Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב

ברשותי גולף 5 משנת 2007, מנוע 1.6 102 כ"ס ובעל תיבת הילוכים אוטומטית 6 מהירויות. הבעית כדלקמן:

1) בהתנעת בוקר, כשהרכב קר, אני מתניע ומשלב להילוך "D", אולם לרכב לוקח משהו כמו שנייה וחצי-שתי שניות עד שההילוך משתלב. בינתיים, באותן שתי שניות, בורר ההילוכים אמנם נמצא על דרייב, הרגל שלי אינה נמצאת על דוושת הבלם, אך הרכב לא זז. רק לאחר אותו פרק זמן קצר כשההילוך משתלב, הרכב מתחיל לנוע. אציין עוד שאין מכה או דפיקה חריגה,בעת השתלבות ההילוך אלא תחושה רגילה של שילוב. באותו עניין אני חייב לציין עוד תופעה (שאולי) קשורה: כשאני בדרייב וההילוך משולב, ואני לא נוגע בדוושת הדלק, כלומר הרכב רק "גולש" לו באותו מס' קטן של קמ"ש, הרכב רועד ומעביר תחושה של חצי קלאצ' בגיר ידני. הוא אמנם "סוחב" בעת הגלישה אך עושה זאת בליווי רעד. הרעד אמנם לא מטורף, אך עדיין מורגש. אשמח לדעת ממה יכולה לנבוע ההשהייה בשילוב ההילוך, והרעד שעת הגלישה.

2) הבעיה השנייה, שהחלה לדעתי לקרות רק לאחרונה גם היא קורת רק בהתנעת בוקר: כשהרכב קר, אני מתניע אותו, והפיקוד על חלונות החשמל נכנס לפעולה רק לאחר כמה שניות. באותו פרק זמן אני יכול ללחוץ על מתג הורדת החלון אך הוא לא מגיב. כשעשיתי זאת בשעת לילה, לאחר שהרכב עמד כל היום קרה דבר מוזר נוסף ושכנראה קשור - הדלקתי מיד לאחר ההתנעה את האורות, הם נדלקו אמנם בלוח המחוונים, אך לא נדלקו בידיחת פיקוד החלונות של הנהג. רק לאחר כמה שניות (ולאחר שכבר נדלקו כאמור בלוח המחוונים) הם נדלקו ביחידת פיקוד החלונות ועם ההדלקות החלונות גם הם החלו לפעול. אציין שלא בדקתי אם שאר החלונות ברכב יורדים בעת התנעת הבוקר, אולם לדעתי הם לא. אשמח לפיתרון גם לבעיה הזאת שנראית כמו בעית חשמל כלשהי.

אציין כי הרכב גמע כ- 45 אלף ק"מ ללא בעיות מיוחדות.

פורסם

אם תתניע בבוקר את הרכב, ותביא לו 2 דקות להתחמם קצת, הכל יהיה בסדר.

ומומלץ להדליק את האורות, להוריד חלונות כשהרכב כבר פועל, ולא במצב 1 שזה רק מהמצבר.

ולגבי הילוך ה D, זה ידוע שהוא צריך 2 שניות כדי להשתלב, אבל לגבי הרעידות, אין לי מושג.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

ומומלץ להדליק את האורות, להוריד חלונות כשהרכב כבר פועל, ולא במצב 1 שזה רק מהמצבר.

ולגבי הילוך ה D, זה ידוע שהוא צריך 2 שניות כדי להשתלב, אבל לגבי הרעידות, אין לי מושג.

לחבר שלום:

ראשית בעניין שילוב ההילוך - ברכב השני שלנו, ההילוך משתלב מיד לאחר ההתנעה, ללא שינוי של שנייה או מחציתה, גם אם עמד כל הלילה. השיהוי ברכבי מעט חריג, אחרת לא הייתי חש בו. אם יש לך רעיונות למדוע (נניח חוסר שמן גיר למשל) או ניסיון מבעיה דומה, אשמח לשמוע.

שנית, בעניין פיקוד החלונות - הם לא יורדים כשהרכב כבר מונע. לא דיברתי על מצב 1 בו רק המצבר עובד, אלא על מצב בו הרכב כבר מונע, אך למרות זאת החלונות לא יורדים אלא לוקח להם כמה שניות, ובמקביל גם האור שאמור לדלוק ביחידת הפיקוד לא נדלק מיד עם סיבוב מתג האורות - אם לנסח זאת באופן הדיוטי ואידיוטי זה מרגיש כאילו "לחשמל לוקח כמה שניות עד שהוא מגיע אל יחידת פיקוד החלונות והתאורה על אף שהאור בלוח המחוונים ואורות הדרך כבר נדלקו".

מקווה שהבהרתי את המצב טוב יותר

עדיין מחכה לסיוע

פורסם

לפי התיאור שלך הבעיה אצלך היא במערכת החשמל שכמו החלונות גם גיר מקבל את הפקודה החשמלית באיחור.

תתחיל מבדיקת מים במצבר.

פורסם
לפי התיאור שלך הבעיה אצלך היא במערכת החשמל שכמו החלונות גם גיר מקבל את הפקודה החשמלית באיחור.

