Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וחבר מתכננים טיול נהיגה(אבל לא רק) של שבועיים בערך באיזור דרום גרמניה, שוויץ וצפון איטליה(לא בטוח).

המסלול עדיין לא סגור אבל הק"מ כנראה באיזור 2000-2500 ק"מ.

התכנון הוא להשכיר רכב ל10 ימים בערך כשהתקציב הוא עד 200 יורו ליום פלוס/מינוס.

הדרישה הפרקטית היחידה היא שיהיה מספיק מקום ל-2 מזוודות.

אחת הבעיות היא הגבלת ק"מ על רכבים מעניינים, הגבלה של 300 ליום זה בסדר אבל 200 זה מאוד גבולי והחריגות לא זולות.

הייתי רוצה לשמוע הצעות לרכבים וחברות השכרה מומלצות שנתקלתם בהם.

פורסם

אם אתה שוכר מחברות השכרה קונבנציונליות כמו sixt או Avis, לא תהיה לך אפשרות לבחור את הרכב אלא את ה"דרגה" שלו. המכוניות שמופיעות באתר החברה המשכירה הן רק דוגמה למכונית מהדרגה. למשל, אם מופיעה לך באתר תמונה של פולקסווגן גולף - יתכן שתקבל רכב דומה, למשל רנו מגאן. הנקודה היא שהגדרת ה"דומה" שונה מאוד מחברה לחברה, וחברת sixt מחשיבה פולקסווגן חיפושית כרכב "דומה" לגולף. במקרים כאלה מומלץ להבהיר לחברת ההשכרה את הצרכים שלך בעת ההזמנה. באותה המידה, יתכן שתקבל שדרוג לרכב גדול יותר בחינם או בתוספת תשלום סמלית, במידה וקיים מחסור במכוניות בדרגה מסויימת.

במידה ואתה שוכר רכב בחברת השכרה שמתמחה במכוניות ספורטיביות, מן הסתם תנתן לך בחירה גדולה יותר באשר לסוג הרכב. המחיר בהתאם, כמובן.

2 מזוודות בגודל סטנדרטי לא נשמעות כמו אתגר גדול מדי עבור מכונית משפחתית ממוצעת, כך שאני לא חושב שיש לכם סיבה לחשוש מכך. יש לכם סיבה לחשוש ממזג האוויר באיזור הזה (אני יוצא מנקודת הנחה שחלק מהמסלול או כולו כולל ביקור באלפים): אם אתם מתכוונים לטוס בחורף, כדאי לכם לזכור שתהיה מעט מאוד הנאה מנהיגה באיזורים האלה, בגלל השלג והקור. חוץ מזה, הרבה מהפאסים המפורסמים והיפים יותר באיזורים האלה סגורים בתקופות האלה, ואלה שלא - לרוב משמשים כעורקי תנועה ראשיים, ולכן גם די משעממים.

עוד דבר שכדאי לכם לקחת בחשבון הוא המגבלות שמטילות חברות השכרה רבות על הכנסת מכוניות לאיטליה - ובפרט מכוניות יקרות יותר. בדקו היטב עם חברת ההשכרה האם מותר להכניס את הרכב לאיטליה, מכיוון שאם לא - אתם עלולים להשאר ללא כיסוי ביטוחי במקרה של תאונה או גניבה, או לזכות בקנס גבוה.

נוכל לעזור לך יותר אם תספר לנו למתי הנסיעה מתוכננת ובאילו איזורים אתם מתכננים לבקר.

פורסם
אם אתה שוכר מחברות השכרה קונבנציונליות כמו sixt או Avis, לא תהיה לך אפשרות לבחור את הרכב אלא את ה"דרגה" שלו. המכוניות שמופיעות באתר החברה המשכירה הן רק דוגמה למכונית מהדרגה. למשל, אם מופיעה לך באתר תמונה של פולקסווגן גולף - יתכן שתקבל רכב דומה, למשל רנו מגאן. הנקודה היא שהגדרת ה"דומה" שונה מאוד מחברה לחברה, וחברת sixt מחשיבה פולקסווגן חיפושית כרכב "דומה" לגולף. במקרים כאלה מומלץ להבהיר לחברת ההשכרה את הצרכים שלך בעת ההזמנה. באותה המידה, יתכן שתקבל שדרוג לרכב גדול יותר בחינם או בתוספת תשלום סמלית, במידה וקיים מחסור במכוניות בדרגה מסויימת.

