Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההשערה שלך נכונה.

כל אגורה שעולה במחיר הדלק, מרחיקה את החלום של רכב ספורט מהישג ידם של אנשים.

בוא נחשב את זה.

20000 ק"מ לשנה, צריכה ממוצעת של 1:8. 2500 ליטר דלק בשנה. כל אגורה שעולה במחיר הדלק, מוסיפה עוד 25 שקלים לחשבון. אם נוספו 40 אגורות למחיר הדלק, נוספו 1000 שקלים לחשבון הדלק בסוף השנה (5-6 אחוזים במחירים של היום).

אז כן, למי שסופר שקל לשקל זה משמעותי מאוד. אבל הקהל של מכוניות הספורט והג'יפים מעולם לא היה קהל שסופר שקל לשקל. ואם כן - אז הוא לא באמת צריך להיות קהל של מכוניות ספורט וג'יפים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הטכנולוגיה של היום מאפשרת ליצור רכב עם 200 סוסים שצורך 15 קמ לליטר. כמו הקופרה החדשה.

מצב שני, אתה לא משקלל את עלות הדלק בקניית הרכב. כי אתה יודע שמנהלי קשה לנסוע.

אני פשוט רכשתי גם קופרה וגם פנדה. בעיר הפנדה. בחוץ הקופרה.

ככה אני מקבל משולב של 16 קמ לליטר.

פורסם

זה גם עניין של גיל הרוכש. סטודנט שיש לו את הכסף לרכוש רכב בזבזני ממה שחסך עד היום - אולי לא יהיה לו את הכסף לאחזקה השוטפת.

מצד שני, מי שרוצה טוסון כדי להרגיש על הגובה, לא ממש אכפת לו לשלם עוד 1000 ש"ח בשנה, בדיוק כמו מי שרוכש GTI כדי להרגיש את הגב נדבק לכסא בין הרמזורים ;-)

GTI דור VI ראיתי בדיוק שלוש למכירה, ודור V נדמה שיש 6 או 7 מכוניות. כך שאני לא ממש מבין על מה אתה מדבר. איביזות יש באמת ה-מ-ו-ן למכירה, ידניות ואוטומט (DSG), אבל אם אינני טועה היה פה בעבר שרשור על כאלה שרכשו רכב בתשלומים ולא עומדים בהם. אולי זו הסיבה שאתה רואה כל מיני "רכבי צעירים" למכירה?

לגבי נושא החסכון בדלק - אני מניח שהוא משפיע על החלטות שונות, כגון האם לרכוש מנוע 1.2T או 1.6? האם לרכוש פיאסטה (סתם כדוגמא) או אלטו (בהנחה שהיא חסכונית יותר)? וגם אז - חברה שלנו בחרה בסוף בפיאסטה כי הדלק לא עניין אותה יותר מידי - ראה החישוב שעשה רוני.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הקושי בלמכור רכבים ספורטיביים משומשים אינה תופעה שעומדת בפני עצמה אלא חלק מקיפאון רציני בשוק המשומשות בכלל ולא רק ספורטיביות. אני לא חושב שמי שרציני לגבי רכב ספורטיבי ישנה את התכניות שלו רק בגלל מחירי הדלק העולים.

השפעה של בטר פלייס? זה משעשע...אפילו אגסי לא יטען דבר כזה.

נושא שגשוג מכוניות המיני הידניות קשור יותר לדעתי למחירי הרכישה הנמוכים שלהן. רכב חדש עם אבזור סביר ב- 60K-70K זה משהו שלא היה בישראל. מי שרוכש רכב כזה הוא לקוח המונע בעיקר משיקולי תקציב ומטבע הדברים מחירי הדלק גם משפיעים עליו. איך שלא נהפוך את זה מכוניות המיני הידניות הופכות הגיוניות יותר בעיני הנהג הישראלי בדומה לאירופה. לאחרונה הייתי 5 ימים באיטליה וכמות הסמארטים שם דומה לכמות שרואים בארץ מזדה 3. שאר המכוניות הן מכוניות מיני (500, טויוטה IQ, פנדה ועוד קטנות) עם תיבה ידנית ומנוע טורבו דיזל...והפקקים שם רבים יותר ממה שקורה בארצנו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בוא נחשב את זה.

20000 ק"מ לשנה, צריכה ממוצעת של 1:8. 2500 ליטר דלק בשנה. כל אגורה שעולה במחיר הדלק, מוסיפה עוד 25 שקלים לחשבון. אם נוספו 40 אגורות למחיר הדלק, נוספו 1000 שקלים לחשבון הדלק בסוף השנה (5-6 אחוזים במחירים של היום).

אז כן, למי שסופר שקל לשקל זה משמעותי מאוד. אבל הקהל של מכוניות הספורט והג'יפים מעולם לא היה קהל שסופר שקל לשקל. ואם כן - אז הוא לא באמת צריך להיות קהל של מכוניות ספורט וג'יפים...

