Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הסיפור הוא דיי פשוט, חודש הבא ככל הנראה אני מקבל רכב מהעבודה החדשה.

כרגע אני מחזיק בפאביה 2002 ידנית, מאוד מרוצה מהרכב אגב.

בדקתי עם החברה אפשרות להוצאות נסיעה, וזה בעייתי מבחינתם בגלל אופי העבודה עצמה (הרבה נסיעות ללקוחות, אוטו חלופי במקרה של תקלה וכו')

אני גר בבניין מגורים והאיזור היחיד שיש בו חניה זה ממש קצת מדרכות של כחול לבן, אם נניח הייתי גר בבית פרטי ולא היה חסר חניה עוד היה אפשר לתרץ למה לא למכור את האוטו.

הבעיה היא אחרת אבל, קשר רגשי עמוק שנוצר ביני לבין הפאביה, וקשר כלכלי עמוק אף יותר !

קניתי את האוטו לפני חצי שנה בסכום של X, אליו התווספו יישור קו, מערכת, אזעקה ועוד קצת תיקונים בעוד 10000 שקל.

אם נניח אני אחליט למכור את הרכב, קשה לי להאמין שמישהו יתן לי את כל מה שהשקעתי עליו.

בנוסף, להחזיק את הפאביה עם הליסינג זה גם לשלם ביטוח, טיפולים ושאר ירקות שזה עוד הרבה כסף, אז ברגע שיהיה לי אוטו מהעבודה ככל כנראה הפאביה תרקב בחניה.

האם מישהו מכיר פתרון יצירתי למצב ?

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

לא רוצה להיות נביא זעם חס וחלילה.

השאר את הפביה בינתיים, שמא משהו לא ילך במקום העבודה החדש , וייפרדו דרכיכם.

תראה כי התאקלמת והתברגת במקום העבודה החדש הוצא את הבובה למכירה ובקש מחיר טוב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רכב זה לא השקעה, אף פעם לא תקבל את מה שהשקעת עליו בחזרה.

לפי דבריך אפשר להסיק שהרכב ישמש אותך לצורך עבודה (נסיעה ללקוחות), ולכן הוא לא מוגדר כהטבה והמחיר שתשלם עליו נמוך יחסית.

אם תמכור את הפאביה, תהנה מהכסף שתקבל ותוכל לשים אותו בצד. אף פעם לא מזיק שיהיה סכום כסף חביב ששוכב איפשהו ומחכה ליום גשום.

אם זה היה רכב פאן ייחודי כמו 205 GTI אז ברור הרצון להשאירו, אך כאן מדובר ברכב רגיל ללא ערך מוסף

בקיצור, התשובה לשאלה היא- תלוי כמה כסף פנוי יש לך :lol:

תמכור את הפאביה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• אחראי פורום
פורסם

פתרון יצירתי אין, חוץ מיכולת כלכלית (או ממש ללחוץ את עצמך) להחזיק אותה בנוסף.

אין לך בת-זוג או בן משפחה שצריך רכב בנתיים?

מציע לך להמשיך להחזיק אותה בחודש-חודשיים הראשונים לעבודה.

בנתיים תספיק להבין אם אתה מרוצה מהעבודה ושאתה רואה את עצמך מתמיד שם

ושאין לך צורך ב"רכב הצלה" במקרה שלא יסתדר.

בשורה תחתונה, עם כמה שאני מבין ומקבל שנקשרים לרכב (לכל רכב) - אין לזה צידוק.

בהצלחה בכל מקרה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אפשר להוציא 2 תווי חניה, לפחות בת"א, למיטב ידיעתי.

מבחינה כלכלית ברור שכדאי למכור את הרכב, כל חודש שהוא עומד זה כסף לפח.

את המערכת סטריאו אתה יכול להוציא ולשים ברכב החדש.

כמו שהציעו פה בדוק אם בן משפחה כלשהו זקוק לרכב כרגע או רוצה לשדרג.

אופציה נוספת, לדעתי הרבה פחות טובה:

אתה יכול להודיע למעביד שאתה משאיר את רכב העבודה במשרד כל ערב, ולהמשיך לנסוע בפאביה.

במצב כזה אתה פטור מתשלום מס על שווי הרכב כי הוא ישמש כרכב עבודה בלבד.

אבל לדעתי זה לא יוצא לך כלכלי.

בנוסף זה מחייב אותך לנסוע למשרד בבוקר ובסוף היום, אתה לא יכול לנסוע ללקוח על הבוקר ישירות מהבית כי רכב העבודה חונה במשרד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
פתרון יצירתי אין, חוץ מיכולת כלכלית (או ממש ללחוץ את עצמך) להחזיק אותה בנוסף.

אין לך בת-זוג או בן משפחה שצריך רכב בנתיים?

מציע לך להמשיך להחזיק אותה בחודש-חודשיים הראשונים לעבודה.

בנתיים תספיק להבין אם אתה מרוצה מהעבודה ושאתה רואה את עצמך מתמיד שם

ושאין לך צורך ב"רכב הצלה" במקרה שלא יסתדר.

בשורה תחתונה, עם כמה שאני מבין ומקבל שנקשרים לרכב (לכל רכב) - אין לזה צידוק.

בהצלחה בכל מקרה.

האמת שניסיתי את הרעיון הבא: אמרתי לאחותי שאם תוך חודש (זה בערך הזמן עד שאני מקבל את הרכב עבודה) היא מסיימת להוציא רישיון נהיגה (נכשלה טסט 5 לא ממזמן) אז היא מקבלת את הפביה מתנה.

הבעיה פה, שזאת אחותי :(

פורסם
מש אותך לצורך עבודה (נסיעה ללקוחות), ולכן הוא לא מוגדר כהטבה והמחיר שתשלם עליו נמוך יחסית.