במידה ואתה שוכר רכב בחברת השכרה שמתמחה במכוניות ספורטיביות, מן הסתם תנתן לך בחירה גדולה יותר באשר לסוג הרכב. המחיר בהתאם, כמובן.

2 מזוודות בגודל סטנדרטי לא נשמעות כמו אתגר גדול מדי עבור מכונית משפחתית ממוצעת, כך שאני לא חושב שיש לכם סיבה לחשוש מכך. יש לכם סיבה לחשוש ממזג האוויר באיזור הזה (אני יוצא מנקודת הנחה שחלק מהמסלול או כולו כולל ביקור באלפים): אם אתם מתכוונים לטוס בחורף, כדאי לכם לזכור שתהיה מעט מאוד הנאה מנהיגה באיזורים האלה, בגלל השלג והקור. חוץ מזה, הרבה מהפאסים המפורסמים והיפים יותר באיזורים האלה סגורים בתקופות האלה, ואלה שלא - לרוב משמשים כעורקי תנועה ראשיים, ולכן גם די משעממים.

עוד דבר שכדאי לכם לקחת בחשבון הוא המגבלות שמטילות חברות השכרה רבות על הכנסת מכוניות לאיטליה - ובפרט מכוניות יקרות יותר. בדקו היטב עם חברת ההשכרה האם מותר להכניס את הרכב לאיטליה, מכיוון שאם לא - אתם עלולים להשאר ללא כיסוי ביטוחי במקרה של תאונה או גניבה, או לזכות בקנס גבוה.

נוכל לעזור לך יותר אם תספר לנו למתי הנסיעה מתוכננת ובאילו איזורים אתם מתכננים לבקר.

מכיר את הבעייתיות באיטליה, בגלל זה רשמתי שזה לא בטוח.

לא מדובר על מכוניות משפחתיות ממוצעות, אם שמת לב התקציב הוא כ-200 יורו ליום...

הטיול מתוכנן לאפריל/מאי.

כמו כן אני מודע לכך שבחברות הרגילות מדובר על קבוצה ולא רכב ספציפי, זה כבר יסגר מול החברה.

הבקשה שלי לעצות היא למכוניות שקיימות בציים של חברות ההשכרה, אם הרכב קיים כבר נמצא דרך לקבל אותו.

פורסם

אני וחבר טוב עשינו גם כן טיול דומה באירופה (גרמניה, צרפת, לוקסמבורג, בלגיה והולנד) (בסביבות ה2000 ק''מ) ברכב שכור

פג'ו 308 סטיישן..

הרכב מעולה, חסכוני, נוח, יש מספיק מקום להכל ונוחות הנסיעה היא טובה מאוד וכיפית.

מומלץ מאוד להשכיר רכב דומה לזה או אותו רכב...

אם אתה צריך יעוץ נוסף, אתה יכול לשלוח הודעה פרטית.

פורסם

אפריל ומאי הם עדיין חודשים מעט בעייתיים לטיול כזה. האביב מגיע לאלפים סביב מאי-יוני (תלוי במזל שלך ובגובה), וכמו בכל עונת מעבר, מזג האוויר בחודשים האלה מתאפיין בחוסר יציבות גבוהה עוד יותר מהסטנדרט (הגבוה) של האלפים. חלק ניכר ממעברי ההרים (passes), שהם בדרך כלל המנה העיקרית בטיול נהיגה בסביבה, עדיין סגורים בתקופה זו. במידה ואתם בוחרים לצאת לטיול בתקופה הזאת, מומלץ לתכנן את המסלול בצורה גמישה שתאפשר ביצוע "מעקפים" של מעברים הרריים דרך כבישים מרכזיים יותר.

