Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי רכב גולף אוטומט מודל 1995 1800 סמ"ק. שלשום נסעתי בשיא החום מירושלים לת"א ובחזרה עם מזגן; בדרך חזרה המנורה של השמן החלה להבהב והתחיל להישמע זמזום; עצרתי מייד את הרכב בצד, דוממתי את הרכב והמתנתי כ-5 דקות; הדלקתי את הרכב והמשכתי לנסוע ללא מזגן כמובן.

נסעתי אתמול והיום בתוך העיר ולא הייתה שום בעיה ולא חסר בכלל שמן; אבל אני מפחד לנסוע מחוץ לעיר מחשש שאתקע עם הרכב והמנורה של השמן שום תהבהב.

אני רוצה לציין כי פילטר שמן ושמן הוחלף לפני כ-6 חודשים; מאז עשיתי כ-4-000 ק"מ ולפני כשבועיים-שלוש החלפתי את השמן בשמן חדש; את השמן החלפתי אצל חבר במוסך; המנוע היה חם (לא המתנתי שיתקרר לפני שהוצאתי את השמן) ולא החלפתי פילטר שמן - כמו שכתבתי החלפתי אותו לפני 6 חודשים ולא עשיתי איתו אפילו 5,000 ק"מ.

מה יכול להיות מקור הבעיה ???

פורסם

מחזק את תשובתו של חולגי. בעבודה קשה של המנוע מערכת השימון עובדת בלחץ גבוה יותר. אסור להיתעלם מהמנורה שנידלקה לך שם ויש לבדוק אולי קיימת בוצה במנוע שחוסמת חלקית את רישתית השאיבה של השמן מהאגן ובכך ניפגעת איכות הסיכה בחלקי המנוע.

:)
פורסם

שלום רב !

בהמשך לתגובתו של חולגי, אחדד את תגובתו , ואצביע על אפשרות של ירידה בלחץ השמן עקב התחממות יתר.

כבוי המזגן לא אמור להשפיע על כבוי נורת לחץ השמן, ועל הפעלת הזמזם, אלא אם מתברר שמאורר מזגן לא נכנס לפעולה, בעת הפעלת המזגן, ובשל כך גרם להתחממות יתר.

יש להתמקד בבדיקה , של אפשרות של התחממות יתר, ושל אפשרות של יוניט לחץ שמן מזייף(בספק), ולכן יש לבדוק לחץ שמן בעזרת שעון לחץ שמן מכני, שיורכב זמנית לצורך הבדיקה, במקום היוניט.

אין קשר להחלפת השמן היזומה, שביצעת לא מכבר, ולעובדה שלא החלפת מסנן שמן.

לא הבהרת האם המנוע התחממם יתר על המידה, סמוך להדלקת נורת לחץ השמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב הזה בעל מנוע מדגם ADZ קיימים שני חיישני לחץ שמן

האחת דוגמת בסיבובי מנוע נמוכים ,עד 2500 סלד ,והשניה מ 2500 סלד .

הבעיה הינה בחיישן של הלחץ הגבוה שדוגם בלחץ של 2.0 באר מעל 2500 סלד

ולא תמיד מנוע ישן שכזה יכול לספק כזה נתון מכובד ביום חם מאד .

הפתרון הוא התקנת חיישן לחץ שמן בלחץ נמוך יותר 1.4 באר לחיישן הלחץ הגבוה .

חיישן כזה קים ברכבי פולקסווגן אחרים וניתן למצוא אותו במוסכים שמכירים את הרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אם הבנתי נכון אז אמור להיות לחץ שמן של 2.0 באר מעל 2500 סל"ד, אבל הפיתרון הוא להחליף את החיישן בחיישן שיזהה לחץ נמוך יותר מהמתוכנן.

רון, תוכל להבהיר?

פורסם

מחליפים את החיישן לאחד בעל ערך נמוך יותר בשביל לא לקבל התראה על לחץ שמן בסל"ד גבוה.

כן, זה לא לפי תכנון היצרן.

האופציה השניה היא להחליף מנוע, שיכול לנסוע עוד קילומטרים רבים.

במכוניות אחרות קיים רק חיישן אחד שמתריע סביב 0.3-0.5BAR, בלי קשר לסל"ד.