משפט לא ברור.

לגבי להשאיר בעבודה - ככל הנראה המעסיק לא יסכים, כי אז הוא משלם את המס.

ואם הוא יוצא מהבית ללקוחות?

פורסם

כמו שכבר כתבו, מילא אם היית מחזיק רכב לתחביב, אבל פאביה אין סיבה לשמור,ירידת ערך תהיה לך בכל מקרה, אז תמכור כמה שיותר מהר.

עוד דבר חכם שנאמר כאן - תראה קודם שזה מסתדר בעבודה שלא תשאר קירח מכאן ומכאן.

STI 2004

פורסם

בהנחה שהכל מסתדר בעבודה לאורך זמן, אין שום סיבה להחזיק פאביה.

זה לא רכב מיוחד או בעל ערך מוסף, והכסף שאתה "מאבד" על יישור הקו הולך במילא לאיבוד אם תשאיר את הרכב,

רק בשל עלויות הביטוח, האגרה, ירידת הערך , וכו'... מה שכן - להעביר אותו לאחותך זה רעיון די טוב, כך תמיד תוכל לקחת אותו בחזרה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כמו שכבר כתבו, מילא אם היית מחזיק רכב לתחביב, אבל פאביה אין סיבה לשמור,ירידת ערך תהיה לך בכל מקרה, אז תמכור כמה שיותר מהר.

עוד דבר חכם שנאמר כאן - תראה קודם שזה מסתדר בעבודה שלא תשאר קירח מכאן ומכאן.

+1

345

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
משפט לא ברור.

לגבי להשאיר בעבודה - ככל הנראה המעסיק לא יסכים, כי אז הוא משלם את המס.

ואם הוא יוצא מהבית ללקוחות?

אני חושב שאם הרכב חונה בלילות במשרד אין תשלום מס:

המס המדובר הוא מס על "שווי הטבה" שהמעסיק מעניק לעובד (כמו המס על שי לראש השנה או על טלפון סלולרי או כל דבר אחר בעל ערך כספי).

אם העובד לא נהנה מהרכב מעבר לשעות העבודה - אין הטבה ואין מס.

אבל כפי שאמרת - זה מונע מהעובד לנסוע מהבית ללקוח, אז יכול להיות שזה לא מתאים.

ואפילו אם זה היה מתאים - החיסכון של המס (המס השולי שלך כפול שווי השימוש של הרכב) לדעתי לא מגיע לעלות האחזקה הכוללת של רכב פרטי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש הבדל בהכרה בהוצאות רכב במידה והוא צמוד לעובד לבין אם הרכב אינו צמוד לעובד

התקנות קובעות כי בכל הקשור לרכב צמוד שהמעביד העמיד לרשות עובדו, אשר נזקף בגינו שווי לעובד – יותרו כל ההוצאות במלואן.

• בכל הנוגע לרכב שאינו צמוד (דהיינו: להוצאות רכב, שהוצאו בייצור הכנסה שאינה הכנסת עבודה) – ההוצאות יותרו לפי הגבוה מבין סך הוצאות הרכב בניכוי שווי שימוש אשר היה נזקף לו הרכב היה מוצמד לעובד לבין 45% מהוצאות הרכב (25% ברכב דו גלגלי).

לכן למעביד אינטרס כי לכל רכב יהיה צמוד תחת - עובד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הרכב ישמש אותך לצורך עבודה (נסיעה ללקוחות), ולכן הוא לא מוגדר כהטבה והמחיר שתשלם עליו נמוך יחסית.

משפט לא ברור.

לפי מה שאני יודע, סוכן שטח שנוסע עם רכב הליסינג שלו לפגישות עם לקוחות ישלם על הרכב פחות ממתכנת, לדוגמא, שלוקח רכב ליסינג

תקנו אותי אם אני טועה

חוצמזה, במחשבה שנייה, אם מדובר בפאביה, אז ברור שתשאיר אותה אצלך. מדובר בהוט האצ' שמסתמנת כיורשת של GOLF GTI ושל 205 GTI :lol:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפי מה שאני יודע, סוכן שטח שנוסע עם רכב הליסינג שלו לפגישות עם לקוחות ישלם על הרכב פחות ממתכנת, לדוגמא, שלוקח רכב ליסינג

תקנו אותי אם אני טועה

חוצמזה, במחשבה שנייה, אם מדובר בפאביה, אז ברור שתשאיר אותה אצלך. מדובר בהוט האצ' שמסתמנת כיורשת של GOLF GTI ושל 205 GTI :lol:

[סרקזם]בחייך, ה"צ'כית החמה" שלי לא מתקרבת לרמה של הפאביות TSI שנמכרות היום כמו לחמניות חמות לכל מי שיש ביכולתו לממן !

אילו רק הייתה לי פאביה TSI עם גיר DSG 6 הילוכים, ולא הגרסא הקדומה להוט האצ' עם המנוע בעל המספר העוצמתי של 68 כ"ס, אז אולי הייתי שוקל להמשיך להחזיק את הרכב :)[/סרקזם]

ועכשיו ברצינות, תודה לכולם על העצות ובמיוחד למי שכיוון אותי לכיוון של לא למכור את האוטו אלא להחזיק אותו חודשיים-שלושה עד שאני מסתדר כמו שצריך בעבודה החדשה.

את הכסף שהשקעתי כנראה שלא אראה בחזרה, ומצד שני לחסוך על דברים כמו המערכת ייצור מצב דיי מכוער של אוטו ללא רמקולים, 2 חורים במגש האחורי ורדיו טייפ של בני דודים.

• תוכן חדש...