Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 2005.

אם כך, הבעייה בכותרת. עד לאחרונה המחוג של הטמפרטורה תמיד היה על 90. לאחרונה שמתי לב שבירידות ארוכות (אני גר באזור הררי ויש הרבה כאלה) המחוג של הטמפרטורה יורד קצת מתחת ל-90, לא משהו דרסטי.. אבל אפשר להבחין בזה.

כשאני נוסע בכביש מהיר, המחוג על 90 ולא יורד משם.

חשבתי על טרמוסטט תקול, אבל עד כמה שידוע לי במקרה כזה הטמפרטורה הייתה צריכה לרדת גם בכבישים מהירים.

מה דעתכם?

אם למישהו יש מושג לגבי מחיר של טרמוסטט מקורי (!!!) לרכב הנ"ל, אשמח שתשתפו אותי.

פורסם

אני אישית לא מבין מה התקלה בדיוק... זה שהמחוג יורד לך קצת מתחת ל-90 בירידות שבהן המנוע לא מתאמץ נשמע לי תקין.

פורסם

קורה גם אצלי.

בירידות מתמשכות (הירידות מירושלים או הירידות של כביש 767 לכינרת, לדוגמא) עם שימוש אפסי בדוושת הגז, טמפ' המנוע יורדת אל מתחת לקו האמצע וחוזרת חזרה לאחר 15-20 שניות של שימוש רציף בגז. תחילה חשבתי שמדובר בטרמוסטט שנתקע על מצב פתוח או תקוע במצב פתוח חלקית, אך המנוע משמר טמפ' עבודה בנסיעות עירוניות ובינעירוניות ללא שום בעיה.

פורסם

נשמע כמו תרמוסטט שתקוע במצב פתוח... הייתי ממליץ לך להחליף את הטרמוסטט לחדש מקורי (אל תתפשר על איזה תרמוסטט עלום שם שיכול לגרום להתחממות המנוע) בעלות של כמה עשרות שקלים, וכך תוכל להיות בטוח שהכל עובד כמו שצריך. דרך אגב, מנוע שעובד בטמפרטורה נמוכה מדי סובל מבלאי גבוה ומצריכת דלק גבוהה.

We are the Human Race

פורסם

אני יודע איך נראה טרמוסטט תקוע במצב פתוח, יצא לי לראות את זה ברכב אחר, הטמפרטורה הייתה יורדת גם בנסיעה בעיר ובכבישים מהירים.

אצלי ברכב המצב לא כזה, המחוג נמצא תמיד על 90, גם בכביש מהיר ובטח שבנסיעות עירוניות. הפעמים היחידות שהוא יורד קצת מתחת ל-90 זה בירידות תלולות וארוכות...

פורסם

אין איבוד של נוזל קירור ואין בעייה של התחממות. ההפך הוא הנכון, המנוע לא שומר על טמפרטורה של 90 מעלות בירידות ארוכות (יורד לסביבות ה-70 מעלות) ואז עולה בחזרה ל-90 תוך כ-20 שניות לאחר סיום הירידה.

פורסם

תן לי לנחש שזה בעיקר בלילה?

אין בזה שום בעיה. זה תקין לחלוטין. ההסבר הוא פשוט. בשעת פעולה המנוע מתחמם בגלל הבערה הפנימית, כאן נכנסת לתמונה מערכת הקירור ששומרת על טמפרטורת עבודה קבועה, על ידי הכנסת מים למנוע והוצאתם כשהם חמים, קירורם ברידיאטור (גריל+מאוורר) וחזרה למנוע לקירור חוזר שלו. מה שקורה בירידות ארוכות הוא שהמנוע לא עובד קשה כי אתה לא לוחץ על הגז, ובגלל הרוח הקרה המים שברידאטור מתקררים עוד קצת יותר ממה שהוא היה מסוגל לקרר אותם בעצמו, ושוב, אין התחממות של המנוע כי אתה בירידה. זה פשר התופעה. כשאתה גומר את הירידה ולוחץ שוב על הגז, שוב המנוע מתחמם, ואז מתקרר על ידי הרדיאטור ואז נשמרת הטמפ' הקבועה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

הי,

אני לא מבין גדול אבל אצלי באיביזה 1.6 2001 יש חיישן טמפ' חדש ומקורי

וגם לי זה קרה לדקה בערך בירידות של לפני ראש פינה ואחרי זה מייד חזר ל90..

נראה מאוד סביר והגיוני כיוון שאתה לא מאמץ את המנוע כלל והוא מקבל רוח מאוד חזקה (שמקררת את המנוע) כיוון שהמהירות גבוהה.

יכול להיות שאני טועה אך בכל מקרה אני מהמרכז וזה קרה לי אך ורק בירידות הארוכות האלו שנוסעים בהן במהירות גבוהה.

פרט למקרה הזה זה מעולם לא קרה (בתוך העיר ומחוץ לעיר) מה שמעיד על כך שאין שום בעיה!!

סע לשלום ואל תחפש בעיות, הן כבר ימצאו אותך..

פורסם
משום מה הייתי בטוח שהמחוג אמור להשאר על 90 תמיד... אני טועה?

הטמפ' של המנוע אף פעם לא קבועה, אך בטווח מסויים היא נחשבת נורמלית והמחוג אמור להיות קבוע. יכול להיות שמשהו בירידות גורם למחוג לרדת קצת, או שבאמת המנוע מתקרר מתחת לטווח, לא משהו שצריך להתרגש ממנו.

• ספונסר פורום
פורסם

הטרמוסטט שלך תקין .

בירידות ארוכות שבהן המנוע נמצא בהאטה נפסקת הזרקת הדלק לחלוטין

ולכן גם אין בעירה של דלק במנוע ואין יצור של חום .

בשילוב עם מזג אויר קר ונוזל בטמפרטורה שהיא בחלק התחתון של של טמפרטורת העבודה

כבר בכניסה לירידה יתכן מצב של ירידת המחוג בירידה ועדיין הכל תקין .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אוקיי, עכשיו זה נהיה יותר רציני.

היום במהלך נסיעה בכביש מהיר הרכב התקשה לשמור על טמפרטורה של 90 מעלות.

עכשיו בערב, כשנהיה קצת קריר, גם בעיר הוא לא הצליח להגיע לטמפרטות עבודה של 90 מעלות.

אני מניח שעכשיו אפשר להיות בטוח שהלך הטרמוסטט? אם כן, יש למישהו מושג כמה עולה אחד חדש והאם יש הבדל בין מקורי\תחליפי?

• תוכן חדש...