רוני

אז זהו, שיש אנשים שה-1000 ש"ח האלה יעשו את ההבדל עבורם בין משהו שנראה להם מושג למשהו שלא נראה מושג.

וכשאתה מסתכל על זה - המחירים עלו ב-2.5 ש"ח בתוך שנתיים. כשאתה מדבר על 2500 ליטר בשנה, אנחנו מדברים על 6250 ש"ח נוספים מדי שנה, וזה אם אתה מתדלק בנזין 95. זה חתיכת סכום והולכים ומתמעטים האנשים שיכולים לעמוד בסכומים כאלה מדי שנה.

ואני לא מדבר רק על הספורטיביות. פה באמת מדובר בנתח מצומצם של אנשים שידעו לאן הם הולכים.

אני מדבר גם על מכוניות מנהלים גדולות - כשיש לך יונדאי סונאטה שעולה 40 אלף ש"ח, למי תמכור אותה? לאנשים שיש כסף לקנות רכב ב-40 אלף ש"ח אין את הכסף לתחזק רכב כזה זללן. זה פשוט בלתי אפשרי לנסוע עם רכב שעושה 1:7, אולי אפילו יותר גרוע כשיתחיל הקיץ ויופעל המזגן.

פורסם
והנה מתחיל לו עוד שירשור התבכיינות על הדלק.

אפרופו שביתת הרופאים. הלוואי שהמדינה תחליט שהיא מורידה את מחיר הדלק ל 3.30 שח לליטר והופכת את תחון הרפואה בארץ לפרטית. ככה הרופאים שאני מצדיק אותם שהרי הם קורעים את התחת ומקבלים פרוטות ביחס לזמן שהם השקיעו בכדי לרכוש את ההשכלה שלהם וגם בגלל שהם עובדים מסביב לשעון בשכר לא הולם. ככה גם הרופאים יהיו מאושרים כי השכר שלהם יעלה פלאים פי שלוש או אפילו יותר וגם ציבור הנהגים ירוויח שהדלק ירד ל 3.30 שח לליטר. אז נהיה בדיוק כמו אמריקה.

לא מבין מה הקשר בין הורדת מחיר הדלק לרפואה פרטית. אלא אם אתה חושב שאפשר לבטל לחלוטין את ביטוח הבריאות הממלכתי וכל אחד ישבור את הראש איך הוא מבריא באופן עצמאי, והכסף שייחסך ילך לו להורדת מחירי הדלקים. האמת במחשבה שניה רעיון לא ממש רע, במיוחד בהתחשב בכך שלא מעט אנשים יתפגרו להם בנחת וישאירו לנו גם יותר מקום על הכביש וגם יהיה יותר כיף לנסוע עם דלק בזיל הזול. כמובן כל זה בתנאי שאנחנו בצד הנכון, זה עם ה"בוכטות".

פורסם
את האמת אני פותח את השרשור הזה לאחר התייעצות עם חבר ורצון לעזור לו במציאת רכב לזמן הקרוב.

יוצא לנו לעיין ביד 2 כמעט כחודשיים ואנחנו רואים שאנשים פשוט לא מצליחים למכור רכבים כמו שנמכרו פעם,הרכבים המדוברים הם איביזות גולפים לאונים אודי וכו'.

אני מדבר על הרכבים המוגדשים כמו GTI,CUPRA וכו'.

האם לאור עליית מחירי הדלק אנשים פחות ופחות מחפשים רכבים בעלי רכבים עם נפחים של 2.0T או נפחים דומים ששותים בערך כמות זהה של דלק?

האם אנשים חושבים לכיוון העתיד לפרוייקט של בטר פלייס וכך זה אולי גם משפיע על המכירות?

האם גם הפרוייקטים של המצלמות מהירות החדשות פוגעות במכירות אלו?

ופה אולי אנשים שעוסקים בתחום יוכלו לענות לי אבל אני מאמין שאני לא אקבל תשובה בגלל אינטרסים שונים אבל בכל זאת,האם אתם מכירים אנשים שהקציבו סכום מסויים על קניית רכב כמו GTI או לאון קופרה שירוקו 2.0 טורבו ולאור עליית מחירי הדלק התפשרו לכיוון אחר?

אשמח לתשובות כי הנתון די מעניין,לפני שנה שנתיים לא נראה כזה דבר.

בעיקרון העניין הוא שהחבר הזה מתלבט בין שירוקו 1.4 160 כ"ס לבין ה2.0 טורבו ופה נובעות השאלות האלה.

הצעה ,העסק עצמך בנושאים הבוערים יותר .

קיבלת תשובה מתוך אינטרס לאומי מובהק .

