Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים בפורום. התלבטות קשה עומדת בפניי כשאני עומד לקנות את הרכב הראשון שלי.

מעוניין ברכב ספורטיבי עד ספורטיבי מאוד, בתקציב של 20 פלוס מינוס 5K אם נמתח את הכל.

לא מצאתי רכב יותר מדהים מהפיג'ו 306 XSI, רכב קוצר שבחים מכל אדם שאני מכיר, בתקציב שלי.

רכב יפה, חזק (יחסית לרכב ראשון), וקצת ספורטיבי (שוב, שלא נכנס להגדרתו של ספורטיבי,

אם היה לי 50 אלף שקל, הייתי קונה איביזה 20VT, אז יחסית ל20K שיש לי, XSI זה ספורטיבי).

אני מסתובב כבר כמה חודשים ביד2 ומגלה כל פעם מחדש מציאה אחרת, פשוט כיף להסתכל על הרכב הזה.

המשכתי להסתובב היום כהרגלי באתר ולהפתעתי מצאתי מודעה שמעלה לי חיוך,

אלפא רומאו 146 TI, מנוע 2.0 ליטר, ידנית בעלת 150 כוחות סוס, שנת 97' ב18K.

אני מתאר לעצמי, שחלקי החילוף של הרכב הזה, יקרים יותר משל הפיג'ו הממוצעת,

הטיפולים יעלו יותר יקר, ובטח עם תוספת של 30 כוח סוס יחסית לפיג'ו אני גם אבזבז יותר דלק.

מה דעתכם?

התאבדות כלכלית או מכונה ספורטיבית? (כמובן שהשאלה היא על האלפא).

מישהו מכיר את הרכב קצת יותר על מנת לתת לי פרטים דרושים?

כגון צריכת דלק? טיפולים שוטפים? הוצאות שנתיות או חודשיות וכהנה וכהנה..

בתודה.

רותם.

פורסם

306 XSI לא ספורטיבית?

תגדיר ספורטיבית, הכוונה שלך למהירות בקו ישר?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

לפסוק בהתלבטות שלך בין האלפא לפיז'ו אינני יכול, בעיקר בשל חוסר ההיכרות עם האחרונה. לספר לך על ה-146ti, לעומת זאת, אני יכול ועוד איך. בימים אלו ה-146 שלי ואני חוגגים שנתיים יחד.

קשה לי להתייחס למחיר הרכב מבלי לראות אותו. ככלות הכל, צריך לזכור שלא קיימים בשוק אקזמפלרים רבים, מה גם שקהל היעד של הרכב מראש אינו גדול, כך שהמחיר בסופו של דבר נקבע לפי מידת הלהיטות של כל אחד משני הצדדים לבצע את העסקה מחד, ומצב הרכב הספציפי מאידך.

בוא נדבר קצת על למה כן ולמה לא.

למה כן:

• כי זה דגם מאוד לא נפוץ, והוא מאפשר לך בעת ובעונה אחת גם להיות יחודי וגם לא לנקר עיניים.
  • כי הוא נראה נפלא, במיוחד בצבע לבן :inlove:
  • כי למרות שהוא בעל נטיות ספורטיביות מוצהרות, הוא עדיין פרקטי גם לשימוש יומיומי.
  • כי בניגוד לדעה הרווחת, הפלסטיקה דווקא שורדת יפה את תלאות השנים.
  • כי בתחומים מסויימים, הוא מצליח להתעלות גם על דגמים חדשים ממנו. למשל: בלמים חזקים מאוד, הגה אדיר, אחיזה גבוהה והתנהגות מהנה.
  • כי חלק מהמכלולים משותפים לדמי פיאט ולנצ'יה, כמו למשל רפידות, דיסקים, תושבות ועוד.

למה לא:

• לא הרבה מוסכים מסכימים להתעסק איתו.
  • מחירי החלפים אינם בצד הנמוך של הסקאלה, ולא תמיד קל להשיגם.
  • למתגים החשמליים המותקנים ברכב יש שני דברים משותפים: כולם מיוצרים בגרמניה, וכמעט כולם נוטים לפתח בשלב זה או אחר בעיות שונות ומשונות
  • המזגן חלש כעניין שבשגרה.
  • צריכת דלק טובה היא 1:10, וגם כדי להגיע לזה צריך להיות רוב הזמן מחוץ לעיר עם רגל שרק מלטפת את הדוושה הימנית.
  • וריאטור נוטה להרעיש בעת ההתנעה. נכון שחוץ מהרעש אין כאן נזק מעבר לכך, אבל נסה לבדוק כמה הוא עולה. אחרי שתשמע, ככה ייראה הפרצוף שלך => :shock:
  • כי המקסימום שתוכל להכניס לתא הכפפות, כיאה לשמו, זה... כפפות :?
  • כי המנוע חובב שמן, בעיקר אם אתה אוהב לטמון את רגל ימין בדוושה הימנית. לרוע המזל, מדובר בשמן סינטטי מלא אג'יפ 10W60, שמעבר לעובדה שמחירו אינו זול, גם לא ניתן למצוא אותו בקלות. אתה כמובן יכול לשתמש בשמן אחר, אבל זה המומלץ ע"י היצרן ורוב בעלי האלפות שאני מכיר אכן משתמשים בו.
  • כי לעומת הסעיף הקודם, המנוע מאוד לא חובב תחזוקה רשלנית, והדבר חמור שבעתיים כאשר מדובר בטיימינג. את הטיימינג יש להחליף אחת לשלוש שנים או 60K ק"מ, וטווח הטולרנס כאן נע בין אפסי ללא קיים. לתשומת לבך.