פורסם

תודה לכל העונים:

צביקה: המנוע לא התחממם והטמפ' לפני ואחרי הזמזום הייתה הטמ"פ הנורמאלית (המחוג עומד באמצע ולא זז לכיוון הגבוה).

שאלתי היא כזו: אם מנורת לחץ השמן והזמזם הפסיקו להבהב ולהרעיש אחרי שכיבתי את המנוע ל-5 דקות ומאז לא נדלקו יותר האם עליי בכל זאת ללכת למוסך ? האם זה לא יכול להיות שבגלל היום החם והמזגן שהפעלתי המנורה נדלקה ? האם לא יכול להיות שהמנורה נדלקה באופן חד פעמי ?

פורסם

דייויד שלום רב !

אנסה להבהיר את הבעייה, חברי רון מעיד מניסיונו ומהידע הרב שיש לו בנושא והכרותו עם הרכב הזה, שקיימת בעייה בסלד מעל 2500 סבובים לדקה של לחץ שמן במנוע חם.

הסיבה היחידה היא גיל המנוע.

מכיוון שרון רמז שיש קשר ליום חם מאד, גם אם שעון החום לא הגיע למצב מסוכן ,טמפרטורת הסביבה , גרמה לשמן להתחמם מעט יותר מהנורמל, ובכך גרמה לשמן להיות דליל יותר, מכיוון שהחיישן לחץ שמן רגיש, ניתן לעקוף את הבעייה על ידי החלפת חיישן בלחץ שרשם ידידי בוקי.

כבוי המנוע והדלקתו מחדש לא פתרה את הבעייה, ואני מניח ומהמר שהבעעיה תחזור שוב במוקדם או מאוחר בנסיעה ביום שרבי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם
אם הבנתי נכון אז אמור להיות לחץ שמן של 2.0 באר מעל 2500 סל"ד, אבל הפיתרון הוא להחליף את החיישן בחיישן שיזהה לחץ נמוך יותר מהמתוכנן.

רון, תוכל להבהיר?

זה פתרון שמבוסס על ניסיון של שנים רבות עם הדגם הזה

החיישן שדוגם בסלד גבוה הוא התחכמות של היצרן שמצידו אומר איך ניתן יהיה

לדעת שבנסיעה של שעה רצופה באוטובאן לחץ השמן לא ירד לרמה קריטית ,הלא עם חיישן רגיל

הנורה תידלק רק בלחץ מאד נמוך ללא קשר לסיבובי המנוע כגון 0.3-0.5 באר וזה כמובן יגרום לנזק .

בפועל זה התקן לא נחוץ וניתן לבטל אותו ללא חשש ,ואיך מבטלים אותו ,מתקינים חיישן פחות רגיש וזהו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון,

יש משהו שאני לא מבין בתשובה שלך; הרי אם החיישן הזה שמתיחס ללחץ שמן בסלדים גבוהיים אתה ממליץ להחליף אותו בחיישן אחר ככה שהמנורה לא תהבהב לי או שהזמזם לא יצפור לי אז למה פשוט אי אפשר לפתור את זה באחד מ-2 פתרונות שאציע עכשיו: 1. לנתק את החיישן הזה בכלל; הרי מה שאתה אומר לי שאין חשיבות לחיישן הזה;

2. להמשיל חנסוע גם עם מנורה מהבהבת וזמזם שופר; הרי ממילא אין חשיבות לחיישן הזה.

אודה לתשובה

פורסם

לנתק את החיישן לגמריי - זה מסוכן (אם באמת תהייה תקלה - לא תהייה לך שום אינדיקציה).

לכן, הוצע לך להרכיב חיישן קצת פחות רגיש, שלא ייתן לך אתרעות שוא.

alfa 156 2.5.

פורסם

תקרא את התשובה הראשונה של רון - במנוע הזה יש שני חיישנים, אחד הוא ל 0.3 באר, השני ל 2.0 באר.

גם אם מנתקים לגמרי את החיישן של 2.0 באר עדיין נשארים עם החיישן השני, שזה מה שיש בכל המכוניות האחרות.

• תוכן חדש...