוזר לי שלא ציינת מה לגבי הרכב השלישי כי לפי החוק בתאונת שרשרת הבעלים יכולים לתבוע גם את הנהגת וגם אותך(כמעורב בתאונה גם אם אתה לא פגעת בו ישירות) והשופט יקבע את חלוקת השתתפות בנזקים שלו אך בדרך לשם יש טרטורים ובזבוז זמן שזה כסף נוסף.... אז היכן הבעלים השלישי בסיפור?

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• תוכן חדש...