Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רזי - רמז עבה - תישאר איתי כאן בשרשיר הזה כי אני חושב שאחד הפתרונות כאן מאוד ימצאו חן בעיניך :-P

הבעיה -

לעיתים כשאני מדליק את המערכת הCARPC נדלק בצורה כזו שהוא מוציא רעש "פאק" (פריקת DC) שעובר דרך הביט1 היישר לתוך המגברים ובסופו של דבר לרמקולים.

הצורך -

גם לספק כוח של המחשב יש אפשרות לDELAY בכבל רימוט שלו וגם בלוויתן יש אפשרות לעשות DELAY להדלקה ע"י החלפת נגד מסויים.

שני הפתרונות הללו לא עוזרים לי כי הדיליי הוא קטן מידי והרעש מגיע בערך כעבור 15 עד עשרים שניות אם הוא אכן מגיע - מרגע הדלקת המערכת.

הפתרון - ממסר של חברת DIRECTED מדגם DEI 528T

קישור לממסר:

http://cgi.ebay.com/DEI-528T-12-VOLT-ADJUSTABLE-PULSE-TIMER-SPDT-RELAY-/360196542436?pt=LH_DefaultDomain_0

קישור לPDF שלו:

http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/manuals/607/607528t.pdf

יצירת הפתרון -

הזמנתי את הממסר, עלה לי משהו כמו 15 דולרים כולל משלוח.

כאשר הממסר הגיע חיברתי אותו למעגל המתח 12V של ספק מחשב וטסטר 12V בכדי לבדוק את אופן הפעולה שלו ואז גיליתי שיש לי בעיה קטנה לחבר אותו כממסר רימוט למגברים שלי.

הבעיה היא שהממסר הזה לא עובד כמו ממסר רגיל.

ממסר רגיל - ברגע שהוא מקבל מתח שמגיע ממנגנון ההפעלה שלו, הוא יוצר את הממסור בין המתח מהמצבר לרגל שהולכת כלפי הרכיב שאותו אנחנו רוצים להפעיל והממסור הזה שומר על המעגל סגור עד אשר רגל הפיקוד של הממסר תפסיק לקבל מתח הפעלה (סוויט'ץ של הרכב או רימוט מהHU).

ממסר הטיימר שרכשתי - הממסר הזה רק מקבל פקודה (פולס, טריגר) ולא שומר על מעגלי הממסור שלו פתוחים או סגורים לאורך זמן אלא רק לזמן ההשהייה שקבעתי לו בטיימר.

כלומר אם אני נותן לו פקודה של הפעלת מערכת, למרות שכבל הרימוט שמחובר להפעלת הממסר מוציא מתח קבוע, הממסר רק יתייחס אליו כפקודה רגעית שמפעילה את טיימר ההשהייה (כוון מ0 עד 60 שניות בממסר הספציפי הזה בעזרת פוטנציומטר - מברג של ג'נסיס יעשה כאן פלאים :-D )

לממסר יש מעגל NO וNC כמו כל ממסר טוב ורגיל שאנחנו מכירים רק שהNO במקרה של הפעלה יהפוך לNC בזמן ההשהייה והNC בזמן ההשהייה יהפוך לNO ומיד אחרי שההשהייה פגה הממסר פשוט יחזור למצב הנורמלי שלו עד אשר יקבל את הפקודה הבאה.

אפשר לברור בממסר בעזרת כבל לולאה אם אנחנו רוצים שהפקודה תגיע ע"י ניתוק\חיבור מינוס או ניתוק\חיבור פלוס.

--- עכשיו--- יש כאן בעיה בעצם כי הממסר או ידליק לי את המגברים לזמן מסויים או יכבה לי אותם לזמן מסויים אבל הוא לא ישמור עליהם דלוקים לאורך זמן - אז, מה עושים?

בכדי לפתור את הבעיה הזו - לקחתי ממסר רגיל שבא בחיבור למצבר לפני החיבור לממסר עם הטיימר - למה?

כי בצורה כזו הממסר עם הטיימר מפסיק או מפעיל את פעולת הממסר הרגיל לתוקפת ההשהייה - אבל לאחר שממסר הטטיימר מפסיק את פעולתו, הממסר הרגיל עובד כרגיל.

מה שנוצר כאן זה כזה דבר -

חיברתי את כבל הרימוט לפיקוד הפעלה של שני הממסרים בו זמנית, את החוט שהולך מהממסר הרגיל למצבר חיברתי ישירות למקור מתח קבוע.

את הפלוס שיוצא אחרי מימסור (מהממסר הרגיל) חיברתי ישירות לכבל (צהוב + אדום) של ממסר הטיימר (זה הכבל שאמור ללכת לפלוס קבוע מהמצבר) ואת הNO של (חוט כתום) ממסר הטיימר חיברתי למגברים.

הNO הוא דווקא החוט שבאופן קבוע סוגר מעגל בממסר הטיימר.

ברגע שמתקבלת פקודה - שני הממסרים מופעלים והממסר הראשון מעביר חשמל כרגיל אבל אז... נכון - הממסר טיימר משתק את רגל הNO והמגברים לא מופעלים עד אשר תם זמן ההשהייה.