לסיכום: ניתן למנות ברכב הזה לא מעט חסרונות, אבל ברגע שתנהג בו, תבין שהם כאין וכאפס לעומת החוויה שהוא מעניק לנוהג בו. אפשר להגיד שאת החסרונות אינך פוגש ביומיום, בעוד את היתרונות אתה פוגש בכל רגע שבו אתה נמצא ברכב.

כל זמן שאתה מודע לכך שעליך להיות מוכן להוצאה לא מתוכננת, אתה תהנה מרכב נוח וזריז בעל היגוי שבמונחים של היום, המילה שמתארת אותו טוב יותר מכל היא "נדיר".

אני לרגע אחד לא מצטער על כך שרכשתי אותו.

file.php?n=1199&w=o

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בן היקר, לא התכוונתי שהיא לא ספורטיבית.

התכוונתי שיש אנשים שנוסעים באיביזה או לאון קופרה, או מיאטה נחמדה שעוברות את ה200 כ"ס.

ככה שהXSI נראית להם די אנמית וחלשה. כתבתי שהיא ספורטיבית, יחסית למחיר ולשנתון וכו'.

אלעד, תודה רבה על התגובה, לא יכולתי לבקש תגובה טובה יותר.

כמה שאלות לי אליך, אם לא אכפת לך לענות אפילו בפרטי אני אשמח.

מה היא ההוצאה הכללית שלך עליה בחודש? בשנה?

האם יש מוסכים שאתה מכיר באיזור הדרום שמוכנים להתעסק עם האוטו? אני באר שבעי.

בסופו של דבר אתה לא נטרלי כיוון שיש לך את הנסיכה הזו, והיא מקסימה,

אבל בתור רכב ראשון לחייל משוחרר, היית מציע לקנות את הרכב הזה?

אגב הוא ביד2, תוכל לחפש אם בא לך ולומר מה דעתך, היא בצבע בורדו כזה שנת 97.

שבת שלום ותודה

רותם.

פורסם

אתחיל מהסוף: ראיתי את הרכב שביד 2. אינני מכיר אותו.

האם רכב שכזה מומלץ לחייל משוחרר? תגיד לי אתה. האם יש לך מקורות הכנסה/מימון איתנים? קח בחשבון שביטוח חובה + ג' עם ביטול השתתפות עצמית, גרירה ושמשות יכול לעלות לנהג צעיר סכום שנושק ל-5000 ש"ח, וזה עוד לפני רישיון הרכב, שעולה כ-1300 ש"ח (קבוצה 5). אם אלו סכומים שאתה יכול לעמוד בהם, בצירוף צריכת הדלק והטיפולים שעליהם פירטתי בהודעתי הקודמת - חד וחלק אני ממליץ לך ללכת על זה. אני רק אסייג ואומר שברגע שתתחיל לחפף עם האחזקה, המכונית הזאת תעשה לך חיים קשים, קשים מאוד. להתעסק איתה זה כמו להתעסק עם המאפיה, קח את זה לתשומת לבך :wink:

המוסך הדרומי ביותר שאני מכיר הוא איציק מבית דגן, אבל אם אתה מגיע עד אליו, במרחק לא גדול נמצא גם מוסך התלתן בפ"ת, כך שאתה יכול לבחור מי מהשניים מתאים לך יותר.

כאן תוכל למצוא מידע נוסף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=278818

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261711

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=247659

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1812363&postcount=43

קיים בפורום מידע רב נוסף אודות ה-146, כל שעליך לעשות זה רק להשתמש בכפתור החיפוש.

אם עדיין נותר דבר לא ברור, אתה מוזמן לשאול.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הכנסת אותי לדילמה עם כל כך הרבה לבטים.

אני בן 23 עם 5 שנים רישיון, זה נהג צעיר עדיין? חח בחוקים כאלה אני לא טוב.

ותודה באמת, ראיתי על איציק שבחים לגבי האלפות.

אם תובטח לי משכורת טובה בעבודה הקרובה, אני אשקול בכבדות ראש אם לקנות כזו.

תודה על העזרה.

שבת שלום

רותם.

• תוכן חדש...