בנוגע לרכב - את הטיול שלי בסביבה (בחודש שעבר) עשיתי על רכב לא שכור, ולכן אני לא יכול לייעץ לך על חברות שמתמחות בתחום. עם זאת, בהתחשב בכמות הקילומטרים שאתה מתכוון לגמוע ובסעיף ה"לא רק נהיגה", הייתי ממליץ לך לשכור אודי מהירה כלשהי (יתרון ההנעה הכפולה) או כל מכונית אחרת מז'אנר ה"זאב בעור כבש". המכוניות האלה אמנם לא חדות כמו ספורטיבית טהורה (או יותר נכון, מבין הספורטיביות הטהורות שנמצאות בתקציב שלכם), אבל הן נותנות פשרה די טובה בין ביצועים לנוחות. לא נעים לנהוג 8 שעות ביום בגשם שוטף בלוטוס אליס (וזאת בהנחה שהמטען שלכם יכנס לשם).

אם כבר הזכרנו שעות נהיגה, כמו תמיד חשוב לדעת שהזמן שגוגל מפות נותן לך הוא זמן מאוד אופטימי (גם בהתחשב בזה שהוא לא כולל עצירות שירותים, אוכל ו"וואו, איזה נוף יפה"). עדיף להיעזר בשירותים של viamichelin.com - אבל גם אז, אינך יודע באילו עיכובים תתקל - דוגמת פקקי תנועה, חסימות כבישים, פניה לא נכונה או סתם צרות לא צפויות. טווח של 200-300 קילומטר הוא מה שאני הקצבתי לעצמי בטיול שלי, וברוב המקרים מצאתי את עצמי גומע את המרחק הזה ב"יום עבודה" שלם. זה לא היה יותר מדי בשבילי, אבל זה בהחלט היה גבולי - וכמובן שהתחושה הזאת תלויה מאוד בנהג ובמכונית. לזכותך עומדת העובדה שיש לך נהג מחליף.

באופן כללי, איזור האלפים הוא גן עדן אמיתי לחובבי נהיגה ונופים. אם באפשרותך לדחות את הטיול לאיזור חודש ספטמבר, תוכל למצות טוב יותר את האיזור הזה (למרות שלא משנה כמה זמן תקציב, תמיד תרגיש כאילו יכולת לעשות עוד) ולרקוד על שתי חתונות: גם להגיע ב-off season (ולהנות ממחירים מוזלים וכבישים ריקים יותר) וגם להנות מתנאי מזג אוויר טובים - בדרך כלל. "בדרך כלל" הוא ביטוי מפתח בכל הקשור למזג האוויר באיזור. אני נסעתי לשם באוקטובר, שנחשב לחודש בעייתי, ונתקלתי בגשם רק פעמים ספורות, בטמפרטורות נוחות ובראות טובה בדרך כלל. באותה המידה, יכול להתמזל מזלך בחודש אפריל - אבל גם הכיוון השני אפשרי. מזג אוויר מעצבן יכול להרוס טיול כזה, וחבל.

פורסם

יתכן ורכב בסגנון הגולף יהיה מעט צפוף. אני הייתי בודק רכבים בקטגוריית הפאסאט ומעלה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יתכן ורכב בסגנון הגולף יהיה מעט צפוף. אני הייתי בודק רכבים בקטגוריית הפאסאט ומעלה.

חברה אתם לא בכיוון, 308 סטיישן, גולף ופאסאט אלו אחלה מכוניות אבל זה לא הכיוון.

אני לא רוצה להגיד את האפשרויות שחשבנו אליהן כי יש לנו ויכוח לגבי זה ורצינו לשמוע מה אתם תציעו, אולי יהיו לכם הצעות טובות שלא חשבנו אליהם.

פורסם

נראה לי שאתה יותר בכיוון של הוט האצ' וכאלה לא?

או בעצם איזה רודסטר עצבנית?

או אולי מכונית טורינג טובה?