ברגע שזמן ההשהייה תם - מעגל הNO של הטיימר ריליי יאפשר למתח לעבור דרכו והמגברים ידלקו ויעבדו קבוע עד אשר יכבה הממסר הראשון עקב כיבוי המערכת...

והרי לכם פתרון להשהיית הפעלה של מגברים.

למה עוד אפשר להשתמש בממסר הזה?

רזי - זוכר מה שאמרתי לגבי להשאר איתי?

הממסר הזה גם משמש לרכבי דיזל למשל להשהייה של הפעלת המנוע, ברכבי דיזל צריך לתת לסליל זמן חימום, יש רכבים שאין להם מנגנון השהייה שכזה ולכן מוסיפים כזה ממסר - בPDF יש אפילו פתרון מוסבר איך לעשות את זה.

למה אני ממליץ על זה דווקא לרזי? - כי אני זוכר במפגש האחרון שרזי לא התניע את הרכב שלו באופן מיידי בגלל שיש שם מחשב רכב שזקוק להשהייה של כמה שניות...

פתרון שכזה יכול לפתור בעיה שכזו ואפילו אפשר לחבר למעגל השני של הממסר נורית שתיתן חיווי אם ההשהייה פועלת או שהיא כבר הסתיימה...

לא יישמתי את זה עדיין ברכב רק בדקתי שהפתרון עובד - אבל מה שאני יכול לאמר בוודאות זה שהפתרון עובד 8)

תהנו.

אפרופו - פתרון מאוד דומה ייושם בתוך הקיקר KX600.4 שהיה לי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואו וואו אדי איך אתה תמיד חייב להסתבך ולסבך הכל? תהיה בריא

במקום כל הבלאגן שעשית היית יכול לקנות פשוט PAC TR-7

http://cgi.ebay.com/PAC-TR-7-TR7-VIDEO-LOCK-BYPASS-IVA-D106-IVA-W505-P1-/200502902331?pt=LH_DefaultDomain_0

אני משתמש בו והוא עושה בדיוק את מה שרצית , ועוד הרבה מעבר

יש עוד כאלה בסגנון ג'נריים יותר זולים ( שעושים רק את הדיליי )

עוד אופציה טובה לבעלי מחשב היא ממסר USB שניתן לשלוט עליו בקלות..

http://cgi.ebay.com/USB-2-RELAY-CARD-SOFTWARE-INCL-/270600303328?pt=LH_DefaultDomain_0

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

נחמד ביותר -

אני רציתי להשתמש בממסרים\ממסר פשוט ולכן הפתרון שרשמתי למעלה.

מעבר לכך הת'רד הזה, השרשיר הזה נועד במיוחד בכדי לקבל תגובות כמו שלך ובעצם לרכז פתרונות שקשורים להשהייה.

אפשר להוסיף לאוסף :-D

כשאתה חושב על הפתרון שלי בסופו של דבר הוא לא מסובך בכלל - ברגע שאתה מבין ששני ממסרים עושים את העבודה, הסיפור נסגר.

ואני בטוח שיש גם ממסרים שכאלו שהפיקוד שלהם הוא קבוע ולא רק "טריגר" שמופעל כפולס.

אני מאמין שחברי פורום כמו מרק יוכלו בקלות לתת פרטים על ממסר שכזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין שום בעייה

אבל דיברנו על העניין לא פעם , הזכרתי אותו בפורום מס' פעמים ואפילו דיברתי איתך במפגש עליו..

לגבי פתרונות אחרים , כל מה שהיית צריך זה חיפוש קל בגוגל :

http://www.google.co.il/search?hl=en&qscrl=1&q=amp+turn+on+delay&aq=f&aqi=g-c2&aql=&oq=&gs_rfai=

כשאני חושב על הפתרון שלך , אני רואה פתרון מסובך שמועד לתקלות

מילא היה עולה לך 2 שקל אז הייתי אומר סבבה

אבל המחיר שיצא לך הוא קרוב למחיר של מכשיר שנותן משהו הרבה מעבר..

עריכה :

דרך אגב פתרון ב2 שקל בשבילך היה מיתוג דרך הפורט הפרללי / הסיריאלי

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אכן - ואז ראיתי את הממסר הזה וחשבתי שהוא יעבוד בצורה קבועה ולכן רכשתי אותו כי כל מה שרציתי זה ממסר

ואז... גיליתי שצריך שניים.

אופיר - לא אמרתי כבר שאני פולני??? :-P

בדקתי עכשיו באופן כללי מוצרי DEI של דיירקטד ויש להם דברים מגניבים שקשורים לאוטומציה של רכב כמו מתאמי הדלקת אורות, חיישן קירבה, מתאמי דור פופרס ועוד ועוד...

אני זוכר שהצעת לי את הפתרון הזה במפגש אבל לא רציתי לרכוש משהו שעושה כל כך הרבה דברים - רציתי פאקינג טיימר :-D

מה גם שהבנתי איכשהו שהTR7 נותן השהייה של 7 שניות בלבד שזה מעט מידי בשבילי - אז אני מבין שהבנתי לא נכון.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...