Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לבנות קרוס-אובר לרמקולים ולשם כך זקוק לסלילים בערכים מסויימים. יש בידי סלילים איכותיים עם ליבת ברזל (ferrite) ולכאורה אני יודע את ערכם מאחר והם פורקו ממעגל מודפס שהיו מודפסים עליו הערכים.

משיטוט בגוגל לא הצלחתי למצוא מחשבון לסלילים עם ליבת ברזל, רק אוויר.

ממספר הרצות עולה כי סלילי אוויר מתנהגים לא לינארית ולמשל הפחתת מס' הליפופים בחצי עולה כי ערך הסליל הופך להיות חצי של חצי.

לדוגמה אם סליל בעל 100 ליפופים הוא בעל ערך של 1 מיליהנרי, אותו הסליל עם 50 ליפופים יהיה בערך של 0.25 מיליהנרי.

האם אותו חישוב תקף גם לסלילי IRON CORE? יש למישהו מחשבון וזהו?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מחיפוש קצרצר באינטרנט.

http://www.66pacific.com/calculators/toroid_calc.aspx

תשקול אפשרות של סליל ללא ליבה הם אמורים להיות יותר איכותיים.

הגעתי אליו גם דרך גוגל, המחשבון הזה לא עוזר.

אני צריך מחשבון שלוקח בחשבון את אורך הסליל, קוטר הליבה, מס' השכבות ועובי המוליך. סליל אוויר הוא אכן איכותי יותר רק שהוא יהיה בערך פי 20 יותר גדול :-(

דריש, גם חברה לא תעזור, אפילו אם יהיה בה קרוסאובר אקטיבי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אתה מגזים, אלא אם כן אתה מתכנן פילטר פסיבי לסאב, סליל אוויר יוצא בגודל בהחלט סביר.

כמה MH סליל יוצא לך? אם התיכנון סלופ 18/24 אז אתה לא בכיוון הנכון, לך על TL072 בשילוב מייצב 7812(פילטר אקטיבי).

אפשרות נוספת זה למצוא חברה שתדע פיזיקה/אלקטרוניקה ברמה מספקת לתכנון סלילים.

עריכה משהו ששכחתי, אתה לא תוכל לחשב סליל על פירית ללא מקט הפירית עצמו, ככה שאלא אם כן יש לך דאטאשיט לפירית אתה מבזבז את הזמן.

אודי A4

דימה.

פורסם

לסליל ליבת אוויר לעומת סליל הבנוי על מצע פריט יש גם חסרונות. סלילים למערכות שמע הבנויים על מצע פריט יש פחות הפסדי התנגדות.

בכול מקרה במידה ואתה בונה את הסליל בעצמך תמיד כדאי לבדוק את ההשראות האמיתית המתקבלת לאחר בניית הסליל מכיוון שאף פעם אתה לא יכול לקבל באופן מעשי את ההשראות הנדרשת לעומת המחושבת בגלל מידות שטח חתך הסליל, קוטר המצע, חומר ממנו בנוי הפריט וצפיפות הכריכות.

יש ברשותיי תוכנה ישנה מאוד אבל יחסית טובה יותר מכול תכונות האינטרנט למינהן לחישוב סלילי עם ליבת אוויר במידה ותרצה אני אשלח לך את התוכנה.

איזה כייף לי :)

פורסם
לדוגמה אם סליל בעל 100 ליפופים הוא בעל ערך של 1 מיליהנרי, אותו הסליל עם 50 ליפופים יהיה בערך של 0.25 מיליהנרי.

האם אותו חישוב תקף גם לסלילי IRON CORE? יש למישהו מחשבון וזהו?

איתמר.

כן, והכול בערך כפי שרשמת קודם לכן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...