בקיצור אם לא הבנת, אנחנו לא קוראי מחשבות.תן לנו סגמנט שחשבת עליו ותקבל תשובות שיותר מתאימות לך.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
נראה לי שאתה יותר בכיוון של הוט האצ' וכאלה לא?

או בעצם איזה רודסטר עצבנית?

או אולי מכונית טורינג טובה?

בקיצור אם לא הבנת, אנחנו לא קוראי מחשבות.תן לנו סגמנט שחשבת עליו ותקבל תשובות שיותר מתאימות לך.

לא צריך שתקראו לי את המחשבות, בקשתי את העיצות שלכם, מה אתם הייתם לוקחים לטיול באיזור הזה ובתקציב הזה?

פורסם

בזמנו שכרנו Z4 קופה מסיקסט במינכן לשבעה ימים. עלה בערך 100 יורו ליום. היה להם גם 645 אבל אני לא זוכר את המחיר.

בניגוד למה שאמרו מעלי במקרה הזה מה שאתה מזמין זה מה שאתה מקבל.

לא הייתה בעיה של מקום למזוודות, שתיים קטנות ייכנסו בלי בעיה. אני רק אסייג ואומר שזה הדגם הקודם כך שמומלץ לקפוץ לסוכנות של במוו ולראות כמה מקום יש ב-Z4 החדשה.

באופן כללי הכי משתלם לשכור בגרמניה גם אצל חברות אחרות שחיפשנו.

לגבי מזג אויר - אפריל זה גבולי ומאי יותר טוב אבל עדיין קח בחשבון שייתכן ויהיו מעברי הרים סגורים או כבישים שלא טרחו לפנות מהם את השלג.

אופציה נוספת היא לשכור פורשה בוקסטר, בזמנו מצאתי בגרמניה בפחות מ-200 יורו ליום, אבל עם הגבלת קילומטר.

פורסם
בזמנו שכרנו Z4 קופה מסיקסט במינכן לשבעה ימים. עלה בערך 100 יורו ליום. היה להם גם 645 אבל אני לא זוכר את המחיר.

בניגוד למה שאמרו מעלי במקרה הזה מה שאתה מזמין זה מה שאתה מקבל.

לא הייתה בעיה של מקום למזוודות, שתיים קטנות ייכנסו בלי בעיה. אני רק אסייג ואומר שזה הדגם הקודם כך שמומלץ לקפוץ לסוכנות של במוו ולראות כמה מקום יש ב-Z4 החדשה.

באופן כללי הכי משתלם לשכור בגרמניה גם אצל חברות אחרות שחיפשנו.

לגבי מזג אויר - אפריל זה גבולי ומאי יותר טוב אבל עדיין קח בחשבון שייתכן ויהיו מעברי הרים סגורים או כבישים שלא טרחו לפנות מהם את השלג.

אופציה נוספת היא לשכור פורשה בוקסטר, בזמנו מצאתי בגרמניה בפחות מ-200 יורו ליום, אבל עם הגבלת קילומטר.

Z4 זאת באמת אחת האופציות שחשבנו עליה (גם מסיקסט), ובאמת החלטנו ללכת לסוכנות לבדוק האם יהיה מקום לשתי מזוודות.

לגבי הסדרה 6, גם חשבנו על זה, אבל רוב הסיכויים שהיא תהיה בגרסת ה-3 ליטר שלא נראה לי שווה את המחיר שהוא נדמה לי קצת יותר מפי 2 מה Z4 .

פורסם

Z4 היא אופציה טובה, גם בגלל אופי המכונית וגם בגלל שהיא בחירה די פופולרית, מה שאומר שיש לא מעט חברות השכרה (אפילו מיינסטרימיות) שמחזיקות כאלה. ב.מ.וו סדרה 6 היא מכונית הרבה יותר כבדה וגדולה - לטעמי ה-Z4 עדיפה לטיול עם אופי כזה.

פורסם

תחשבו טוב מה אתם רוצים מהטיול - האם לעסוק בעיקר בנהיגה או לראות עולם.