פורסם
לא מבין מה הקשר בין הורדת מחיר הדלק לרפואה פרטית. אלא אם אתה חושב שאפשר לבטל לחלוטין את ביטוח הבריאות הממלכתי וכל אחד ישבור את הראש איך הוא מבריא באופן עצמאי, והכסף שייחסך ילך לו להורדת מחירי הדלקים. האמת במחשבה שניה רעיון לא ממש רע, במיוחד בהתחשב בכך שלא מעט אנשים יתפגרו להם בנחת וישאירו לנו גם יותר מקום על הכביש וגם יהיה יותר כיף לנסוע עם דלק בזיל הזול. כמובן כל זה בתנאי שאנחנו בצד הנכון, זה עם ה"בוכטות".

בדיוק.

ולפותח השרשור - כל הדיבורים על זה שנעלמו סימני ההאטה שנבעו מהמשבר של לפני שנתיים הם נכונים בעיקר בתקשורת. תזרים המזומנים של הרבה חברות נפגע, כמו גם התמורה שמקבלים היצואנים (או אחרים שמתומחרים לפי שער $) עבור שירותיהם בגלל שער ה- $ הנמוך. גם אלה תורמים להאטה בשוק המשומשות, לצד כמובן רכבים חדשים במחירים נמוכים ומימון-ליסינג למיניו. אם אדם שחי בעיר צריך לבחור בין פוקוס יד2 מליסינג ב- 60K לבין רכב חדש (קטן) ב- 70K, הגיוני שיבחר את הרכב החדש. כאמור, אני לא מאמין שבגלל מחירי הדלק תהיה האטה בשוק של מיאטות, הונדות S200, ו- GTI למיניהן וכדומה. לגבי המאגר העצום של סיאט למכירה - אפשר לתקוף אותי פעם נוספת על עיסוק בסחירות, אבל סיאט מעולם לא היה רכב סחיר במיוחד במחירו המלא (אפילו לא מהסוכנות)...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אבל סיאט מעולם לא היה רכב סחיר במיוחד במחירו המלא (אפילו לא מהסוכנות)...

אף פעם לא הבנתי למה. תמיד אלה היו רכבים איכותיים לאללה.

אפילו את האיביזה 1500 שהייתה לאחד מהחברים מאוד אהבתי.

פורסם

בר אני לא מדבר ספציפית על זה שאני רואה הרבה רכבים כאלה למכירה, תמיד היו הרבה רכבים כאלה למכירה מהסיבות שציינו פה כמו למשל בחורים צעירים שלקחו הלוואה ולאחר רכישת הרכב הבינו שהם לא יעמדו בה וכו', אבל בזמנו הרכבים האלה היו נחטפים כל כך מהר.

כולכם בחרתם להתייחס דווקא למחירי הדלק,בפתיחת השרשור לא דיברתי דווקא על מחירי הדלק,ציינתי כמה גורמים אפשריים להאטה הזאת ופשוט מסקרן אותי מה הסיבה,שמתי לב לזה מהרגע ש2 חברים טובים שלי מכרו את הרכבים שלהם,אחד עם פולו GTI שלקח לו למכור כמה חודשים טובים והרכב היה במצב מעולה ואחד עם איביזה קופרה יפהפיה מושקעת שמורה , וגם הוא מכר אותה לאחר כמה חודשים טובים.

והם לא מכרו עקב הלוואות או חוסר יכולת באחזקת הרכב.

SRACK,אפשר להגיע ל15 ק"מ לליטר עם הרבה מכוניות מוגדשות וזללניות,אבל האם אפשר להגיע לנתון כזה בנסיעה מהסוג שאנחנו אוהבים?

SRONIS איפשהו אתה צודק אבל במשהו אחד אתה מאוד טועה, המון ג'יפים והמכוניות הספורטיביות שנכרשות(ספורטיביות במונחי ארץ ישראל כמובן) נרכשות על ידי צעירים שעדיין לא התבססו בחייהם מבחינת תואר משכורת וכו',צעירים שלוקחים הלוואות ובעיקרון לפני ההלוואה ורכישת הרכב בודקים בערך כמה יעלה להם התענוג כל חודש + -,תסכים איתי שצעירים שמרוויחים 6-8 אלף בחודש בלי כל כך עזרה מההורים לא יוכלו להחזיק רכב במחירים של היום לעומת המחירים לפני 3-5 שנים,להזכירך הכל עלה בארץ בלי קשר לדלק,הדלק זה דווקא העניין הזניח.

הצעירים שכן יכולים להחזיק את הרכבים האלה הם לרוב אלה שההורים יעזרו להם בצורה משמעותית ברכישת הרכב ובאחזקתו.

ככה שהאמירה שהקהל של המכוניות ספורט והגיפים מעולם לא היה אחד שסופר שקל לשקל היא לא ממש נכונה.

• תוכן חדש...