Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 75000 יונדאי אקסנט 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי יונדאי אקסנט 2008.

הנני צריך לעשות טיפול 75000 לרכב ורציתי לשאול איזה שמן מנוע יש להשתמש?

בשיחה עם המוסך המורשה נאמר לי 15W40 ובמוסך אחר דובר על 10W40. איזה מהם הוא הנכון והמומלץ?

ושאלה נוספת: האם יש חובה אמיתית להשתמש במסנן שמן מקורי של היצרן או שניתן להשתמש בתחליפי שבדרך כלל עולה שליש מחיר?

תודה.

למכירה - ספר היינס מקורי לפולקסווגן פולו

2000-2002 כחדש ! ! !

פורסם

היבואן הרשמי של יונדאי בישראל החליט -כנראה בשיתוף עם היצרן- שמנועי הבנזין של יונדאי ינועו בארץ עם שמן מנוע בצמיגות של 15W40 ובתקן SJ לפחות. בנוסף, יש חובה אמיתית להשתמש במסנן שמן מקורי בלבד מהסיבה הפשוטה שהוא היחיד שעונה לדרישות המנוע שלך, שום מסנן שמן חליפי (אפילו איכותי) לא יספק לך זאת.

פורסם

אין שום סיבה בעולם להשתמש בשמן 15W40 במנועי בנזין מודרניים. זו המלצה מגוחכת. השמן יהיה סופר-צמיגי בהנעה קרה ולא יספק שימון טוב. גם שמן 0 או 5 יהיו צמיגיים מדי אך יתנו שימון וזרימה עדיפה פי כמה משמן 15. גם תקן SJ שייך לניינטיז וזמנו חלף עבר מזמן.

ההמלצות הנ"ל הן אולי המינימום ההכרחי אבל הן גם תלושות מהמציאות.

רצוי להקפיד על שימוש בשמן סינטטי מלא ובעל תקן המתאים לרכבך. טיפולים בזמן ושימוש בחלפים מקוריים \ איכותיים יבטיחו את ההגנה המקסימלית למנוע ויתר המכלולים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, גם אני עברתי על המאמר שתרגמת אם כי עדיין עולות שאלות שונות בנושא כמו: האם היצרן/יבואן אינם בקיאים בנושא רגיש כמו שמן מנוע וצמיגות בסיסית? האם היצרן אינו מכיר חלילה את מנועיו שלו ואת דרישותיהם לשמן בצמיגות כזאת או אחרת? ובמסמך שתרגמת כתוב במפורש שלשמן בצמיגות 10W40 אין אותה צמיגות בטמפ' של 24 מעלות כמו לשמן 10W30 האם אותו עיקרון אינו פועל על טמפ' עבודה של 100 מעלות?

פורסם

אתה חושב שהמלצות יבואן נשענות על מניעים טכניים טהורים? אתה טועה.

מה שרשום בהמלצות זה המינימום של המינימום. עצם זה שמוסך בשנת 2011 ממליץ ללקוח למזוג שמן 15W40 לרכב שנת 2008 רק מראה כמה בורות יש בעולם המכונאות.

ההבדלים בין ה 10 של 10W30 ל 10 של 10W40 זניחים למדי. יש תקן ועל השמן לעמוד בטווח שמגדיר התקן. שמן שלא עומד בתקן לא מקבל חותמת וכזה לא הייתי מוזג למנוע.

כמו שאמרתי וכמו שנובע מהמאמר, כל השמנים היום צמיגיים מדי גם בטמפרטורה של 24 מעלות. שמן 15 יהיה צמיגי פי כמה משמן 5 ומלבד סעיף המחיר אני לא רואה שום סיבה להשתמש בשמן נחות כמו 15W40, בטח לא ברכב 2008 עם קילומטרז' נמוך יחסית וללא צריכת שמן ידועה.

צריך גם לבדוק בספר הרכב את הצד השני של הסקאלה, האם חייבים להתשמש בשמן 40 או שהיצרן מאשר גם שימוש בשמן 30? שמני 10W30 או 5W30 למשל יהיו דלילים יותר ולכן יעזרו גם בסעיף צריכת הדלק ושיפור הביצועים מבלי לפגוע באמינות המנוע או המכלולים. אני מדגיש כי צעד כזה הייתי עושה רק אם הוא רשום בספר הרכב וללא כל הגבלה בצידו כדוגמת "מותאם לאיזורים קרים בלבד" וכד'.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, בדקתי מעט את הנושא ואני חייב להוריד בפניך את הכובע, בספר רכב האמריקאי של יונדאי אקסנט 2008 בעלי מנוע 1.6 ליטר צמיגות השמן מנוע המומלצת היא 5W30 או 10W30 בתקן SJ לפחות, נשמע די מפתיע לאור העבודה שבארץ רוב אם לא כל רכבים אלו (אקסנט) נושאים שמן בצמיגות מאוד שונה מזה (אפילו אבא שלי מחזיק רכב כזה עם שמן 15W40).

• תוכן חדש...