שויצריה ארץ יפהפיה אבל יקרה במידה קיצונית, ואכיפת חוקי התנועה נוקשה במידה שלא תאמינו (ד"א - ההולנדים עוד יותר נוקשים) ממליץ על הקישור הבא. התמצית היא:

1. גאטסו בכל פינה, הקנסות מתחילים מסטיה של 3-4 קמ"ש מעל המותר.
  2. סיכוי למשפט על עבירות שנחשבות בארץ פעוטות (וזה אומר שבנוסף לקנס יש עוד כמה מאות פרנקים הוצאות משפט).
  3. קנס כבד אם תתפסו ללא מדבקת אוטוסבאהן (יש להקפיד על הדבקה לחלון, המדבקה מרובעת, בחלקה העליון סימן של כביש מהיר על רקע ירוק ובחלקה התחתון שנת התוקף).
  4. אלפי מצלמות רמזור שחלקן דו-שימושיות: משמשות כמצלמות רמזור באדום והמצלמות מהירות בירוק. מה שאני רוצה להדגיש הוא ששויצריה אינה המדינה המתאימה לנהיגה פרועה, השויצרים עצמם מאוד רגועים ושומרי חוק והם מצפים לכך גם מאורחיהם. האופציה השניה היא להקצות מראש סכום נכבד לתשלום קנסות.

בגרמניה המצב דומה אולם תוכל להנות מקטעי אוטובאהן ללא הגבלת מהירות (למשל על ה-A5 לאורך הריין, בגבול המערבי של היער השחור). תביא בחשבון שאינך מכיר את הכביש וכי גם באוטובאהן המשובח ביותר יתכנו הפתעות מאחורי עיקול, כך שאם אינך מכיר היוטב את הכביש ואינך מאזין לערוץ התראות המכשולים ברדיו (בגרמנילת) עדיף לנהוג במהירויות סבירות (נניח - עד 150 קמ"ש) גם בקטעים הלא מוגבלים, ואת זה תדע לעשות כל מכונית משפחתית סטנדרטית. את ה-200 וצפונה השאר למקומיים שנוסעים שם מדי יום ומכירים כל שיח בצד הדרך. כך תוכלו גם להנות מהנוף. מאידך - בקטעים רבים יש הגבלת מהירות, כולל הגבלה משתנה לפי תמרורים אלקטרוניים, ושוב - לא כדאי להגיע להתקלות עם משטרת גרמניה. אני ממליץ לך לקרוא היטב את השרשור הבא, כולל הקטעים הנוגעים לתחבורה ציבורית בעיר (אם, למשל, תרצו להשאר כמה ימים במינכן, שבהחלט שווה ביקור). הכבישים ביער השחור הם כבישים קשים מאוד לנהיגה - צרים ומפותלים (בסגנון של כביש בית אורן או כביש היערנים שהוזכרו כאן לאחרונה). צריך להביא בחשבון שבבגרמניה או לפחות ביער השחור, אין שוליים (חוץ מאשר, כמובן, בכבישים המהירים), וכן כי בגלל היער הצפוף והגבוה הכבישים חשוכים מאוד בלילה, מה שגורם לנהיגה קשה מאוד.

לדעתי ההנאה הגדולה ביותר בנהיגה בגרמניה היא דווקא נהיגה בחברת מיליוני נהגים שומרי חוק, שנותנים לכל אחד, כולל אותך, את הכבוד המגיע לו, וההצטרפות לחגיגת נהיגה נפלאה זו, ולאו דווקא נהיגה מהירה.

לגבי בחירת רכב - בטיול שבו נוהגים כמה מאות קילומטרים ביום חשובה מאוד הנוחיות, ולכן לדעתי הרעיון של הפיז'ו 308 נראה לי מצויין. יש לי תחושה שהאומדן שלכם של 2000 ק"מ ב-10 ימים הוא אומדן חסר, בשני הטיולים האחרונים שלי הגעתי בזמן דומה ל-3000 ק"מ, כולל ימים בהם נהגתי 500 ק"מ ביום אחד (למשל - ממינכן ליער השחור, או מבאזל למינכן, דרך אגם קונשטנץ). חבל על הגב שלכם. אל תשכחו שיהיו לכם מזוודות עם בגדים לשבועיים וצריך סטים גם לקור וגם לחום, ולכן צריך תא מטען נדיב ויהיו גם הרבה קניות.

