Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אנחנו מתכוונים לקנות רכב חדש בנובמבר אחרי שייגמר עידן הליסינג.

אנחנו = זוג + ילד + כלבה בגודל בינוני.

עיקר השימוש יהיה נסיעות יומיומיות מגדרה לתל אביב, ופעם בשבועיים שלושה לירושליים, כאשר רק אישתי ברכב.

בסופי שבוע הרבה נסיעות מגדרה לבאר שבע וגם לצפון בהרכב משפחתי מלא.

סה"כ קילומטראז' שנתי כ 40 אלף, בין עירוני כמעט כולו.

בגלל הקילומטראז' הגבוה חשובה מאוד האמינות וצריכת הדלק.

גם נוחות הנהיגה והבטיחות חשובים.

ביצועים ספורטיביים, הרבה פחות קריטיים.

אין בעיה עם תיבה ידנית, וזה אפילו עדיף לטובת צריכת דלק.

היינו בסוכנות סקודה, כדי לברר על המבצע של הפביה הרגילה, אבל זה כנראה לא רלוונטי כי אין מלאים. אבל בדרך מאוד התלהבנו מהפביה ספייס. 1.2TSI ידנית ב95 אלף (כולל רישוי ואיתוראן)

האם יש לכם ביקורות/ המלצות על הרכב?

איזה רכבים אחרים הייתם ממליצים בתקציב כזה (או עדיף כמובן נמוך יותר), כולל משומשות בנות שנה - שנתיים.

בתודה מראש

פורסם

עם נסועה כזאת, אולי כדאי שתבדקו את גרסת הדיזל ידנית של הפאביה.

ההפרש עומד על סביב ה15-20 אלף ש"ח במחיר רכישת רכב חדש, אבל הדיזל יהיה חסכוני יותר- סביב 1 ל24-25 ק"מ בבינעירוני (נתון יצרן מדבר על כ-1 ל28 בבינעירוני) בעוד שהבנזין יצרוך 1 ל16-17 בערך, הכל מאוד תלוי בנהג. זה גם תלוי בכמה שנים תחזיקו ברכב.

בד"כ הדיזל נחשב לבעל אמינות גבוהה יותר ושרידות טובה יותר לאורך זמן (ראה מוניות וניידות משטרה), אמרתי בד"כ כי איני יודע איך הדיזל החדש של קבוצת פולקסווגן (1.6 טורבו דיזל) מול מנועי הבנזין החדשים שלהם.

עוד דבר שצריך לקחת בחשבון- בנזין יהיה יותר קשה למכור עם קילומטראז' גבוה ביחס לדיזל שעבר אותו מרחק בגלל ההיצע בשוק עם מנועים אלו.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
עם כזה קילומטרז' תחדשו חוזה ליסינג.

לצערי בחוזה הליסיניג החדש שלי, אחרי 25 אלף ק"מ אני אצטרך לממן את הדלק וקנס לחברת הליסינג.

לא סתם כתבתי כי תם עידן (ולא חוזה הליסינג) זה רע לי באופן אישי, זה טוב (לדעתי) לשוק הרכב באופן כללי.

לגבי מכירת הרכב, התכנון הוא להתקרב למרכז בעוד כשנה או שנתיים ואז הקילומטראז' יירד לכיוון הממוצע.

הפילוסופיה שלי אומרת שרכב קונים לשנים רבות, כך שאני מאמין שהממוצע אחרי 5 שנים ומעלה יהיה סביר.

לגבי הדיזל, על פי נתוני icar הפביה ספייס דיזל הזולה ביותר עולה 116 לעומת 92, כלומר 24 אלף הבדל.

צריכת הדלק המשולבת היא 19.2 בבנזין לעומת 20.8 בדיזל.

על פניו לא נשמע לי משתלם, האם אני מפספס משהו?