תתחיל מבדיקת מים במצבר.

במידה והמצבר המותקן ברכב של פותח האשכול הינו מקורי אזי המצבר הינו בעל עינית הקסם וניתן לבדוק או להעריך את מצב המצבר לפי העינית.

אם חסר מים במצבר אזי המצבר עשה את שלו ועדיף להחליפו בחדש.

סתם קשקוש :roll: ברכב קיים מנגנון אוטומטי המנתק את אורות הדרך/מעבר בזמן ההתנעה ככה שזה לא משנה אם האורות היו דולקים לפני ההתנעה.

גולף דור 5 זה לא בחורה שצריך לחמם אותה לפני הנסיעה או הורדת חלונות...

יש לי חבר עם גולף דור חמש עם אותו סיפור כמו שלך עם החלונות והגיר ..

אם גם אצלו זה ככה אני מאמין שבכולם זה ככה.

המצב לא תקין וזה לא ככה בכול הרכבים

לפותח האשכול...

כפי שהציע מוסה גש למוסך לשם בדיקת המצבר והחיבורים הקשורים למצבר ולאחר מכן נמשיך הלאה...

איזה כייף לי :)

פורסם

למרק ולשאר חברי הפורום שלום,

אכן המצבר ברכבי הוא זה המקורי. המצבר הינו מתוצרת varta, והוא בן (כמעט) 4! .

הרשו לי ראשית לתקן עצמי, ובעניין החלונות, המצב אותו דבר גם כשהאוטו חם, אולם הוא לא תמיד ככה אלא משתנה מהתנעה להתנעה.

אשמח לדעת היכן ממוקמת אותה "עינית קסם", וכיצד ניתן לבדוק דרכה את מצב המצבר. מהסתכלות בתא המנוע נראה, למרות שאיני בטוח, כי מים השפריצו החוצה מהמצבר והתקשו בתחתיתו ובקרבתו.

שאלתי האחרונה היא האם במצב זה אכן יכולה להיות השפעה שלילית על התנהגות הגיר או שאין קשר בין הדברים?

רב תודות

פורסם

אם קיימת עינית קסם היא נמצאת בחלק העליון של המצבר הצבע דרך העינית חייב להיות ירוק במצב תקין.

ואם אתה לא מזהה עינית מעל המצבר צריך לפרק את הפקקים ולבדוק גובה הנוזל (המים המזוקקים) מסומנים גבולות על המצבר min ו max (אם המצבר לא נבדק לפני זה צריך להסיר את המדבקה מעל לפקקים כדי לגלות אותם)

לפי התיאור שלך ובהתחשב בגילו של המצבר עדיף להחליפו

פורסם
עינית הקסם.

תודה מרק,

אני רק רוצה להבין דבר קטן - אם יופיע לי בעינית צבע ירוק, סימן שהמצבר תקין, ואם לא אז סימן שהוא לא תקין? או שמא גם צבע ירוק עכור למשל אמור להצביע על מצבר לא תקין? כי בעיקרון המצבר עוד לא מת, והוא בעיקרון נחשב בגדר של "תקין", על כן מה בדיוק אני אמור לחפש, צבע ירוק בוהק?

פורסם

ירוק= המצבר טעון

שחור= יש להטעין את המצבר

שקוף/צהוב= החלף את המצבר

אין גווני ביניים

מומלץ לבצע בדיקה משלימה של המצבר תחת עומס אצל חשמלאי רכב..

איזה כייף לי :)

פורסם
ירוק= המצבר טעון

שחור= יש להטעין את המצבר

שקוף/צהוב= החלף את המצבר

אין גווני ביניים

אחלה תודה,

האם לדעתך, מצבר גוסס הוא זה שגם גורם לשיהוי בשילוב ההילוך בגיר? האם ידוע לך שלגיר המדובר יש תוכנה מעודכנת ויש לבצע למחשב הגיר עדכון?

תודה

פורסם
ירוק= המצבר טעון

שחור= יש להטעין את המצבר

שקוף/צהוב= החלף את המצבר

אין גווני ביניים

ערב טוב

לאחר התבוננות, ניכר כי הצבע במצבר הוא צהוב מנצנץ. לפי מה שעולה מהדברים, עליי להחליף את המצבר מיידית? כמו"כ אשמח להתייחסות לשאלתי לגבי התיבה האוטומטית - האם מצבר חלש יכול לגרום לשיהוי בשילוב ההילוך בגיר?

נ.ב - מרק, לפני כמה וכמה חודשים העלתה לפורום מעין "קיצורי דרך" אותם מבצעים דרך בקרת האקלים וניתן לראות למשל טמפ' נוזל קירור ועוד. זכור לי שהייתה שם גם אפשרות לבדוק את טעינת המצבר. האם זה יעזור לי לקבל אינדיקציה למצבו? אם כן האם תוכל לפרט מה ההליך שיש לבצע, ואילו ערכים אמורים להופיע לי במידה שהוא תקין ואילו ערכים אמורים להופיע במידה והוא לא תקין?

רב תודות

• תוכן חדש...