וכמובן - כל עניין מזג האויר שכבר הוזכר,

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם כל מילה sperial , אנחנו השתמשנו ב GPS שהזהיר על מהירות גבוהה (בהמבורג נתפסתי על מהירות 20 מעל המותר ואכלתי 20 אירו קנס) וזה מאוד שימושי צריך להזהר שרושמים עיר ב GPS כי יש כמה שמות על אותה עיר ב GPS ואותנו פעם זה שלח לכיוון אחר לגמרי.... שהיינו בדנמרק.

יצא לנו פעם בטיול באירופה לקבל פגו 308 דיזל מכונית חסכונית בטירוף ונעימה לנסיעה-וגם הדיזל יותר זול מבנזין.

לא ממליץ על סטיישן- יש כבישים צרים מאוד באזור ההררי הזה -פעם קבלנו סטיישן פורד מכוער (ועוד נאמר לנו שזה שדרוג!!!) זה היה גועל נפש למרות שזה די נוח , לעשות פרסה על כביש של רוחב 1.5 מטר היה די קשה על הר בגובה 300 מטר....

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
תחשבו טוב מה אתם רוצים מהטיול - האם לעסוק בעיקר בנהיגה או לראות עולם.

שויצריה ארץ יפהפיה אבל יקרה בצורה קיצונית, ואכיפת חוקי התנועה נוקשה במידה שלא תאמינו (ד"א - ההולנדים עוד יותר נוקשים) ממליץ על הקישור הבא. התמצית היא 1. גאטסו בכל פינה, הקנסות מתחילים מסטיה של 3-4 קמ"ש מעל המותר 2. סיכוי למשפט על עבירות שנחשבות בארץ פעוטות (וזה אומר שבנוסף לקנס יש עוד כמה מאות פרנקים הוצאות משפט) 3. קנס כבד אם תתפסו ללא מדבקת אוטוסבאהן (יש להקפיד על הדבקה לחלון, המדבקה מרובעת, בחלקה העליון סימן של כביש מהיר על רקע ירוק ובחלקה התחתון שנת התוקף). 4. אלפי מצלמות רמזור שחלקן דו-שימושיות: משמשות כמצלמות רמזור באדום והמצלמות מהירות בירוק.

בגרמניה המצב דומה אולם תוכל להנות מקטעי אוטובאהן ללא הגבלת מהירות (למשל על ה-A5 לאורך הריין, בגבול המערבי של היער השחור). מאידך - בקטעים רבים יש הגבלת מהירות, כולל הגבלה משתנה לפי תמרורים אלקטרוניים, ושוב - לא כדאי להגיע להתקלות עם משטרת גרמניה. אני ממליץ לך לקרוא היטב את השרשור הבא, כולל הקטעים הנוגעים לתחבורה ציבורית בעיר (אם, למשל, תרצו להשאר כמה ימים במינכן).

לגבי בחירת רכב - בטיול שבו נוהגים כמה מאות קילומטרים ביום חשובה מאוד הנוחיות, ולכן לדעתי הרעיון של הפיז'ו 308 נראה לי מצויין. אל תשכחו שיהיו לכם מזוודות עם בגדים לשבועיים וצריך סטים גם לקור וגם לחום, ולכן צריך תא מטען נדיב ויהיו גם הרבה קניות.

כן אני מכיר את הבעיה של אכיפת החוק שם גם את המדבקות, הייתי באיזור לפני כמה שנים...

308 בכל מקרה לא אופציה, גם אם נחליט שרכב בסגנון Z4, בוקסטר או 911 לא פרקטי מספיק הכיוון יהיה במוו 3, 5, יגואר XJ, תלוי כמה נרצה להשקיע ברכב שהוא לא FUN טהור.

אשמח לקבל עוד הצעות.

• תוכן חדש...