האם יש רכבי דיזל אחרים היכולים לשמש כמשפחתית קטנה בתקציב של 90 אלף פלוס (5) מינוס (20)?

פורסם

הדיזל הכי זול שאני יכול לחשוב עליו הוא הC3 פיקאסו, מאוד שימושי ומאוד חסכוני

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לפי קטלוג הרכב הצריכה המשולבת עומדת על 1 ל24 ק"מ בדגם הדיזל.

אתה צריך לעשות את החישוב האם זה משתלם לך. כיום הפער הצטמצם בגלל טכנולוגיית הTSI, אבל נושא האמינות כאן עדיין יכול להשפיע. VW ידועים במנועי דיזל האמינים מאוד שלהם ובייחוד לאחר קילומטראז' רב יחסית. השאלה היא איך הבנזין.

כמובן שב2 המנועים נתוני היצרן זה במעבדה וצריך לראות מה הצריכה בפועל עם אנשים שמחזיקים בהם (וקשה למצוא בעלי דיזל, אבל יש).

בהצלחה.

פורסם

אני מוותר על הדיזל כי ההפרש במחיר לא מצדיק את החיסכון בדלק.

לגבי הסיטרואן, אני מכיר את התגובות בפורום, אבל יש לי וטו על צרפתיות מהאישה. (פתאום קלטתי שאפשר לקרוא את זה בשני מובנים :shock:)

כיוון אחר שהתחלתי לחשוב עליו הוא ניסאן טידה או סוזוקי sx4 בנות שנתיים.

ראיתי מבצע בקרסו טרייד אין לחברי מועדון בהצדעה על "החל מ" 75 אלף על הטידה ומחירים דומים בלוחות על הסוזוקי.

כמובן שאגש לבדוק את הרכבים המדוברים מבחינת קילומטראז' והיסטוריה כללית

בהנחה והרכבים לא אחרי התעללות, והפרש המחיר מקזז את צריכת הדלק, האם הייתם ממליצים על רכבים אלה מבחינת אמינות ופונקציונליות? על פי הנתונים היבשים לטידה תא מטען גדול כמעט כמו של הפאביה ספייס...

פורסם

ע"פ הנתונים היבשים התא מטען אולי באותו הגודל, אבל זאת לא השוואה כי במטען של הפאביה יש לך דלת חמישית שמאפשרת העמסה נוחה וניצול טוב יותר של הבגאז'. בטידה הדלת הקטנה די פוגעת ביכולת הניצול- בייחוד כשרוצים להכניס דברים גדולים. אתה תבין את זה בעיקר כשתרצה להעביר מיני מקרר או ארון וכדו'.

מה לגבי הפאביה 1.4? היא חסכונית, וההפרש במחיר הקנייה מכריע לטובתה?

פורסם

40 אלף ק"מ בשנה זה המון! יותר מכפול מהממוצע הארצי. היתרון הוא בכך שאת הרוב אתם תעשו בנסיעות בינעירוניות כך שהבלאי יהיה נמוך יותר. הסקודה חסכונית ומרווחת ביחס לסיגנמט וככל הנראה גם תהנה מסחירות גבוהה כי היא מאוד פופולארית. לא מזמן יצא לי לנהוג בטידה נסיעה לא קצרה לצפון וזאת עגלה. צריכת דלק טובה אבל ממש לא מהנה לנהיגה או נסיעה למרחקים.

פורסם

נכנסתי לסוכנות סקודה בגלל הפאביה (ההאצ'בק) 1.4 ב 70 אלף, אבל:

א' אין מלאים, התקשרתי לסוכנות המרכזית ואמרו לי שאולי יגיע מתישהו משלוח של עוד 100. בסוכנות בראשון האיש מכירות אמר לי שיש להם בסוכנות רשימת המתנה של כ100 איש. תכפיל במספר הסוכנוית של סקודה ותקבל זמן המתנה לא ריאלי אם בכלל.

ב' היא יותר קטנה. העגלת תינוק לא נכנסה (היו חסרים כמה סנטים ברוחב) לבגאז'. נכון שיותר קל להחליף עגלה מאשר להוסיף 20 ומשהו אלף על רכב, אבל זאת דוגמא מייצגת.

אומנם יש במשפחה ניסן אלמרה 99 כרכב שני שהייתי יכול להשתמש בה לנסיעות משפחתיות, אבל לא בא לי להיתקע עם המשפחה ורכב בן 12 באמצע כביש 6... צער בעלי חיים :wink:

היום אני עושה איתה פחות מ10 אלף בשנה כמעט תמיד לבד, ואני מעדיף להשאיר את זה ככה.

פורסם
נכנסתי לסוכנות סקודה בגלל הפאביה (ההאצ'בק) 1.4 ב 70 אלף, אבל:

א' אין מלאים, התקשרתי לסוכנות המרכזית ואמרו לי שאולי יגיע מתישהו משלוח של עוד 100. בסוכנות בראשון האיש מכירות אמר לי שיש להם בסוכנות רשימת המתנה של כ100 איש. תכפיל במספר הסוכנוית של סקודה ותקבל זמן המתנה לא ריאלי אם בכלל.

ב' היא יותר קטנה. העגלת תינוק לא נכנסה (היו חסרים כמה סנטים ברוחב) לבגאז'. נכון שיותר קל להחליף עגלה מאשר להוסיף 20 ומשהו אלף על רכב, אבל זאת דוגמא מייצגת.

אומנם יש במשפחה ניסן אלמרה 99 כרכב שני שהייתי יכול להשתמש בה לנסיעות משפחתיות, אבל לא בא לי להיתקע עם המשפחה ורכב בן 12 באמצע כביש 6... צער בעלי חיים :wink:

היום אני עושה איתה פחות מ10 אלף בשנה כמעט תמיד לבד, ואני מעדיף להשאיר את זה ככה.

השאלה לכמה זמן אתם עוד צריכים את העגלה. התינוק/ת גדל מן הסתם וסביר להניח שהרכב ישמש אותכם הרבה זמן מעבר לזמן שהתינוק צריך עגלה. חוץ מזה שבכסף שתחסכו על דלק תוכלו להחליף כמה עגלות. אבל אם אתם מתכננים "פס יצור" אז העגלה היא בהחלט שיקול. בכל מקרה, אני אישית תמיד מעדיף שהרכב יתאים לי ולא שאני אתאים את עצמי לרכב.

פורסם

הייתי היום בקרסו טרייד אין

טידה מליסינג 50 אלף ק"מ ב 71 אלף

טידה מפרטי 42 אלף ק"מ 79 אלף

אחריות יבואן לשנה או 25 אלף ק"מ, במקרה שלי שווה קצת יותר מחצי שנה...

ביטוח מקיף וחובה עד 4000 ש"ח עליהם.

רכבים ללא תאונות.

מה אתם אומרים?

פורסם
השאלה לכמה זמן אתם עוד צריכים את העגלה. התינוק/ת גדל מן הסתם וסביר להניח שהרכב ישמש אותכם הרבה זמן מעבר לזמן שהתינוק צריך עגלה. חוץ מזה שבכסף שתחסכו על דלק תוכלו להחליף כמה עגלות. אבל אם אתם מתכננים "פס יצור" אז העגלה היא בהחלט שיקול. בכל מקרה' date=' אני אישית תמיד מעדיף שהרכב יתאים לי ולא שאני אתאים את עצמי לרכב.[/quote']

אנחנו בהחלט לא מתכננים פס ייצור, אבל עוד אחד/ת זאת אפשרות קיימת...

אני מסכים איתך לגבי להתאים את הרכב אליי. בגלל זה כתבתי שאני מתייחס לעגלה כאל דוגמא מייצגת ולא כאל הדיל ברייקר...

• תוכן חדש...